فهرست عنوانها
پشت فرمان خودروها، درست کنار آمپر سرعت و دور موتور چندین چراغ هشدار وجود دارد. هر کدام در واکنش به یکی از مشکلات سیستم روشن میشود.
هر بار که خودرو را روشن میکنید، تمام این چراغها برای چند لحظه روشن میشوند. اینطور نیست؟ اگر با روشن شدن خودرو همچنان چند چراغ روشن بماند، یعنی مشکلی هست.
این چراغها به چند رنگ روشن میشوند: قرمز، سبز، آبی و نارنجی. چراغهای آبی و سبز اهمیت کمی دارند. چراغهای نارنجی یعنی هرچه سریعتر به اولین تعمیر گاه مراجعه کنید.
چراغهای قرمز یعنی هر کجا که هستید، بمانید. اگر دلیل روشن شدن چراغ را نمیدانید، دفترچه راهنمای خودرو را نگاه کنید. اگر دفترچه نبود، از تعمیرکار مورد اعتماد خود بپرسید.
رفع بسیاری از مشکلات آسان است. نیاز به اقدام فوری هم ندارد. برای مثال کم بودن آب در مخزن شیشه شور، امداد خودرو نمیخواهد!
تقریبا تمام این چراغها در اکثر خودروها شبیه به یکدیگر ساخته میشوند. بر خلاف شکل، محل قرار گرفتن آنها معمولا متفاوت است.
صد در صد به شما میگوییم که دفترچه راهنما خودروی خود را مطالعه کنید اما با همراهی روکیدا، چراغهای اصلی را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. چراغ هشدار بررسی موتور
با روشن شدن این چراغ یعنی مشکل بزرگی وجود دارد و باید آن را بررسی کنید. شاید همچنان بعد از روشن شدن این چراغ سواری خودرو عادی باشد اما هر لحظه باید انتظار بدترین اتفاق را داشته باشید.
این چراغ برای مشکلات زیادی روشن میشود. تعمیرکار شما باید نوع خرابی را تشخیص دهد. ممکن است تنها یک حسگر خراب شده باشد.
تشخیص درست برای پیشگیری از مشکل بزرگ اهمیت بالایی دارد.
2. چراغ هشدار فشار روغن
در اهمیت این چراغ شک نکنید. به طور کلی هر چراغی با رنگ قرمز را به شدت جدی بگیرید. فشار روغن توسط پمپ روغن موتور ایجاد میشود.
فشار، ارتباط مستقیمی با حجم مایع در مخزن و شلنگها دارد. سوراخ بودن یکی از شلنگها یا خراب شدن پمپ این چراغ را روشن میکند.
باید توجه کنید که روغن کم یا زیاد به موتور و اجزای آن آسیب میرساند. گاهی اوقات بی توجهی یا ادامه رانندگی هزینه تعمیرات سنگینی روی دست شما میگذارد.
با روشن شدن چراغ، کنار خیابان خودرو را نگه داشته و خاموش کنید. ممکن است این مشکل تنها به دلیل کم شدن سطح روغن باشد، روغن را داخل مخزن بریزید.
اگر همچنان چراغ روشن ماند یعنی مشکل بزرگی وجود دارد. برای بررسی آن به تعمیرگاه نیاز دارید.
3. چراغ هشدار ترمز
به سرعت و با دقت باید به این چراغ توجه کنید. گاهی اوقات ممکن است به دلیل درگیر بودن ترمز دستی، این چراغ هشدار روشن شود.
امیدواریم با بررسی ترمز دستی مشکل شما حل شود. اگر مشکل حل نشد یا چراغ ترمز در زمان رانندگی روشن شد، به رانندگی ادامه ندهید.
خودرو را متوقف کرده و با امداد خودرو تماس بگیرید. این چراغ به دلایل مختلف مانند: کم شدن سطح روغن ترمز، کم شدن لنت ترمز، خراب شدن حسگر لنت یا دیگر موارد روشن میشود.
برای بررسی بهتر ماجرا، پدال ترمز را فشار دهید. اگر پدال بیش از حد نرم باشد یا تا انتها پایین برود، یعنی یک مشکل جدی وجود دارد.
4. چراغ هشدار باتری
همانطور که از اسم چراغ پیداست، به سیستم برق خودرو و باتری مربوط است. همانطور که میبینید، چراغ هشدار باتری هم به رنگ قرمز نمایش داده میشود.
چراکه مشکل باتری تنها مربوط به روشنایی خودرو نیست. فرمان برقی، سیستمهای ترمز، تمام سیستمهای امنیتی و الکترونیکی خودرو و در نهایت موتور با مشکل رو به رو میشوند.
