منظومه شمسی: زهره تا زحل از روم باستان در قسمت دوم

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 minutes read

برای دسترسی به قسمت اول مقاله روی این لینک و برای دسترسی به قسمت سوم مقاله منظومه شمسی روی این لینک کلیک کنید.

2. سیاره زهره

CBuXDRWVw3W9rbnkU8Zd8G 970 80

اسم خود را از الهه عشق رومی گرفته. اگر از خورشید شروع به شمردن کنیم، دومین است. شاید نفر دوم باشد اما گرم‌ترین سیاره حساب می‌شود. چراکه جو زهره از دی اکسید کربن ساخته شده.

دی اکسید کربن گرما را به دام می‌اندازد. گرمای گیر افتاده دما را به 471 درجه سانتیگراد می‌رساند. قطر سیاره 12100 کیلومتر است. به ناسا اعتماد دارید؟

بر اساس گفته‌های ناسا زهره تنها کمی کوچک‌تر از زمین است. درست مانند زمین دوست داشتنی ما یک هسته مذاب در قلب آن وجود دارد. در سال 2020 ستاره شناسان ماده فسفین را در جو زهره کشف کردند.

فسفین در بیش‌تر موارد توسط موجودات زنده ساخته می‌شود. آیا در جهنم زهره کسی زنده می‌ماند؟ شاید برخی از موجودات به نسبت گرما تکامل پیدا کرده باشند اما آب را چه کار می‌کنند؟

شاید هم ما تصور درستی از زنده بودن و زندگی نداشته باشیم. از طرفی فسفین نتیجه زندگی به سبک زمینی است. شما چطور فکر می‌کنید؟

3. زمین

منظومه شمسی: راز خورشید و عطارد در قسمت اول

از سمت خورشید، سومین سیاره است. آن را به نام پناهگاه زندگی می‌شناسیم. به دلیل آب مایع و دمای مناسب، زندگی روی سطح زمین ممکن می‌شود. فاصله زمین از خورشید را فوق العاده می‌دانیم.

آنقدر دقیق که آب را به شکل مایع داشته باشیم. اگر نزدیک‌تر بودیم، آب بخار می‌شد. به فاصله بیش‌تر فکر می‌کنید؟ آب به یخ تبدیل می‌شد. بر اساس سازمان زمین شناسی آمریکا، 71 درصد از سطح سیاره زمین با آب پوشیده شده.

جو سیاره زمین، از زندگی در برابر خورشید محافظت می‌کند. برای نام گذاری محل زندگی ما از نام خدایان استفاده نشد. سیاره آبی نام خود را از کلمات انگلیسی و آلمان به معنای سطح (Ground) گرفته.

سیاره دوست داشتنی ما بزرگ‌ترین سیاره سنگی در منظومه شمسی حساب می‌شود. زمین تنها یک ماه دارد. بسیاری از دانشمندان می‌گویند: ماه، بخشی از زمین است. بخشی از زمین که به دلیل برخورد یک شی غول پیکر جدا شده.

4. مریخ

RdpZSgkQNJK8WS58P9wBik 970 80

سیاره‌ای که به رنگ آهن زنگ زده دیده می‌شود. دلیل آن را می‌دانید؟ سطح سیاره با غباری از جنس آهن پوشیده شده. نام دیگر مریخ، به همین دلیل سیاره سرخ است.

رنگ قرمز باعث شد تا رومی‌ها از نام خدای جنگ خود کمک بگیرند. مریخ چهارمین سیاره از سمت خورشید است. بزرگ‌ترین آتشفشان منظومه شمسی در مریخ قرار دارد.

آنقدر بزرگ که آن را با نام المپوس مونس می‌شناسیم. سیاره جو نازکی دارد. سپر قدرتمندی برای محافظت از سیاره حساب نمی‌شود. دمای مریخ به شکل متوسط حدود منفی 60 درجه سانتی گران است.

آب راز زندگی حساب می‌شود. دانشمندان فکر می‌کنند که در این سیاره کمی آب پیدا شود. مریخ دو قمر دارد: فوبوس و دیموس. فوبوس ممکن است از حلقه‌های باستانی اطراف سیاره شکل گرفته باشد.

دیموس را نتیجه برخورد یک سیارک به مریخ می‌دانیم.

5. سیاره مشتری

منظومه شمسی: راز خورشید و عطارد در قسمت اول

بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی حساب می‌شود. بر خلاف دوستان نزدیک‌تر به خورشید، از گاز ساخته شده. هلیوم و هیدروژن دست در دست یکدیگر آن را ساخته‌اند.

جوپیتر یکی از عنوان‌های زئوس، خدای رومی است. شاید بزرگ‌ترین باشد اما کوتاه‌ترین طول روز را دارد. به گفته ناسا تنها 10 ساعت زمان نیاز دارد تا دور خود بچرخد.

مشتری چند ده قمر دارد. فشار بالا و دمای بالا در عمق سیاره، گاز هیدروژن را به مایع تبدیل کرده. ما بزرگ‌ترین اقیانوس منظومه شمسی را در مشتری پیدا می‌کنیم. البته اقیانوسی که به جای آب از هیدروژن مایع ساخته شده.

6. زحل

VwX4MZkoQc3NRU7mxVMyx6 970 80

ششمین سیاره از خورشید است. بعد از مشتری دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی حساب می‌شود. زحل به دلیل حلقه‌های جذاب شناخته می‌شود.

هلیوم و هیدروژن در کنار یکدیگر زحل را به یکی از سیارات منظومه شمسی تبدیل کرده‌اند. به گفته ناسا حلقه‌های سیاره از میلیاردها ذره یخ و سنگ ساخته شده.

ابعاد قمرهای زحل بسیار متفاوت است. در میان آن‌ها یک سیارک به اندازه زمین فوتبال یا سیاره عطارد پیدا می‌کنید. یکی از قمرهای زحل، انسلادوس نام دارد. این مقاله روکیدا در مورد انسلادوس را از دست ندهید.

منبع: livescience.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