بهترین توصیف ما برای گوشی گلکسی اس 21 پلاس سامسونگ این است: تقریبا به بزرگی مدل اولترا، ولی با تمرکز کمتر روی کیفیت دوربین. این گوشی تقریبا با مدل استاندارد یکی است، به جز یک نمایشگر با اندازه بزرگتر، باتری بزرگتر و یک حس ممتازتر.
پلاس در اسم این گوشی به معنای «بیشتر از آن» است و گوشی S21 Plus سامسونگ یک نمایشگر 6.7 اینچی دارد که به مراتب به نسبت نمایشگر 6.2 اینچی مدل اس 21 به نمایشگر 6.8 اینچی اولترا نزدیکتر است.
گرچه سایر شباهتها به مدل معمولی بیشتر است یعنی دقت فول اچدی و مدیریت نصف و نیمه نرخ تازهسازی تصویر.
اصطلاح «بیشتر از آن» زمان بررسی ظرفیت باتری نیز مشخص میشود و مجددا باتری 4800 میلیآمپر ساعت این گوشی بیشتر نزدیک به باتری 5000 میلیآمپر ساعت مدل برتر پرچمدارهای امسال سامسونگ است.
شاید مهمتر از هر چیزی این نکته باشد که تنها مدل پلاس امسال در مقایسه با مدل پارسال خود باتری بزرگتری دارد.
تفاوت سوم بین گوشی گلکسی اس 21 پلاس و اس 21 کیفیت ساخت است. با توجه به این تفاوت، پنل پشتی پلاستیکی اس 21 منطقی به نظر میرسد تا مدل پلاس یک نقطه مثبت بیشتر داشته باشد. البته شاید.
ما سه تفاوت بین دو گوشی اس 21 و اس 21 پلاس را نام بردیم که دوتا از آنها کمی و دیگری خب، کیفی است. با این مقدمه در این مطلب گوشی گلکسی S21 Plus سامسونگ را بررسی خواهیم کرد. تا انتها با روکیدا همراه باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی گلکسی اس 21 پلاس
- بدنه: 161.5 در 75.6 در 7.8 میلیمتر، 200 گرم وزن؛ شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس روی قاب پشتی و جلو، فریم آلومینیومی؛ گواهینامه IP68 (ضدآب تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه)
- نمایشگر: 6.7 اینچی، داینامیک آمولد 2 ایکس، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، حداکثر نور صفحه 1300 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 394 پیکسل در هر اینچ، قابلیت نمایشگر همیشه روشن
- چیپست: مدل بینالمللی: اگزینوس 2100 (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (1 هسته کورتکس ایکس وان با سرعت کلاک 2.9 گیگاهرتز + 3 هسته کورتکس A78 با سرعت کلاک 2.8 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با فرکانس پایه 2.2 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G78 MP14
مدل آمریکا: اسنپدراگون 888 کوآلکام (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (1 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز + 3 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 660
- حافظه: 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت، UFS 3.1
- سیستم عامل: اندروید 11، رابط کاربری One UI 3.1
- دوربین پشت: لنز عریض (اصلی): 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.76 اینچ، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر، فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی، سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 13 میلیمتری، میدان دید 120 درجه، اندازه حسگر 1/2.55 اینچ، اندازه حسگر 1.4 میکرومتر، فیلمبرداری با حالت Super Steady Video، دوربین تلهفوتو: 64 مگاپیکسل، لنز F/2.0، 29 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی، OIS، زوم اپتیکال 1.1 برابر، زوم هیبرید 3 برابر
- دوربین جلو: 10 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/3.24 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی
- دوربین فیلمبرداری: دوربین پشت: 8k با سرعت 24 فریم بر ثانیه، 4k با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با سرعت 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با سرعت 960 فریم بر ثانیه، فیلمبرداری با استاندارد +HDR10، ضبط صدای استریو، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: 4k با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 4800 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات، استاندارد شارژ USB Power Delivery 3.0، شارژ بیسیم سریع 15 وات استاندارد Qi و PMA، شارژ بیسیم معکوس 4.5 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت (زیر نمایشگر، اولتراسونیک)؛ NFC، رادیو افام (تنها مدل با چیپست اسنپدراگون)؛ پشتیبانی از سامسونگ DeX، پشتیبانی از سامسونگ DeX بیسیم، سامسونگ پی (ویزا، مستر کارت)، فرامین زبان طبیعی بیکسبی، +ANT
جعبه گشایی گوشی گلکسی S21 Plus سامسونگ
گوشی گلکسی اس 21 پلاس در جعبه مشابه با سایر گلکسیهای ردهبالای سال 2021 به بازار آمده است و از این به بعد ظاهرا اندازه جعبه باید به همین شکل کوچک باشد. واقعا چرا زمانی که باید شارژر و هدفونها را از جعبه حذف کرد، مقوای اضافه هدر داد؟
ما کینه از این روند حذف شارژرها از جعبه فروش نداریم. شارژرهای سازگار با استاندارد QuickCharge 3.0 زیادی در بازار وجود دارد که چندین سال است نیاز کاربران را برآورده میکنند و به این روند ادامه خواهند داد.
شاید تنها نکته آزاردهنده این ماجرا گفتههای تیمهای بازاریابی شرکتها در بحث حمایت از محیط زیست و بهانههایی باشد که روی اعصاب هستند. به هرحال، اجازه دهید فراموش کنید و طراحی این گوشی را نگاهی بیاندازیم.
طراحی گوشی گلکسی اس 21 پلاس سامسونگ
اگر گوشی گلکسی اس 21 را دیده باشید، انگاری اس 21 پلاس را دیدید. ما این دو گوشی را به رنگ «بنفش شبه» کنار یکدیگر قرار دادیم و کاملا شبیه به همدیگر هستند، البته به ابعاد کمی متفاوت.
تاکید سامسونگ امسال زمان طراحی گوشیهایش دوربین بوده است که ظاهرا از فریم به بیرون جریان یافته است و رنگی مشابه با بدنه گوشی دارد.
کیفیت ساخت پنل پشتی مدل پلاس با گوشی اولترا یکسان است. روی تمام قطعات داخلی آن را یک ورقه گوریلا گلس ویکتوس با یک ظاهر مات یخزده پوشانده است. لمس آن برخلاف اس 21 یک حس سردی در خود دارد و همین ویژگی است که مدل کوچکتر خانواده را به شکل بدی از دو عضو دیگر جدا میکند.
بحث زیادی در مورد مواد خام ممتازی وجود دارد که زمان ساخت یک گوشی هوشمند باید استفاده شود. ما از تصمیم سامسونگ برای استفاده از پلاستیک برای گوشی گلکسی اس 21 دفاع کردیم، چون وزن آن را سبکتر میکند و روی قیمت کمتر آن تاثیر گذاشته است، بنابراین کاملا انتخاب شایستهای است.
از طرف دیگر، چند گرم وزن بیشتر گوشی گلکسی اس 21 پلاس را باید به باتری بزرگتر آن نسبت داد که وزن را به 200 گرم رسانده است. همچنین این گوشی قیمت بالاتری دارد، بنابراین شما هم شک نداریم میگویید استفاده از مواد خام ارزانتر در این گوشی میتوانست یک اشتباه باشد.
ما همچنان برای تصمیم سامسونگ میتوانیم دلیل منطقی بیاریم، ولی حقیقت ماجرا این است که مدل پلاس در مقایسه با مدل استاندارد یک آب شستهرفتهتر به نظر میرسد.
جنبه منفی ماجرا لیزتر بودن این گوشی است، خواه به دلیل وزن یا بزرگی آن باشد یا این حقیقت که زمان گرفتن این گوشی در دست مجبور به احتیاط بودیم. چون دائم میترسیدیم اتفاقی بیافتد.
با این حال، استفاده از یک قاب محافظ یقینا به خوشدستی گوشی و آرامش خیال کمک خواهد کرد، اما گوشی در حالت معمولی خود لیز است.
روی پنل جلو را گوریلا گلس ویکتوس بیشتری پوشانده است. تستهای سقوط یا ترجیحا استفاده در دنیای واقعی دوام واقعی آن را نشان خواهد داد، ولی خبر خوبی است که بدانیم گوشی گلکسی اس 21 پلاس از بهترین شیشه محافظ فعلی کورنینگ استفاده میکند.
جدا از آن روی نمایشگر از قبل یک یک محافظ پلاستیکی نصب شده است. همچنین باید بگوییم با توجه به تخت بودن نمایشگر در مقایسه با نسل قبل، امکان استفاده از محافظهای صفحه بیشتری وجود دارد.
البته یک موضوع بحثبرانگیز دیگر یعنی نمایشگرهای خمیده هم وجود دارد. یک مشکل رایج نمایشگرهای خمیده مستعد بودن به تفسیر اشتباه ورودی لمس است و زمان استفاده از گوشی گلکسی S21 پلاس چنین مشکلی وجود ندارد.
اما از طرف دیگر، نام گوشیهای پرچمدار مترادف با استفاده از نمایشگرهای خمیده شده است و مدل پلاس امسال ظاهر اندکی معمولی و سادهای دارد.
یک عارضه جانبی برگشت به استفاده از نمایشگرهای تخت افزایش پهنای گوشی است. نمایشگر سال قبل با اندازه مشابه اندکی در طرفین خمیده بود، ولی مقدار آن به اندازهای بود که حس کامپکت بودن را به گوشی اس 20 پلاس دهد.
