سری جدید وان پلاس از دو مدل پرچمدار جدید به اسامی گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو تشکیل شده است. وان پلاس با این دستگاهها موقعیت خود را در مقایسه با شرکتهای بزرگ رقیب تغییر داده است، چون حالا این مدلها مجهز به دوربین جدید هاسلبلاد شدند که حاصل همکاری این دو شرکت است تا قدرت دوربین گوشیهای وان پلاس به مراتب بیشتر شود.
وان پلاس در معرفی این گوشیها از شعار «بهترین تصویر شما» استفاده کرده است و ما در این نقد میخواهیم آن را بررسی کنیم.
شاید بپرسید دقیقا هاسلبلاد چطور درگیر توسعه دوربینهای وان پلاس 9 شده است. به گفته این شرکت، هاسلبلاد با وان پلاس در کالیبراسیون حسگرهای دوربین و تنظیم اپتیکهای رنگ دخالت کرده است تا این دوربینها کیفیتی در حد دوربینهای ردهبالای هاسلبلاد داشته باشند که بابت رنگهای دقیق و خروجی تصویر به فرمت RAW 16 بیتی مشهور هستند.
با آن که گوشی وان پلاس 9 نمیتواند تصاویر RAW 16 بیتی بگیرد، اما توانایی ثبت تصاویر در رنگ 12 بیتی را زمان عکاسی در حالت پرو دوربین دارد.
در این مطلب تمرکز خود را روی مدل اندکی کوچکتر دو پرچمدار وان پلاس میگذاریم. گوشی OnePlus 9 بخشی از قابلیتهایی را که منحصر به مدل پرو هستند ندارد مانند قابلیتهای دوربین بیشتر، یک نمایشگر ممتازتر و پشتیبانی از شارژ جدید بیسیم 50 وات وان پلاس.
حافظه داخلی حالا به نوع UFS 3.1 بهروزرسانی شده است تا سرعت خواندن و نوشتن نیز بیشتر شود.
ظاهر و حس و حال طراحی گوشی وان پلاس 9 فرقی با نسل قبلی خود نکرده است. این گوشی نمایشگر تحت را حفظ کرده است و فریم پلاستیکی جدید میتواند کاربران را گول بزند که انگار فلزی است. گرچه نباید نگران باشید، با این حال هر دو قاب پشتی و جلو تحت محافظت گوریلا گلس قرار گرفتهاند.
بریدگی حفرهای شکل دوربین در همان جایگاه قابلی است و چیدمان مجموعه دوربینها تغییر کرده است.
OnePlus 9 در مقایسه با وان پلاس 8 حالا سرعت شارژ سیمی بیشتر، ماژولهای دوربین بهروزرسانیشده و پشیبانی از نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز دارد و حالا از شارژ بیسیم دو جهته نیز پشتیبانی میکند، البته تنها در بازارهای منتخب.
بارزترین تغییر استفاده از چیپست اسنپدراگون 888 و مودم 5G و افزایش ظرفیت باتری است. با این مقدمه تا پایان با نقد گوشی OnePlus 9 همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی وان پلاس 9
- بدنه: 160.0 در 73.9 در 8.1 میلیمتر؛ وزن: 183 گرم، قاب جلو و پشتی تحت محافظت شیشه گوریلا گلس، فریم پلاستیکی
- نمایشگر: 6.55 اینچی، Fluid AMOLED، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، حداکثر روشنایی 1100 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 402 پیکسل در هر اینچ، قابلیت نمایشگر همیشه روشن
- چیپست: اسنپدراگون 888 کوآلکام (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (1 هسته کریو 480 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 1.80 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 660
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1
- سیستم عامل: اندروید 11، لانچر OxyegenOS 11
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 23 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.43 اینچی، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی همه جهته؛ دوربین فوق عریض: 50 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 14 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، اندازه حسگر 1/1.56 اینچ؛ حسگر عمقسنج: 2 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4
- دوربین جلو: 16 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، اندازه حسگر 1/3.06 اینچ
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K@30fps، 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps، Auto HDR، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: 1080p@30fps، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت؛ سرعت شارژ سریع 65 وات؛ شارژ سریع بیسیم 15 وات (تنها بازار کشورهای اروپا و آمریکای شمالی)، پشتیبانی از استاندارد USB Power Delivery
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر؛ NFC
گوشی وان پلاس 9 باتری دو تکهای را دارد که شروع استفاده از آن با گوشی وان پلاس 8 تی بود. به عبارت دیگر، این گوشی از فناروی شارژ 65 وات Warp Charge وان پلاس پشتیبانی میکند.
این فناوری دو باتری کوچکتر را همزمان و سریعا شارژ میکند و این برند چینی قول داده است شارژ کامل این باتری تقریبا 30 دقیقه طول خواهد کشید.
ماژول دوربین به IMX689 سونی بهروزرسانی شده است که گوشی وان پلاس 9 پرو نیز از آن استفاده میکند. ماژول فوق عریض نیز تغییر قابل توجهی داشته است. حالا با یک حسگر بزرگ 50 مگاپیکسلی روبرو هستیم تا قدرت عکاسی با این دوربین در شب و همچنین فیلمبرداری به مراتب افزایش پیدا کند.
این دوربین یک لنز جلب دارد که به شکل قابل توجهی اعوجاج تصویر را که در دوربینهای فوق عریض دیدهایم، به حداقل میرساند و بیصبرانه منتظر تست آن هستیم.
جعبه گشایی گوشی OnePlus 9
بستهبندی گوشیهای وان پلاس به یک استاندارد تبدیل شده است و گوشی وان پلاس 9 نیز از این قاعده استثناء نیست. داخل این جعبه قرمز آشنا خود گوشی در بالا قرار دارد و پس از آن چند دفترچه را به همراه یک قاب سیلیکونی برای بعضی از بازارها، آداپتور برق 65 وات و کابل همیشگی قرمز رنگ تایپ سی به تایپ سی یواسبی 2.0 میبینیم.
برخلاف قاب سیلیکونی مات همراه با گوشی وان پلاس 9 پرو، قاب وان پلاس 8 شفاف است. ما مطمئن نیستیم چرا وان پلاس این لوازم جانبی را از جعبه فروش بازار بعضی از کشورها حذف کرده است. مانند همیشه داخل جعبه هیچ لوازم جانبی صوتی نیست، حتی یک رابط.
کیفیت و طراحی گوشی وان پلاس 9
اگر بگوییم طراحی این گوشی آشنا است، کم لطفی کردیم. اکثر عناصر طراحی گوشی OnePlus 9 شبیه به وان پلاس 8 تی است و بیشترین تغییر ظاهری مربوط به طراحی جدید ماژول دوربین روی قاب پشتی است. طراحی آن ما را به یاد گوشی وان پلاس 7 میاندازد که از این نظر هیچ فرقی با گوشی وان پلاس 6 تی قبل خود نداشت.
نمای جلوی این گوشی مجددا شبیه به مدل وان پلاس 8 تی بوده که البته با توجه به استفاده از نمایشگر مشابه منطقی است.
به عبارت دیگر، گوشی وان پلاس 9 یک شیشه تخت در جلو دارد که ظاهرا مطابق میل اکثر افراد است و دوربین داخل حفره نمایشگر در گوشه قرار گرفته که البته نظر افراد در مورد آن متفاوت است
در طرفین این گوشی تفاوتها با مدل 8 تی دیده میشود. با آن که 8 تی یک فریم آلومینیومی داشت، ولی گوشی OnePlus 9 از پلاستیک تقویت شده با فیبر بهره میبرد.
