آیا باران به زودی به یک منبع انرژی تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد؟

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

اخیرا دانشمندان تلاش‌های زیادی کرده‌اند تا بتوانند با استفاده از باران برق تولید کنند، ولی روش جدید ظاهرا یکی از موثرترین آن‌ها است.

محققان موفق به ساخت یک ژنراتور شده‌اند که از یک ساختار شبیه به ترانزیستور اثر میدانی برای تولید فوری ولتاژ بسیار بالا از قطرات آب استفاده می‌کند. به نحوی که تعجب می‌کنید اگر بگوییم یک قطره آب می‌تواند 140 ولت انرژی تولید کند که به عبارتی انرژی لازم برای روشن کردن مختصر 100 لامپ ال‌ای‌دی کوچک است.

آیا باران به زودی به یک منبع انرژی تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد؟

 

دانشمندان گفته‌اند ژنراتورهای قبلی که چنین ساختاری را نداشتند «هزاران» مرتبه چگالی انرژی فوری کمتر تولید کرده بودند.

در طراحی جدید یک الکترود آلومینیومی با یک الکترود اکسید روی ایندیوم جفت می‌شود که روی آن را لایه‌ای از PTFE پوشانده که یک ماده با بار الکتریکی دایمی است.

زمانی که یک قطره آب به سطح روی و PTFE برخورد می‌کند، بین دو الکترود اتصال برقرار می‌شود که نتیجه آن ایجاد یک مدار چرخه بسته است.

این مدار به آزادسازی کامل هر گونه بار ذخیره شده کمک می‌کند. این فناوری می‌تواند بارش بدون وقفه باران را نیز مدیریت کند. اگر قطرات باران دایمی باشند، بار الکتریکی ذخیره می‌شود و در نهایت به یک نقطه اشباع می‌رسد.

هنوز به کار و تحقیق بیشتر نیاز است تا چنین دستاوردی شکل یک محصول واقعی و کاربردی را به خود بگیرد. یک انفجار کوتاه انرژی ساده است ولی ذخیره مقدار کافی از آن برای یک منبع برق دایمی موضوع دیگری است.

با این حال، به سادگی می‌توانید پتانسیل استفاده از این دستاورد را ببینید. به عنوان مثال می‌توان از چنین ژنراتورهایی در جاهایی استفاده کرد که باران (یا سایر انواع پاشیدن آب) احتمالا رخ می‌دهند.

پشت‌بام ساختمان‌ها می‌توانند حداقل مقداری از برق مصرف ساکنان محل را تامین کنند و محدوده مسافت قابل سفر قایق‌های برقی نیز بیشتر می‌تواند شود. حتی از آن می‌توان برای تامین انرژی دستگاه‌های متصل به یکدیگر استفاده کرد که به صورت منظم خیس می‌شوند مانند چترها و بطری‌های آب.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