شاید زیاد حس نشود، ولی 2 میلیمتر پهنای بیشتر اس 21 پلاس در مقایسه با نسل قبل آن به راحتی میتواند حس شود. نشان دادن این موضوع زمان کنار هم قرار دادن این دو گوشی مشکل است، ولی به هرحال تصویر زیر را ببینید.
بدون شک گوشی گلکسی اس 21 پلاس یک نمایشگر Infinity-O یا نمایشگری با یک حفره دارد که داخل آن دوربین سلفی قرار میگیرد. ابعاد این حفره کوچکترین است و شکایتی از آن نداریم.
چیزی که بزرگتر شده است و به سادگی دیده نمیشود، حسگر اثر انگشت است. حالا جای یک مربع 8 میلیمتری را یک مستطیل 9 در 4 میلیمتر گرفته است و نسل دوم این حسگرهای زیر نمایشگر در مقایسه با فناوری اولترا سونیک قبلی کوآلکام سریعتر و قابل اعتمادتر هستند.
آرایش دکمههای کنترلی شبیه به گوشیهای اخیر سامسونگ است، بهنحوی که دکمه پاور و تنظیم حجم صدا هر دو در سمت راست گوشی قرار دارند. دسترسی به دکمه دوم به کش دادن انگشتها نیاز دارد، چون کمی موقعیت آن به سمت بالای گوشی است. ولی واقعا مشکل خاصی نیست.
نبود درگاه کارت حافظه آزاردهنده است. آخرین مرتبهای که نبود آن را حس کردیم با گوشی گلکسی اس 6 بود و سپس در اس 7 به جای خود برگشت.
بهنوعی امیدوار نیستیم سال دیگر نیز جز این باشد. مدل دو سیمکارت ما دو سیمکارت با قطع نانو قبول میکند و موقعیت درگاه سیمکارت کنار پورت شارژ یواسبی در پایین گوشی است. از دیگر اهالی همیشگی این بخش باید به بلندگوی اصلی و میکروفون اولیه اشاره کنیم.
در بالای گوشی میکروفون دیگر است، اما آن جا همچنین یک پین هول ثانویه دیده میشود که نقش آن یک مجاری هوا برای بلندگوی ثانویه بوده که به عنوان بلندگوی مکالماتی نیز عمل میکند و صدای آن از بین باریکترین شیار بالای نمایشگر به گوش میرسد.
نمایشگر گوشی گلکسی اس 21 پلاس سامسونگ
گوشی گلکسی S21 پلاس نمایشگری به اندازه نسل قبلی خود یعنی 6.7 اینچی دارد. یک عقبرفت مشترک بین دو مدل غیر اولترا اس 21 دقت پایینتر نمایشگر یعنی 1080 در 2400 پیکسل است.
زمان نقد گوشی گلکسی اس 21 نیز دقت پایین آن را قبول کردیم و حتی تراکم پیکسلی در مدل اس 21 پلاس قابل قبول است. گرچه، قانع شدن به دقت فول اچدی در یک گلکسی ممتاز، آن هم به این اندازه بزرگ قابل قبول نیست.
به ویژه زمانی که عملا تمام رقبا نمایشگرهای بهتری دارند. آیفون 12 پرو فقط 6.1 اینچی است، اما با این حال با توجه به دقت 1170 در 2532 پیکسلهای بیشتری دارد (تراکم پیکسلی 460 پیکسل در هر اینچ)، گوشی میت 40 پرو 6.76 ایچی با دقت 1344 در 2772 پیکسل (تراکم پیکسلی 456 پیکسل در هر اینچ) و گوشی وان پلاس 7 پرو 6.78 اینچی با دقت 1440 در 3168 پیکسل (تراکم پیکسلی 513 پیکسل در هر اینج) هستند.
یک قابلیت ارتقاء یافته در مقایسه با دوستان اس 20 این گوشی حالت نرخ تازهسازی تصویر سازشی است که جای حالت High motion smoothness سال قبل را میگیرد.
حالت سازشی که در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ با آن آشنا شدیم، نرخ تازهسازی تصویر را بسته به فعالیت کاربر و محتوا تنظیم میکند.
گوشی گلکسی اس 21 پلاس مانند اس 20 حداکثر نرخ تازهسازی روان 120 هرتز را دارد، ولی در صورت لزوم میتواند مقدار آن را تا 48 هرتز نیز کاهش دهد که هدف از این کار ایجاد تعادل بین عمر باتری و تجربه کاربری است.
اس 20 چنین ویژگیهای هوشمندانهای ندارد. با این حال، اس 21 اولترا میتواند مقدار مورد نظر را حتی تا 10 هرتز نیز کاهش دهد یا حداقل مشخصات آن چنین میگویند.
نمایشگر این گوشی داینامیک آمولد 2 ایکس نام دارد که بخش آخر به دو برابر نرخ تازهسازی تصویر نسبت به عدد استاندارد اشاره میکند و بخش داینامیک به معنای پشتیبانی از استاندارد +HDR10 است.
سامسونگ میگوید حداکثر نور صفحه گوشی گلکسی اس 21 پلاس به 1300 نیت میرسد که اندکی کمتر از آمار وعده داده شده 1500 نیت دو گوشی اس 21 اولترا و نوت 20 اولترا است، گرچه 100 نیت بیشتر از اس 20 پلاس است.
این آمار برای تماشای فیلمهای HDR است و با توجه به عملکرد پنلهای اولد نمیتوان با روشن کردن تمام مساحت نمایشگر به آن دست پیدا کرد.
در تست استاندارد ما، حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی زمان تنظیم اسلایدر آن بهصورت دستی 459 نیت بود که بهخوبی آمار اولترا و چند نیت بالاتر از اس 21 است. اگر گوشی را در یک محیط بسیار روشن از جیب در آورید، این آمار به 883 نیت تغییر خواهد کرد که مجددا حدود 40 نیت از برادر کوچکتر این گوشی بیشتر است، ولی به آمار 1023 نیت مدل اولترا نمیرسد.
لازم به ذکر است این آمار بدون توجه به فعال بودن یا نبودن تاگل Adaptive brightness به دست میآید. نزدیک بود فراموش کنیم، با توجه به آمار تقریبا 90 نیت بیشتر از اس 20 پلاس تحت شرایط مشابه، آمار بهدست آمده در دنیای واقعی با ادعاهای سامسونگ بهخوبی تطابق دارد.
تنظیم نمایشگر مانند همیشه به کمک دو حالت Vivid و Natural امکانپذیر است. حالت ابتدایی پیشفرض گوشی است. Vivid یک حالت با پوشش رنگی گسترده و رنگهای غنی خوشایند است. در این حالت متوسط dE2000 برابر با 3.9 را برای فضای رنگ DCI-P3 اندازه گرفتیم و نقطه سفید حدود 6 واحد از دقیق بودن فاصله گرفت تا اندکی ته مایهرنگ آبی دیده شود.
در حالت Vivid یک اسلایدر تنظیم دمای رنگ 5 نقطهای خنک به گرم وجود دارد و یک واحد افزایش آن به سمت راست مشکل رنگ آبی را از بین میبرد و نقطه سفید تنها 2 واحد از دقت خود فاصله دارد، در حالی که متوسط انحراف به 3.3 میرسد.
اگر تنظیمات دمای رنگ را روی گرمترین ببریم، همه چیز به سمت طیف رنگ زرد میرود، شبیه این رفتار را روی گوشی اس 21 دیده بودیم.
اگر رندرسازی دقیق محتوای فضای رنگ sRGB را بخواهید، باید از حالت Natural استفاده کنید. در این حالت متوسط DeltaE فقط 1.3 است. اما نقطه سفید تقریبا 3 واحد از دقت خود فاصله داشت. البته باید بگوییم زمان استفاده از این حالت باید با رنگهای بهویژه خاموش کنار بیایید.
امسال حالتی به اسم Eye Comfort Shield به پرچمدارهای سامسونگ اضافه شده که یک اسم متفاوت برای گزینه فیلتر رنگ آبی مدلهای قبل است.
در این حالت رنگ نمایشگر بسته به زمان روز تنظیم خواهد شد (تنظیمات پیشفرض Adaptive) یا میتوانید زمان فعال شدن و شدت آن را طبق میل خود تغییر دهید.
یقینا امکان بازپخش محتوای HDR وجود دارد و میتوانید چنین محتوایی را در اپلیکیشنهای پخش فیلم آنلاین مانند نت فلیکس، آمازون پرایم ویدئو و یوتیوب مشاهده کنید.
مجدد به مدیریت نرخ تازهسازی تصویر برگردیم. گوشی گلکسی اس 21 پلاس رفتار مشابه با مدل استنادارد و اندکی متفاوت با اولترا را در بعضی اوقات نشان داد.
گرچه یک ویژگی بین هر 3 ثابت است، یعنی نمایشگر برای هر کاری که انجام میدهید و تنظیمات استاندارد فعال شده است، روی حالت 60 هرتز باقی خواهند ماند. انتظاری جز این هم نداشتیم.
گرچه اگر حالت Adaptive را انتخاب کنید، هر زمان که گوشی را لمس کنید روی 120 هرتز میرود و چند ثانیه پس از آخرین تعامل شما به 60 ثانیه افت خواهد کرد.