از نظر ظاهری، همه چیز متقاعدکننده است و حتی زمانی که گوشی را در دست میگیرید، فورا فلزی نبودن آن مشخص نمیشود.
نکته مثبت این طراحی نبود خطوط آنتن زشت روی فریمهای آلومینیومی است. گرچه، برخی افراد ترجیح میدهند در ساخت دستگاههای پرچمدار آنها از مواد پرچمدار استفاده شده باشد و اگر جزو این دسته از افراد هستید، طراحی پلاستیکی ممکن است برای شما جذاب نباشد.
آرایش پورتها و دکمههای کنترلی روی گوشی وان پلاس 9 شبیه به مدل 8 تی است. گرچه در این گوشی مانند مدل پرو آن، موقعیت دکمههای تنظیم حجم صدا بیشتر به سمت پایین طرف چپ گوشی انتقال داده شده است تا راحتتر در دسترس باشد.
روی قاب پشتی سیستم دوربین با طراحی جدید در گوشه دیده میشود. طراحی آن ساده است و در مقایسه با طراحی دوربین 8 تی کمتر شلوغ به نظر میرسد. در این بخش 3 دوربین را به همراه لوگو منعکسکننده نور هاسلبلاد میبینید که در نور برق میزند.
قاب پشتی با این حال شیشهای است. این گوشی در 3 رنگ با 2 تزئین سطحی متفاوت عرضه شده است. مدل تحت بررسی ما رنگی به اسم «مه زمستانی» دارد که رنگی با دو سایه بنفش و یک ظاهر براق است و شدت انعکاس نور به سمت پایین گوشی بیشتر میشود.
مدل به رنگ اصطلاح «آسمانی قطبی» این گوشی تک رنگ آبی را با یک ظاهر مات دارد، در حالی که مدل «مشکی ستارهای» یک فیلم مشکی مات زیر یک شیشه براق دارد تا به گفته وان پلاس شدت لک افتادن این بخش را کم کند.
در هر صورت، ماژول دوربین از نظر رنگ و ظاهر شبیه به سایر قسمتهای پنل پشتی است. وان پلاس مانند دو گوشی وان پلاس 8 تی و 8 قبل از آن، این گوشی را ضد آب نکرده است.
البته اینطور نیست که برای مقابله این گوشی با عوامل محیطی تدبیری اندیشیده نشده است. چون ما درپوش همیشگی را اطراف درگاه سیمکارت مشاهده میکنیم. این موضوع به همراه چند تدبیر دیگر اجازه میدهد گوشی وان پلاس 9 شما تا حدی در برابر آب و گرد و غبار مقاوم باشد.
با این حال به گوشی وان پلاس 9 پرو که استاندارد IP68 را دارد، نمیرسد. همچنین باید اشاره کنیم وان پلاس روی هر دو پنل پشت و جلو همچنان از گوریلا گلس 5 استفاده کرده است تا مجددا از جدیدترین نسل این شیشه محافظ استفاده نشده باشد.
بهطور کلی، ویژگی طراحی گوشی OnePlus 9 بسیار ناامیدکننده است و همچنان وان پلاس تمرکز خود را بیشتر روی مدل پرو گذاشته است.
با آن که گوشی وان پلاس 9 پرو نیز آن چنان هیجانانگیز از این نظر نیست، ولی یک طراحی تکراری، فریم پلاستیکی و ضد آب نبودن مدل استاندارد کمی با توجه به قیمت این گوشی توی ذوق میزند.
نمایشگر گوشی وان پلاس 9
این گوشی یک نمایشگر آمولد 6.55 اینچی 8 بیتی با دقت 2400 در 1800 پیکسل دارد. نرخ تازهسازی تصویر آن 120 هرتز و متغیر است و میتواند محتوای HDR را نیز نشان دهد. تمام این مشخصات با توجه به استفاده از پنل نمایش مشابه، با مشخصات نمایشگر گوشی 8 تی فرقی ندارند.
از نظر عملکرد رنگ، گوشی وان پلاس 9 استثنائی ظاهر شد و متوسط DeltaE برابر با تقریبا 1.7 برای هر دو فضای رنگ sRGB و DCI-P3 به دست آمد.
این نمایشگر همچنین میتواند تقریبا 100 درصد از هر دو طیف را تحت پوشش قرار دهد. وان پلاس در بخش تنظیمات یک تاگل دستی را قرار داده است تا بتوانید بین دو حالت sRGB دقیقتر (به اسم Natural) و DCI-P3 شفافتر (به اسم Vivid) جابهجا شوید.
با آن که انتخاب به خود شما بستگی دارد، ولی به نظر ما حالت Natural را باید انتخاب کنید چون دستگاه خودکار در اپلیکیشنهایی که از DCI-P3 پشتیبانی میکنند، روی این حالت میرود که آن را باید مدیون ابزار مدیریت رنگ داخلی اندروید بدانیم.
گوشی OnePlus 9 مانند مدل پرو خود حداکثر نرخ تازهسازی 120 هرتز دارد که میتواند مقدار آن را برای صرفهجویی در مصرف باتری کاهش دهد. گرچه، از آن جایی که نمایشگر از نوع LTPO نیست، نمیتواند مانند مدل 9 پرو مقدار ادعای شده 1 هرتز را تجربه کند.
رفتار پیشفرض نمایشگر در حین تعامل با آن قرارگیری روی تنظیمات 120 هرتز بود. زمانی که کاربر از تعامل دست میکشد، نرخ تازهسازی تصویر زمانی که مقدار روشنایی بالاتر از 50 درصد است به 60 هرتز و زمانی که زیر 50 درصد است به 90 هرتز تغییر میدهد.
جدا از آن، بعضی از اپلیکیشنها و انجام کارهای خاص میتوانند باعث شوند که نمایشگر روی حالت 60 هرتز قفل شود. از جمله این اپلیکیشنها باید به اپلیکیشن دوربین گوشی، گوگل مپ و غیره و فعالیتهایی مانند تماشای فیلم بهصورت تمام صفحه و اجرای اکثر بازیها اشاره کنیم.
نمایشگر همچنین اگر یک اپلیکیشن یک نقشه داخلی یا نمای دوربین داشته باشد، نرخ تازهسازی تصویر را از 120 هرتز به 60 هرتز کاهش میدهد.
رفتار این گوشی مانند مدل پرو در تنظیم نرخ تازهسازی تصویر دوستداشتنی بود. وجود یک حالت 24 و 48 هرتز برای تماشای محتوای با نرخ 24 فریم بر ثانیه نیز عالی بود.
شاید آزاردهندهترین قسمت ماجرا همچنان ادامه عدم پشتیانی از اجرای بازیها با نرخ تازهسازی تصویر بالا است. این شرکت یک لیست مجاز از تعداد بازیهای بسیار اندکی مانند فورت نایت، پابجی موبایل، پوکمون گو و غیره دارد و این بازیها تنها عناوینی هستند که میتوانند با حداکثر 90 هرتز اجرا شوند.
به عبارت دیگر تعداد بسیاری از بازیها همچنان پشتیبانی نمیشوند و هیچ بازی نمیتواند بالاتر از 90 هرتز اجرا شود. علاوه بر این، وان پلاس همچنین در بازیهای پشتیبانیشده به محض توقف تعامل کاربر با بازی، نرخ تازهسازی تصویر را از 90 هرتز به 60 هرتز کاهش میدهد.