علت روشن شدن آن دلایل مختلفی دارد. سادهترین مشکل تمام شدن عمر باتری است. شاید سیم کشی با مشکل رو به رو شده باشد و در نهایت کار به دینام و تسمه دینام میرسد.
معمولا تمام مکانیکهای سطح شهر با باتری خودرو و سیم کشی آن آشنایی دارند. امیدواریم مشکل شما به راحتترین شکل ممکن حل شود.
نکته: اگر در تونل قرار دارید، تا جای ممکن به سمت خارج آن حرکت کنید.
5. چراغ هشدار دما
اگر این چراغ را در زمان روشن بودن خودرو ببینید، یعنی دما بسیار بالاتر از حد معمول است. در برخی از خودروها نبود مایع خنک کننده را نشان میدهد.
این اتفاق دلایل مختلفی دارد. در تابستان گرم و با خودروهای ضعیف اگر رانندگی نا مناسبی داشته باشید، دمای خودرو بالا میرود. شاید رادیاتور خودرو مسدود شده باشد. شاید هم یک نشتی دلیل آن حساب شود.
شاید پمپ آب خودرو با مشکل رو به رو شده باشد. اگر موتور خودرو را فورا خاموش نکنید، یک فاجعه گران قیمت اتفاق میافتد.
البته خاموش کردن خودرو در تمامی موارد بهترین گزینه نیست. بسته به مدل دستگاه با نمایندگی خود صحبت کنید. در ادامه دود سفید به معنی مشکل در واشر است.
به هر حال برخی از سازندگان خودرو همین چراغ را به رنگ آبی هم نمایش میدهند. رنگ آبی یعنی موتور خودرو دمای پایینی دارد.
تا زمان خاموش شدن این چراغ رانندگی آرامی داشته باشید.
6. چراغ هشدار کم شدن سوخت
زمانی که مقدار سوخت در باک خودرو از مقدار مشخصی کمتر شود، این چراغ روشن میشود. بعد از روشن شدن این چراغ معمولا میتوانید 50 تا 70 مایل به مسیر خود ادامه بدهید.
این مقدار بسته به شرکت سازنده خودرو و مدل خودرو متفاوت است. طوری طراحی شده تا به یک پمپ بنزین برسید.
تمام شدن بنزین به خودرو آسیب نمیرساند. در برخی از کشورها اگر در کنار خیابان بنزین تمام کنید، جریمه میشوید.
به طور کلی تمام شدن بنزین اتفاق خوبی نیست. هوا جای سوخت را در مسیر سوخت رسانی به موتور میگیرد و روشن شدن دوباره موتور را با مشکل رو به رو میکند.
اگر خودروی شما به مقدار غیر عادی بنزین مصرف میکند، زیر خودرو را نگاه کنید. شاید سیستم سوخت رسانی نشتی داشته باشد.
ECU یا رایانه خودرو در محصولات مدرن اخطار میدهد که موتور بیشتر از حد انتظار سوخت مصرف میکند. برای بررسیهای بیشتر خودروی خود را به اولین تعمیر گاه برسانید.
7. چراغ هشدار باد لاستیک
سیستمهای نظارت بر فشار باد لاستیک کم کم همه گیر میشوند. در برخی از کشورها استفاده از آن اجبار است. این حسگر به شکل مداوم باد لاستیک را بررسی میکند.
باد لاستیک به دلیل تاثیر بر ترمز و کنترل خودرو اهمیت بالایی دارد. کم شدن ناگهانی فشار باد لاستیک در سرعتهای بالا فوق العاده خطرناک است.
این سیستم کم شدن فشار باد لاستیک را به شما خبر میدهد. میتوانید با یک کیت پنچرگیری مشکل را حل کنید یا برای تعویض لاستیک به تعمیرگاه بروید.
8. چراغ هشدار کنترل کشش
روزهای بارانی و برفی، گاهی لاستیک خودروی شما لیز میخورد. چرخش یا حرکت غیر عادی هر لاستیک باعث روشن شدن چراغ هشدار کنترل کشش میشود.
اگر این چراغ به شکل مداوم روشن باشد یعنی مشکلی ایجاد شده است. در قدم اول سیستم را خاموش و روشن کنید. برای مرحله دوم باید خودرو را به تعمیرگاه برسانید.
9. چراغ هشدار شمع گرمکن (تنها خودروهای دیزل)
در خودروهای بنزین سوز مخلوط هوا و بنزین به وسیله جرقه، آتش میگیرد. خودروهای دیزلی نیازی به جرقه ندارند.
در خودروهای دیزنی به جای جرقه از فشار و دمای بالا استفاده میشود. در این نوع موتور قطعهای شبیه به شمع وجود دارد که به جای جرقه، گرما با دمای بسیار بالا تولید میکند.
