آیا شرکت معروف و محبوب بوگاتی ، دنیای خودروهای الکتریکی را تغییر خواهد داد ؟ احتمالا این اتفاق به کمک یک خودروساز نوپا از کشور کروواسی به حقیقت بدل میشود و این دو شرکت در تلاش برای بازپس گرفتن بازار از تسلا ، خودروهای جدید تولید خواهند کرد. در این مقاله به تاریخچهای کوتاه از شرکت بوگاتی پرداخته و دربارهی شایعات خرید این شرکت توسط ریمک ( Rimac ) صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ممکن است تا به حال اسم شرکت ریمک را نشنیده باشید اما اگر تصادف معروف ریچارد هموند در فصل دو مستند تاپگیر را به خاطر داشته باشید ، این شرکت را به یاد خواهید آورد. از نظر من این شرکت پس از تسلا ، مهمترین نقش را در صنعت خودروهای الکتریکی ایفا میکند.
مالک این شرکت ، مَتِی ریمک ( Mate Rimac ) کار خود را با تبدیل بی ام دبلیوی کلاسیک و محبوب خود ( A30 ) به یک خودروی الکتریکی با قدرت ۶۰۰ اسببخار شروع کرد. پس از آن در سال ۲۰۱۱ تلاش خود برای تولید اولین خودروی شرکت ریمک را شروع کرد و آن را به صورت کامل و بدون استفاده از کمک دیگر شرکتها ساخت. این خودرو ریمک ، کانسپت وان ( Rimac Concept One ) نام داشت و از سیستم چهار چرخ محرک با استفاده از چهار موتور الکتریکی بهره میبرد. کانسپت وان توانایی تولید قدرتی بیش از ۱۲۴۰ اسب بخار را دارد و برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت از حالت سکون ، به ۲.۶ ثانیه زمان احتیاج دارد.
اما کانسپت وان یک خودروی کامل نبود. این محصول شرکت ریمک با یک بار شارژ تنها توان پیمایش ۲۱۰ مایل یا ۳۳۶ کیلومتر را داشت که در قیاس با استانداردهای امروز که توسط شرکت تسلا مطرح میشوند قابل قبول نیست. اما اگر این خودرو قیمتی معقولی داشت ، باتری کوچکش موضوع مهمی نبود ولی شرکت ریمک برای این خودرو قیمت ۷۰۰.۰۰۰ پوند را در نظر گرفته بود. برای این که این قیمت را بهتر لمس کنید باید گفت که با ۷۰۰.۰۰۰ پوند میتوان دو لامبورگینی اونتادور خرید.
با این وجود ، شرکت پورشه پتانسیل بزرگی را در این خودرو ساز نوپا دید و ۱۰ درصد از سهام آن را در سال ۲۰۱۸ خریداری کرد. این تزریق پول به ریمک کمک کرد تا محصولات خود را توسعه داده و به یک تامین کننده برای شرکتهای بزرگ تبدیل شود. برای مثال میتوان گفت که تولید کننده باتریهای کویینگزگ آگرا این شرکت است و همچنین یک سیستم هیبریدی را برای استون ماریتن وَلکوری طراحی و تولید کرده است. جالب است که این شرکت به جگوار کمک کرد تا یک مدل الکتریکی از خودروی محبوب و کلاسیک این شرکت یعنی جگوار تایپ E تولید کند.
اما تمام این موضوعات چه ارتباطی با شرکت بوگاتی دارد ؟ باید گفت که تمام تصمیم گیریها به مالک شرکت بوگاتی یعنی فولکس واگن بر میگردد. اگر به یاد داشته باشید این شرکت چند سال قبل با مشخص شدن تقلبش برای دور زدن آزمونهای آلایندگی اروپا ، با افت شدید سهام و خراب شدن جلوه خود در انظار عمومی مواجه شد. طی این رسوایی ، شرکت فولکس واگن بیش از ۲۵ میلیارد پوند از ارزش خود را از دست داد. این شرکت از آن زمان در تلاش است تا با تولید هر چه بیشتر خودروهای دوست دار طبیعت یا همان الکتریکی ، دوباره محبوبیت از دست رفتهاش را به دست بیاورد.