این موضوع باعث یک افت قابل توجه در روانی بازی میشود، چون بازیها برخلاف نمایشگرهای با رابط کاربری استاتیک روی صفحه عناصر متحرکی دارند که براساس نرخ تازهسازی تصویر به نمایش در میآیند.
گوشی وان پلاس 9 مانند دو مدل 9 پرو و 8 پرو حالتی به اسم Vibrant Color Effect Pro که هدف از آن نمایش ویدئوها با رنگهای اشباعتر است. گرچه، این ویژگی در این جا نیز مانند گوشی 9 پرو، ظاهرا هیچ کاری انجام نمیدهد.
در گوشی وان پلاس 8 پرو، فعال کردن آن باعث میشد تمام اپلیکیشنهای ویدئویی پشتیبانی شده شدیدا با سطح اشباع رنگ بالا ظاهر شوند. در گوشی وان پلاس 9، هیچکدام از اپلیکیشنهایی که تست کردیم زمان فعال بودن این ویژگی فرقی نکردند.
ما ابتدا این رفتار را روی مدل 8 تی دیده بودیم و هدف از وجود این ویژگی را درک نمیکنیم.
همچنین حالت جدیدی به اسم Ultra-high video resolution وجود دارد که در زمان نقد این گوشی تنها برای اپلیکیشن اینستاگرام در دسترس بود. این قابلیت از هوش مصنوعی برای افزایش قابل توجه کیفیت ویدئوها در اپلیکیشنهای پشتیبانیشده استفاده میکند.
ویدئوهای اینستاگرام پس از استفاده از این قابلیت جزئیات بارز بیشتری داشتند، گرچه این جزئیات کمی مصنوعی به نظر میرسیدند.
گوشی وان پلاس 9 برخلاف مدل پرو خود از حالتهای Hyper Touch و Motion graphics smoothing پشتیبانی نمیکند که اشکالی هم ندارد. چون حالت اول تفاوت چندانی به وجود نمیآورد و دومی ظاهر همه چیز را بدتر میکند.
گوشی OnePlus 9 عملکرد خوبی در نمایش محتوای HDR دارد. زمان مشاهده محتوای HDR10 در اپلیکیشنهای یوتیوب و نتفلیکس نور صفحه بسیار عالی افزایش پیدا کرد و رنگها وضوح بالایی داشتند.
نمایشگر این گوشی تنها 8 بیتی است که اجازه نمیدهد رنگهای 10 بیتی داخل محتوای HDR کاملا خوب به نمایش در آیند ولی در اکثر محتوا این موضوع به راحتی قابل مشاهده نیست، بهویژه با توجه به اندازه کوچک این نمایشگر.
نمایشگر این گوشی همچنین زمان نمایش رنگهای مشکی مقداری مشکل تابش را دارد. به عبارت دیگر، حتی با آن که هدف کاملا مشکی بودن نمایشگر زمان بازپخش محتوای HDR بوده است، ولی نمایشگر اینطور به نظر خواه درسید که انگاری روشن است و یک سایه تاریک از رنگ خاکستری را نشان میدهد، به جای این که کاملا خاموش باشد.
علت این مشکل و چرا تنها محدود به حالت HDR است، مشخص نیست ولی نباید نگران آن بود چون تنها در اتاق تاریک و حین تماشای محتوایی به چشم میآید که رنگهای مشکی عمیق زیادی دارد.
زیر این نمایشگر همچنین یک حسگر اثر انگشت اپتیکال قرار گرفته است. موقعیت این حسگر روی گوشی وان پلاس 9 کمی پایین است، به نحوی که تنها چند پیکسل بالاتر از نوار مسیریابی در قسمت انتهایی گوشی قرار گرفته است.
از نظر عملکرد، این حسگر تقریبا مشکلی ندارد. اگر از یک انگشت مشابه همیشه استفاده کنید، عملکرد حسگر بدون مشکل و تقریبا فوری است. گرچه گوشیهای وان پلاس اگر انگشتها را هر چند وقت یک مرتبه تغییر دهید، حتی با آن که اثر آنها ثبت شده باشد، گول میخورند.
با این حال، این مشکلی است که پس از مدتی استفاده از گوشی ظاهر میشود و معمولا زمان نقد که گوشی را مدت محدودی استفاده میکنیم اینطور نیست.
باتری گوشی وان پلاس 9
گوشی OnePlus 9 دو سلول 2250 میلیآمپر ساعت با مجموع ظرفیت 4500 میلیآمپر ساعت دارد تا تقریبا از این نظر شبیه به گوشی وان پلاس 8 تی باشد.
با وجود این که در تبلیغ چیپست اسنپدراگون 888 کارآمدی مصرف توان آمده است، ولی عملکرد باتری گوشی وان پلاس 9 تنها متوسط بود.
ماندگاری شارژ گوشی بیش از 28 ساعت در بخش تماس صوتی اینترنتی، کمی بیشتر از 13 در بخش گردش در وب با وای فای و بیش از 15 ساعت در تست بازپخش ویدئو بود.
با وجود امتیازهای قابل قبول تست باتری گوشی، مصرف توان بالاتر اسنپدراگون 888 در حالت انتظار، جلوی این گوشی را در ثبت یک نتیجه بهتر گرفت.
رقبایی مانند گوشی می 11 شیائومی و گوشی فایند ایکس 3 پرو اوپو نیز به همین علت عملکرد مشابهی را در این تست نشان دادند.
آمار گوشی OnePlus 8T با باتری با ظرفیت مشابه، در این تستها بهتر بود. عملکرد اسنپدراگون 888 در این بخش در حد اسنپدراگون 865 نبود.
شاید شرکتها با انتشار آپدیتهای آینده خود دستگاههای خود را بهینهتر کنند.
سرعت شارژ باتری گوشی OnePlus 9
با توجه به شباهت باتری هر سه مدل 8 تی، 9 و 9 پرو باید انتظار سرعت شارژ مشابهی را داشته باشیم. وان پلاس فناوری شارژ 65 وات خود را با گوشی وان پلاس 8 تی معرفی کرد، اما دو مدل 9 و 9 پرو با توجه به استفاده از شارژر Warp Charge 65T سرعت شارژ بیشتری دارند.
هر دو گوشی تغییرات بهتری داشتند که «مقاومت شارژ داخلی را کاهش میدهد»، بنابراین باتری پیش از کاهش سرعت شارژ برای جلوگیری از آسیب به باتری، مدت بیشتری میتواند حداکثر ولتاژ ورودی را تحمل کند.
باتری گوشی وان پلاس 9 به کمک شارژر داخل جعبه در عرض 29 دقیقه کاملا شارژ خواهد شد که مطابق با وعده وان پلاس است. سرعت شارژ در مقایسه با آمار 39 دقیقه مدل 8 تی، 10 دقیقه بیشتر است.
از این شارژ میتوان برای شارژ دستگاههای غیر وان پلاس با سرعت حداکثر 45 وات استفاده کرد، البته اگر از استاندارد PPS یا USB PD پشتیبانی کند.
گرچه گوشی وان پلاس 9 پرو از شارژر جدید بیسیم 50 وات Warp Charge پشتیبانی میکند، اما در مورد مدل 9 این چنین نیست.
