گوشی وان پلاس 9 پرو به همراه برادر معمولی خود به وان پلاس همچنان کمک میکنند جایگاه خود را در بازار گوشیهای هوشمند پیدا کند. ساخت این دو به معنای شروع همکاری با یک نام بزرگ دیگر در دنیای عکاسی است، البته هر شرکت بزرگ چینی چنین همکاری دارد.
با توجه به این که گوشیهای هوشمند این شرکت نام شرکت «هاسلبلاد» را در کنار خود دارند، آیا قدرت دوربین پرچمدار وان پلاس در نهایت هیچ کموکاستی ندارد؟
وان پلاس در تبلیغ این دو گوشی از شعار «بهترین تصویر» شما استفاده کرده است، بنابراین سطح انتظار ما از عملکرد دوربینها را بالا برده است.
وان پلاس وارد یک توافق همکاری سه ساله با هاسلبلاد شده است و اولین گوشیهایی که از این همکاری لذت میبرند دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو هستد.
دو شرکت وان پلاس و هاسلبلاد برای این دو گوشی پردازش رنگ و کنتراست را کالیبره کردند تا همه چیز طبق سلیقه شرکت سوئدی تنظیم شود.
ما قبلا گوشی وان پلاس 9 را نقد کردیم و حالا نوبت مدل بزرگتر رسیده است. ظاهر کلی گوشی وان پلاس 9 پرو تفاوتی با نسلهای قبلی آن ندارد، ولی از چندین عنصر طراحی جدید استفاده میکند تا ارگونومیک گوشی بهتر شود.
دیگر خبری از چیدمان خطی و مرکزی دوربین روی پنل پشتی نیست و جاگیری دوربینها روی قاب پشتی گوشی OnePlus 9 Pro حال ظاهر رایجتر دارد و به شکل مستطیلی است.
نمایشگر این پرو از فناوری جدیدی استفاده میکند که وان پلاس نوید داده است مصرف توان پنل نمایش را تا 50 درصد کاهش میدهد. چنین صرفهجویی را باید مدیون صفحه پشتی جدید LTPO بدانیم که در پنل آمولد قرار دارد.
وجود آن اجازه به قابلیت جدید «120 هرتز هوشمند» میدهد که بهصورت متغیر نرخ تازهسازی تصویر را در صورت نیاز حتی تا 1 هرتز کاهش دهد.
مدل 9 پرو از سیستم باتری دوگانه مشابهی بهره میبرد که شروع استفاده از آن با گوشی وان پلاس 8 تی سال قبل بود و داخل جعبه نیز یک شارژر 65 وات قرار گرفته است که میتواند باتری گوشی وان پلاس 9 پرو را تقریبا در عرض نیم ساعت شارژ کند.
گرچه این شرکت به کمک نرمافزاری شارژ بهبود یافته و مقاومت داخلی کمتر باتری توانستهاند شروع سرعت شارژ را حتی بیشتر کنند.
وان پلاس نیز با 9 پرو از یک شارژر سریعتر Warp Wireless رونمایی کرده است که سرعت شارژ 50 وات دارد و ما آن را نیز تست خواهیم کرد.
مشخصات گوشی وان پلاس 9 پرو
- بدنه: فریم آلومینیومی و کیفیت ساخت شیشهای، جنس پنل پشتی از گوریلا گلس سهبعدی و لبههای خمیده اطراف نمایشگر، گوریلا گلس 5 روی پنل عقب و جلو
- نمایشگر: 6.7 اینچی، Fluid Display 2.0 (از نوع LTPO AMOLED)، 10 بیت رنگ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، MEMC، تنظیمات خودکار دمای رنگ، حداکثر روشنایی 1300 نیت، دقت 1440 در 3216 پیکسل (نسبت تصویر 20.1:9)
- چیپست: اسنپدراگون 888 کوآلکام (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (1 هسته کریو 480 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 1.80 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 660
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 (غیرقابل ارتقاء)
- سیستم عامل: اندروید 11، لانچر OxyegenOS 11
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل IMX789 سونی، دریچه دیافراگم F/1.8، 23 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.43 اینچی، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، فوکوس خودکار چندگانه (فوکوس خودکار تشخیص فازی + فوکوس خودکار لیزری + فوکوس خودکار مداوم)، OIS + EIS ؛ دوربین فوق عریض: 50 مگاپیکسل IMX766 سونی، دریچه دیافراگم F/2.2، 14 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، اندازه حسگر 1/1.56 اینچ؛ حسگر عمقسنج: 2 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4، لنز فری فرم؛ دوربین تلهفوتو: 8 مگاپیکسل، زوم اپتیکال 3.3 برابر، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، دریچه دیافراگم F/2.4، طول معادل کانونی 77 میلیمتری، دوربین تک رنگ: 2 مگاپیکسل
- دوربین جلو: 16 مگاپیکسل IMX471 سونی، دریچه دیافراگم F/2.4، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، فوکسو ثابت، EIS
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K@30fps، 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps، فیلمبرداری فوق آهسته با سرعت 480 فریم بر ثانیه، 4K تایم لپس، DOL-HDR
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت؛ پشتیبانی از فناوری Warp Charge 65T، پشتیبانی از فناوری Warp Charge 50 Wireless، شارژ معکوس بیسیم با سرعت 5 وات
- سایر مشخصات: حسگر اپتیکال اثر انگشت زیر نمایشگر، حسگر RGB در جلو (برای تنظیم خودکار رنگ)؛ اسلایدر هشدار
جدا از اندازه و دقت نمایشگر، تفاوت اصلی بین دوربین دو گوشی وان پلاس 9 پرو و 9 وجود دوربین تلهفوتو اختصاصی در مدل پرو است. دوربین اصلی یک حسگر سونی IMX789 بهروزرسانی شده است که همچنان از فوکوس خودکار تشخیص فازی همه جهته و ISO دوگانه پشتیبانی میکند و دوربین فوق عریض حالا مجهز به یک حسگر 50 مگاپیکسل و نوع جدیدی از لنز شده است تا اعوجاج لنز کاهش پیدا کند.
قابلیت فیلمبرداری به ضبط فیلمهای 8K با سرعت 30 فریم بر ثانیه و 4K با سرعت 120 فریم بر ثانیه افزایش یافته است. همچنین یک حالت جدید Nightscape Video 2.0وجود دارد که نویدی برای فیلمبرداری با کیفیت بهتر در شب است. بنابراین مجموعه دوربین گوشی وان پلاس 9 کاملا متحول شده است.
ما کاملا مشتاق هستیم تا ببینیم کیفیت تصویر سه دوربین این گوشی با توجه به همکاری جدید با هاسلبلاد چقدر بهتر شده است. همچنین بررسی خواهیم کرد عمر باتری با وجود داشتن ظرفیت مشابه با نسل قبل چه تغییراتی داشته است.
استفاده از نمایشگر با دقت کمتر و چیپست اسنپدراگون 888 مجهز با یک مودم داخلی X60 کوالکام باید به این موضوع کمک کند.
در ادامه ریز و درشت دستگاه پرچمدار جدید وان پلاس را بررسی خواهیم کرد. اگر قصد دارید دستگاه قدیمیتر وان پلاس خود را ارتقاء دهید، بررسی خواهیم کرد 9 پرو یک نامزد شایسته برای این اتفاق است یا تنها یک اسکوپ بستنی دیگر است که قبلا مزه آن را چشیدید.
با این مقدمه با نقد این گوشی در ادامه همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
جعبه گشایی گوشی OnePlus 9 Pro
بسته رسانهای که ما از وان پلاس دریافت کردیم شامل دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو به همراه یک قاب محافظ برای هر کدام و شارژر Warp Charge 50 Wireless Charger میشود.
این مرتبه برخی از افراد ممکن است خوشحال شوند اگر بشنود که داک شارژ بیسیم جدید یک کانکتور قابل جدا شدن دارد و از هر شارژر وات 50 سازگار با استاندارد USB-PD پشتیبانی میکند.
بستهبندی محصولات وانپلاس به یک استاندارد تبدیل شده است و این گوشی نیز مستثنی نیست. داخل این جعبه دیگر آشنای قرمز رنگ خود گوشی در بالا قرار دارد و پس از آن چند دفترچه را به همراه یک قاب سیلیکونی برای بعضی از بازارها، آداپتور برق 65 وات و کابل همیشگی قرمز رنگ تایپ سی به تایپ سی یواسبی 2.0 میبینیم.
قاب سیلیکونی امسال یک طراحی مات دارد. هنوز مشخص نیست چرا وان پلاس این لوازم جانبی را از جعبه فروش بازار بعضی از کشورها حذف کرده است یقینا میتوانید از قابهای شرکتهای دیگر یا خود وان پلاس خریداری کنید.
دو چیزی را که همیشه میتوانید حساب کنیم همراه گوشیهای هوشمند وان پلاس خواهند بود یک جفت استیکر وان پلاس و یک نامه از بنیانگذار این شرکت «پیت لائو» است که مشتریان را تشویق به شرکت در انجمنهای جامعه وان پلاس میکند. سوزن در آوردن سیمکارت نیز به این نامه متصل شده است.
مانند همیشه داخل جعبه هیچ لوازم جانبی صوتی نیست، حتی یک رابط.
کیفیت و طراحی گوشی وان پلاس 9 پرو
این گوشی به سنت این برند در داشتن یک طراحی خوشایند، ولی غیرچشمگیر ادامه داده است. با آن که سایر شرکتها از طراحیهای تجربی و جسورانهتر استفاده میکنند، وان پلاس ظاهرا با یک طراحی امن راحتتر بوده که روی اعصاب نیست، ولی بهنوعی عمومی و قابل فراموشی است.
گوشی OnePlus 9 Pro اکثر خصوصیات زیبایی و طراحی گوشی وان پلاس 8 پرو را به ارث برده است، ولی تغییرات قابل توجهی دارد.
این گوشی حالا کوتاهتر و همچنین عریضتر است و با آن که تفاوتها آن چنان زیاد نیستند ولی استفاده از آن راحتتر و قابل مدیریتتر است. حتی با آن که وزن تغییری نکرده است.
گوشی وان پلاس 9 همچنین خمیدگیهای شدید مدل 8 پرو را ندارد. با آن که نمایشگر همچنان خمیده است، ولی خمیدگی آن ظرافت بیشتری دارد که مانند پرو در امتداد دوطرف گوشی در جریان نیست. چنین طراحی چند مزیت دارد که در بخش نمایشگر توضیح خواهیم داد.
در امتداد دوطرف گوشی دکمه پاور و اسلایدر هشدار در سمت راست و دکمههای تنظیم حجم صدا در سمت چپ قرار دارند. دکمههای تنظیم حجم صدا به شکل قابل توجهی در مقایسه با 8 پرو به سمت پایین انتقال مکان داده شده است.