در سالهای اخیر گروه خودروسازی فولکس واگن خودروهایی مثل ID3 و ID4 را تحت برند فولکس واگن ، Etron ، Q8 Etron و Etron GT را تحت عنوان آئودی و تایکان و تایکان کراس توریزمو را تحت برند پورشه روانهی بازار کرده است.
حتی لامبورگینی که بخشی از این گروه خودروسازی است و بلا خودروهای بنزینی قدرتمند خود شناخته میشود نیز با رونمایی از سایَن که یک خودروی هیبریدی است ، به این جمع پیوسته است و برنامه دارد که یک خودروی تمام الکتریکی را تا قبل از ۲۰۳۰ تولید کنید.
با تمام اینها حدث میزنید که کدام شرکت از اعضای فولکس واگن تا به حال خودروی الکتریکی تولید نکرده است؟ درست است ، بوگاتی ! در سالهای اخیر این شرکت سخت مشغول تولید و توسعهی مدلهای مختلف از شیرون و ثبت رکوردهای سرعت بوده است.
اما شرکتی که در زمینه تولید هایپرکارها فعالیت میکند و با موتور هشت لیتری W16 خود شناخته میشود ، با سیاستهای کلان فولکس واگن همخوان نیست.
در واقع درست به همین دلیل شرکت فولکس واگن در سال گذشته به فکر فروش این برند بود. طبق تصور ، این شرکت قرار نبود بوگاتی را به یکی از شیخهای ثروتمند کشورهای عربی بفروشد و در کمال تعجب در حال مذاکره با ریمک بود. درست است! همان شرکتی که تامین کننده قطعات برای بزرگترین رقیب بوگاتی یعنی کویینگزگ محسوب میشود.
اما این قرار داد هیچ وقت امضا نشد و پورشه دوباره با تزریق ۶۰ میلیون پوند دیگر ، سهام بیشتری از ریمک را خرید و در حال حاضر مالک ۲۴ درصد از این شرکت است.
اما هنوز این احتمال وجود دارد که ریمک و بوگاتی بر روی پروژههای جدید با یکدیگ همکاری کنند. این همکاری میتواند برای جلوهی فولکس واگن بسیار مهم و مفید باشد و راهی برای وجود قطعات تولید شده توسط ریمک ، در محصولات این گروه خودرو سازی باز کند. ولی سوال اینجاست که این دو شرکت چه نوع خودرویی را با همکاری هم تولید خواهند کرد؟
این شرکت از زمان تولید مدل EB110 ، بر روی رکورد سرعت تمرکز زیادی داشته است و خودروی شیرون سوپر اسپورت ۳۰۰+ ، در حال حاضر سریعترین خودروی تولید شده در تاریخ به شمار میرود.
این خودرو توانایی رسیدن به سرعت ۴۸۶ کیلومتر بر ساعت را دارد. اما موضوع اینجاست که این خودرو با وجود این که یک شاهکار مهندسی محسوب میشود ، فایدهای برای این شرکت دارد؟ مخصوصا زمانی که تنها یک پیست در جهان وجود دارد که میتوان در آن به سرعتهای بیش از ۳۰۰ مایل در ساعت رسید و از قضا این پیست متعلق به فولکس واگن است.
این موضوع درست همان دلیلی است که اکثر تولید کنندگان هایپرکارها مثل کویینگزگ دیگر به دنبال رکورد سرعت نیستند. این شرکت اعلام کرده که یسکو ، آخرین محصول این شرکت است که سعی برای ثبت رکورد سرعت دارد و از این به بعد بر روی موضوعات دیگر تمرکز میکند.
سوال اینجاست که شرکتهای خودرو سازی از این به بعد بر سر چه معیاری با یکدیگر رقابت خواهند کرد ؟ کاملا واضح است که این معیار ، مدت زمان شتاب گیری ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود و این موضوع کاملا به نفع ریمک تمام خواهد شد.
دلیل آن این است که خودروهای بنزینی به هیچ وجه توانایی رقابت با خودروهای الکتریکی را در این زمینه ندارد. چرا که این خودروها در کمترین زمان ممکن قدرت خود را در اختیار شما گذاشته و تمامی توان موتور در هر زمان قابل استفاده است.