مدل غیر پرو حداکثر سرعت شارژ بیسیم و بیسیم معکوس به ترتیب 15 و 5 وات را پشتیبانی میکند. گرچه تنها مدلهای مخصوص بازار اروپا و آمریکای شمالی این گوشی میتوانند بهصورت بیسیم شارژ شوند.
کیفیت صدای بلندگوهای گوشی OnePlus 9
این گوشی بلندگوهای استریو دارد، به نحوی که یک بلندگوی اختصاصی در انتهای گوشی است و بلندگوی مکالماتی نقد کانال صوتی دوم را به عهده دارد. زمان گرفتن گوشی به حالت افقی، بلندگوی مکالماتی نقش کانال صوتی سمت چپ را دارد و در حالت عمودی از شتابسنج برای تغییر کانالها مطابق با جهت قرارگیری گوشی در دست، استفاده میشود.
گوشی وان پلاس 9 در تست بلندی حجم صدای ما امتیاز «بسیار خوب» را به دست آورد که الزاما نتایجی مشابه با مدل 9 پرو است، گرچه اعداد کمی فرق دارند.
بخش نرمافزاری: لانچر OxygenOS 11
لانچر OxygenOS وان پلاس راه درازی را طی کرده است. محیط این رابط کاربری در نسخه 11 با توجه به نمایشگرهای بزرگ تغییر کرده است. بسیاری از اپلیکیشنهای داخلی و صفحات تنظیمات به نحوی طراحی شدند که کنترلها و تبها در وسط و قسمتهای پایینتر صفحه قرار گیرند تا دسترسی به آنها با یک دست سادهتر باشد.
یک ویژگی جدید که در گوشی وان پلاس 9 و مدل پرو آن در پسزمینه فعال است Turbo Boost 3.0 نام دارد. این ویژگی فشردهسازی رم و رم مجازی را ترکیب میکند تا بتوانید در پسزمینه 25 درصد تعداد اپلیکیشن بیشتری داشته باشید.
رم مجازی مقدار اندکی از فضای ذخیرهسازی گوشی را بهصورت موقت رزرو میکند تا زمانی که ماژولهای اصلی پر شدهاند، به عنوان رم استفاده شوند.
زمان نقد گوشی وان پلاس 8 تی تمام تغییرات لانچر جدید (گرچه آنقدر زیاد نیست به نسبت نسخههای قبلی) را توضیح دادیم. در ادامه به نکات اساسی اشاره خواهیم کرد.
در طول مرحله نصب ابتدایی گوشی، از شما خواسته خواهد شد از بین فونت «روبوتو» و «OnePlus Sans» یکی را انتخاب کنید.
فونت دوم یک فونت روشن با ظاهر مدرن است، ولی برخی از افراد ممکن است فونت اول را به علت فوقالعاده خواناتر بودن انتخاب کنند. بعدا از تبی به اسم «Customization» در بخش تنظیمات میتوانید فونت را تغییر دهید.
در مورد موقعیت حسگر اثر انگشت در بالا صحبت کردیم و واقعا با کاربردپذیری آن تداخلی ندارد. در بدترین حالت، اگر قبلا گوشی وان پلاس داشتید چند روز طول میکشد به موقعیت جدید آن عادت کنید.
صفحات هوم
وان پلاس در نسخه Oxygen OS 10.5 صفحه «OnePlus Shelf» را از سمت چپ صفحات هوم به سایهبان دومی تغییر مکان داد که با دو مرتبه کشیدن دستتان از روی صفحه از بالا به پایین ظاهر خواهد شد.
حالا در آخرین صفحه سمت چپ بخشی به اسم Google Feed قرار دارد. از بخش تنظیمات صفحه هوم میتوانید نحوه چیدمان صفحه هوم را تغییر دهید که پیشفرض آن 5 در 5 است.
آیکونها را میتوان از ظاهر پیشفرض گرد به مربعی تغییر داد که مانند آن را در HydrogenOS که نسخه چینی لانچر اکسیژن او اس است، دیده بودیم.
وان پلاس زمان توسعه نسخههای اخیر لانچر خود اعلام کرده بود که دستگاههای جدید وان پلاس در چین با یک مدل سفارشی از پوسته اندروید ColorOS اوپو به بازار خواهند آمد.
سایهبان نوتیفیکیشن
سایهبان نوتیفیکیشن 6 تنظیمات سریع در بالا، یک اسلایدر تنظیم نور صفحه و کنترلهای پخش رسانه، اگر رسانهای در حال پخش باشد، دارد.
زیر این قسمت بالایی محل قرارگیری نوتیفیکیشنها است. همچنین میتوانید تنظیمات سریع بیشتری را اضافه کنید یا تغییر ترتیب دهید.
اگر سایهبان را مجددا به پایین بکشید به OnePlus Shelf که در بالا اشاره کردیم دسترسی خواهید داشت. این بخش را میتوانید با ابزارهای از پیش بارگذاری شده مانند یک گامشمار، ویجت هواشناسی و یک ویجت پارک کردن سفارشی کنید.
امکان اضافه کردن ویجتهای متفرقه و شخص ثالث نیز در این مکان وجود دارد. به این بخش به عنوان مکان قابل سفارشی نگاه کنید که میتوانید ویجتها و میانبرهای خود را آنجا قرار دهید و هیچ فضایی روی صفحات هوم را اشغال نخواهند کرد.
تنظیمات مربوط به قابلیت Ambient Display در تب «Customization» در اپ Settings قرار دارد. در این بخش میتوانید طیف رنگ، آیکونهای سیستمی، کاغذدیواریها، فونت و ساعت روی صفحه Ambient Display را تغییر دهید.
صفحهای به اسم Insight اطلاعاتی در خود دارد که میتوانید بررسی کنید در طول روز چقدر گوشی خود را از قفل خارج کردید.
لانچر OxygenOS 11 روی گوشی وان پلاس 9 بسیار عالی است. این لانچر دیگر مانند نسخه خام اندروید نیز، ولی چنین ظاهری دارد، سریع و روان عمل میکند.
وان پلاس موفق شده است قابلیتها و عملکردهای زیادی را به این لانچر اضافه کند، بدون این که روی تجربه کاربری نهایی تاثیر منفی بگذارد و تمام بخشهای رابط کاربری خلوت باشند.
تنظیمات از نظر مرتب بودن عالی نیستند، ولی همین حرف را در مورد بسیاری از پوستههای امروزی اندروید میتوانیم بزنیم.
همچنان یک حالت اختصاصی تحت کار با یک دست با گوشی (one-handed mode) در OxygenOS 11 وجود ندارد، ولی قابلیتی است که ظاهرا با عرضه بهروزرسانی مهم بعدی اندروید به گوشیهای وان پلاس اضافه خواهد شد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی وان پلاس 9
دو گوشی OnePlus 9 و 9 Pro جزو اولین دستگاههایی بودند که با جدیدترین چیپست موبایل کوآلکام که براساس فرآیند 5 نانومتری ساخته شده است، وارد بازار شدند.
چیپست موبایل هر دو گوشی یک مودم داخلی X60 5G دارد. اسنپدراگون 888 یک پردازنده مرکزی 8 هستهای است که از سه کلاستر ساخته شده است که 25 درصد عملکرد بیشتر از اسنپدراگون 865 با کارآمدی مصرف توان بهتر دارد.