روشن شدن این چراغ به معنی مشکل در این سیستم است. یا قطعه و یا موارد مربوط به آن خراب شده. مشکل دار شدن آن میتواند باعث احتراق زودهنگام یا دیرهنگام شود.
این اتفاق صدای موتور شما را بسیار خشن به گوش میرساند. در مدت طولانی قطعا خودروی شما از این روند آسیب میبیند. بالا رفتن مصرف سوخت و کم شدن قدرت موتور از دیگر مشکلات آن است.
10. چراغ هشدار کمربند ایمنی
خودرو بسته بودن کمربند سرنشینان را بررسی میکند. برای راننده و شاگرد یک صدای بوق وحشتناک نیز شنیده میشود.
خودرو به کمک یک چراغ در آمپر به شما میگوید که کمربند تمام سرنشینان بسته نشده است. نحوه تشخیص بسته نبودن کمربند به چه شکل است؟
شرکتهای مختلف از حسگرهای متفاوتی استفاده میکنند. یکی از روشهای معمول حسگر فشار سنج است. زمانی که شما روی صندلی نشستهاید، به حسگر نیرو وارد میشود.
حسگر سرنشین را تشخیص میدهد در ادامه قفل کمربند با آن حسگر همگام میشود. اگر سرنشین نشسته باشد و کمربند بسته نشده باشد، صدای آن به آسمان میرود.
11. چراغ هشدار باز ماندن در
درست مانند چراغ کمربند ایمنی، روشن شدن این چراغ به معنی مشکل در سیستم خودرو نیست. مگر همان چراغی که پشت آمپر روشن میشود!
این چراغ به شما میگوید یکی از درها باز است. برخی از خودروها باز بودن درب باک را هم اخطار میدهند. به هر حال وجود چراغ هشدار باز ماندن در برای امنیت کودکان بسیار مفید به حساب میآید.
چراغهای هشدار در خودروهای هیبرید و برقی
این گروه از خودروها روز به روز محبوبتر میشوند. از دنیای غرب تا شرق دور علاقه مردم به سکوت سواری آنها علاقه دارند.
شاید هم تخفیفهای مالیاتی آن را به گزینه اول مردم تبدیل کرده باشد. شما چطور فکر میکنید؟ در ادامه با چراغهای هشدار این خودروها آشنا میشوید.
چراغ هشدار “آماده برای رانندگی”
بر خلاف خودروهای بنزین سوز و دیزل یک خودروی هیبرید یا الکتریکی در زمان روشن شدن صدایی ایجاد نمیکند. این مساله بسیاری از رانندگان را سردرگم میکند.
برای رفع این مشکل، یک چراغ به شما اطلاع میدهد که خودرو برای رانندگی آماده است. نگران نباشید!
چراغ هشدار کم شدن قدرت
مشاهده یک چراغ هشدار به شکل لاکپشت به معنی محدود شدن قدرت خودرو است. به نظر مشکلاتی وجود دارد که برای حل آنها باید به تعمیرگاه مراجعه کنید.
این چراغ یعنی مقدار برق ورودی به موتور کم شده یا خود موتور با مشکلاتی رو به رو است. نمایش یک لاکپشت به نسبت دیگر موارد این فهرست کمی هم جذاب به نظر میرسد.
چراغ هشدار مقدار شارژ باتری
اگر شارژ باتری اتوموبیل شما کم باشد، این چراغ نمایش داده میشود. اگر خودرو را به سرعت متوقف نکنید، مشکل ساز خواهد شد.
بهترین کار پیدا کردن محل شارژ خودروهای الکتریکی است. در کشورهای مختلف مراکز عمومی، خصوصی و دیگر موارد برای شارژ خودروهای الکتریکی دیده میشود.
سیستم هشدار عابر پیاده
خودروهای برقی و هیبرید بسیار ساکت کار میکنند. این مشکل زمانی که با سرعت کم حرکت میکنید، بیشتر از همیشه به چشم میآید.
در نتیجه مردم پیاده متوجه حضور شما نمیشوند و تصادف اتفاق میافتد. خودروها برای رفع مشکل، صدایی را برای عابر پیاده پخش میکنند.
این صدا خشونت بوق را به همراه ندارد اما کوتاه و ضعیف هم نیست. اگر این چراغ پشت آمپر شما روشن بماند و خاموش نشود، یعنی مشکلی وجود دارد.
برای حل مشکلات تخصصی حتما به نمایندگی سازنده خودرو مراجعه کنید. در مورد کدام یک از چراغهای خودرو سوال دارید؟ ما در روکیدا منتظر سوالات شما هستیم.
منبع: carbuyer.co.uk