این رفتار را زمان کار با اکثر بخشها مانند رابط کاربری، مرورگرها (کروم، فایرفاکس، مرورگر خود سامسونگ) و اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی (فیسبوک، اینستاگرام، تیک تاک) خواهید دید و طبیعیترین شیوه مدیریت نرخ تازهسازی تصویر است.
بدون شک استثناهای گوناگونی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، در یوتیوب گوشی زمان بازپخش ویدئوهای با سرعت 24 فریم بر ثانیه روی 120 هرتز باقی میماند، ولی برای محتوای با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه به 60 هرتز تغییر میدهد.
همچنین نمایشگر گوشی گلکسی اس 21 پلاس مانند مدل اولترا زمان پخش ویدئوهای HDR بدون توجه به فریم ریت آنها، روی 120 هرتز باقی خواهد ماند.
رفتار این گوشی در اپلیکیشنهای نت فلیکس و آمازون پرایم ویدئو به همین شکل است. به عبارت دیگر 120 هرتز برای محتوای 24fps، 60 هرتز برای محتوای 30fps، 120 هرتز زمانی که رابط کاربری را لمس میکنید و جز آن 60 هرتز.
مجددا این رفتار متضاد با اولترا است که نرخ تازهسازی را زمان پخش محتوای HDR و SDR تغییر خواهد داد و 120 هرتز را برای نوع اول انتخاب خواهد کرد.
در بحث گیمینگ، گوشی گلکسی اس 21 پلاس زمان اجرای بازیهای با پشتیبانی از نرخ تازهسازی تصویر بالا، آنها را بیشتر از 60fps اجرا خواهد کرد.
در بین بازیهایی که ما تست کردیم و 120 هرتز اجرا شدند Shadowgun Legend، Mortal Kombat، Dead Trigger 2، 1945 Air Force، Alto’s Odyssey و Pac Man وجود داشتند.
عمر باتری گوشی گلکسی S21 پلاس
این گوشی یک باتری 4800 میلیآمپر ساعت دارد که کوچک است اما با توجه به افزایش ظرفیت نسبت به باتری 4500 میلیآمپر ساعت مدل سال قبل قابل تحسین است. باتری این گوشی همانطور که در ابتدای نقد گفتیم از نظر ظرفیت بیشتر در حد مدل اولترا است تا باتری 4000 میلیآمپر ساعت اس 21.
با آن که تفاوتهای زیادی بین دو مدل پلاس و اولترا (دقت نمایشگر و فناوری، مدیریت نرخ تازهسازی تصویر) وجود دارد، ولی گوشی گلکسی اس 21 پلاس آمار کلی و عالی 114 ساعت مشابه با اس 21 اولترا را ثبت کرد.
گرچه نتایج تستها یکسان نبود. اس 21 پلاس در تست بازپخش ویدئو دقیقا یک ساعت نتیجه بهتری را از اولترا ثبت کرد؛ یعنی 19 ساعت تماشای فیلم با فعال بودن حالت پرواز.
گرچه آمار تست گردش در وب با وای فای این گوشی در حد مدل اولترا نبوده و 14 ساعت بود، گرچه با این حال عالی است. نتیجه تستها در مقایسه با اس 21 به مراتب بهتر است و این ادعا حتی بیشتر از آن چه که اختلاف ظرفیت باتری حکم خواهد کرد بهتر هستند و این تنها قبل از این است که اندازه بزرگتر نمایشگر مدل پلاس را در نظر بگیریم.
نتیجه تست تماس صوتی اینترنتی مدل پلاس نیز بهتر است، گرچه فقط حدود 12 درصد و آمار 31 ساعت در مقابل 27:30 ساعت اینطور نیست که به شما زمان صحبت لطمه بزند! آمار اولترا و 35:32 ساعت حتی بهتر است، ولی واقعا چه کسی آن هیولای 227 گرمی را این همه مدت برای مکالمه صوتی در دست نگه میدارد؟
ما تستها را در حالت Adaptive refresh rateنمایشگر انجام دادیم و به لطف ابزار داخلی اندروید 11 دائما نرخ تازهسازی تصویر را تحت نظر گرفتیم.
اسکریپت گردش در وب ما صفحات را هر 10 ثانیه یک مرتبه رفرش میکند که نتیجه آن افزایش نرخ تازهسازی 120 هرتز و سپس افت آن به 60 هرتز 1 تا 2 ثانیه بعد بود.
به نظر ما چنین رفتاری نسبتا در دنیای واقعی نیز همینطور است، زمانی که دست خود را روی صفحه میکشید نمایشگر روی 120 هرتز میرود و زمانی که مدتی محتوای روی صفحه را میخوانید، نرخ تازهسازی تصویر کم خواهد شد.
در مورد بازپخش ویدئو، گوشی زمان همیشه 120 هرتز را حفظ کرد. از آن جایی که این کار واقعا زمان بازپخش محتوای با سرعت 24 فریم بر ثانیه انجام گرفت، به نظر ما این مورد نیز با سناریوهای دنیای واقعی نیز همخوانی دارد.
محض مقایسه، شارژ باتری گوشی وان پلاس 8 پرو در تست تماس صوتی (28:35 ساعت) و بازپخش ویدئو (18:03 ساعت) تقریبا به همین مقدار مشابه با گوشی گلکسی اس 21 پلاس دوام میآورد اما در تست گردش در وب (10:58) نتیجه 3 ساعت کمتر است.
از طرف دیگر آیفون 12 پرو آمار 18:03 (بنابراین 13 ساعت کاملا کمتر) را در تماس صوتی اینترنتی، 12:15 ساعت در تست گردش در وب (اختلاف کمتر ولی با این حال قابل توجه 1:40 ساعت) و 14:06 ساعت در بازپخش ویدئو (تقریبا 5 ساعت کمتر از گوشی گلکسی) را ثبت میکند.
سرعت شارژ گوشی Galaxy S21 Plus 5G سامسونگ
حالا به موضوع شارژ رسیدیم. از این نسل به بعد، پرچمدارهای سامسونگ بدون وجود شارژر در جعبه فروش عرضه میشود تا خودتان شارژر را تهیه کنید.
به همراه کابل یواسبی C داخل جعبه باید یک آداپتور سازگار با استاندارد USB PowerDelivery یا انواع جدیدتر مانند QuickCharge 4 داشته باشید.
اگر شارژر قدیمی دارید باید یک کابل تبدیل یواسبی A به C نیز داشته باشید. گوشی گلکسی اس 21 پلاس از استاندارد USB PowerDelivery با سرعت شارژ 25 وات پشتیبانی میکند.
اگر شارژرهای سازگار با این استاندارد ندارید ولی میخواهید گوشی خود را با حداکثر سرعت شارژ ممکن شارژ کنید، آشکارترین گزینه استفاده از یکی از آداپتورهای 25 وات سامسونگ است. یعنی یکی از همانهایی که از زمان سری نوت 10 به همراه گوشیهای ممتاز سامسونگ به بازار عرضه شده است.
به هرحال، ما از شارژر 25 واتی سامسونگ برای شارژ این مدل استفاده کردیم. شارژ گوشی پس از نیم ساعت به عدد 55 درصد خواهد رسید و برای شارژ کامل آن باید 1:11 ساعت صبر کنید که نشان میدهد مدت زمان شارژ بیشتر به مدیریت توان بستگی دارد تا حداکثر خروجی شارژر و ظرفیت باتری.
مدت زمان شارژ زمان استفاده از سایر آداپتورهای سازگار با استاندارد PD و سرعت 25 وات یا بیشتر با پشتیبانی از PPS در همین حد است. نیازی به توضیح نیست شارژ با شارژرهای قدیمیتر بیشتر طول خواهد کشید.
گوشی گلکسی اس 21 پلاس همچنین از شارژ بیسیم بیشتر از 10 وات (طبق برگه مشخصات آن) پشتیبانی میکند، البته بهتر است از پدهای شارژ سامسونگ تهیه کنید.
این گوشی همچنین میتواند با سرعت 4.5 وات سایر دستگاهها را شارژ کند و سامسونگ اسم چنین ویژگی را Wireless PowerShare گذاشته است.
همچنین میتوانید مشخص کنید باتری گوشی به یک حدی رسید دیگر شارژ را ادامه ندهد (30 تا 90 درصد با گامهای افزایشی 5 درصد).
همچنین در تنظیمات گوشی یک تاگل برای فعال کردن یا نکردن قابلیت شارژ سریع سازشی سازگار با استاندارد QuickCharge 2.0 کوآلکام (خاموش به صورت پیشفرض) وجود دارد.
این استانداردی است که سامسونگ پیش از استفاده از روش شارژ فوق سریع (Super Fast)، یعنی راهحل فعلی مبتنی بر PD استفاده میکرد و برای فعال یا غیرفعال کردن این قابلیت نیز یک تاگل وجود دارد (این گزینه بهصورت پیشفرض روشن است).
یک تاگل سوم نیز برای غیرفعال کردن شارژ بیسیم سریع به چشم میخورد تا به عنوان مثال اگر یک پد با قابلیت خنککنندگی فعال یا الایدی چشمکزدن دارید، از آن استفاده کنید.
کیفیت صدای بلندگوهای گوشی گلکسی S21 پلاس سامسونگ
گوشی گلکسی اس 21 پلاس مانند مدلهای پرچمدار سالهای اخیر سامسونگ مجهز به اسپیکرهای استریو است. بلندگوی مکالماتی نقش اسپیکر دوم را دارد و به اسپیکر دوم پایین گوشی ملحق میشود.
زمانی که گوشی را به حالت عمودی میگیرید، بلندگوی بالا نقش مدیریت خروجی صدای کانال چپ را به عهده دارد و زمانی که آن را افقی میگیرید، دو اسپیکر جهت کانال را صحیح انتخاب میکنند.
خروجی صدای مدل پلاس از اس 21 استاندارد کمی بالاتر است، تا حدی که بتواند امتیاز «بسیار خوب» را در تست بلندی حجم صدای ما به دست آورد.
در مورد کیفیت صدا، صدای هر دو گوشی اس 21 بسیار شبیه به یکدیگر هستند و حروف باصدا دلنشیدن شنیده میشود و پاسخ صدای زیر گیرا است، گرچه نوتهای باس به سختی وجود دارند.
این نوع پخش صدا متضاد با آیفون است که عملکرد بهتری در پخش فرکانسهای پایین دارد، ولی در محدوده فرکانس بالا به این خوبی نیست.
بخش نرمافزاری: لانچر One UI 3.1 به همراه اندروید 11
گوشی گلکسی اس 21 پلاس همان ابتدا با اندروید 11 عرضه شده است و سامسونگ قول داده 3 بهروزرسانی مهم اندروید را برای آن منتشر کند. به عبارت دیگر، گوشی گلکسی اس 21، اس 21 پلاس و اس 21 اولترای جدید باید اندروید 14 را نیز در سال 2023 دریافت کنند.
در کنار این سیستم عامل مدیریت بخش نرمافزاری به عهده رابط کاربری OneUI 3.1 است که نسخه آن به مقدار 0.1 از بهروزرسانیهای اخیر اندروید 11 برای گلکسیهای سال قبل بیشتر است.
همین 0.1 به معنای یک تفاوت ظریف است، البته افزایش نسخه OneUI از 2.5 به 3 نیز تغییر قابل توجهی به همراه نداشت، به هرحال اجازه دهید بخش نرمافزاری این گوشی را با یکدیگر بررسی کنیم.
ویژگیهای پایه رابط کاربری این گوشی بهطور کلی مشابه با نسلهای قبلی است، گرچه میتوانید چند تفاوتی را ببینید. به عنوان مثال، میانبرهای پیشفرض قفل صفحه نمایش یعنی شمارهگیر و دوربین حالا تکرنگ هستند. در حالی که رنگ آنها قبلا مطابق با اپلیکیشنهای مربوطهشان بود.
جالب است اگر اپلیکیشنهای متفاوتی را در این بخش قرار دهید، رنگ آنها مطابق با خود اپلیکیشن خواهد بود و این موضوع ربطی به اپلیکیشنهای خود سامسونگ یا سایر شرکتها ندارد.
در بین تغییرات کاربردی روی قفل صفحه نمایش اضافه شدن ویجت سلامت است که میتوانید به کمک آن تحت نظر بگیرید چه مدت زمانی گوشیتان را به دست دارید بدون این که حتی آن را از قفل خارج کنید.
از طرف دیگر، تنظیمات نمایشگر همیشه روشن ساده شده است.
بهتر است گوشی را با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از قفل خارج کنید و در بالا در مورد سرعت آن حرف زدیم. با توجه به استفاده این گوشی از نسل جدید سختافزار، بخش نرمافزاری شما را ملزم به چند ضربه آهسته برای ثبت اثر انگشتان میکند و باید از آن استقبال کرد، هرچند تغییر کوچکی است.
اگر دوست داشته باشید به کمک قابلیت تشخیص چهره نیز میتوانید گوشی را از قفل خارج کنید، گرچه از نظر امنیت در آن حد نیست چون فقط تکیه به استفاده از دوربین جلو دارد.
تغییر بارز دیگر کشیدن سایهبان نوتیفیکیشن از بالا است که کل صفحه پایین را میپوشاند، حتی اگر تعداد کارتهای نوتیفیکیشن یک عدد باشد یا اصلا چیزی نباشد.
همچنین باید اشاره کنیم مستقیما به کمک دکمه + در انتهای لیست میتوانید تاگلهای سریع را ویرایش کنید، به جای این که وارد منوی مربوطه شوید.
به لطف اندروید 11، حالا بخشی نیز به اسم تاریخچه نوتیفیکیشن وجود دارد. از منوی تنظیمات میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، بنابراین راحت در دسترس نیست. ولی به درد مواقعی میخورد که یک نوتیفیکیشن را بدون این که ببینید خلاص میکنید و بعدا دوست دارید محتوای آن را بدانید.
البته این قابلیت را باید فعال کنید، چون به صورت پیشفرض غیرفعال است.
اندروید 11 مدیریت نوتیفیکیشن اپلیکیشنهای پیامرسانی فوری را به شکل جدیدی و به کمک قابلیتی به اسم حبابها (Bubbles) انجام میدهد و OneUI 3 نیز از آن استفاده میکند.
این قابلیت در کنار ویژگی مشابه و قدیم خود سامسونگ به اسم نمایش پاپآپ هوشمند قرار میگیرد. در زیر منو «Floating notifications» میتوانید این تنظیمات را پیدا کنید.
در این بخش میتوانید هر دو آنها را خاموش کنید تا نوتیفیکیشنها به صورت کلاسیک و کارتی نشان داده شوند.
حبابها دنباله قابلیتی به اسم Conversations هستند که با اندروید 11 معرفی شده است. زمانی که در نوتیفیکیشن پیام ورودی روی یک آیکون آهسته بزنید، به یک گفتگو تبدیل خواهد شد که میتوانید سپس آن را به شکل یک حباب کوچک کنید.
بخواهیم مثال بزنیم، راه پیشفرض مدیریت گفتگو در اپلیکیشن مسنجر فیسبوک به همین شکل است و این ویژگی آن جا «سربرگ گفتگو» (Chat Head) نام دارد.
نمایش پاپآپ هوشمند یکی از کمتر شناخته شدهترین قابلیتهای اختصاصی لانچر One UI است. در روزگار پیش از «حبابها»، از آن برای اضافه کردن قابلیت سربرگ گفتگو به هر اپلیکیشن مورد انتخاب کاربر استفاده میشد.
ضربه آهسته روی آیکون «سربرگ» اپلیکیشن را در یک پنجره شناور باز میکند که سپس آن را میتوانید به حالت تمام صفحه در آورید یا مجددا به یک آیکون مینیمایز کنید.
در جدیدترین نسخه سیستم عامل گوگل، دکمههای جدید کنترل پخش رسانه نیز معرفی شده است و در این گوشی نیز شاهد استفاده از آن هستیم.
براساس این قابلیت، اپلیکیشنهای فعال بازپخش صدا روی همدیگر درست زیر تاگلهای سریع قرار میگیرند و با کشیدن دست خود روی صفحه به طرفین میتوانید بین آنها جابهجا شوید.
صفحه Media قبلا در One UI 2.5 و قبل از اندروید 11 وجود داشته است و عملکرد مشابهی برای انتخاب دستگاه پخش صدا یا استفاده از قابلیت Music Share سامسونگ دارد.
پنل کنترل حجم صدا نیز تغییراتی داشته است و حالا 4 اسلایدر برخلاف حالت افقی خود در نسخههای قبلی One UI به شکل عمودی هستند.
یک ویژگی دیگر اندروید 11 که سامسونگ در OneUI 3 لحاظ کرده، قابلیت سنجاق کردن اپلیکیشن به بالای برگه با گزینههای به اشتراکگذاری (Share) است.
این ویژگی یکی از آن امکاناتی است که واقعا دوست دارید از گوگل بپرسید چرا باید تا نسخه 11 اندروید منتظر آن میماندیم.
اوضاع حالا بهتر شده است، ولی کاش بتوانیم گزینههای مختلف به اشتراکگذاری را به صورت دلخواه حذف کنیم چون این لیست نیاز به خلوت کردن دارد.
یکی از چیزهایی که گوگل در ریلیز امسال اندروید تغییر داده، مدیریت مجوزها است و سامسونگ نیز همین شیوه را در پیش گرفته است.
در نسخه One UI 3، هر مرتبه یک اپلیکیشن درخواست مجوز میکند، یک صفحه درخواست جدید برای مجوزها خواهید دید که به شما اجازه میدهد مجوز را قبول نکنید، تنها زمان استفاده از اپلیکیشن به آن اجازه دهید یا فقط برای آن موقع.
اگر یک اپلیکیشن به دسترسی دائمی به مجوز مورد نظر نیاز دارد، یک گزینه چهارم نیز به شما نشان داده خواهد شد که با انتخاب آن به صفحه تنظیمات میروید تا این کار را انجام دهید. به این دلیل چنین عمل میشود که کاربر در حین بررسی کادر مجوز، این گزینه را تصادفا انتخاب نکند.
منو تنظیمات تغییرات ریز، ولی معناداری دارد. زیردستهها با توجه به استفاده از یک جداکننده نقطهای و فواصل بیشتر خواناتر هستند، در حالی که جستجوهای اخیر حالا به جای یک لیست به شکل حبابها نشان داده میشود.
علاوه بر این، یک ویژگی جدیدا اضافه شده برای تنظیمات جستجو براساس هشتگها وجود دارد تا بتوانید چیزهای مختلف را که در جاهای گوناگون این منو پیدا میشوند، از نظر مفهومی به یکدیگر ربط دهید.
قسمت شمارهگیر گوشی گلکسی اس 21 پلاس سامسونگ نیز تغییراتی برای زیباتر شدن داشته است. برای صفحه تماس ورودی میتوانید از بین یکی از دو چیدمان متفاوت انتخاب کنید.
همچنین میتوانید برای پسزمینه آن صفحه یک تصویر یا ویدئو قرار دهید، گرچه برای تمام تماسهای شما یکسان خواهد بود.
یعنی برای هر فرد نمیتوانید تصویر یا ویدئوی متفاوتی انتخاب کنید.
برای استفاده از گوشی گلکسی خود با دستگاههای دیگر برای فعال کردن موارد کاربردی متفاوت، چندین راهکار دارید. DeX ویژگی اختصاصی است که به شما اجازه میدهد از گوشی گلکسی S21 پلاس خود مانند کامپیوتر استفاده کنید و برای بهرهروی بیشتر قادر به استفاده از یک کیبورد و مانیتور نیز هستید.
از این قابلیت به صورت بیسیم یا با استفاده از پورت HDMI میتوانید استفاده کنید.
قابلیت دیگر Link to Windows است که یک رابط کاربری از کامپیوتر شما را روی صفحه گوشیتان قرار میدهد تا بتوانید تصاویر را از گوشی به کامپیوتر یا بالعکس انتقال دهید، نوتیفیکیشنها را روی گوشی خود مدیریت کنید یا حتی با آن تماس صوتی بگیرید.
گزینه دیگر در کنار چنین قابلیتهایی اما با پتانسیل محدودتر، Continue apps نام دارد که اجازه میدهد به استفاده از یک اپلیکیشن در دستگاه دیگر ادامه دهید.
برای استفاده از آن باید وارد حساب سامسونگ خود روی هر دو دستگاه شوید، هر دو به یک شبکه وایفای وصل شوند، بلوتوث فعال باشد و از مرورگر اینترنت سامسونگ یا اپلیکیشن Samsung Notes استفاده کنید. پس از آن خواهید توانست متن و تصاویر را در بین این دو دستگاه کپی کنید و در مرورگر تبهای مشابهی را باز کنید.
ویژگی نرمافزاری تخصصی دیگر سامسونگ پنلهای اج (Edge Panels) است. یعنی همان صفحهای که با کشیدن دست از لبههای گوشی به وسط به بیرون میکشید و ابزارها و میانبرهایی به اپلیکیشنها و لیست مخاطبان دارد.
Game Launcher نیز قطبی برای تمام بازیهای شما است که همچنین گزینههای برای محدود کردن نوتیفیکیشنها زمان بازی کردن دارد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی گلکسی اس 21 پلاس سامسونگ
مانند سنت همیشگی سامسونگ، گوشیهای خانواده اس 21 با دو چیپست متفاوت وارد بازارهای گوناگون میشوند.
بازار کشورهای آمریکای شمالی و چین این دستگاه را با چیپست اسنپدراگون 888 دریافت میکنند و سایر کشورها باید به اگزینوس 2100 سامسونگ بسنده کنند.
پردازندههای مرکزی هر دو چیپست یک آرایش 3 کلاستری دارد و از هستههای مشابه استفاده میکنند (البته از نظر تعداد، چون کوالکام ظاهرا در هسته پرایم تغییراتی داده است).
ویژگی ممتاز این پردازنده استفاده از هسته کورتکس ایکس وان است که کاملا از نظر عملکرد یک سطح بالاتر از هستههای کورتکس A78 قرار میگیرد.
در کنار آن 3 هسته کورتکس معمولی A78 است، در حالی که 4 هسته کورتکس A55 برای کارهای معمولیتر استفاده میشوند تا مجموعا تعداد هستهها به 8 عدد برسد.
با وجود این شباهتها، در سرعت کلاک هستهها تفاوت وجود دارد که به نوعی قابل توجه است. برای اگزینوس اینطور است؛ 1 هسته: 2.9 گیگاهرتز + 3 هسته: 2.8 گیگاهرتز + 4 هسته: 2.2 گیگاهرتز. در حالی که برای اسنپدراگون آمار متوسط و به شکل: 1 هسته: 2.8 گیگاهرتز + 3 هسته: 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته: 1.8 گیگاهرتز است.
بنابراین سرعت کلاک بالاتر هستههای پردازنده چیپست سامسونگ باعث خواهد شد یک نوع برتری زمان لود اپلیکیشنهایی داشته باشد که از چندین هسته به خوبی استفاده میکنند.
بخواهیم مقایسه کنیم، چیپست کرین 9000 هوآوی از هستهای قدیمیتر کورتکس A77 در کلاستر عملکردی استفاده میکند ولی هسته پرایم آن سرعت کلاک بالاتری از دو چیپست بالا دارد (1 هسته کورتکس A77: 3.13 گیگاهرتز + 3 هسته کورتکس A77: 2.54 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55: 2.05 گیگاهرتز).
در بخش پردازنده گرافیکی، چیپست اسنپدراگون مجهز به آدرنو 660 است به ادعای کوالکام در مقایسه با مدل سال قبل 35 درصد سریعتر و 20 درصد کارآمدتر از نظر مصرف انرژی است و با آن که چنین ارقامی ذکر شده است ولی اطلاعی در مورد تعداد هسته یا سرعت کلاک آنها نداریم.
اگزینوس 2100 از طرف دیگر از پردازنده گرافیکی 14 هستهای Mali-G78 استفاده میکند که سامسونگ قول 46 درصد عملکرد بهتر در مقایسه با نسل قبل را داده است.
پردازنده گرافیکی کرین 9000 همان مدل Mali GPU ولی با پیکربندی 24 هستهای و گرچه احتمالا با سرعت کلاک پایینتر است.
هر دو چیپست اسنپدراگون 888 و اگزینوس 2100 توسط سامسونگ و فرآیند 5 نانومتری ساخته شدهاند. چون سامسونگ برای تولید چیپهای امسال خود سفارشها را از شرکت TSMC گرفته و به کارخانههای ریختهگری غول کرهای داده است.
رم گوشی گلکسی اس 21 پلاس در هر دو مدل از نوع LPDDR5 است و تمام مدلهای اس 21 و اس 21 پلاس 8 گیگابایت رم دارند. اگر رم بیشتر نیاز دارید باید مدل اولترا را بخرید.
حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 است و این گوشی در دو مدل 128 و 256 گیگابایت فروخته میشود. مدل تحت بررسی ما 256 گیگابایت و با چیپست اگزینوس است.
گوشی گلکسی اس 21 پلاس در بنچمارکها بهطور کلی ارقام بالاتری از اس 21 را ثبت کرد. در بنچمارک Geekbench یک برتری کوچک در هر دو تست تک و چند هسته میتواند دیده شود، گرچه مدل اولترا با این حال در رتبه بالاتر است.
این داستان در بنچمارک ترکیبی انتوتو تکرار میشود که گوشی گلکسی S21 پلاس توانست امتیاز بیشتری از اس 21 کسب کند، ولی به مدل اولترا میبازد. با آن که نتایج +S21 آن چنان قابل توجه نیست اما گوشیهای مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 را شکست میدهد. موفقیتی که در توان اس 21 نبود.
عملکرد گوشی گلکسی اس 21 پلاس در مقایسه با برادر کوچکتر آن در اکثر بنچمارکهای گرافیکی بهتر بود. البته اختلاف اندک بود، ولی با این حال وجود داشت.
ما از قبل براساس تجربه کار با دو گوشی اس 21 و اس 21 اولترا میدانستیم نباید انتظار نتایج فکاندازی از بنچمارکهای گوشی گلکسی اس 21 پلاس داشته باشیم.
شبیه به آن دو گوشی، هیچ مشکلی زمان استفاده واقعی از این گوشی که به علت افت عملکرد پردازنده به علت داغ شدن گوشی باشد، نداشتیم.
با این حال پس از تکرار بنچمارکها، به عنوان مثال دفعه پنجم اجرای انتوتو امتیاز نهایی 440 هزار یا حدود 70 درصد امتیاز ابتدایی بود.
همین رفتار را در بنچمارکهای گرافیکی دیدیم و عملکرد گوشی اولترا نیز به همین شکل بود. نتیجه بنچمارکهای پردازنده بین اجراهای متعدد ثبات بیشتری داشت که نشان میدهد پردازنده گرافیکی در حفظ نتایج ممتاز مشکل دارد.
دوربین گوشی گلکسی S21 پلاس
گوشی گلکسی اس 21 پلاس عملا مجموعه دوربین مشابه با گوشی گلکسی اس 20 پلاس دارد و تنها دوربین زمان پرواز سهبعدی نیست تا دقیقا همه چیز شبیه به گوشی اس 21 باشد.
نمیتوانیم مطمئن نباشیم سامسونگ از یک حسگر جدید استفاده نکرده است یا یک عنصر لنز را اندک تغییر نداده باشد، اما مشخصات منتشرشده برای دوربینها یکسان است.
دوربین اصلی یک حسگر 1/1.76 اینچی با پیکسلهای فردی 1.8 میکرومتری است که مجموعا 12 میلیون عدد خواهند بود.
در جلوی این حسگر یک لنز با طول کانونی معادل 26 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/1.8 قرار دارد که از سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده میکند.
دوربین فوق عریض فوکوس ثابت باقی مانده است و در بین تمام گلکسیها تنها گوشی اس 21 اولترا یک لنز فوق عریض با قابلیت فوکوس خودکار دارد.
میدان دید این دوربین 120 درجه با دریچه دیافراگم F/2.2 است، در حالی که اندازه حسگر 12 مگاپیکسل 1/2.55 اینچ با پیکسلهای 1.4 میکرومتر است.
دوربین سوم یک لنز تلهفوتو با اندکی طول کانونی معادل کمی طولانیتر از دوربین اصلی و تقریبا 29 میلیمتر است. گرچه، به لطف حسگر 64 مگاپیکسلی که دارد از آن میتوان برای زوم هیبرید و ثبت تصاویر بدون افت کیفیت و بزرگنمایی 3 برابر استفاده کرد. این لنز نیز رفع لرزش شده است و دریچه دیافراگم F/2.0 دارد.
دوربین سلفی نیز مانند سابق است. یک حسگر 10 مگاپیکسل 1/3.24 اینچی با اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر به همراه یک لنز فوکوس خودکار با طول کانونی معادل 26 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/2.2.
اپلیکیشن سامسونگ هر سال تغییر میکند و امسال نیز تغییرات و بخشهای جدیدی را شاهد هستیم. یک تغییر از نظر زیبایی حالت فوکوس زنده (Live Focus) بوده که به حالت پرتره تغییر نام داده است. سرانجام سامسونگ از یک نام درست استفاده کرد.
از طرف دیگر، حالت تک برداشت (Single Take) نه تنها به شما اجازه میدهد مدت زمان عکاسی را تعیین کنید، بلکه همچنین مشخص کنید در این حالت میخواهید چه نوع تصاویری بگیرید.
حالا از حالت پرو برای دوربین فوق عریض و نه تنها دوربین اصلی نیز میتوانید استفاده کنید. البته هنوز دوربین تلهفوتو چنین افتخاری ندارد.
بدون شک کاربران از قابلیتی به اسم نمای کارگردان (Director’s View) برای فیلمبرداری لذت خواهند برد. نمایاب دوربین گوشی گلکسی اس 21 پلاس حالا میتواند همزمان تصاویر زندهای از هر 4 دوربین را نشان دهد تا بتوانید برای فیلمبرداری از هر کدام خواستید استفاده کنید.
تصویر دوربین سلفی را میتوان به حالت تصویر به تصویر نشان داد یا صفحه نمایش را به دو قسمت مساوی تقسیم کرد که نیمی از آن به تصویر دوربین جلو و نیمی دیگر به دوربینهای عقب اختصاص پیدا میکند، همچنین کاملا میتوانید این قابلیت را غیرفعال کنید.
فیلمبرداری با قابلیت نمای کارگردان محدود به فول اچدی و سرعت 30 فریم بر ثانیه است و تنها یک استریم ویدئو ضبط میشود. به عبارت دیگر هر 4 دوربین همزمان فیلم نخواهند گرفت.
یک تغییر ویدئویی دیگر تغییر مکان گزینه مربوط به انتخاب دقت است که از منوی اصلی به نمایاب انتقال داده شده است و واقعا از سامسونگ بابت آن تشکر میکنیم.
کیفیت تصاویر در روز
همانطور که در گوشی اس 21 با دوربین مشابه دیده بودیم، گوشی گلکسی اس 21 پلاس واقعا با دوربین اصلی خود در روز تصاویر باکیفیتی میگیرد.
با آن که همچنان خروجی رنگ تصاویر بسیار زنده است، ولی به نظر ما سطح اشباع آنها نسبت به دوربین مدل سال قبل اندکی کاهش یافته است. دامنه دینامیک عریض نیز جای تقدیر دارد.
سطح جزئیات تقریبا همان چیزی است که از هر دوربین 12 مگاپیکسلی خوب دیگر موجود در بازار انتظار دارید و پارازیت زیاد نیست، گرچه تصاویر اندکی روی گوشی اولترا دانهایتر هستند.
تصاویر دوربین فوق عریض گوشی گلکسی اس 21 پلاس از نظر شارپی از مدل سال قبل بهتر هستند، اختلاف اندک ولی قابل توجه است.
در ادامه ترند کلی امسال، اندکی کاهش در اشباع بودن رنگ نیز قابل مشاهده است، گرچه با توجه به نام سامسونگ روی این گوشی باید انتظار آن را داشت. دامنه دینامیک به شکل قابل قبولی عریض است، گرچه ناچارا در صحنههای با کنتراست بالا نواحی بسیار روشن برش میخورند.
بهصورت پیشفرض برای دوربین فوق عریض گلکسی اس 21 پلاس تنظیمات اصلاح اعوجاج تصویر فعال شده است که طبق سلیقه ما زمان عکاسی با چنین دوربینهایی است.
استفاده از آن تنها به معنای افت اندک پوشش و افزایش کم در ملایم بودن گوشههای تصویر است که به ضرر کسی نخواهد بود. در تنظیمات دوربین تاگل غیرفعال کردن آن وجود دارد، اگر هدفتان ثبت تصاویر با اعوجاج بشکهای و خلاقانه است.
حسگر 64 مگاپیکسل دوربین تلهفوتو گوشی گلکسی اس 21 پلاس یک آرایه فیلتر رایج RGB Bayer دارد و بنابراین میتواند در مقایسه با رقبای تتراسل و Quad Bayer خود دادههای درجهبندی رنگ بیشتر را ثبت کند.
معنای این حرف در عمل ثبت تصاویر با جزئیات فراوان 64 مگاپیکسل طی روز است. همچنین در مقایسه با تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین اصلی دامنه دینامیک تحتتاثیر منفی قرار نمیگیرد تا عکاسی با این دوربین در روز یک انتخاب کاملا مناسب باشد.
این گوشی زمانی که تشخیص دهد یک صحنه شرایط نوردهی عالی دارد، کاربر را تشویق به عکاسی با حالت 64 مگاپیکسل میکند و ممکن است بخواهید به این توصیه عمل کنید. یک عیب عکاسی با این حالت کنتراست پایینتر از سطح ایدهآل این تصاویر است.
تصاویر زوم در گوشی گلکسی S21 پلاس با برش از قسمت مرکزی این تصویر 64 مگاپیکسل گرفته میشوند. تصاویر با زوم 2 برابر (باید اصطلاحا صفحه نمایش را برای این سطح زوم نیشگون بگیرید یا از پیشتنظیمات سطح زوم ثانویه به آن دسترسی داشته باشید)، از نظر ظاهر هر پیکسل بسیار شبیه به تصاویر اصلی 64 مگاپیکسل یعنی با جزئیات هستند، ولی کنتراست آنها در مقایسه با تصاویر دوربین اصلی کمتر است.
سطح زوم پیشفرض دوربین تلهفوتو که نشانه آن تک درخت داخل نمایاب است، روی بزرگنمایی 3 برابر قرار دارد. تصاویر در این سطح زوم با کمی افزایش مقیاس ثبت میشوند که منجر به افت اندک جزئیات و شارپی میشوند و پارازیت کمی بیشتر به چشم میآید.
به هرحال، تصاویر زوم 3 برابر بسیار قابل استفاده هستند.
کیفیت تصاویر در شب
همانطور که در نقد گوشی گلکسی اس 21 خود گفتیم، اس 21 پلاس در کاهش پارازیت شیوه ملایمی را رد پیش میگیرد که نتیجه آن دانهای شدن فراوان تصویر نهایی است.
نتیجه این نوع رفتار، جزئیات بسیار زیاد تصویر است و بهایی است که باید برای آن بپردازید. مگر این که واقعا سلیقه شما طور دیگری باشد.
به هرحال، رنگها بسیار خوب رندر میشوند، اشباع بودن رنگ دقیق است و بعضی از انواع خاص چراغهای خیابانی نمیتوانند باعث گرمتر شدن بیشتر رنگها شوند. دامنه دینامیک نسبتا عریض است، گرچه سایهها میتوانستند جزئیات بیشتری داشته باشند.
استفاده از نایت مد اندکی در افزایش جزئیات سایهها کمک میکند، گرچه اثرات بارزتری را دیدهایم. پارازیت نیز زمان استفاده از نایت مد مدیریت میشود.
یک ویژگی رایج تصاویری که به این شیوه گرفته میشوند پردازش سنگین به علت نوردهی طولانی مصنوعی چند فریمی است که باعث افت اندک جزئیات ریز در نواحی بهخوبی روشن میشود.
علاوه بر این، مقدار اندکی سفیدشدگی نیز در تصاویر رخ میدهد که مقداری از زردی نورهای گرم خیابان را میبرد.
قابل پیشبینی بود که عملکرد دوربین فوق عریض در شب زمان استفاده از حالت معمولی خودکار جالب نبود. دوربین صحنههای تاریک را به اندازه کافی نمیتواند روشن کند، گرچه در خیابانهای بهخوبی روشن عکس بگیرید نتایج قابل استفاده میتوانند باشند.
زمان استفاده از نایت مد برای این دوربین تغییرات قابل توجهی را در کیفیت تصاویر خواهید دید. نتیجه آن توسعه بهتر سایهها و بافت واقعی است که قبل از آن فقط ملایم بود و پارازیت نیز کاملا حذف شده است.
زوم در شب با پیکسلهای کوچک دوربین 64 مگاپیکسل گوشی گلکسی اس 21 پلاس برخلاف روز نتیجه موفقی به همراه ندارد. اگر همچنان صحنه نور خوبی داشته باشد، تصاویری ثبت میشود که ظاهر آنها زمان مشاهده در سطح بزرگنمایی صفحه خوب است، اما زوم کردن ملایم بودن تصویر و پارازیت را آشکار میکند.
از طرفی زمان عکاسی در محیط تاریکتر، دوربین حتی ممکن است تصمیم به عکاسی با دوربین اصلی بگیرد که تحت چنین شرایطی تصاویر بسیار ملایم هستند.
استفاده از نایت مد کمک شایانی به ثبت تصاویر زوم در شب میکند. سایهها و بافتها به مراتب بهتر میشوند و رنگهای میانی در طیف پایینتر نیز پارازیت به مراتب کمتری دارند.
تصاویر پرتره
در نسخه OneUI 3.1 اپلیکیشن دوربین سامسونگ حالت فوکوس زنده به حالت پرتره تغییر نام داده شده است، اما عملکرد آن الزاما مانند سابق است. یعنی جداسازی سوژه با نگه داشتن آن در فوکوس و محو کردن پسزمینه.
برای عکاسی پرتره دو سطح زوم در دسترس کاربر است و پیشفرض روی زوم 2.5 تقریبا قرار دارد که تصاویر در این حالت به کمک دوربین 64 مگاپیکسل با فقط برش و بدون افزایش مقیاس، گرفته میشوند.
با انتخاب این حالت یک فاصله مناسب بین عکاس و سوژه وجود دارد و نتیجه آن یک پرسپکتیو جذاب است و در همین حین همچنان فریم با تصویری از سر و شانهها پر میشود.
جداسازی سوژه عالی است و مرزهای پیچیده مانند آرایش مو پیچیده را دوربین با مهارت مدیریت میکند. سطح جزئیات نیز حرف ندارد.
پرترهها در حالت عریض با دوربین اصلی گرفته میشوند و به عبارت دیگر باید به شکل ناخوشایندی به سوژه نزدیک شوید. اگر با دوربین عقب از خودتان پرتره میگیرید، باید این حالت را انتخاب کنید چون حالت زوم به داخل صورت کامل سوژه را در طول بازو در قاب تصویر قرار میدهد.
جداسازی سوژه بهطور کلی مجددا خوب است، گرچه زمان عکاسی از موارد پیچیده مانند موی شلخته، ظاهر نهایی عکس کمتر طبیعی است.
تصاویر سلفی
زمان بررسی گوشی گلکسی اس 21 به تغییر در پردازش تصاویر سلفی در مقایسه با اس 20 و بهطور کلیتر تعداد زیادی از گوشیهای ممتاز سامسونگ در گذشته اشاره کردیم.
گوشی گلکسی اس 21 پلاس طبیعتا تصاویر سلفی مشابهی با اس 21 میگیرد. صحبت ما از اولویتگذاری کلی روی جزئیات و بافتها در مقایسه با اندکی ظاهر هموار شده تصاویر در سابق است.
دامنه دینامیک نیز بیشتر شده است و اگر قرار بود درخواستی میداشتیم افزایش در سطح اشباع رنگ و گرمای کمی بیشتر رنگها بود تا ظاهر تصاویر با دوربین عقب مطابقت کند.
با آن که حالت پرتره دوربین سلفی گوشی گلکسی S21 پلاس عملکرد عالی مانند دوربینهای اصلی در ثبت تصاویر پرتره ندارد، ولی با این حال کار خود را خوب انجام میدهد.
اگر با دقت نگاه کنید گاهی اشتباهاتی در امتداد مرز بین سوژه و پسزمینه میبینید، ولی خبری از اشتباهات مهمی مانند برش خوردن گوشها یا مسائل مشابه نیست.
دامنه دینامیک سلفی پرترهها مانند تصاویر رایج سلفی عریض بوده که مجددا نکته مثبتی است. ما به این موضوع در بخش سلفی اشاره کردیم ولی زمان ثبت پرتره با دوربینهای پشت نیز چنین ویژگی وجود دارد.
گوشی گلکسی اس 21 پلاس چند افکت جدید پسزمینه با قابلیتهای هوش مصنوعی دارد. از جمله آنها High-key و Low-key mono، Backdrop و Color Point است.
در تمام این زیر حالتها همچنین حالتی به اسم نورپردازی استودیویی (Studio Lighting) است که صورت را بیشتر نورانی میکند. این گزینه در زیر حالت تنها محو (blue-only) نیز دیده میشود که آن جا خبری از حقههای رنگی نیست.
دوربین فیلمبرداری
از نظر فیلمبرداری امسال تغییرات کمی را شاهد هستیم. نسل گلکسی اس 20 قابلیت فیلمبرداری 8K را معرفی کردند و همچنان بالاترین دقت فیلمبرداری در سه گوشی گلکسی اس 21، از جمله مدل پلاس است.
افزایش سرعت به 30 فریم بر ثانیه خیلی خوب میشد، گرچه همچنان به هر دلیل عجیبی این فیلمها با سرعت 24 فریم بر ثانیه ضبط میشوند.
اس 21 اولترا میتواند با تمام دوربینهای خود فیلمهای 4k 60fps بگیرد، ولی روی برگه مشخصات دو مدل غیر اولترا چنین قابلیتی مشاهده نمیشود.
در این گوشی، تنها دوربین اصلی و فوق عریض چنین قابلیتی دارند. از نظر فنی، اگر تغییرات خاصی در تظیمات دوربین انجام دهید، میتوانید در یک بزرگنمایی شبیه به 3 برابر ویدئوهای 4k 60fps بگیرید، ولی ضبط آنها با دوربین اصلی انجام خواهد شد.
ویدئوها با کدک پیشفرض h.264 ثبت میشود، ولی از منوی اپلیکیشن میتوانید از کدک کارآمدتر h.265 نیز استفاده کنید.
ویدئوهای 8K بدون توجه به این تنظیمات با کدک دوم ضبط میشوند. امکان فیلمبرداری فیلمهای +HDR10 نیز وجود دارد، فرمت ویدئویی که سپس آن را میتوانید روی خود این گوشی یا مجموعهای از تلویزیونهای سازگار پخش کنید.
استفاده از حالت pro video احتمالهای فریم ریت بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد؛ 4K و فول اچدی با نرخ 24 فریم بر ثانیه برای یک ظاهر سینماییتر و همچنین فول اچدی با سرعت 120 فریم بر ثانیه از نوع غیر اسلوموشن.
بدون شک، به کمک این حالت میتوانید کنترل خلاقانهتری روی ویدئوها داشته باشید و به شما اجازه میدهد پارامترهای تصویر را تغییر دهید و همچنین جهت ضبط صدا را تنظیم کنید.
مانند گوشیهای نسل قبل، در گوشی گلکسی اس 21 پلاس فیلمبرداری در سطح زوم 1 برابر به کمک دوربین اصلی 12 مگاپیکسل انجام میشود. فیلمبرداری طبق انتظار در بزرگنمایی 0.5 برابر با دوربین فوق عریض است و دوربین 64 مگاپیکسل فیلمهای 8K و با بزرگنمایی بیشتر از 2 برابر را خواهد گرفت.
ما همچنان سر این عقیده خود هستیم که ضبط ویدئوهای 8K (با بیتریت 80 مگابیت بر ثانیه) فقط هدر دادن فضای ذخیرهسازی است. با این حال، این ویدئوها پس از ضبط توسط دوربین گوشی گلکسی S21 پلاس قابل استفاده هستند. گرچه دچار مصنوعات فشردهسازی هستند و آن چنان شارپ و با جزئیات به نظر نمیرسند.
این ویدئوها در کمپینهای بازاریابی ظاهر خوبی دارند، ولی در واقعیت آنقدر اینطور نیست.
سلیقه ما بیشتر ویدئوهای 4k 30fps است و ویدئویی که با اس 21 پلاس (با بیتریت 38 مگابیت بر ثانیه) گرفتیم با جزئیات است، البته باید به پارازیت در نواحی تاریکتر و حتی آسمان اشاره کنیم.
رنگها بهطور کلی خوشایند هستند، گرچه نظر در مورد رنگ آسمان متناقض است بهنحوی که برخی از افراد رندر رنگ به شیوه سامسونگ یعنی اشباعتر و بیش از حد شبیه به آبی دریایی را دوست ندارند. در مورد دامنه دینامیک نگران نباشید، چون در یک کلام عالی است.
ویدئوهای 4k 60fps تقریبا به این خوبی نیستند. کیفیت تصویر با وجود بیتریت بالا (70 مگابیت بر ثانیه) به شکل قابل توجهی از ویدئوهای 30fps با همین دقت بدتر است. منظور ما جزئیات کمتر، هالههای شدید شارپ کردن تصویر و پارازیت آشکار است.
دوربین فوق عریض با کیفیت ویدئوی خود شما را بهخوبی غافلگیر میکند. ویدئوها سهم مناسبی از پارازیت را دارند، ولی به عنوان خروجی یک دوربین فوق عریض جزئیاتشان نیز بسیار خوب است. دامنه دینامیک نیز با توجه به شرایط تست ما قابل احترام بود.