کلاستر بالایی تک هسته کریو 680 پرایم با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز است که از طراحی کورتکس ایکس وان شرکت ARM استفاده میکند. سپس یک هسته 3 تایی تشکیل شده از هستههای کریو 680 گلد با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز مبتنی بر هستههای کورتکس A78 است.
در نهایت به کلاستر 4 هستهای پایانی با هستههای کارآمد و با مصرف توان پایین کریو 680 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز میرسیم.
مدیریت کارهای گرافیکی به عهده پردازنده گرافیکی آدرنو 660 است که در مقایسه با نسل آدرنو 650 افزایش عملکرد به مقدار 35 درصد دارد. این پردازنده گرافیکی از رابطهای نرمافزاری OpenGL ES 3.2 و Vulcan 1.1 و یک فناوری جدید به اسم سایهزنی با نرخ متغیر (Variable rate shading) پشتیبانی میکند.
هر دو گوشی وان پلاس 9 و 9 پرو مجهز به رم LPDDR5 هستند که به ادعای این شرکت تا 6400 مگابیت بر ثانیه سرعت دارد و از حافظههای (غیر قابل ارتقاء) UFS 3.1 نیز استفاده میکنند.
Cool Play قابلیت دیگر دو گوشی OnePlus 9 و 9 Pro است. نتیجه وجود آن استفاده از ورقههای گرافیت ضخیمتر، فویل مسی بزرگتر و یک محفظه بخار بزرگتر است که زمان اجرای بازیها کمک به پخش حرارت ایجاد شده به داخل فریم گوشی میکند که سپس از آنجا از صفحات شیشهای گوشی خارج میشود.
مدل 9 پرو قابلیت دیگری به اسم «Hyper Touch» دارد که دیجیتایزر را برای پشتیبانی سریعتر از بازیها همگام میکند، ولی این قابلیت در گوشی وان پلاس 9 دیده نمیشود.
حالا اجازه دهید به نتیجه بنچمارکها نگاهی بیاندازیم!
امتیاز این پرچمدار در اولین بنچمارک کمتر از مدل 9 پرو است، گرچه تفاوت چندانی دیده نمیشود. هر دو گوشی با این حال پشت سر گوشی راگ فون 5 ایسوس قرار میگیرند و جلوتر از سایر دستگاههای با چیپست اسنپدراگون 888 هستند.
گوشی میت 40 پرو هوآوی اندکی امتیاز بهتری از گوشی وان پلاس 9 دارد، البته زمانی که حالت پرفورمونس عروس هوآوی را فعال کنید.
امتیازها در تست تک هسته پردازنده در بین تمام پرچمدارهای اخیر تقریبا یکسان است. اپل با چیپست بیونیک A14 خود همچنان در تمام تستهای تک و چند هسته پردازنده پادشاهی میکند.
عملکرد گرافیکی گوشی وان پلاس 9 عالی است. گوشی راگ فون 5 ایسوس توانست چند فریم بیشتر را ثبت کند، ولی اختلاف قابل چشمپوشی است.
همچنین این گوشی از سیستم فعال خنککننده بهره میبرد. عملکرد پردازنده گرافیکی در حد سایر پرچمدارهای شیائومی و اوپو و همچنین کرین 9000 هوآوی است که کمی با اختلاف پشت سر آنها قرار میگیرد.
در تستهای مربوط به روشن بودن صفحه نمایش (آن اسکرین) گوشی وان پلاس 9 به لطف دقت فول اچدی نمایشگر خود عملکرد بهتری دارد. Asus ROG Phone 5 بالاتر از همه در این بخش خودنمایی میکند.
عملکرد گوشی OnePlus 9 در بنچمارک ترکیبی انتوتو بسیار خوب بود و شانه به شانه گوشی راگ فون 5 بسیار قدرتمند پیش رفت. هر دو گوشی با این حال جلوتر از گوشی میت 40 پرو هوآوی و سایر دستگاههای با چیپست مشابه SD888 بودند.
از نظر عملکرد این گوشی هیچ جای شکایت نداریم. این پرچمدار به اندازه کافی قدرت محاسباتی برای اجرای بازیهای سنگین گرافیکی و منابع برای برنامههای سنگین ویرایشی دارد. در کنار آن حافظههای سریع UFS 3.1 را قرار دهید تا با یک دستگاه ممتاز روبرو باشید.
قابلیت Cool Play طبق وعده وان پلاس عمل کرد. با آن که شروع شکلگیری گرما از نیمه بالایی پشت گوشی است، ولی به خوبی در سراسر فریم گوشی و هر دو صفحه شیشهای پخش میشود.
این گوشی هرگز بهطرز ناخوشایندی گرم نمیشود، حتی زمانی که چندین مرتبه بنچمارکها را اجرا کنید. ما تست 3D Mark Wild Life Stress Test را اجرا کردیم و گوشی وان پلاس 9 در تنظیمات 120 هرتز نمایشگر امتیاز ثبات عملکرد 55.9 درصد را به دست آورد.
فریم ریت در حدود چرخه هفدهم شروع به افت کرد و در چرخه سیزدهم به پایینترین مقدار رسید.
دوربین گوشی OnePlus 9
گوشی وان پلاس 9 روی قاب پشتی خود مجموعه دوربین سهگانه دارد که تشکیل شدهاند از دوربین عریض، فوق عریض و تک رنگ.
حسگر دوربین اصلی این گوشی مشابه با گوشی وان پلاس 8 پرو و از نوع IMX689 سونی است. دقت این دوربین 48 مگاپیکسل است و یک لنز معادل 23 میلیمتری با دریچه دیافراگم F/1.8 دارد.
دوربین فوق عریض بین این گوشی و مدل پرو آن یکسان است. این دوربین یک حسگر IMX766 سونی با دقت 50 مگاپیکسل است و از لنز فری فرم 7P با طول کانونی 14 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/2.2 استفاده میکند.
با این دوربین همچنین میتوانید تصاویر ماکرو بگیرید.
گوشی وان پلاس 9 یک دوربین اختصاصی تلهفوتو ندارد، بنابراین تمام زومها بهصورت دیجیتال انجام میشود. به جای آن، این گوشی یک دوربین تک رنگ 2 مگاپیکسل دارد که بعدا آن را توضیح خواهیم داد.
این گوشی برخلاف 9 پرو و حتی وان پلاس 8 تی، فاقد سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) است. به عبارت دیگر رفع لرزش تمام تصاویر و ویدئوها دیجیتالی انجام خواهد شد.
این گوشی مانند برادر بزرگتر پرو خود از لطف مهندسان هاسلبلاد برخوردار شده است و از روش جدید «کالیبراسیون طبیعی رنگ» این شرکت بهره میبرد که برای این سختافزار بهینه شده است. حداقل روی کاغذ این چنین است.
اپلیکیشن دوربین
گوشی وان پلاس 9 یک اپلیکیشن جدید دوربین دارد که در مقایسه با اپلیکیشن داخل مدلهای نسلهای قبلی این گوشی، تغییرات و بهبودهای قابل توجهی داشته است.
قابل توجهترین تغییر استفاده از دکمه جدید شاتر دوربین است که وان پلاس مانند دکمههای شاتر روی دوربینهای هاسلبلاد رنگ آن را به نارنجی تغییر داده است.
صدای شاتر نیز برای مطابقت با دوربینهای این شرکت معروف، تغییر کرده است.
بخش عمده تغییرات در اپلیکیشن دوربین در حالت پرو است. در این حالت، رابط کاربری بهروزرسانیشده را برای تغییر پارامترهایی مانند ایزو، تعادل سفید، سرعت شاتر، جبران نوردهی و فوکوس خواهید دید.
گوشی وان پلاس به جای چرخ چرخان در اپلیکیشن دوربین قبلی، یک نوار افقی سرراست دارد که آن را میتوان به سمت بالا و پایین کشید.
تنظیم این خط به نسبت گذشته به مراتب سادهتر است و سوئیچ حالت خودکار همیشه در معرض دید کاربر قرار دارد، به جای این که یک نقطه اختیاری روی چرخ باشد که کاربر مجبور شود آن را بچرخاند.
متاسفانه، این مسائل نهایت تغییر در رابط کاربری دوربین است. چون همچنان مشکلاتی وجود دارد که دست داشتیم وان پلاس دیگر آنها را رفع کرده بود.
تنظیم دستی نوردهی در حالت خودکار همچنان یک کابوس به علت وجود یک اسلایدر کوچک است بهسختی میتوانید آن را تنظیم کنید و حتی آیکون قفل کردن تنظیمات کوچکتر است
صفحه مندرج کنترل زوم همچنان به شکل آزاردهندهای نیاز به توجه دارد و برای تعیین یک عدد دقیق روی آن باید صبور ایوب داشت.
ای کاش وان پلاس آن را مانند آن چه که در بخش تنظیمات در حالت پرو دیده میشود با یک اسلایدر عمودی عوض میکرد، اما چنین اتفاقی نیافتاده است.
مشکل دیگر این است که رابط کاربری زمان گرفتن گوشی به شکل افقی نمیچرخد. تلاش برای باز کردن سریع منو تنظیمات در حالت افقی مانند یک تجربه بد و مضحک است، چون صفحه نمایش با عزم فراوان به حالت عمودی میماند، حتی اگر گزینه چرخش خودکار صفحه را فعال کرده باشید.
آیکون تنظیم نیز کاملا کوچک است و به سختی میتوان آن را فشار داد.
در پایان باید گفت حالت عکاسی پرو همچنان در سایر دوربینها در دسترس نیست. به عبارت دیگر اگر میخواهید روی پارامترهای دوربین کنترل کامل داشته باشید یا بتوانید با فرمت RAW عکس بگیرید، تنها راهحل استفاده از دوربین اصلی است. همچنین زمان فیلمبرداری خبری از حالت پرو نیست.
کیفیت تصاویر در روز
با جزئیات تصاویر دوربین اصلی شروع میکنیم که عملکرد نسبتا خوبی دارد. تصاویر نهایی مقدار قابل قبولی از جزئیات را با توجه به این که تنها 12 مگاپیکسل هستند نشان میدهند.
بعضی از بافتهای تصویر گاهی ظاهر آبکی دارند، بهویژه در نواحی که جزئیات با فرکانس پایین دیده میشود و استفاده از یک دوربین با طول کانونی بیشتر مقایسه با دوربین وان پلاس 8 پرو منجر به افت اندک در جزئیات شده است، چون حالا باید جزئیات بیشتری را در یک قاب با دقت مشابه قرار داد.
وان پلاس برای جبران این موضوع شارپی تصاویر را افزایش داده است که اغلب زمان مشاهده تصاویر از نمای نزدیک خوشایند نیست.
تصاویر دوربین گوشی وان پلاس 9 در کمال تعجب حتی در روز روشن و با کمترین تنظیمات ایزو میتوانند پر از پارازیت باشند.این مشکلی است که در دوربین گوشی OnePlus 9 Pro نیز دیده بودیم و ظاهرا به علت تنظیماتی است که روی این دو دستگاه انجام شده است.
نکته ماجرا این است که این پارازیت حتی در فایلهای RAW پیدا نمیشود، بنابراین چنین موضوعی یا یک تصمیم هنرمندانه است یا حسگرها بیش از حد در طول نقشهنگاری رنگ HDR یا سایر پردازشهای تصویر تحت فشار قرار میگیرند.
در هر صورت، نتیجه ظاهر خوبی ندارد، بهویژه زمانی که تصویر را برش میزنید.
پردازش رنگ دوربین گوشی وان پلاس 9 قابل قبول است. زمان عکاسی در روز، رنگهای داخب صحنه عکاسی ظاهر نسبتا خنثی دارند، گرچه دوربین دوست دارد رنگهای سبز را در نور روشن اشباع ثبت کند.
چنین عملکردی را در گوشی وان پلاس 8 پرو نیز دیده بودیم که دوربین مشابه با نسل جدید خود دارد، اما وضعیت به نسبت دو گوشی وان پلاس 8 و 8 تی که یک حسگر به مراتب قدیمیتر دارند بهتر است.
دو دستگاهی که نام بردیم عملکرد رنگ بدتری را به نمایش گذاشته بودند، بهویژه در شرایط نوردهی چالشبرانگیز، اما دوربین OnePlus به مراتب بهتر در مقایسه با آنها ظاهر میشود.
عملکرد دامنه دینامیک در حد سایر دستگاههای موجود در بازار نیست. گرچه دوربین نواحی بسیار روشن را به خوبی مدیریت میکند، ولی سایهها اغلب بیشتر از سلیقه ما تاریکتر هستند.
ظاهرا علت آن یک تصمیمگیری خلاقانه است تا تصاویر با کنتراست بیشتری ثبت شوند و برخی افراد ممکن است اینطور تصاویر را دوست داشته باشند، ولی به نظر ما تصاویر باید تا جایی که در حالت طبیعی امکان دارد دامنه دینامیک بیشتر داشته باشند تا در مراحل پس از پردازش جا برای ظاهر کردن جزئیات بیشتر و انعطافپذیری بیشتر وجود داشته باشد.
فشرده کردن سایهها در مرحله پس از پردازش از برگرداندن آنها به تصویر سادهتر است.
گرچه یک راهحل ساده برای این مشکل عکاسی در حالت پرو است. حتی تصاویر با فرم JPEG که در این حالت گرفته میشوند دامنه دینامیک و سایههای با جزئیات به مراتب بیشتر دارند و مشکل بیش از حد شارپ بودن آنها به شکل قابل توجهی کمتر شده است.
برای این که نهایت انعطافپذیری را در مرحله پس از پردازش داشته باشید، میتوانید ذخیرهسازی تصاویر را با فرمت RAW انتخاب کنید.
فایلهای RAW دوربین گوشی وان پلاس 9 سطح عالی از جزئیات دارند و امکان تغییر آنها کاملا وجود دارد، حتی اگر تصمیم بگیرید در مرحله ویرایش کاملا آنها را زیر و رو کنید.
همچنین این فایلها در مقایسه با فایلهای استاندارد JPEG در کمال تعجب پارازیت کمتری دارند و حتی زمانی که پس از استفاده از مقادیر بالای ایزو پارازیت به تصاویر راه پیدا میکند، ظاهر دانهای آنها خوشایندتر از دانههای زبری است که در تصاویر پیشفرض JPEG دیده میشود.
چند صحنه زیر را نیز با دقت کامل 48 مگاپیکسل عکس گرفتیم.
حالا به دوربین فوق عریض میرسیم که وان پلاس 9 از دوربین مشابه 50 مگاپیکس با 9 پرو استفاده میکند. این حسگر به مراتب بهتر از دوربین فوق عریض گوشیهای قبلی وان پلاس است و سطح بالایی از جزئیات را ثبت میکند، حتی با آن که تصاویر نهایی همچنان با دقت 12.5 مگاپیکسل ذخیره میشوند.
طراحی لنز فری فرم همچنین کاملا مشکل اعوجاج تصویر را حذف میکند و اجازه میدهد خطوط مستقیم حتی اطراف لبهها مستقیم به نظر برسند.
متاسفانه، این دوربین نیز مشکل ساده کالیبراسیون رنگ مشابه با دوربین اصلی را دارد. به عبارت دیگر، همچنان در تصاویر پارازیت زیادی دیده میشود، شارپی تصاویر بالا است و سایهها اغلب فشرده شدهاند تا ظاهر با کنتراست بیشتری داشته باشند.
گرچه این مرتبه، خبری از حالت عکاسی پرو نیست که به نجات شما بیاید، چون تنها دوربین اصلی به آن دسترسی دارد.
گوشی وان پلاس 9 یک دوربین تلهفوتو اختصاصی ندارد. به جای آن تصاویر را با زوم دیجیتال به کمک دوربین اصلی میگیرد. حالت پیشفرض زوم روی 2 برابر است، گرچه به کمک تاگل سریع میتوانید آن را تا 10 برابر افزایش دهید.
کیفیت تصویر حتی در سادهترین حالت زوم 2 برابر، چنگی به دل نمیزند. جزئیات ملایم هستند و نتایج در سطح همان انتظاری است که میتوانید با زوم دستی در یک دستی حین ویرایش آن داشته باشید.
گوشی OnePlus 9 همچنین ظاهرا برخلاف مدل 8 تی تصویر را برش مرکز حسگر ثبت نمیکند، و به جای آن از تصویر 12 مگاپیکسل استفاده میکند تا ظاهر نهایی تصویر کرک مانندتر باشد.
نبود OIS زمانی که برای عکاسی زوم به داخل میکنید بیشتر به چشم میآید.
با دوربین فوق عریض این گوشی میتوانید تصاویر ماکرو بگیرید. به نظر ما چنین چیزی شرایط ایدهآل برای این عکاسی است، چون دوربینهای ماکرو اختصاصی اکثر گوشیها اغلب به علت دقت پایین و حسگرهای بیکیفیت ارزش لازم را برای استفاده ندارند.
دوربین فوق عریض گوشی وان پلاس 9 میتواند تصاویر ماکرو واقعا خوبی بگیرد. زمان استفاده از این دوربین برخلاف اغلب دوربینهای ماکرو اختصاصی موجود در بازار نمیتوانید به سوژه نزدیک شوید، ولی اکثر اوقات اشکالی ندارد و بیش از حد نزدیک شدن به سوژه احتمال افتادن سایه شما روی سوژه را افزایش میدهد.
در پایان به دوربین تک رنگ میرسیم. قبلا آن را در مطلب نقد وان پلاس 8 تی بررسی کرده بودیم، ولی بهطور خلاصه باید بگوییم خود این دوربین تصویر نمیگیرد ولی به کمک دوربین اصلی برای ثبت تصاویر تک رنگ میآید.
این حسگر یک فیلتر رنگ مختص به خود را ندارد، بنابراین دوربین از اطلاعات این تصویر برای «رنگی کردن» تصاویر دوربین اصلی استفاده میکند.
همانطور که در مطلب گوشی 8 تی گفتیم، نتایج نهایی چیزی نیستند که با ادیت ساده یک تصویر رنگی استاندارد یا عکاسی با یکی از پیشتنظیمات تک رنگ اپلیکیشن دوربین به دست نیاید.
این حقیقت که وان پلاس احساس کرده است قرار دادن این دوربین برای دومین مرتبه پشت سر هم ارزش دارد، نشان میدهد چقدر شرکتهای سازنده گوشیهای همراه به برگه مشخصات گوشیهای خود و مجهز کردن آنها به یک دوربین اضافه اهمیت میدهند.
کیفیت تصاویر در شب
گوشی وان پلاس 9 عملکرد عالی زمان عکاسی در شب دارد. حتی بدون فعال کردن حالت Nightscape میتوانید تصاویر خوب با جزئیات، نوردهی و دقت رنگ قابل قبول ثبت کنید.
نتایج نهایی در سطح دوربین گوشی وان پلاس 8 پرو و به مراتب بهتر از وان پلاس 8 تی است، گرچه وان پلاس 9 پرو کمی با ثبت جزئیات بیشتر بهتر عمل میکند.
زمان فعال کردن حالت Nightscape، تصاویر دوربین در حد دوربین 9 پرو است، چون چیز زیادی این دو را از یکدیگر جدا نمیکند.
هر دو گوشی تصاویر فوقالعادهای با فعال بودن این حالت در شب میگیرند. تصاویری که جزئیات، نوردهی و دقت رنگ خوب دارند. بخواهیم مقایسه کنیم وان پلاس 8 پرو در جایگاه بعدی از این نظر قرار میگیرد و اختلاف با 8 تی بیشتر است که تصاویر را با رنگهای عجیب و ته مایه رنگ شدید سرخابی ثبت میکند.
کیفیت دوربین فوق عریض در شب به مراتب از دوربین مشابه در وان پلاس 8 پرو است و در مقایسه با حسگر ضعیف روی مدل 8 تی متعلق به یک لیگ دیگر کاملا محسوب میشود.
با آن که تصاویر زمان استفاده از حالت استاندارد همیشه قابل استفاده نیستند، ولی استفاده از Nightscape در اکثر شرایط کیفیت آنها را عالی میکند.
مانند گوشی وان پلاس 9 پرو، زمان استفاده از Nightscape نمیتوانید از حالت زوم استفاده کنید. با توجه به این که زوم کاملا روی این گوشی دیجیتال است، چیز خاصی را از دست ندادید.
تصاویر پرتره
گوشی OnePlus 9 تنها با دوربین اصلی خود میتوانید تصاویر پرتره بگیرد. تنظیمات پیشفرض باعث باز شدن گوشی در یک حالت زوم شده به داخل دیجیتالی میشود که تقلیدی از ظاهر یک لنز تلهفوتو با زوم اپتیکال 2 برابر است.
با آن که چنین چیزی به کاهش اعوجاج تصویر کمک خواهد کرد، ولی منجر به ثبت تصاویر ملایمتر خواهد شد. یک راهحل دیگر این است که از حداکثر طول کانونی لنز اصلی برای یک پرسپکتیو بازتر ولی با اعوجاج، استفاده کنید.
استفاده از حالت پرتره همچنین پسزمینه سوژه را محو میکنند. مانند سایر گوشیهای وان پلاس، راهی برای تنظیم مقدار محوشدگی طبق میل کاربر وجود ندارد، بنابراین نتایج نهایی اغلب میتوانند بگیر نگیر داشته باشند.
گاهی تا حدی محوشدگی فراوان ظاهر خوبی به عکس میدهد، ولی گاهی دیگر باعث جداشدن بیش از حد سوژه از پسزمینه خواهد شد و مانند یک برش روی مقوا است.
دوربین سلفی
گوشی وان پلاس 9 یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسل با لنز F/2.4 فوکوس ثابت دارد. همان حسگر IMX471 که آن را در بسیاری از گوشیهای وان پلاس از دوران گوشی وان پلاس 7 پرو دیده بودیم.