بنابراین استفاده از آنها زمان گرفتن گوشی به حالت افقی در دست راحتتر است و زمانی که گوشی را به این حالت میگیرید به انگشت کوچک شما مالیده نمیشوند.
قسمت پایین گوشی فرقی نکرده است و دو شیار مشابه برای توری بلندگوها، پورت یواسبی و درگاه سیمکارت دیده میشوند. از قسمت بالای گوشی شکاف افقی حذف شده و در این بخش یک خمیدگی ساده است.
روی قاب پشتی این گوشی بارزترین تفاوت دیده میشود. چیدمان دوربین در گوشی وان پلاس 8 پرو شکل قرص و عمودی در مرکز بود. دوربین یک برآمدگی ترجیحا قابل توجه در خود داشت، اما با توجه به موقعیت آن در مرکز مشکل خاصی به وجود نمیآورد گوشی با این حال اکثرا متعادل حس میشود.
در گوشی وان پلاس 9 پرو آرایش دوربین تغییر کرده است و نام شرکت هاسلبلاد را در گوشه بالا سمت چپ میبینیم و طراحی دوربین شبیه به بسیاری از طراحیهای دیگر داخل بازار است.
برآمدگی دوربین زیاد در مدل جدید برآمد نیست، ولی به علت موقعیت آن در گوشه گوشی، 9 پرو روی میز یکدست قرار نمیگیرد.
این گوشی در 3 رنگ و تزئین سطحی متفاوت عرضه شده است. . مدل تحت بررسی ما رنگی به اسم «مه صبحگاهی» دارد که ظاهر آن براق است و شدت انعکاس نور به سمت پایین گوشی بیشتر میشود.
مدل به رنگ «سبز کاجی» یک رنگ نسبتا آشنای سبز با یک ظاهر مات دارد. مدل «مشکی اختری» در بین سایرین جالبترین است، چون یک ظاهر مات یخزده و بافتی شبیه به پنل پشتی سندبلاستی گوشیهای قدیمیتر وان پلاس دارد.
مدل «مه صبحگاهی» تنها مدل با یک فریم براق بوده، چون فریم دو مدل دیگر مات است. هر دو مدل سبز و مشکی این گوشی گفته میشود مقاوم به لک افتادن هستند که خبر خوبی است، چون مدل دیگر پس از چند دقیقه استفاده ظاهری شبیه به یک صحنه جرم پیدا میکند.
با آن که مدل «مه صبحگاهی» بیشترین حجم تولید را به خود اختصاص داده است. ولی آن ویژگی «خدای من» را که با دیدن گوشیهای قبلی این شرکت به شما دست میداد، ندارد. کافی است دو مدل آبی رنگ گوشی وان پلاس 7 پرو و 8 پرو را به یاد آورید.
با این حال، ظاهر این مدل نیز شیک است و ما را به یک رنگ نقرهای الماسی مرسدس بنز میاندازد. به عقیده برخی از افراد همچنین یادآور رنگ جیوه و فلز مایع است.
گوشی وان پلاس 9 پرو ماند 8 پرو با توجه به دریافت استاندارد IP68 ضدآب و گرد و غبار است. جدا از آن، این گوشی از نظر کیفیت ساخت و ظاهر ممتاز و خوب به نظر میرسد و در دست سنگین حس میشود.
گرچه، همچنان با یک گوشی شیشهای روبرو هستیم و میتوانید برای جلوگیری از آسیب به آن زمان افتادن از دست، یک قاب محافظ بخرید.
همچنین باید اشاره کنیم که وان پلاس روی پنل عقب و جلو همچنان از گوریلا گلس 5 استفاده کرده است تا خبری از جدیدترین نسل این شیشه محکم نباشد.
اولین چیزی که زمان نصب این گوشی متوجه خواهید شد موقعیت حسگر اثر انگشت است که به مراتب به نسبت گذشته پایینتر آمده است. چنین ویژگی به شکل قابل توجهی ویژگیهای کاربردپذیری و ارگونومیک این گوشی را تغییر نمیدهد.
در بدترین حالت، چند روز عادت به موقعیت جدید حسگر طول میکشد.
اندازه کلی گوشی وان پلاس 9 پرو در مقایسه با 8 پرو اندکی کوچکتر و برابر با 163.2 در 73.6 در 8.7 میلیمتر است. این گوشی در مقایسه با آن مدل با 2 گرم سبکتر 197 گرم وزن دارد.
نمایشگر حالا 6.7 اینچی بوده و تغییر اندکی نسبت تصویر به 20.1:9 به این معنا است که با آن که عرض این گوشی با 8 پرو فرقی ندارد، ولی از طرفی بخش کمی از طول آن کم شده است که باعث میشود گوشی اندکی کمتر گنده حس شود.
روی مجموعه دوربین عقب 4 دوربین به چشم میخورد که در بالا دوربین فوق عریض و پس از آن دوربین اصلی است. دوربین پایین از سمت چپ حسگر تک رنگ و آخرین ماژول دوربین تلهفوتو است. در این بخش همچنین یک فوکوس خودکار لیزری، میکروفون فیلمبرداری و فلاش را پیدا خواهید کرد.
چیدمان پورتها، میکروفونها، بلندگوها و دکمههای کنترلی تقریبا با 8 پرو فرقی ندارند. لبهای که به داخل بخش بالایی آن گوشی فرو رفته بود دیگر وجود ندارد، ولی در این بخش یک میکروفون حذف نویز را پیدا خواهید کرد.
در سمت چپ دکمه تنظیم حجم صدا و در پایین این گوشی پورت شارژ یواسبی سی است. درگاه سیمکارت نیز حضور دارد که داخل آن میتوانید دو سیمکارت با قطع نانو را قرار دهید. دقت کنید دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو از کارت حافظه پشتیبانی نمیکنند.
بلندگوهای انتهایی نیز پورت دو شیاره مشابه با قبل را دارد.
بهطور کلی، طراحی گوشی وان پلاس 9 پرو تغییرات اندک متعددی داشته است تا بهتر شود. کیفیت ساخت این گوشی نیز بسیار خوب است و محکم و ممتاز حس میشود.
متاسفانه، این دستگاه همچنان نسبتا بزرگ و سنگین است، اما ظاهرا پرچمدارهای امروزی چنین استانداردی را باب کردند. همچنین طراحی به عقیده ما در مقایسه با بعضی از گوشیهای رقیب عمومیتر است و آرزو میکنیم وان پلاس در آینده بتواند یک محصول جذابتر و متفاوتتر بسازد.
این طراحی تفاوت قابل توجهی با نسلهای قبلی ندارد. اگر به خاطر همکاری جدید وان پلاس با هاسلبلاد نبود، گوشی وان پلاس 9 پرو تغییر خاصی نکرده بود.
گرچه هدف وان پلاس از کاهش خمیدگیهای نمایشگر حذف لمسهای تصادفی بوده است، ولی در طول استفاده از پرچمدار جدید متوجه شویم قابلیت دفع لمس کف دست همچنان نیاز به مقداری تغییر دارد.
نمایشگر گوشی OnePlus 9 Pro
این گوشی یک نمایشگر آمولد 6.7 اینچی 10 بیتی با دقت 3216 در 1440 پیکسل دارد و از نوع پنلهای LTPO آمولد است.
نرخ تازهسازی این پنل نمایش متغیر و حداکثر 120 هرتز است. همچنین میتواد محتوای HDR (با دامنه دینامیک بالا) را پخش کند و وان پلاس پشتیبانی از استانداردهای HDR10، +HDR10 و HLG را اضافه کرده است.
ما در روش رایج تست روشنایی صفحه نمایش از یک الگوی با اندازه 75 درصد استفاده میکنیم، ولی شرکتها در تصمیمگیری برای نحوه تست ادعاهای خود آزاد هستند.
ما توانستیم با یک اندازه الگو 15 درصد به مراتب کوچکتر حداکثر روشنایی 1150 نیت را برای صفحه نمایش گوشی وان پلاس 9 پرو اندازه بگیریم. گرچه این مقدار با 1300 نیت ادعای وان پلاس فرق دارد، ولی نه آن چنان زیاد.
نور صفحه این گوشی زمان فعال بودن گزینه Adaptive Brightness به 871 نیت رسید و زمان خاموش کردن آن عدد 523 نیت را اندازه گرفتیم که این اعداد خوانا بودن بالای صفحه نمایش در محیط بسیار روشن را نشان میدهند.
تنظیمات پیشفرض نمایشگر روی حالت «Vivid» است که در این حالت رنگهای سفید روشن و سایر رنگها خوشایند هستند. اکثر افراد این پروفایل رنگی را ترجیح میدهند. در این حالت متوسط deltaE که ما اندازه گرفتیم 3.1 و حداکثر انحراف آن 5.8 بود.
مقدار deltaE برای فضای رنگ sRGB دقیقترین و فقط 0.7 با حداکثر انحراف 1.7 است. توجه کنید هر امتیاز زیر 2 از نظر بصری برای چشم انسان غیرقابل تشخیص است.
چند پروفایل رنگی دیگر نیز برای انتخاب وجود دارد. حالت Natural بیشتر نزدیک به پشتیبانی از فضای رنگ sRGB است، اما دقت رنگ به مقدار قبل نیست. در زیر بخش «تنظیمات پیشرفته» حالتی به اسم AMOLED Wide Gamut قرار دارد که اشباعترین پروفایل رنگ برای افرادی است که رنگهای غلو شده را میپسندند.
دمای رنگ 3 پروفایل رنگ پیشرفته را به کمک اسلایدرها میتوانید تغییر دهید. با آن که انتخاب به خود شما بستگی دارد، ولی به نظر ما حالت Natural را باید انتخاب کنید چون دستگاه خودکار در اپلیکیشنهایی که از DCI-P3 پشتیبانی میکنند، روی این حالت میرود که آن را باید مدیون ابزار مدیریت رنگ داخلی اندروید بدانیم.
نرخ تازهسازی تصویر متغیر موضوع جالبی است. نمایشگر گوشی وان پلاس 9 پرو (نه مدل استاندارد) از یک صفحه پشتی جدید LTPO (اکسید پلی کریستالین با دمای پایین) در پنل نمایش بهره میبرد که میتواند بهصورت پویا نرخ تازهسازی و مقادیر مصرف توان نمایشگر را تنظیم کند.
اگر در حال تماشای یک فیلم با سرعت 24 فریم بر ثانیه هستید، نرخ تازهسازی تصویر روی 24 هرتز خواهد رفت و زمان تماشای یک تصویر استاتیک روی صفحه نمایش تا 1 هرتز نیز میتواند کاهش یابد.
زمانی که نمایشگر را لمس کرده و شروع به کشیدن دست روی آن میکنید، این مقدار تا 120 هرتز افزایش پیدا خواهد کرد.
وان پلاس حداکثر مقدار 120 هرتز را تبلیغ کرده است، ولی نمایشگر همچنین از مقادیر حد واسطی مانند 90، 60 هرتز و حتی 1 هرتز پشتیبانی میکند و تنظیمات براساس نوع محتوا تغییر میکنند.
دستگاه زمانی که روی حالت 120 هرتز قرار دارد، دائما نرخ تازهسازی تصویر را تغییر خواهد داد و کاربر به سادگی نمیتواند آن را روی 120 هرتز قفل کند.
متاسفانه ما نتوانستیم ادعای وان پلاس برای حالت 1 هرتز را ثابت کنیم. با ابزاری که ما در اختیار داشتیم امکان رد یا تایید این ادعا وجود نداشت. در قسمت باتری شک ما نسبت به این موضوع مشاهده خواهد شد.
شاید آزاردهندهترین قسمت ماجرا همچنان ادامه عدم پشتیانی از اجرای بازیها با نرخ تازهسازی تصویر بالا است. این شرکت یک لیست مجاز از تعداد بازیهای بسیار اندکی مانند فورت نایت، پابجی موبایل، پوکمون گو و غیره دارد و این بازیها تنها عناوینی هستند که میتوانند با حداکثر 90 هرتز اجرا شوند.
به عبارت دیگر تعداد بسیاری از بازیها همچنان پشتیبانی نمیشوند و هیچ بازی نمیتواند بالاتر از 90 هرتز اجرا شود. علاوه بر این، وان پلاس همچنین در بازیهای پشتیبانیشده به محض توقف تعامل کاربر با بازی، نرخ تازهسازی تصویر را از 90 هرتز به 60 هرتز کاهش میدهد.
این موضوع باعث یک افت قابل توجه در روانی بازی میشود، چون بازیها برخلاف نمایشگرهای با رابط کاربری استاتیک روی صفحه عناصر متحرکی دارند که براساس نرخ تازهسازی تصویر به نمایش در میآیند.
وان پلاس همچنین قابلیتی به اسم Hyper Touch را برای این گوشی در نظر گرفته است که نرخ نمونهگیری لمس را به 360 هرتز افزایش میدهد.
در حالی که این قابلیت را باید بهصورت دستی از بخش تنظیمات نمایشگر فعال کرد، ولی در حال حاضر تنها در بازیهای منتخبی مانند پابجی موبایل، کال آف دیوتی موبایل، League of Legends: Wild Rift و Brawl Stars کار میکند.
ما با فعال بودن این حالت بازی ندای وظیفه را بازی کردیم و متوجه هیچ بهبودی در پاسخ لمس نشدیم. نباید از این موضوع تعجب کرد چون افزایش نرخ نمونهگیری لمس اگر بازی شما همچنان روی 60 هرتز اجرا شود، تفاوت قابل توجهی به وجود نخواهد آورد.
همچنین حالت جدیدی به اسم Ultra-high video resolution وجود دارد که در زمان نقد این گوشی تنها برای اپلیکیشن اینستاگرام در دسترس بود. این قابلیت از هوش مصنوعی برای افزایش قابل توجه کیفیت ویدئوها در اپلیکیشنهای پشتیبانیشده استفاده میکند.
ویدئوهای اینستاگرام پس از استفاده از این قابلیت جزئیات بارز بیشتری داشتند، گرچه این جزئیات کمی مصنوعی به نظر میرسیدند.
گوشی وان پلاس 9 پرو همچنین حالت Vibrant Color Effect Pro شبیه به وان پلاس 8 پرو را دارد که هدف از آن اشباعتر کردن بیشتر ظاهر ویدئوها است.
گرچه، این قابلیت ظاهرا هیچ کاری روی گوشی OnePlus 9 Pro انجام نمیدهد. فعال کردن آن روی مدل 8 پرو شدیدا اپلیکیشنهای ویدئویی را اشباعتر نشان میداد.
در گوشی وان پلاس 9 پرو، هیچکدام از اپلیکیشنهایی که تست کردیم زمان فعال بودن این ویژگی فرقی نکردند.
ما ابتدا این رفتار را روی مدل 8 تی دیده بودیم و هدف از وجود این ویژگی را درک نمیکنیم. مدل پرو همچنین قابلیتی به اسم Motion graphics smoothing دارد که در مدلهای قبلی نیز دیده بودیم.
این قابلیت از یک الگوریتم جبران حرکت برای برونیابی فریم تصویر استفاده میکند. هدف آن تغییر ویدئوهای با فریم ریت پایین به نحوی است که انگار فریم ریت بالا دارند.
به عقیده ما این قابلیت بیشتر از نفع، ضرر دارد. بهویژه زمان استفاده برای محتوای سینمایی که هدف از آنها پخش در فریم ریت خاصی به عنوان بخشی از زیباییشان بوده است.
با افزایش فریم ریت، ویدئوها روانی غیرطبیعی دارد و هدف سازنده آن را از بین میبرد. علاوه بر این، هیچ الگوریتم جبران حرکتی بیعیب نیست. بنابراین، همچنان به اندازه کافی مصنوعات حرکت را خواهید دید که کیفیت تصویر را بیشتر خراب میکنند. ما کاملا غیرفعال گذاشتن این ویژگی را توصیه میکنیم.
گوشی وان پلاس 9 پرو عملکرد عالی در نمایش محتوای HDR دارد. زمان مشاهده محتوای HDR10 در اپلیکیشنهای یوتیوب و نتفلیکس نور کلی صفحه در مقایسه با وان پلاس 8 پرو بیشتر افزایش پیدا کرد.
نواحی روشن در مدل جدید به مراتب میتوانند روشنتر شوند که نتیجه آن تجربه بهتر از دیدن یک محتوای HDR است. نمایشگر این گوشی همچنین پیش از برش سایهها به فضای مشکی، جزئیات آنها را بهتر بازتولید میکند.
علاوه بر این، 10 بیتی بودن نمایشگر به همراه پشتیبانی کامل از فضای رنگ DCI-P3 به این معنا است که طیف کامل رنگهایی را که یک محتوای HDR میتواند داشته باشد، میبینید.
نمایشگر گوشی وان پلاس 9 پرو مشکلی دارد که نمایشگر 8 پرو دارد. با آن که نمایشگر مدل دوم میتواند کاملا مشکی شود، ولی پنل نمایش مدل 9 پرو تنها یک سایه تاریک از رنگ خاکستری را میتواند داشته باشد.
این موضوع در شرایط نوری عادی قابل توجه نیست، ولی زمان تماشای محتوا در یک اتاق کاملا تاریک یا محتوای دارای صحنههای تاریک فراوان، کاملا به چشم میآید. این مشکل تنها زمان بازپخش محتوای HDR است و در حالت SDR خبری از آن نیست.
همانطور که در بخش طراحی اعلام کردیم، از کاهش خمیدگیهای اطراف شیشه نمایشگر خوشحال هستیم. وان پلاس این مرتبه از یک نمایشگر با خمیدگی کمتر استفاده کرده است.
گوشی OnePlus 9 Pro در مقایسه با 8 پرو اطراف لبهها مشکل وینیتینگ به مراتب کمتر دارد، گرچه کاملا برطرف نشده است. نمایشگر جدید همچنین در مقایسه با مدل قبل اطراف لبهها کمتر مشکل خیرگی را نشان میدهد.
مشکلات نمایشگر گوشی وان پلاس 9 پرو از نظر لمس تصادفی کمتر شده است، ولی همچنان وجود دارد. به عبارت دیگر همچنان گاهی با گرفتن گوشی در دست ممکن است ناخواسته صفحه نمایش را لمس و با گوشی تعامل برقرار کنید.
این مشکل بیشتر زمان استفاده از دوربین و گرفتن گوشی از لبههای آن شایع است. اگر شرکتهای اندرویدی به ساخت دستگاههای خمیده میخواهند ادامه دهند، حداقل میتوانند قابلیت دفع لمس کف دست را بهتر اجرا کنند.
عمر باتری گوشی OnePlus 9 Pro
گوشی وان پلاس 9 پرو دو سلول 2250 میلیآمپر ساعت با مجموع ظرفیت 4500 میلیآمپر ساعت دارد تا تقریبا مجموع ظرفیت باتری تقریبا با وان پلاس 8 پرو یکسان باشد.
با وجود استفاده از چیپست اسنپدراگون 888، نمایشگر LTPO و ادعای وان پلاس برای عمر باتری بهتر، ماندگاری شارژ باتری این گوشی تنها متوسط بود.
امتیاز تست تماس صوتی اینترنتی به مجموع 33:57 ساعت و گردش در وب با روشن بودن وای فای به 13:12 ساعت افزایش پیدا کرده بودند، ولی بیشترین تاثیر منفی روی تست بازپخش ویدئو بود که نتیجه تنها 13:34 ساعت به دست آمد.
اگر بخواهیم مقایسه کنیم، عمر باتری گوشی وان پلاس 9 پرو پشت سر می 11 (امتیاز کلی 89 ساعت) و جلوتر از گوشی فایند ایکس 3 پرو اوپو (امتیاز کلی 81 ساعت) قرار میگیرد.
ما واقعا هیجانزده بودیم تا در تستهای مربوط به روشن بودن صفحه نمایش نتیجه بهتری از گوشی وان پلاس 8 پرو را ببینیم و این سوال برایمان پیش آمد که آیا پنل LTPO طبق تبلیغات شرکت چینی کار میکند یا نه.
متاسفانه، نتوانستیم این ادعا را رد یا تایید کنیم چون شمارشگر FPS داخل ابزارهای Android Developer هنوز با فناوری LTPO سازگار نیستند.
سرعت شارژ باتری گوشی وان پلاس 9 پرو
هر سه مدل وان پلاس 9 پرو، 9 و 8 تی از فناوری باتری دو تکه استفاده میکنند. به عبارت دیگر شارژر همزمان دو باتری را شارژ خواهد کرد.
وان پلاس فناوری شارژ 65 وات خود را با گوشی وان پلاس 8 تی معرفی کرد، اما دو مدل 9 و 9 پرو با توجه به استفاده از شارژر Warp Charge 65T سرعت شارژ بیشتری دارند. هر دو گوشی تغییرات بهتری داشتند که «مقاومت شارژ داخلی را کاهش میدهد»، بنابراین باتری پیش از کاهش سرعت شارژ برای جلوگیری از آسیب به باتری، مدت بیشتری میتواند حداکثر ولتاژ ورودی را تحمل کند.
باتری گوشی وان پلاس 9 پرو به کمک شارژر داخل جعبه در عرض 31 دقیقه کاملا شارژ خواهد شد که 2 دقیقه از وعده وان پلاس کمتر است. سرعت شارژ در مقایسه با آمار 39 دقیقه مدل 8 تی پیشرفت کمی داشته، ولی همچنان عالی است.
سرعت شارژ بیسیم گوشی 9 پرو افزایش قابل توجهی داشته است. غول چینی با معرفی این گوشی از شارژر Warp Charge 50 Wireless Charger نیز رونمایی کرد که میتواند با سرعت 50 وات این پرچمدار را شارژ کند.
این شارژر مدل بهروزرسانی شده شارژر Warp Charge 30 Wireless Charger است که با 8 پرو معرفی شده بود. شارژر دوم یک کابل شارژ قابل جدا شدن نداشت، بنابراین جایگزینی کابل شارژ بدون خرید یک شارژر کاملا جدید غیرممکن بود. همچنین مدیریت کابل سختتر میشد.
شارژر Warp Charge 50 این مرتبه یک کابل دائمی ندارد. به جای آن میتوانید از سری شارژر داخل جعبه فروش گوشی وان پلاس 9 پرو استفاده کنید.
گرچه داخل جعبه رابط وجود ندارد و این شارژر کابل یواسبی سی به سی خود را دارد.
وان پلاس نوید داده است که شارژ کامل گوشی با این شارژر 43 دقیقه طول بکشد. شارژ گوشی در تست 30 دقیقه ما به 70 درصد رسید.
این شارژر سیمپیچهای شارژر دوتایی دارد. بنابراین میتوانید گوشی خود را روی داک شارژ به حالت ایستاده یا خوابیده به یک طرف قرار دهید.
یکی از دو سیمپیچ این شارژر در قسمت انتهایی آن و دیگری بالاتر است. بدین طریق، میتوانید گوشی وان پلاس 9 پرو یا هر گوشی سازگار با استاندارد Qi دیگر را به شکلی که در بالا توضیح دادیم شارژ کنید.
گوشی OnePlus 9 Pro همچنین از قابلیت شارژ بیسیم معکوس پشتیبانی میکند که سایر دستگاههای سازگار با استاندارد Qi را با سرعت حداکثر 5 وات شارژ خواهد کرد.
کیفیت صدای بلندگوهای گوشی وان پلاس 9 پرو
این گوشی بلندگوهای استریو دارد، به نحوی که یک بلندگوی اختصاصی در انتهای گوشی است و بلندگوی مکالماتی نقش کانال صوتی دوم را به عهده دارد. زمان گرفتن گوشی به حالت افقی، بلندگوی مکالماتی نقش کانال صوتی سمت چپ را دارد و در حالت عمودی از شتابسنج برای تغییر کانالها مطابق با جهت قرارگیری گوشی در دست، استفاده میشود.
گوشی وان پلاس 9 پرو در تست بلندی حجم صدای ما امتیاز «بسیار خوب» را به دست آورد که الزاما نتایجی مشابه با مدل 9 است.، گرچه اعداد کمی فرق دارند.
بخش نرمافزاری: لانچر OxygenOS 11
لانچر OxygenOS وان پلاس راه درازی را طی کرده است. محیط این رابط کاربری در نسخه 11 با توجه به نمایشگرهای بزرگ تغییر کرده است. بسیاری از اپلیکیشنهای داخلی و صفحات تنظیمات به نحوی طراحی شدند که کنترلها و تبها در وسط و قسمتهای پایینتر صفحه قرار گیرند تا دسترسی به آنها با یک دست سادهتر باشد.
یک ویژگی جدید که در گوشی وان پلاس 9 پرو در پسزمینه فعال است Turbo Boost 3.0 نام دارد. این ویژگی فشردهسازی رم و رم مجازی را ترکیب میکند تا بتوانید در پسزمینه 25 درصد تعداد اپلیکیشن بیشتری داشته باشید.
رم مجازی مقدار اندکی از فضای ذخیرهسازی گوشی را بهصورت موقت رزرو میکند تا زمانی که ماژولهای اصلی پر شدهاند، به عنوان رم استفاده شوند.
زمان نقد گوشی وان پلاس 8 تی تمام تغییرات لانچر جدید (گرچه آنقدر زیاد نیست به نسبت نسخههای قبلی) را توضیح دادیم. در ادامه به نکات اساسی اشاره خواهیم کرد.
در طول مرحله نصب ابتدایی گوشی، از شما خواسته خواهد شد از بین فونت «روبوتو» و «OnePlus Sans» یکی را انتخاب کنید.
فونت دوم یک فونت روشن با ظاهر مدرن است، ولی برخی از افراد ممکن است فونت اول را به علت فوقالعاده خواناتر بودن انتخاب کنند. بعدا از تبی به اسم «Customization» در بخش تنظیمات میتوانید فونت را تغییر دهید.
در مورد موقعیت حسگر اثر انگشت در بالا صحبت کردیم و واقعا با کاربردپذیری آن تداخلی ندارد. در بدترین حالت، اگر قبلا گوشی وان پلاس داشتید چند روز طول میکشد به موقعیت جدید آن عادت کنید.
وان پلاس در نسخه Oxygen OS 10.5 صفحه «OnePlus Shelf» را از سمت چپ صفحات هوم به سایهبان دومی تغییر مکان داد که با دو مرتبه کشیدن دستتان از روی صفحه از بالا به پایین ظاهر خواهد شد.
حالا در آخرین صفحه سمت چپ بخشی به اسم Google Feed قرار دارد. از بخش تنظیمات صفحه هوم میتوانید نحوه چیدمان صفحه هوم را تغییر دهید که پیشفرض آن 5 در 5 است.
آیکونها را میتوان از ظاهر پیشفرض گرد به مربعی تغییر داد که مانند آن را در HydrogenOS که نسخه چینی لانچر اکسیژن او اس است، دیده بودیم.
وان پلاس زمان توسعه نسخههای اخیر لانچر خود اعلام کرده بود که دستگاههای جدید وان پلاس در چین با یک مدل سفارشی از پوسته اندروید ColorOS اوپو به بازار خواهند آمد.
سایهبان نوتیفیکیشن 6 تنظیمات سریع در بالا، یک اسلایدر تنظیم نور صفحه و کنترلهای پخش رسانه، اگر رسانهای در حال پخش باشد، دارد.
زیر این قسمت بالایی محل قرارگیری نوتیفیکیشنها است. همچنین میتوانید تنظیمات سریع بیشتری را اضافه کنید یا تغییر ترتیب دهید.
اگر سایهبان را مجددا به پایین بکشید به OnePlus Shelf که در بالا اشاره کردیم دسترسی خواهید داشت. این بخش را میتوانید با ابزارهای از پیش بارگذاری شده مانند یک گامشمار، ویجت هواشناسی و یک ویجت پارک کردن سفارشی کنید.
امکان اضافه کردن ویجتهای متفرقه و شخص ثالث نیز در این مکان وجود دارد. به این بخش به عنوان مکان قابل سفارشی نگاه کنید که میتوانید ویجتها و میانبرهای خود را آنجا قرار دهید و هیچ فضایی روی صفحات هوم را اشغال نخواهند کرد.
تنظیمات مربوط به قابلیت Ambient Display در تب «Customization» در اپ Settings قرار دارد. در این بخش میتوانید طیف رنگ، آیکونهای سیستمی، کاغذدیواریها، فونت و ساعت روی صفحه Ambient Display را تغییر دهید.
صفحهای به اسم Insight اطلاعاتی در خود دارد که میتوانید بررسی کنید در طول روز چقدر گوشی خود را از قفل خارج کردید.
لانچر OxygenOS 11 روی گوشی وان پلاس 9 پرو بسیار عالی است. این لانچر دیگر مانند نسخه خام اندروید نیز، ولی چنین ظاهری دارد، سریع و روان عمل میکند.
وان پلاس موفق شده است قابلیتها و عملکردهای زیادی را به این لانچر اضافه کند، بدون این که روی تجربه کاربری نهایی تاثیر منفی بگذارد و تمام بخشهای رابط کاربری خلوت باشند.
تنظیمات از نظر مرتب بودن عالی نیستند، ولی همین حرف را در مورد بسیاری از پوستههای امروزی اندروید میتوانیم بزنیم.
همچنان یک حالت اختصاصی تحت کار با یک دست با گوشی (one-handed mode) در OxygenOS 11 وجود ندارد، ولی قابلیتی است که ظاهرا با عرضه بهروزرسانی مهم بعدی اندروید به گوشیهای وان پلاس اضافه خواهد شد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی وان پلاس 9 پرو
دو گوشی OnePlus 9 و 9 Pro جزو اولین دستگاههایی بودند که با جدیدترین چیپست موبایل کوآلکام که براساس فرآیند 5 نانومتری ساخته شده است، وارد بازار شدند. در کنار چیپست اسنپدراگون 888 مودم داخلی ایکس 60 فایو جی نیز قرار گرفته است.
چیپست موبایل هر دو گوشی یک مودم داخلی X60 5G دارد. اسنپدراگون 888 یک پردازنده مرکزی 8 هستهای است که از سه کلاستر ساخته شده است که 25 درصد عملکرد بیشتر از اسنپدراگون 865 با کارآمدی مصرف توان بهتر دارد.
کلاستر بالایی تک هسته کریو 680 پرایم با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز است که از طراحی کورتکس ایکس وان شرکت ARM استفاده میکند. سپس یک هسته 3 تایی تشکیل شده از هستههای کریو 680 گلد با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز مبتنی بر هستههای کورتکس A78 است.
در نهایت به کلاستر 4 هستهای پایانی با هستههای کارآمد و با مصرف توان پایین کریو 680 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز میرسیم.
مدیریت کارهای گرافیکی به عهده پردازنده گرافیکی آدرنو 660 است که در مقایسه با نسل آدرنو 650 افزایش عملکرد به مقدار 35 درصد دارد. این پردازنده گرافیکی از رابطهای نرمافزاری OpenGL ES 3.2 و Vulcan 1.1 و یک فناوری جدید به اسم سایهزنی با نرخ متغیر (Variable rate shading) پشتیبانی میکند.
هر دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو مجهز به رم LPDDR5 هستند که به ادعای این شرکت تا 6400 مگابیت بر ثانیه سرعت دارد و از حافظههای (غیر قابل ارتقاء) UFS 3.1 نیز استفاده میکنند.
تنها گوشی وان پلاس 9 پرو از قابلیت Hyper Touch پشتیبانی میکند. این قابلیت زمان بازی بازیهای رقابتی واکنشپذیری را سریعتر میکند.
نمایشگر معمولا با نرخ نمونهگیری لمس 60 تا 120 هرتز همگام میشود اما زمان فعال کردن آن، سرعت 360 هرتز است.
در بالا اشاره کردیم در حال حاضر تنها 4 بازی از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
Cool Play قابلیت دیگر دو گوشی OnePlus 9 و 9 Pro است. نتیجه وجود آن استفاده از ورقههای گرافیت ضخیمتر، فویل مسی بزرگتر و یک محفظه بخار بزرگتر است که زمان اجرای بازیها کمک به پخش حرارت ایجاد شده به داخل فریم گوشی میکند که سپس از آنجا از صفحات شیشهای گوشی خارج میشود.
پس از یک دست مسابقه پابجی، گوشی به شکل قابل توجهی گرم شد، ولی گرما در سراسر بدنه گوشی پخش شده بود.
حالا اجازه دهید به نتیجه بنچمارکها نگاهی بیاندازیم!
در اولین بنچمارک، گوشی وان پلاس 9 پرو همگام با گوشی راگ فون 5 ایسوس پیش رفت، گرچه با کمی اختلاف پشت سر آن قرار گرفت. امتیاز این گوشی در حد قابل چشمپوشی از گوشی گلکسی اس 21 اولترا سامسونگ مجهز به چیپست اگزینوس 2100، می 11 شیائومی و فایند ایکس 3 پرو اوپو مجهز به اسنپدراگون 888 کمی بیشتر بود.
امتیاز گوشی میت 40 پرو هوآوی اندکی از 9 پرو بیشتر بود، البته تنها زمانی که حالت پرفورمنس هیولای هوآوی را فعال کنید.
امتیازها در تست تک هسته پردازنده در بین تمام پرچمدارهای اخیر تقریبا یکسان است. اپل با چیپست بیونیک A14 خود همچنان در تمام تستهای تک و چند هسته پردازنده پادشاهی میکند.
عملکرد گرافیکی گوشی وان پلاس 9 پرو عالی است. گوشی راگ فون 5 ایسوس توانست چند فریم بیشتر را ثبت کند، ولی اختلاف قابل چشمپوشی است.
همچنین گوشی ایسوس از سیستم فعال خنککننده بهره میبرد. عملکرد پردازنده گرافیکی در حد سایر پرچمدارهای شیائومی و اوپو با چیپست اسنپدراگون 888 است.
در تستهای گرافیک مربوط به روشن بودن صفحه نمایش (آن اسکرین) نتیجه به نفع دستگاههای با نمایشگرهای با دقت فول اچدی پلاس است.
عملکرد گوشی OnePlus 9 Pro در بنچمارک ترکیبی انتوتو خوب بود و پشت سر هر دو گوشی راگ فون 5 و و وان پلاس 9 قرار گرفت. با این حال جلوتر از گوشی میت 40 پرو هوآوی و سایر دستگاههای با چیپست مشابه SD888 بود.
برای شکایت از عملکرد این پرچمدار هیچ جای شکایت نداریم. این گوشی توانست به زیبایی از عهده یک دست بازی طولانی پابجی با حداکثر تنظیمات گرافیکی برآید.
این گوشی به شکل قابل توجهی گرم شد، بنابراین پیشبینی نمیکنیم که قابلیت «Cool Play» تحت هر شرایطی طبق نام خود عمل کرد.
گرچه، این قابلیت طبق تبلیغ وان پلاس عمل کرد، چون گرما فعالانه در سراسر سطوح گوشی پخش شد و در یک نقطه داغ باقی نماند.
ما تست 3D Mark Wild Life Stress Test را اجرا کردیم و گوشی وان پلاس 9 پرو با فعال بودن Smart 120Hz و انتخاب حداکثر دقت +QHD برای نمایشگر، امتیاز ثبات عملکرد 55.6 درصد را به دست آورد.
فریم ریتها پس از چرخه چهارم یا پنجم با سرعت ثابت کم شد، ولی تا چرخه نهم واقعا افت نکرد. فریم ریتها ر در چرخه نوزدهم به پایینترین مقدار رسید.
دوربین گوشی OnePlus 9 Pro
گوشی وان پلاس 9 روی قاب پشتی خود مجموعه دوربین چهارگانه دارد که تشکیل شدهاند از دوربین عریض، فوق عریض، تلهفوتو و تک رنگ.
حسگر دوربین اصلی این گوشی مشابه با گوشی وان پلاس 8 پرو و IMX689 سونی است. این دوربین دقت 48 مگاپیکسل است و یک لنز 7P معادل 23 میلیمتری با دریچه دیافراگم F/1.8 با OIS دارد.
قابلیتهای دیگر آن پشتیبانی از ایزو دوگانه، پشتیبانی از ثبت تصاویر با فرمت RAW 12 بیتی و تکنیک DOL-HDR سونی.
دوربین فوق عریض یک حسگر IMX766 جدید سونی با دقت 50 مگاپیکسل است و از لنز فری فرم 7P با طول کانونی 14 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/2.2 استفاده میکند.
دوربین تلهفوتو یک حسگر 8 مگاپیکسل و دریچه دیافراگم F/2.4 به همراه قابلیت زوم اپتیکال 3.3 برابر به همراه OIS دارد. این دوربین برخلاف مدلهای قبلی برای عکاسی پرتره استفاده نمیشود و کاربران آن برای عکاسی و فیلمبرداری زومشده است.
در نهایت دوربین 2 مگاپیکسل تک رنگ است که تنها به کمک دوربین اصلی برای ثبت تصاویر سیاه و سفید میآید.
وان پلاس با شرکت سوئدی هاسلبلاد یک همکاری سه ساله را با گوشی وان پلاس 9 پرو شروع کرده است. گفته میشود هاسلبلاد در کالیبراسیون رنگ سری وان پلاس 9 و همچنین طراحی مجدد اینترفیس دوربین نقش داشته است.
اپلیکیشن دوربین
اجازه دهید ابتدا با اینترفیس دوربین شروع کنیم. گوشی وان پلاس 9 پرو یک اپلیکیشن جدید دوربین دارد که در مقایسه با اپلیکیشن داخل مدلهای نسلهای قبلی این گوشی، تغییرات و بهبودهای قابل توجهی داشته است.
قابل توجهترین تغییر استفاده از دکمه جدید شاتر دوربین است که وان پلاس مانند دکمههای شاتر روی دوربینهای هاسلبلاد رنگ آن را به نارنجی تغییر داده است.
صدای شاتر نیز برای مطابقت با دوربینهای این شرکت معروف، تغییر کرده است.
بخش عمده تغییرات در اپلیکیشن دوربین در حالت پرو است. در این حالت، رابط کاربری بهروزرسانیشده را برای تغییر پارامترهایی مانند ایزو، تعادل سفید، سرعت شاتر، جبران نوردهی و فوکوس خواهید دید.
گوشی وان پلاس 9 پرو به جای چرخ چرخان در اپلیکیشن دوربین قبلی، یک نوار افقی سرراست دارد که آن را میتوان به سمت بالا و پایین کشید.
تنظیم این خط به نسبت گذشته به مراتب سادهتر است و سوئیچ حالت خودکار همیشه در معرض دید کاربر قرار دارد، به جای این که یک نقطه اختیاری روی چرخ باشد که کاربر مجبور شود آن را بچرخاند.
متاسفانه، این مسائل نهایت تغییر در رابط کاربری دوربین است. چون همچنان مشکلاتی وجود دارد که دست داشتیم وان پلاس دیگر آنها را رفع کرده بود.
تنظیم دستی نوردهی در حالت خودکار همچنان یک کابوس به علت وجود یک اسلایدر کوچک است به سختی میتوانید آن را تنظیم کنید و حتی آیکون قفل کردن تنظیمات کوچکتر است
صفحه مندرج کنترل زوم همچنان به شکل آزاردهندهای نیاز به توجه دارد و برای تعیین یک عدد دقیق روی آن باید صبور ایوب داشت.
ای کاش وان پلاس آن را مانند آن چه که در بخش تنظیمات در حالت پرو دیده میشود با یک اسلایدر عمودی عوض میکرد، اما چنین اتفاقی نیافتاده است.
مشکل دیگر این است که رابط کاربری زمان گرفتن گوشی به شکل افقی نمیچرخد. تلاش برای باز کردن سریع منو تنظیمات در حالت افقی مانند یک تجربه بد و مضحک است، چون صفحه نمایش با عزم فراوان به حالت عمودی میماند، حتی اگر گزینه چرخش خودکار صفحه را فعال کرده باشید.
آیکون تنظیم نیز کاملا کوچک است و به سختی میتوان آن را فشار داد.
وان پلاس همچنین یک انیمیشین جدید زمان جابهجایی بین سه دوربین اضافه کرده است، به جای این که مانند مدلهای قبلی تنها نمایاب را فورا عوض کند.
بهراحتی این بیکیفیتترین تغییر حالتی است که تا حالا روی یک گوشی هوشمند دیدیم و تغییر از دوربین فوق عریض به تلهفوتو تقریبا شبیه به یک انیمیشن استاپ موشن است.
اپلیکیشن دوربین همچنین در نسخه OxygenOS 11.2.1.1 یک باگ دارد. به نحوی که فعال کردن حالت 60fps یا 120fps باعث خواهد شد نمایاب اغلب در حالت 30fps گیر کند.
ویدئو واقعی که ضبط میشود فریم ریت درستی دارد، ولی در نمایاب اینطور نیست. در پایان باید گفت حالت عکاسی پرو همچنان در سایر دوربینها در دسترس نیست. به عبارت دیگر اگر میخواهید روی پارامترهای دوربین کنترل کامل داشته باشید یا بتوانید با فرمت RAW عکس بگیرید، تنها راهحل استفاده از دوربین اصلی است. همچنین زمان فیلمبرداری خبری از حالت پرو یا گزینهای برای فیلمبرداری با سرعت 24 فریم بر ثانیه نیست.
کیفیت تصاویر در روز
اجازه دهید با جزئیات تصاویر دوربین اصلی شروع کنیم. تصاویر خوب هستند، ولی زمانی که فوکوس دوربین و همکاری هاسلبلاد با مدلهای امسال را در نظر میگیرید، مایوسکننده نیز هستند.
جزئیات به عنوان مثال در مقایسه با تصاویر دوربین نسلهای قبلی آن چنان افزایش نداشتهاند. سطح جزئیات خوب است، ولی فرقی با سایر حسگرهای 12 مگاپیکسل ندارد و پشت سر حسگرهای با دقت بالاتر بعضی از دستگاههای رقیب قرار میگیرد.
گاهی جزئیات ریز همچنان تاحدی کرکدار هستند و بافتها در سطوح با جزئیات فرکانس پایین لکآلود میشوند.
سطح جزئیات همچنین نسبت به آن چه زمان عکاسی با گوشی وان پلاس 8 پرو دیده بودیم، پایینتر است. احتمالا باید مقصر آن را استفاده از یک طول کانونی اندکی عریضتر بدانیم که حالا جزئیات بیشتری را در قاب با دقت مشابه قرار میدهد، بنابراین همه چیز داخل قاب اندکی کرکمانند به نظر میرسند.
وان پلاس برای جبران این موضوع شارپی تصاویر دوربین گوشی وان پلاس 9 پرو را افزایش داده است، ولی انجام این کار به معنای اضافه کردن جزئیات از دست رفته نیست و تنها مصنوعات هالهای را به تصاویر اضافه میکند.