در حال حاضر سریعترین خودروی ریمک ، نِوِرا ( Nevera ) نام دارد که با استفاده از چهار موتور الکتریکی ، میتواند ۱۹۱۴ اسببخار قدرت و ۲۳۶۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این خودرو سریعترین خودروی تولید شده در تاریخ در بحث زمان ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت است.
زمان این پیمایش تا به حال به صورت رسمی اعلام نشده اما بر اساس اخبار درز کرده ، نورا میتواند یکچهارم مایل را در ۸.۶۲ ثانیه زمان طی کند.
حال میتوانید تصور کنید که همکاری این دو خودرو ساز با یکدیگر چگونه خواهد بود. بوگاتی اولین خودروساز در تاریخ بود که توانست با تولید ویرون ، سد ۲۰۰ مایل بر ساعت سرعت را بشکند. چند سال بعد این شرکت با تولید شیرون سوپر اسپورت ۳۰۰+ توانست باز دیگر اولین خودرو سازی باشد که محصولاتش بیش از ۳۰۰ مایل بر ساعت سرعت میگیرند.
این یک تصور است اما با توجه به گذشتهی بوگاتی ، ممکن این شرکت تلاش کند تا اولین خودرویی که ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را زیر ۱ ثانیه طی میکند را تولید کند.
من نمیدانم که این موضوع امکان پذیر است یا نه اما زمان جواب این سوال را مشخص خواهد کرد. در حال حاضر سریعترین خودروی بوگاتی ، شیرون پیور اسپرت است که از برای رسیدن به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت از حالت سون به ۲.۳ ثاینه زمان احتیاج دارد. اما این شرکت یک کانسپت نیز به نام بولید ، تولید کرده که تصور میشود از پیور اسپرت هم سریعتر است.
بوگاتی بولید از موتور W16 شیرون استفاده میکند که با تغییرات ایجاد شده برای تقویت آن ، اکنون ۱۸۶۰ اسب بخار قدرت تولید میکند و بوگاتی تخمین میزند که برای شتابگیری تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت ، به کمتر از ۲.۲ ثانیه زمان احتیاج دارد. این تغییرات ایجاد شده بر روی موتور هزینهی زیادی بر روی دست بوگاتی گذاشته و تکرار آن برای این شرکت توجیح اقتصادی نخواهد داشت.
بنا بر این احتمالا بوگاتی در محصولات آیندهی خود دیگر از موتور W16 شیرون استفاده نکند و به جای آن خودروهای خود را با چهار موتور الکتریکی تولید شده توسط ریمک تجهیز کند.
مسلم است که با توجه به نیاز خودروهای الکتریکی به باتریهای حجیم و سنگین ، این خودروهای نسبت به خودروهای بنزینی وزن بیشتری خواهند داشت اما قدرت بالای موتورهای الکتریکی این مشکل را حل میکند. احتمالا محصولات آیندهی بوگاتی از شیرون ۲.۲ تنی سنگینتر باشند اما با استفاده از چهار موتور که بیش از ۲۰۰۰ اسب بخار قدرت تولید میکنند ، سریعتر خواهند بود.
همچنین خودروهای الکتریکی دیگر به رادیاتورهای بزرگ برای خنک کردن موتور نیاز ندارند و این موضوع باعث میشوند که نسب به خودروهای بنزینی ، ایرودینامیکتر باشند.
تصویر اختصاصی زیر ، یک رندر از تصور ما دربارهی بوگاتی الکتریکی است که طراحی آن چگونه خواهد بود.
همچنین بوگاتی تصویر یک انسپت برای مسابقات لمان منتشر کرده که میتواند شباهت زیادی با محصول مشترک این شرکت با ریمک داشته باشد.
با تمام این تفاسیر باید منتظر ماند و دید که جنبههای اقتصادی ، باعث تولید چه خودروهایی خواهد شد و جواب سوالاتمان را تنها زمان ب ما خواهد داد.
بسیار عالی و دقیق
امیدوارم شما هم مثل من لذت برده باشید از این مقاله