سازمان غذا و دارو آمریکا الگوریتم جدید غربالگری نارسایی قلبی را در مرحله تایید اولیه قرار داد

توسط محمد امین نعمتی

سازمان غذا و دارو آمریکا برای تایید روش‌های درمانی دارویی مراحل خاصی را در نظر دارد. این سازمان برای سرعت بخشیدن به نیازهای تشخیصی و درمانی که توسعه نیافته‌اند، 4 وضعیت تایید در نظر گرفته است. که به ترتیب عبارتند از Priority Review، Accelerated Approval، Breakthrough Therapy و Fast Track.

در تاریخ 18 دسامبر 2019 این سازمان تایید Breakthrough را برای الگوریتمی اعطا کرد که غربالگری نارسایی قلبی را برای مجموعه‌های سنتی بالینی و سلامت از راه دور دردسترس‌تر کرده است.

سازمان غذا و دارو آمریکا الگوریتم جدید غربالگری نارسایی قلبی را در مرحله تایید اولیه قرار داد

این الگوریتم از یک شبکه عصبی عمیق استفاده می‌کند که توسط موسسه سلامت دیجیتال اکو و مایو کلینیک توسعه داده شده است و با تنها 15 ثانیه از اطلاعات الکتروکاردیوگرام (ECG) می‌تواند شاخص LVEF (کسر تخلیه‌ای بطن چپ یا همان میزان خون خارج شده از بطن چپ در هر ضربان قلب) را مشخص کند. این شاخص یکی از شاخص‌های مهم در تشخیص نارسایی قلبی بیماران است.

الگوریتم مورد نظر در ژانویه 2019 در مجله نیچر مدیسین به چاپ رسید. اطلاعات 44959 بیمار برای توسعه و بهبود این الگوریتم به کار گرفته شده است. زمانی که آزمایش‌های اولیه بر روی 52870 بیمار انجام شد، دقت 87.5 درصدی را نشان ‌داد.

این الگوریتم به نحوی طراحی شده است تا با گوشی طبی دیجیتال DUO اکو کار کند. یک دستگاه دستی که می‌توان آن را روی بخش سمت چپ قفسه سینه یک بیمار قرار داد و صداهای قلب و همچنین داده‌های ECG را جمع‌آوری کرد.

دستگاه مذکور می‌تواند جمع‌آوری داده‌های ECG را در طول ویزیت‌های عادی ساده‌تر کند و در آینده از آن می‌توان در مجموعه‌های سلامت از راه دور (telehealth) استفاده کرد.

بیماران می‌توانند از این دستگاه در خانه استفاده کردند و داده‌ها از جمله یافته‌های این الگوریتم برای فراهم‌کننده مراقبت از سلامت آن‌ها فرستاده شود.

سازمان غذا و دارو آمریکا با تایید وضعیت Breakthrough برای این الگوریتم نشان داد ظرفیت زیادی در این روش برای پاسخ به کمبود نیازهای تشخیصی و درمانی امراض تهدید کننده جان شهروندان دیده است. تایید وضعیت Breakthrough کمک می‌کند پروسه‌های بررسی این روش سریعتر به سرانجام برسند.

گرچه این مسئله به معنی گرفتن تایید سازمان غذا و دارو آمریکا نیست و زود است کار را تمام شده بدانیم. مایو کلینیک وعده داده است اگر این الگوریتم در آینده به فروش برسد، تمام درآمد حاصله را صرف آموزش، تحقیقات و حمایت از بیماران خواهد کرد.

منبع: engadget.com

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید