فولکس واگن قصد دارد با خودروهای برقی خود جادهها را تسخیر کند.
تمایل فولکس واگن به تولید خودروهای برقی بیش از پیش شده است. نتیجه این امر نه تنها موجب بهبود دورنمای این شرکت شده است، بلکه ابعاد خود این خودروها را هم در بر گرفته است. دلایل این امر را در بخش خودرو روکیدا بررسی میکنیم.
گروه فولکس واگن، شرکت مادر برندهای مطرحی مانند فولکس واگن، آئودی و پورشه است.این شرکت در نظر گرفته است وسایل نقلیه برقی بزرگتری مانند اتوبوس و کامیون هم تولید کند. رییس بخش کامیون و اتوبوس فولکس واگن، آقای آندریاس رنشلر به سایت بلومبرگ اعلام کرده است که این شرکت تا سال 2022 رقمی بالغ بر 1.7 میلیارد دلار در بخش وسایل نقلیه برقی و سایر فناوریهای مربوط به آن از جمله سامانههای خودکار و مدیریت ناوگان مبتنی بر فناوری ابری هزینه خواهد کرد.
این اطلاعات در همایش روز نوآوری گروه فولکس واگن در هامبورگ آلمان منتشر شده است. در این همایش، آخرین دستاوردهای این شرکت در بخش اتوبوس و کامیون به نمایش درآمد. وسایل نقلیه سنگین به نمایش درآمده در این گردهمایی، نشان دادند که فولکس واگن ایدههایی فراتر از مایکروباس و پورشه سوپر اسپورت برقی در سر دارد.
سیستمهای برقی نوین در تمام خودروهای برقی این گروه خودروسازی به کار گرفته خواهد شد؛ از اتوبوسهای MAN گرفته تا اسکانیاهایی که سال بعد قرار است روانه جادههای اروپا شوند. البته در کنار اتوبوسها، فولکس واگن بر روی کامیونها نیز تمرکز کرده است. پیشبینی میشود پروژههای آقای رنشلر در سال 2025 شامل 5 درصد از تمام محصولات گروه فولکس واگن شود.
رنشلر همچنین اضافه کرد که یکی از مهمترین بخشهایی که گروه فولکس واگن بر روی آن تمرکز خواهد کرد، بخش باتری خواهد بود. در صورت پیشرفت در این بخش، استفاده از وسایل نقلیه سنگین برقی به گزینه جذابتری در بازار حمل و نقل تبدیل خواهد شد. سیستمهای برقرسانی فعلی بسیار حجیم و گران هستند و این امر باعث کاهش ظرفیت بارپذیری این کامیونهای برقی شده است. با در نظر گرفتن این مسئله، کوچک کردن باتریها و افزایش قدرت آنها یک امر ضروری است.
فولکس واگن در این همایش یک نمونه از محصولات برقی خود را به نمایش گذاشت: یک کامیون باربری تمام برقی به نام Delivery.
شرکت فولکس واگن پیش از این اعلام کرده بود که برای پیشبرد طرحهایی برای استفاده از موتورهای برقی و بهبود عملکرد باتریها در تمام وسایل نقلیه، مبلغی بالغ بر 84 میلیارد دلار هزینه خواهد کرد. در همین حال، فولکس واگن و Navistar ماه پیش اعلام کردند که در سال 2019 برای بازار آمریکای شمالی کامیونهایی تمام برقی عرضه خواهند کرد.
سایر رقبای خودروهای برقی
مانند تمام شرکتهای دیگری که دستی در آتش خودروهای برقی دارند، مرسدس بنز هم با پشتکار زیادی سعی در کسب سهمی مناسب از بازار خودروهای برقی دارد. تسلا هم چندی پیش گوی سبقت را از دیگران ربود و کامیون برقی موسوم به Semi را روانه بازار کرد که در نوع خود به معنای واقعی کلمه یک شاهکار است.
رسوایی بزرگ
اما برای فولکس واگن، قضیه چیزی فراتر این مسائل است. فولکس واگن برای استفاده از این فناوری پاک تحت فشار است و دلیل آن چیزی جدا از رقابت معمول در بازار است. در سال 2015 افشا شد که فولکس واگن در نتایج آزمونهای سنجش آلایندهها تقلب کرده است و این پرونده با نام Dieselgate سر و صدای زیادی به پا کرد. این مسئله لکه ننگی بر دامان این غول خودروسازی خواهد بود. اما استفاده از خودروهای برقی میتواند به این شرکت کمک کند تا وجهه خود را بازیابد. پرونده Dieselgate منجر به این شد که فولکس واگن تنها در آمریکا و کانادا محکوم به پرداخت 23 میلیارد دلار غرامت و جریمه بشود. همه اینها دلایل خوبی برای فولکس واگن هستند تا به فناوری ساخت خودرویی با میزان آلایندگی صفر برسد و مجددا اعتماد مشتریان و قانونگذاران را جلب کند.
مطلب بسیار جالبی بود