این تصاویر نیز با دوربین اصلی گرفته شدهاند.
عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل کمک چندانی به رفع این مشکل نمیکند. در واقع عکاسی با این حالت جزئیات تصویر را هرگز زیادتر نخواهد کرد و تغییر اندازه آن تصاویر به 12 مگاپیکسل نشان میدهد که تقریبا با تصاویر معمولی که میگیرید فرقی ندارند، به جز مقداری پارازیت و شارپی بیش از حد کمتر.
تصاویر دوربین گوشی وان پلاس 9 پرو در کمال تعجب حتی در روز روشن و با کمترین تنظیمات ایزو میتوانند پر از پارازیت باشند.
زمانی که تصاویر روی صفحه گوشی نگاه میکنید پارازیت مشخص نیست ولی اگر شروع به ویرایش تصاویر یا برش آنها کنید، مشخص میشوند.
تصاویر گوشی وان پلاس 8 پرو در مقایسه در عین شگفتی ما جزئیت بیشتری دارند، با وجود این که جزئیات یکسان یا حتی بیشتر است. شارپی بیشتر تصاویر در گوشی OnePlus 9 Pro نیز لطفی به رفع این مشکل نکرده است.
نظرمان در مورد عملکرد رنگ متناقض است. زیادی امید به این موضوع داشتیم، بهویژه از آن جایی که وان پلاس بازتولید رنگ طبیعی را قول داده بود، ولی تصاویر گوشی وان پلاس 9 پرو دقیقا طبیعی نیستند.
تصاویری که در روز میگیرید اغلب رنگ آسمان را کاملا اشباع شده نشان میدهند و رنگ پوششهای گیاهی از صحنه واقعی روشنتر است.
تعادل سفید زمان عکاسی در هوای آفتابی به سمت خنکتر است. رنگهای قرمز گاهی تغییر به سمت سرخابی دارند، بهویژه زمان عکاسی در محیط بسته.
کنتراست نیز گاهی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند که اغلب به ضرر کیفیت تصویر است.
گوشی وان پلاس 9 پرو در مقایسه با نسل قبلی خود گاهی عملکرد بدتری دارد. 8 پرو گاهی تعادل سفید را دقیقتر ثبت میکرد و تصاویر متعادلتر و با کنتراست کمتر میگرفت.
دامنه دینامیک متوسط است. در حالی که دوربین 8 پرو به سمت نوردهی بیش از حد میرفت، این روند در نسل جدید برعکس است که میتواند باعث افت جزئیات در نواحی سایهدار شود.
تصاویر حالت UltraShot HDR گوشی وان پلاس همچنان گاهی آن ظاهر HDR تقلبی را در خود، بهویژه زمان عکاسی در محیط بسته دارند و تصاویری که در حالت خودکار میگیرید برخلاف تصاویر گوشیهای هوشمند گوگل یا اپل طبیعی نیستند.
حسگر واقعی دوربین گوشی وان پلاس 9 پرو به مراتب از نسل قبلی خود بهتر است. IMX789 به سادگی از نظر دامنه دینامیک و عملکرد در محیط کم نور IMX689 را پشت سر میگذارد.
اگر تصاویر با فرمت RAW هر دو گوشی را با یکدیگر مقایسه کنید، فایلهای OnePlus 9 Pro را در مرحله پس از پردازش بیشتر میتوان تغییر دارد و سایهها حتی پس از +3 نوردهی باقی میمانند، در حالی که تصاویر دوربین وان پلاس 8 پرو پس از همین زمان شروع به از هم پاشیدن میکنند. سطح جزئیات در فایلهای RAW نیز چشمگیر است.
پس کاملا مشخص است که مشکل مربوط به وان پلاس و حالا هاسلبلاد در تنظیم تصاویر با فرمت پیشفرض JPEG است. اگر مهارت لازم را دارید، با عکاسی با فرمت RAW و سپس پردازش تصاویر میتوانید به مراتب تصاویر بهتری را ثبت کنید، چون سختافزار این گوشی واقعا استثنائی است.
حتی فایلهای JPEG حالت پرو از حالت خودکار بهطور کلی کیفیت بالاتری دارند که علت آن شارپی و پارازیت کمتر و حتی کنتراست طبیعیتر است.
دوربین فوق عریض جدید گوشی وان پلاس 9 در مقایسه با دوربینهای فوق عریض دیگر استادانه عکس میگیرد. عملکرد عکس شبیه به دوربین اصلی است اما با وجود پرسپکتیو فوقالعاده عریض، سطح جزئیات تصاویر 12.5 مگاپیکسلی این دوربین واقعا خیلی خوب است.
اما ستاره اصلی این دوربین لنز جدید فری فرم است. تصویر فوق عریض در اکثر گوشیهای هوشمند دیگر باید در بخش نرمافزاری برای حذف اعوجاج اطراف لبهها تصحیح شود.
گزینه مربوط به انجام این کار معمولا در بخش تنظیمات دوربین قرار دارد و دلیل اختیاری بودن آن این است که فعال کردن آن باعث برش تصویر میشود که نتیجه آن کاهش مقداری از پرسپکتیو عریض است.
این کاری است که روی گوشی وان پلاس 8 پرو نیز انجام میشود. اما در گوشی وان پلاس 9 پرو چنین گزینهای در بخش تنظیمات دوربین قرار ندارد، چون لنز فری فرم پرسپکتیو را پیش از این که تصویر حتی به حسگر برسد، اصلاح میکند.
نتیجه ثبت تصویری عریضتر از دوربین نسل قبلی بدون هر نوع اعوجاجی است. واقعا عملکرد این لنز عالی است و حتی خطوط صاف اطراف لبههای فریم بدون خمشدگی، صاف میمانند.
دوربین تلهفوتو تحت شرایط نوردهی خوب عملکرد معقولی دارد. تصاویر آن سطح خوبی از جزئیات دارند و در اکثر موارد استفاده نیازی به زوم دیجیتال بیشتر نیست.
عملکرد رنگ گاهی اوقات بگیر نگیر دارد، چون در بعضی از تصاویر مقداری مشکل حواشی رنگی دیده میشود و عملکرد فوکوس دوبین به قابل اعتمادی یا سریعی فوکوس دوربین اصلی نیست.
همچنین این دوربین اگر احساس کند سوژهای که میخواهید از آن با لنز تلهفوتو عکس بگیرید فاصله بیش از حد نزدیکی دارد، از لنز دوربین اصلی استفاده خواهد کرد. تحت این شرایط تصاویر نهایی کیفیت ایدهآلی ندارند، چون زوم دیجیتال 3.3 برابر لنز اصلی آنقدر عالی به نظر نمیرسد.
برای عکاسی ماکرو در گوشی وان پلاس 9 پرو میتوانید مانند مدلهای پرو دو نسل قبل از دوربین فوق عریض استفاده کنید.
باید پذیرفت که نزدیکترین فاصله فوکوس لنز فوق عریض در حد بعضی از دوربینهای ماکرو اختصاصی مدلهای دیگر کم نیست، اما با توجه به تفاوت قابل توجه کیفیت تصویر و جزئیاتی که با این دوربین در مقایسه با دوربینهای ماکرو 2 و 5 مگاپیکسل مورد نظر ثبت خواهید کرد، مشکلی با این قضیه نداریم.
دوربین اگر تشخیص دهد که بیش از حد به یک سوژه نزدیک هستید، یک گزینه برای تغییر به حالت ماکرو دارد. این حالت معمولا زمانی ظاهر میشود که سوژه در فاصله 6 اینچی (15 سانتیمتری) دوربین قرار میگیرد.
گاهی حتی اگر سوژه بیش از حد نزدیک به دوربین نیست، عکاسی با حالت ماکرو بهتر است چون حسگر بزرگ و دریچه دیافراگم عریض لنز اصلی میتواند باعث شود تصاویری که به لنز نزدیک هستند ملایم ظاهر شوند و اطراف لبهها محو باشند.
پیش از صحبت در مورد کیفیت تصاویر در شب، باید در مورد دوربین تک رنگ صحبت کنیم. گوشی وان پلاس 9 پرو مانند 8 تی یک دوربین تک رنگ 2 مگاپیکسل دارد.
همانطور که قبلا گفتیم، این دوربین به تنهایی هیچ تصویری نمیگیرد بلکه در ثبت تصاویر سیاه و سفید به دوربین اصلی کمک میکند.
تا الان واقعا بهانههای احمقانهای از شرکتهای مختلف برای اضافه کردن لنز جادویی چهارم به پنل پشتی خود برای تکمیل کمپینهای بازاریابیشان شنیدهایم، اما این یکی واقعا گل سرسبد آنها است.
دوربین اصلی نیاز به یک لنز ثانویه برای کمک به آن در ثبت تصاویر تک رنگ ندارد. دوربین بهراحتی در بخش نرمافزاری قادر به انجام این کار است، همانطور که این کار را برای دو فیلتر مونوکروم دیگر در اپلیکیشن دوربین انجام میدهد.
منطق وان پلاس برای اضافه کردن این حسگر چهارم خندهدار است و تصاویری که گرفته میشوند خاص نیستند یا حتی چیز قابل شناسایی متفاوتی در خود ندارند. فقط ظاهرشان سیاه و سفید است و تمام تمام!
کیفیت تصاویر در شب
دوربین گوشی وان پلاس 9 پرو در شب به بهترین شکل ممکن ظاهر میشود. دو دوربین جدید بهترین تصاویر ممکن را در شب میگیرند و همه چیز پیش از حتی فعال کردن حالت نایت مد است.
با دوربین اصلی شروع کنیم. تصاویر آن با وجود مقادیر نسبتا بالای ایزو جزئیات خوب و عملکرد رنگ نسبتا چشمگیر زمان عکاسی در حالت استاندارد دارد.
حسگر عالی جدید به دوربین اجازه میدهد حتی در مقادیر بالاتر ایزو تصاویر تمیزتری بگیرد. اگر محیط اطراف واقعا تاریک نباشد، در اکثر مواقع بدون استفاده از حالت Nightscape میتوانید مشکلی برای ثبت تصاویر با کیفیت نداشته باشید.
استفاده از حالت Nightscape کیفیت تصویر را حتی بهتر میکند. تصاویر نوردهی، دامنه دینامیک و رنگ بهتر دارد. این حالت همچنین نسبتا خوب پارازیت را حذف میکند. در حالت Nightscape عملکرد فوکوس نیز کاملا قابل قبول است، به استثنای زمانی که سوژه بیش از حد تاریک و دورتر از آن چه است که فوکوس خودکار لیزری بتواند دسترسی به آن داشته باشد.
گرچه، حالت Nightscape گوشی وان پلاس 9 پرو همچنان میتواند تصاویر را گاهی بیش از حد نوردهی و پردازش کند تا انگار تصویر در زمان کاملا متفاوتی از روز گرفته شده است.
گاهی چنین رفتاری دلچسب نیست، بنابراین ممکن است بخواهید نوردهی را دستی تغییر دهید.
دوربین فوق عریض نیز در مقایسه با تصاویری که عادت به دیدنشان زمان عکاسی با این دوربینها داشتیم، عملکرد عالی در شب دارد.
فعال کردن Nightscape تصاویر را به شکل قابل توجهی بهبود میبخشد تا حتی چشمگیرتر باشند.
تصاویر پرتره
گوشی OnePlus 9 Pro میتواند با استفاده از تنها دوربین اصلی خود تصاویر پرتره بگیرد. بهصورت پیشفرض این دوربین از زوم دیجیتال 2 برابر استفاده میکند چون نتیجه آن اعوجاج کمتر (الزامی برای سوژههای انسانی) و همچنین جداسازی بهتر سوژه از پسزمینه است، اما همچنین اگر میخواهید در قاب تصویر جزئیات بیشتری را جا دهید میتوانید از میدان دید کامل استفاده کنید که البته بهای آن مقدار کشیدگی سوژهتان است.
گوشی وان پلاس 9 پرو عملکرد قابل قبولی در این بخش دارد. نداشتن قابلیت تغییر شدت افکت بوکه گاهی نتیجه عالی به همراه دارد، ولی سایر اوقات تاثیر آن جداسازی به مراتب شدید و غیر ضروری سوژه است که یک افکت برشخوردن را به وجود میآورد.
الگوریتم هوش مصنوعی مسئول جداسازی سوژه از پسزمینه است و عملکرد قابل قبولی دارد، ولی آرایش مو، عینک، شکاف کوچک بین آرنجها و بدن آن را میتواند گول بزند.
تصاویر سلفی
گوشی OnePlus 9 Pro یک دوربین جلو 16 مگاپیکسل فوکوس ثابت با لنز F/2.4 دارد. این دوربین همان IMX471 سونی است که از دوران گوشی وان پلاس 7 پرو روی گوشیهای وان پلاس وجود داشته است.
مشخص است چرا وان پلاس به استفاده از این حسگر ادامه میدهد، چون نتیجه آن ثبت تصاویر با سطح خوب جزئیات، عملکرد قابل قبول رنگ و دامنه دینامیک مناسب برای تصاویری است که در روز گرفته میشوند.
اما زمان عکاسی در شب خبری از حالت Nightscape برای دوربین جلو نیست. دوربین نیز فاقد قابلیت فوکوس خودکار است و دقت فیلمبرداری به فقط فول اچدی محدود شده است.
همچنین، با آن که میدان دید برای یک فرد مناسب است، ولی در مقایسه با سایر دوربینهای عریضتر موجود در بازار محدودتر به نظر میرسد. از جمله گوشی وان پلاس نورد خود این شرکت که یک دوربین جلو فوق عریض جداگانه با حتی قابلیت فیلمبرداری 4K دارد.
دوربین جلو میتوانید تصاویر سلفی پرتره نیز ثبت کند. اما مجددا نداشتن قابلیت تنظیم محوشدگی تصویر ثبات را از کیفیت تصاویر نهایی میبرد. امیدواریم مانند رقبا که چندین سال است چنین قابلیتی را دارند، در اپلیکیشن دوربین خود این تنظیمات را در اختیار کاربر قرار دهد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی وان پلاس 8 قادر به فیلمبرداری با دقت فول اچدی، 4K و 8K است. دوربین اصلی میتواند ویدئوهای فول اچدی را با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، ویدئوهای 4K را با سرعت 30، 60 و 120 فریم بر ثانیه و گزینه آخر را با 30 فریم بر ثانیه ثبت کند.
دوربین فوق عریض نیز قابلیت مشابهی برای فیلمبرداری دارد، به جز 120fps برای فیلمبرداری 4K. دوربین تلهفوتو میتواند تنها ویدئوهای فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد.
در اوقات دیگری که گزینه تلهفوتو در دسترس است، مانند فیلمبرداری فول اچدی در سرعت 60 فریم بر ثانیه یا 4K در دو حالت 30 یا 60fps، زوم دیجیتالی و توسط لنز اصلی انجام میشود.
تمام دقتها و نرخ فریمها بهصورت پیشفرض با کدک h.264 ثبت میشوند، ولی میتوانید برای صرفهجویی در فضای ذخیرهسازی بدون قربانی کردن کیفیت تصویر از کدک H.265 نیز استفاده کنید.
در حالتهای 30 و 60fps از لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS) استفاده میشود، ولی حالت 120fps چنین قابلیتی را ندارد. مانند همیشه، استفاده از EIS به معنای برش قابل توجه قابل تصویر است، ولی راهی برای غیرفعال کردن آن وجود ندارد.
علاوه بر این، دو حالت برای فیلمبرداری اسلوموشن وجود دارد: فول اچدی و اچدی به ترتیب با سرعتهای 240 و 480 فریم بر ثانیه. حالت Super Stable نیز از دوربین فوق عریض استفاده میکند و سپس قاب تصویر را برش میزند تا شبیه به خروجی دوربین اصلی باشد و در مرحله بعد شدیدا فیلم لرزشزدایی خواهد شد.
حالت Nightscape قابل استفاده توسط دوربین اصلی زمان فیلمبرداری در شب است. در پایان، در حالت پرتره نیز میتوانید فیلم بگیرید که سوژه را مانند تصاویر از پسزمینه با استفاده از یک محوشدگی مصنوعی جدا میکند.
تمام حالات Super Stable، Nightscape و پرتره ویدئوها را با دقت فول اچدی تنها ضبط میکنند. گوشی وان پلاس 9 پرو از فیلمبرداری HDR پشتیبانی نمیکند. منظورمان از HDR ثبت یک ویدئو SDR با نقشهنگری رنگ نیست، بلکه یک ویدئو 10 بیتی صحیح HDR PQ با استاندارد HDR10 یا هر نوع استاندارد دیگر.
همانطور که قبلا اشاره شد، برای فیلمبرداری حالت پرو در دسترس نیست و بنابراین جدا از تنظیم فریم ریت و دقت کنترلی دیگری روی فیلمها ندارید.
کیفیت ویدئوها را با فیلمهای 8K دوربین اصلی شروع میکنیم، کیفیت تصویر چنگی به دل نمیزند.
ما از یک تصویر 33 مگاپیکسلی حرف میزنیم و سطح جزئیات اصلا نزدیک به این رقم نیست. بیتریت تنها 150 مگابیت در ثانیه (کدک h.264) را به همراه ساختار کلی حسگرهای Quad Bayer باید مقصر این موضوع بدانیم.
البته منظور ما بالاتر نبودن کیفیت در مقایسه با فیلمهای 4K نیست، ولی از یک دقت 4 برابر بیشتر انتظار بیشتری هم باید داشت.
ویدئوهای 8K دوربین فوق عریض ساده بگوییم 8K واقعی نیستند. این دوربینها به احتمال قریب به یقین از یک تصویر با دقت کمتر افزایش مقیاس یافتهاند و جزئیات محو دارند و در تمام بخشهای تصویر مصنوعات درهمپیچیده افقی دیده میشود.
چنین موضوعاتی باعث میشود ویدئوهای 8K دوربین فوق عریض از نسخه 4K آنها حتی بدتر باشند. حالا به ویدئوهای 4K دو دوربین اصلی و فوق عریض با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه میرسیم که جزئیات، دامنه دینامیک و کیفیت کلی تصویر خوب را نشان میدهند.
لرزشگیر عملکرد خوبی اکثر اوقات دارد ولی زمانی که در تلاش برای پن هستید به تقلا میافتد و سعی میکند حرکت را ثابت کند.
متاسفانه، لرزشگیر به معنای برش قابل توجه تصویر نهایی و تقریبا 1.5 برابر عرض کل حسگر است. چنین برشی بهنوعی دوربین اصلی را به یک لنز تلهفوتو تبدیل میکند و باعث سخت شدن قاببندی سوژه در فواصل نزدیک میشود.
اگر میخواهید بدون تاثیر هر نوع لرزشگیر الکترونیک عکاسی کنید، حالت 4k 120fps را باید انتخاب کنید. این حالت عریضترین میدان دید را در اختیار لنز اصلی قرار میدهد که حتی از حالت عکاسی ثابت عریضتر است، چون در حالت مقداری از میدان دید در اختیار لرزشگیر قرار میگیرد.
عیب فیلمبرداری در چنین حالتی مشخص است، حالت 120fps بدون استفاده از یک سهپایه یا گیمبال غیرقابل استفاده است و نرخ فریم بالا باعث خواهد شد ویدئو بهویژه لرزان باشد، حتی اگر بیحرکتترین دستان را داشته باشید.
بدون شک، هدف فیلمبرداری با حالت 120fps پخش فیلم با چنین فریم ریتی نیست (گرچه نمیتوانید این کار را روی گوشی انجام دهید چون با آن که 9 پرو یک نمایشگر 120 هرتز دارد، ولی در حالت پخش ویدئو فریم ریت را روی 60 هرتز قفل میکند)، بلکه آهسته کردن فیلم در مرحله پس از تولید است.
شما میتوانید فیلم نهایی را 4 برابر آهسته کنید و یک کلیپ 30 فریم بر ثانیه خوب به دست آورید یا حتی آن را 5 برابر آهستهتر کنید تا یک ویدئو سینماییتر با نرخ 24 فریم بر ثانیه به دست آید.
در چنین نرخ فریمهایی زمانی که فیلم را آهسته میکنید لرزش فیلم آن چنان مشهود نیست، گرچه همچنان باید حالت ایدهآل فیلمبرداری با استفاده از یک گیمبال یا سهپایه است.
نکته مثبت در مورد این حالت این است که وان پلاس فایل کامل 120fps را ذخیره میکند، به جای این که برای کاربر فیلم را آهسته کند.
چنین ویژگی به کاربر انعطافپذیری میدهد هر زمان که دوست داشت در مرحله پس از تولید در فیلم تغییرات کند، به جای این که محدود به چیزی شود که گوشی در اختیار او میگذارد.
همچنین ممکن است بخواهید چنین فیلمهایی را در یک مانیتور یا تلویزیون با نرخ تازهسازی بالا تماشا کنید. گوشی وان پلاس 9 پرو همچنین از فیلمبرداری در دو حالت پرتره و Nightscape پشتیبانی میکند. نتایج فیلمبرداری با این دو حالت ناامیدکننده است و هیچکدام خوب یا مفید محسوب نمیشوند.
نتیجهگیری بخش دوربین
گوشی OnePlus 9 Pro نتوانست انتظاراتی را که همکاری با هاسلبلاد به وجود آورده بود، برآورده کند. ما انتظار پیشرفت و تغییر قابل توجهی را نسبت به گوشیهای هوشمند قبلی وان پلاس از نظر علم رنگ و پردازش کلی تصویر داشتیم.
اما به جای آن در مقایسه با وان پلاس 8 پرو تغییرات اندک و حتی در بعضی موارد پسرفت بود. قبول داریم دوربین وان پلاس 8 پرو از همان ابتدا بسیار خوب بوده است، اما امیدوار بودیم هاسلبلاد جدا از شارپی و کنتراست ویژگیهای دیگر تصاویر را نیز بهتر کند، اما در بسیاری از صحنهها جز این چیز دیگری حس نکردیم.
در سایر موارد، تصاویر ظاهرا کمی از قبل بدتر هستند و پارازیت بیشتر، سایههای درهمفشرده، جزئیات کمتر در بعضی موارد و مصنوعات بیش از حد شارپی دارند.
چیزی برای گفتن در مورد اپلیکیشن جدید دوربین نداریم. تغییرات قابل توجهی در رابط کاربری انجام شده است، ولی همچنان تا حد زیادی همان اپلیکیشن دوربین قبلی وان پلاس است.
تغییرات زیادی وجود داشت که وان پلاس میتوانست انجام دهد، ولی ظاهرا دکمه نارنجی اولویت داشته است.
دوربین جلو از نظر سختافزاری تغییری نکرده است. وان پلاس همچنان همان دوربینی را به کار گرفته است که روی وان پلاس 7 پرو دیده بودیم و از نظر کیفیت پشت سر رقبا قرار میگیرد.
بهطور کلی اینطور نیست که دوربین گوشی وان پلاس 9 پرو بهبودهایی نداشته است. عملکرد دوربین زمان عکاسی در شب عالی و یکی از بهترینهایی است که تا حالا دیدیم.
دوربین فوق عریض جدید تصاویر عالی میگیرد. کیفیت فیلمبرداری خوب است و بهویژه از ویرایش فایلهای جدید 4k 120fps لذت بردیم.
باید تاکید کنیم گوشی OnePlus 9 Pro بهطور کلی دوربین با عملکرد خوب دارد. گرچه، از این نظر پشت سر رقبا قرار میگیرد و هیچ مقدار تلاش برای بازاریابی آن را تغییر نخواهد داد.
رقبا
با توجه به افزایش قیمت گوشیهای وان پلاس و قیمت گوشی وان پلاس 9 پرو که از 969 دلار شروع میشود، کمبودی از گوشیهای جایگزین برای این مدل در بازار وجود ندارد.
ابتدا با سختترین رقیب یعنی گوشی گلکسی اس 21 اولترا شروع میکنیم. با آن که این گوشی عملا 1199 دلار قیمت دارد، ولی طبق سنت سامسونگ به قیمت کمتر نیز میتوان آن را پیدا کرد.
زمان نوشتن این نقد در بازار جهانی حتی اولترای سامسونگ را میتوان با یک کوپن تخفیف ویژه به قیمت 900 دلار نیز خرید که کاملا از قیمت گوشی وان پلاس 9 پرو زمان ورود به بازار کمتر است.
گوشی گلکسی اس 21 اولترا یکی از بهترین گوشیهای هوشمندی است که تا حالا تست کردیم. چه کیفیت ساخت، عملکرد نمایشگر، قدرت دوربین یا عمر باتری باشد، اس 21 اولترا از هر نظر عیب ندارد.
قدرت دوربین بهویژه قابل توجهترین ویژگی این گوشی است و به نظر ما این گوشی یکی از متنوعترین مجموعه دوربینها را در بازار گوشیهای هوشمند دارد.
گزینه خرید عالی دیگر گوشی می 11 شیائومی است که اخیرا معرفی شده است. با آن که این گوشی فعلا در تمام بازارها برای فروش وجود ندارد، ولی قیمت آن از گوشی وان پلاس 9 پرو پایینتر خواهد بود.
ای قیمت پایین به معنای قدرت کمتر نیست، چون می 11 مجموعهای از امکانات عالی را دارد. یقینا، رابط کاربری MIUI ممکن است همچنان سلیقه همگان نباشد ولی از هر نظر دیگر با یک رقیب قدرتمند در این بخش از بازار روبرو هستیم.
سپس به فایند ایکس 3 پرو، محصول شرکت خواهر وان پلاس یعنی اوپو میرسیم. این گوشی یک طراحی صنعتی استثنائی، مجموعه قابلیتهای ممتاز و چند دوربین عالی، نمایشگر با کیفیت عالی و سرعت شارژ مشابه و سریعی دارد که وان پلاس بابت آن مشهور است (الزاما فناوری مورد استفاده هر دو شرکت مشابه است).
قیمت 1099 دلار گوشی فایند ایکس 3 پرو اوپو بالا است، ولی ارزش پرداخت را دارد. بهویژه زمانی که میخواهید بیشتر از 900 دلار خرج یک گوشی کنید.
اگر به گیمینگ علاقه دارید، شاید بد نباشد نگاهی نیز به گوشی راگ فون 5 ایسوس بیاندازید. با آن که این گوشی بهطور کلی به عنوان یک دستگاه گیمینگ بازاریابی شده است، ولی خارج از گیمینگ نیز یک گوشی استثنائی با کیفیت ساخت عالی، نمایشگر باکیفیت، بلندگوهای با کیفیت صدای بالا، عمر باتری عالی و سرعت شارژ سریع و بیلد اندروید نسبتا خلوت است.
با آن که کیفیت دوربین ممکن است در حد سایر پرچمدارها نباشد، ولی همچنان بسیار چشمگیر است و از زمان دوربین مدل ابتدایی این گوشی تغییرات متعددی داشته است. در کنار تمام این ویژگیها باید قیمت این گوشی را نیز در نظر بگیرید که ارزانترین عضو این گروه است.
در پایان به گوشی آیفون 12 پرو مکس میرسیم. روزگاری بود که مقایسه یک گوشی وان پلاس با یک آیفون به علت شکاف قیمتی بالا منطقی به نظر نمیرسید، ولی آن دوران خوش گذشته است.
در مورد آیفون باید بگوییم یک طراحی صنعتی شگفتانگیز، نمایشگر با عملکرد رنگ درجه یک و پشتیبانی از دالبی ویژن، چند دوربین کامل و با کیفیت عالی، بهترین سطح عملکرد در دنیای موبایل، عمر باتری عالی، نرمفزاری با استفاده ساده و مجموعه بیرقیبی از نرمافزارها و بازیها، خدمات افسانهای پشتیبانی از مشتری و ارزش فروش مجدد بسیار بالا دارد.
دستگاههای کمی میتوانند بسته کاملی مانند آیفون باشند و 12 پرو مکس بهترین خودش است. یقینا نمایشگر 60 هرتز کاملا مدرن و طبق استانداردهای امروزی نیست و نبود شارژ سریع در جعبه فروش (یا هر نوع شارژری) با توجه به قیمت زیادی که برای خرید این گوشی پرداخت میکنید مایوسکننده است ولی اگر یکی از کاملترین گوشیهای هوشمند در بازار را میخواهید و به پلتفرم اندروید علاقه ندارید، چنین چیزهایی ارزش از خودگذشتگی دارند.
رای نهایی
گوشی وان پلاس 9 پرو تقریبا همان انتظاری است که از یک گوشی وان پلاس داریم؛ یعنی یک گوشی هوشمند دوستداشتنی، قابل اطمینان با تقریبا تمام امکاناتی که یک کاربر میتواند درخواست کند، اما با این تفاوت که با یک گوشی بهویژه هیجانانگیز یا متحولکننده روبرو نیستیم.
انگار ماجرا اینطور است که وان پلاس از ایجاد تغییرات کوچکتر به جای انجام کارهای بهصورت بالقوه بحثبرانگیز یا تحولآفرین راضیتر است.
این موضوع را میتوانید در رشد سری پرو وان پلاس در سالهای اخیر ببینید. چه به وان پلاس 8 پرو سال قبل یا حتی وان پلاس 7 پرو دو سال قبل نگاهی بیاندازید، تفاوت قابل توجهی را مشاهده نخواهید کرد.
چنین موضوعی مانند یک چیستان غیرقابل درک است که چرا با وجود این صحبتها همچنان طرفداران زیادی برای گوشیهای وان پلاس وجود دارد. در واقع اطراف این برند یک نوع حس تازگی ملموسی حس میشود که واقعا نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم.
اما این تازگی به همراه حس رضایت از پیشرفت تدریجی در تضاد با افزایش ثابت قیمت در هر سال قرار میگیرد. در واقع طرفداران و منتقدان وان پلاس طی سالهای اخیر از حرکت آهسته این برند افسوس خوردند.
اما موضوع حرکت صعودی در نردبان قیمتی، قهرمانی را که علیه فئودالهای بازار شورش کرده بود به یک شرور تبدیل کرده است.
این شرکت با عرضه گوشی وان پلاس 9 پرو با قیمت پایه 969 دلار حالا واقعا در بخش ردهبالای بازار گوشیهای هوشمند از نظر قیمت قرار گرفته است.
صحبت ما در مورد بخشی از بازار است که خریدارانی در آن جا فعالیت میکنند که برای جلب توجه آنها هیچ شانسی برای اشتباه، ترس و یقینا هیچ جایی برای سرعت آهسته یا سکون نیست.
حتی برندهایی مانند سامسونگ هر سال باید جان بکنند تا توجه مشتری را جلب کنند و شرکتهایی مانند گوگل که نتوانستند این فشار را تحمل کنند عقب نشستند و در استراتژی خود تجدیدنظر کردند.
آیا گوشی OnePlus 9 Pro به اندازه کافی برای رقابت در این بخش خوب است؟ کاملا نه. گاهی برای ریاست در بازار تنها پوشیدن لباس ریاست کافی نیست، بلکه باید برای ریاست ساخته شده باشید.
نقاط مثبت
- عملکرد عالی نمایشگر
- بخش نرمافزاری نستبا خلوت با عملکرد عالی رابط کاربری
- بلندگوهای قدرتمند
- عملکرد خوب دوربین اصلی و فوق عریض
- حالت عالی فیلمبرداری 4k 120fps
- سرعت شارژ بالا
نقاط منفی
- عملکرد دوربین عقب در حد رقبا همچنان نیست.
- دوربین جلو قدیمی
- همکاری با هاسلبلاد احتمالا یک ترفند بازاریابی برای جلب توجه بوده است.
- عمر باتری بدتر نسبت به مدلهای قبلی
- اکثر بازیها همچنان روی اجرا با 60 فریم بر ثانیه قفل هستند.
- پشتیبانی نکردن دوربین تلهفوتو از فیلمبرداری 4K و Nightscape
- نبود قابلیتهای فیلمبرداری پرو یا فیلمبرداری HDR واقعی
منبع: gsmarena.com