عملکرد دوربین تلهفوتو نیز جایی برای خواستن برای ما نمیگذارد. زمان فیلمبرداری با زوم 3 برابر، همچنان میتوان مقداری پارازیت را دید اما آزاردهنده نیست و مقداری جزئیات بسیار پیچیده ثبت میشوند.
رنگها بسیار خوشایند هستند و دامنه دینامیک نیز جای تحسین دارد.
زمان فیلمبرداری در هر حالتی از جمله 8k 24fps و 4k 60fps از سیستم لرزشگیر استفاده میشود که جای تقدیر دارد. اگر دوست داشته باشید میتوانید آن را فعال کنید که مجددا خوب است، چون بعضی از شرکتها به شما چنین اجازهای را نمیدهند.
فیلمهای 8K بسیار روان هستند و پن شدن بدون مشکل انجام میشود. ویدئوهای 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه دوربین اصلی حتی روانتر هستند، گرچه اندکی تغییر ناگهانی و غیرطبیعی را در ابتدا و انتهای یک پن نشان میدهند.
اگر فقط گوشی را به یک سمت بگیرید و حرکت نکنید، فیلم نیز به شکل قابل توجهی بدون لرزش خواهد بود. فیلمهای لرزش گرفته شده 4K دوربین فوق عریض نیز زمان قدم زدن از نظر روانی در حد فیلمهای دوربین اصلی است، شاید حتی زمانی که از حرکت میایستید روانی بیشتری داشته باشند.
همچنین تغییرات پنی که زمان فیلمبرداری با این دوربین دیدیم از ایدهآل کمتر نبودند. ویدئوهای با زوم 3 برابر یقینا در مقایسه با زمان استفاده نکردن از لرزشگیر الکترونیک ثبات آشکار بیشتری دارند، ولی همچنین مقداری لرزش به جا مانده است. بنابراین عملکرد این دوربین بسیار خوب و نه شگفتانگیز، است.
یکی از ویژگیهای ممتاز گلکسیهای ردهبالا فیلمبرداری سلفی است و با وجود قابلیت فوکوس خودکار و فیلمبرداری 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه مجموعه قابلیتهای فیلمبرداری دوربین جلو عالی است.
زمان فیلمبرداری با دقت 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه جزئیات تصویر عالی است، در سرعت 60 فریم مقدار آنها کمتر است و مقداری پارازیت نیز بهویژه در نواحی سایهدار به چشم میخورد.
لرزش فیلمها کمی از تمایل ما بیشتر است و شاید به میدان دید محدودتر ربط دارد که کاربر را ملزم میکند برای پوشش وسیعتر صحنه کمی دست خود را بازتر کند. گرچه بهطور کلی با عملکرد عالی زمان فیلمبرداری با دوربین جلو روبرو هستیم.
رقبا
عرضه زودهنگام گلکسیهای پرچمدار امسال سامسنگ به این معنا است که بخش زیادی از شرکتهای اندرویدی هنوز محصولات 2021 خود را وارد بازار نکردند.
با آن که گوشی کوچکتر خانواده یعنی اس 21 موقعیت بیهمتاتری دارد، ولی مقایسه مدل پلاس سختتر است.
قیمت گوشی گلکسی اس 21 پلاس یعنی 1000 دلار واقعا کم نیست. در کنار آن گوشی وان پلاس 8 پرو با قیمت 800 دلار واقعا ارزان به نظر میرسد.
یقینا این گوشی ممکن است چیپست سال قبل را داشته باشد، اما اگر آن را با یک گلکسی مجهز به اگزینوس 2100 قرار دهید، افزایش قابل توجهی از نظر سطح عملکرد را در مقایسه با اسنپدراگون 865 مشاهده نخواهید کرد.
چه بخواهید باور کنید یا نکنید، 8 پرو نمایشگر بهتر در یک بدنه با ظاهر ممتازتر دارد. از نظر کیفیت دوربین هیچکدام بهترین نیستند، اما هر دو تصاویر عالی میگیرند، عمر باتری کمی در گلکسی بهتر است و سرعت شارژ بیشتر را باید از آن وان پلاس بدانیم.
با توجه به پشتیبانی نکردن سامسونگ از کارت حافظه جانبی، در این بخش اوضاع برابر است. با توجه به این که گوشی وان پلاس 9 پرو وارد بازار شده است، شاید خرید 8 پرو منطقی نباشد ولی یقینا در حال حاضر خرید بهتری در مقایسه با گوشی گلکسی اس 21 پلاس به نظر میرسد.
گوشی زن فون پرو 7 یک جایگزین واقعی برای گلکسی است و قیمت 700 یورو آن عالی به نظر میرسد، گرچه در بازار جهانی حاضر نیست. دوربین چرخشی بیهمتای آن همچنان نقطه فروش اصلی این گوشی است تا بهترین تصاویر سلفی را بگیرد، قابلیتهای ویلاگینگ و امتیازهای دیگری داشته باشد.
این گوشی فارغ از این مکانیسم نیز با مشخصاتی از جمله نمایشگر اولد بزرگ 90 هرتز، یکی از بهترین چیپستها یعنی اسنپدراگون 865 پلاس، عمر باتری عالی و حافظه داخلی قابل ارتقاء کاملا توانمند است.
اگر قیمت این دو گوشی یکسان بود، انتخاب سخت میشد. ولی با توجه به قیمت 30 درصد کمتر زن فون ما باشیم آن را انتخاب خواهیم کرد. البته اگر در بازار پیدا شود.
گوشی فایند ایکس 2 پرو اوپو در حالت عادی بیشتر رقیب اولترای سامسونگ است، ولی با توجه به این که نسل جدید این گوشی یعنی گوشی فایند ایکس 3 پرو نیز آمده است، از نظر قیمت انتخاب خوبی در مقایسه با گوشی اس 21 پلاس است.
این گوشی مجهز به یک دوربین تلهفوتو با قابلیت دسترسی بیشتر در مقایسه با دوربین شبه تلهفوتو گلکسی است، اما همچنین یک دوربین فوق عریض با دقت بالاتر و قابلیت فوکوس خودکار دارد تا یک گزینه بهتر برای عکاسی باشد.
نمایشگر نیز مانند نمایشگر وان پلاس 8 پرو بهتر از گلکسی است (اما این حرف ما را جایی نقل قول نگیرید). فایند ایکس 2 پرو عمر باتری کمتری از گلکسی دارد، ولی دو برابر سریعتر شارژ میشود.
آشکارترین رقیب پرچمدار سامسونگ که بوی تازگی در خود دارد، آیفون 12 پرو است. قیمت این دو گوشی در آمریکا مشابه است ولی آیفون در اروپا قیمت کمی بیشتر و 1150 یورو را دارد.
موقعیت این دو گوشی در خانواده یکسان است، یک پله از بهترین بودن پایینتر. عمر باتری گلکسی بهتر است، اما آیفون ابعاد جمعوجورتری دارد و در اعماق آب بیشتر دوام میآورد. اکوسیستم نرمافزاری دو گوشی را نادیده میگیریم.
رای نهایی
منطقی نگاه کنیم، گوشی گلکسی اس 21 پلاس در خود خانواده خود بهقدری رقیب دارد که به رقبای بیرون نیازی نیست. اس 21 کوچکتر 20 درصد قیمت کمتری دارد و الزاما همان گوشی است (ابعاد کوچکتر میتواند ویژگی بهتری باشد)، تنها با عمر باتری کمتر.
اس 21 اولترا بزرگتر و با قیمت بیشتر است اما مجموعه دوربین و نمایشگر باشکوهی دارد. از طرفی اگر رای خود را تنها روی انتخاب یک گوشی 6.7 اینچی گذاشتید، اس 20 پلاس سال گذشته از نظر اکثر موارد شبیه به اس 21 پلاس و در چند بخش بهتر (نمایشگر با دقت بالاتر، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، قیمت و وزن کمتر) است.
بنابراین متوجه شدید این گفتهها رای ما را به کجا میکشاند. گوشی گلکسی اس 21 پلاس یک بسته کامل است. اما در نهایت، فاقد ویژگی ممتازی است که کاربر مجاب به خرید آن شود.
به نظر ما اگر یک گوشی گلکسی میخواهید، بیشتر از چند گوشی در بازار پیدا خواهید کرد که در مقایسه با اس 21 پلاس جذابتر به نظر میرسند.
نقاط مثبت
- تنوع رنگی خوب، طراحی متمایز، استاندارد IP68
- نمایشگر آمولد روشن با تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر سازشی
- عمر باتری عالی
- مجموعه دوربین سهگانه متنوع (گرچه الزاما شبیه به مدل سال قبل)
- عملکرد بهتر دوربین جلو در مقایسه با گذشته
نقاط منفی
- نبود شارژر یا هدفون در جعبه فروش
- نمایشگر تخت با حواشی ضخیمتر در حد یک گوشی ممتاز نیست، گرچه از جنبه ارگونومیک ممکن است برای برخی بهتر باشد.
- چیپستهای 2021 از مدلهای سال قبل قدرت به مراتب بیشتری ندارند.
- دوربین در مقایسه با نسل قبل پیشرفت نکرده است. بهویژه نبود قابلیت فوکوس خودکار در دوربین فوق عریض، چون اس 21 اولترا چنین ویژگی را دارد.
منبع: gsmarena.com