مشخص است چرا وان پلاس به استفاده از این حسگر ادامه میدهد، چون نتیجه آن ثبت تصاویر با سطح خوب جزئیات، عملکرد قابل قبول رنگ و دامنه دینامیک مناسب برای تصاویری است که در روز گرفته میشوند.
اما زمان عکاسی در شب خبری از حالت Nightscape برای دوربین جلو نیست. دوربین نیز فاقد قابلیت فوکوس خودکار است و دقت فیلمبرداری به فقط فول اچدی محدود شده است.
همچنین، با آن که میدان دید برای یک فرد مناسب است، ولی در مقایسه با سایر دوربینهای عریضتر موجود در بازار محدودتر به نظر میرسد. از جمله گوشی وان پلاس نورد خود این شرکت که یک دوربین جلو فوق عریض جداگانه با حتی قابلیت فیلمبرداری 4K دارد.
دوربین جلو میتواند تصاویر سلفی پرتره نیز ثبت کند. اما مجددا نداشتن قابلیت تنظیم محوشدگی تصویر ثبات را از کیفیت تصاویر نهایی میبرد. امیدواریم مانند رقبا که چندین سال است چنین قابلیتی را دارند، در اپلیکیشن دوربین خود این تنظیمات را در اختیار کاربر قرار دهد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی وان پلاس 8 قادر به فیلمبرداری با دقت فول اچدی، 4K و 8K است. دوربین اصلی میتواند دو دقت ابتدایی را با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه و دقت نهایی را تنها با 30 فریم بر ثانیه ثبت کند.
دوربین فوق عریض نیز قابلیت مشابهی برای فیلمبرداری دارد. تمام زومها دیجیتالی انجام میشوند. ویدئوها در تمام دقتها و نرخ فریمها بهصورت پیشفرض با کدک h.264 ثبت میشوند، ولی میتوانید برای صرفهجویی در فضای ذخیرهسازی بدون قربانی کردن کیفیت تصویر از کدک H.265 نیز استفاده کنید.
در حالتهای 30 و 60fps از لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS) استفاده میشود، ولی حالت 120fps چنین قابلیتی را ندارد. مانند همیشه، استفاده از EIS به معنای برش قابل توجه قابل تصویر است، ولی راهی برای غیرفعال کردن آن وجود ندارد.
علاوه بر این، دو حالت برای فیلمبرداری اسلوموشن وجود دارد: فول اچدی و اچدی به ترتیب با سرعتهای 240 و 480 فریم بر ثانیه. حالت Super Stable نیز از دوربین فوق عریض استفاده میکند و سپس قاب تصویر را برش میزند تا شبیه به خروجی دوربین اصلی باشد و در مرحله بعد شدیدا فیلم لرزشزدایی خواهد شد.
حالت Nightscape قابل استفاده توسط دوربین اصلی زمان فیلمبرداری در شب است. در پایان، در حالت پرتره نیز میتوانید فیلم بگیرید که سوژه را مانند تصاویر از پسزمینه با استفاده از یک محوشدگی مصنوعی جدا میکند.
تمام حالات Super Stable، Nightscape و پرتره ویدئوها را با دقت فول اچدی تنها ضبط میکنند. گوشی وان پلاس 9 قابلیتی به اسم 3-HDR دارد که مشابه با قابلیت Dynamic Video گوشی وان پلاس 8 پرو ولی با اسم متفاوت است.
این قابلیت از 3 مقدار نوردهی مختلف برای هر فریم استفاده میکند و سپس با ترکیب آنها یک فیلم با دامنه دینامیک عریضتر میگیرد. امکان فعال کردن یا خاموش کردن این قابلیت وجود دارد، ولی تنها زمان فیلمبرداری با دقت فول اچدی و 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه در دسترس است.
گوشی OnePlus 9 از فیلمبرداری 10 بیتی HDR یا HDR10 یا هر استاندارد دیگری پشتیبانی نمیکند. همچنین همانطور که قبلا اشاره کردیم برای فیلمبرداری خبری از حالت پرو نیست.
بنابراین روی تصویر جدا از تنظیم دقت و نرخ فریم کنترل واقعی دیگری ندارید. کیفیت ویدئوها را با فیلمهای 8K دوربین اصلی شروع میکنیم، کیفیت تصویر چنگی به دل نمیزند.
ما از یک تصویر 33 مگاپیکسلی حرف میزنیم و سطح جزئیات اصلا نزدیک به این رقم نیست. بیتریت تنها 150 مگابیت در ثانیه (کدک h.264) را به همراه ساختار کلی حسگرهای Quad Bayer باید مقصر این موضوع بدانیم.
البته منظور ما بالاتر نبودن کیفیت در مقایسه با فیلمهای 4K نیست، ولی از یک دقت 4 برابر بیشتر انتظار بیشتری هم باید داشت.
ویدئوهای 8K دوربین فوق عریض ساده بگوییم 8K واقعی نیستند. این دوربینها به احتمال قریب به یقین از یک تصویر با دقت کمتر افزایش مقیاس یافتهاند و جزئیات محو دارند و در تمام بخشهای تصویر مصنوعات درهمپیچیده افقی دیده میشود.
چنین موضوعاتی باعث میشود ویدئوهای 8K دوربین فوق عریض از نسخه 4K آنها حتی بدتر باشند. حالا به ویدئوهای 4K دو دوربین اصلی و فوق عریض با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه میرسیم که جزئیات، دامنه دینامیک و کیفیت کلی تصویر خوب را نشان میدهند.
لرزشگیر عملکرد خوبی اکثر اوقات دارد ولی زمانی که در تلاش برای پن هستید به تقلا میافتد و سعی میکند حرکت را ثابت کند.
متاسفانه، لرزشگیر به معنای برش قابل توجه تصویر نهایی و تقریبا 1.5 برابر عرض کل حسگر است. چنین برشی بهنوعی دوربین اصلی را به یک لنز تلهفوتو تبدیل میکند و باعث سخت شدن قاببندی سوژه در فواصل نزدیک میشود.
قابلیت 3-HDR نیز عملکرد خیلی خوبی دارد و گزینه پیشنهادی ما زمان فیلمبرداری در محیط پرنور بیرون با سرعت 30fps است. دامنه دینامیک به مراتب بهتر است تا جزئیات سایهها بیشتر شوند و تصویر بهطور کلی طبیعیتر و با نوردهی بهتر به نظر برسد.
گوشی وان پلاس 9 همچنین از فیلمبرداری در دو حالت پرتره و Nightscape پشتیبانی میکند. نتایج فیلمبرداری با این دو حالت ناامیدکننده است و هیچکدام خوب یا مفید محسوب نمیشوند.
نتیجهگیری بخش دوربین
گوشی OnePlus 9 برخلاف مدل پرو که از نسل قبلی خود بهسختی بهتر ظاهر میشود، از هر نظر نسبت به وان پلاس 8 تی با کیفیت متوسط بهتر است.
دوربین اصلی تصاویر را با رنگها، دامنه دینامیک و جزئیات بهتر میگیرد و سطح اختلاف دوربین فوق عریض جدید با دوربین گوشی دیگر زمین تا آسمان است. عملکرد دوربین در شب و همچنین فیلمبرداری به مراتب بهتر شده است، بهویژه زمان استفاده از دوربین فوق عریض.
چیزی که زیاد گواهی از آن ندیدیم علم رنگ جدید هاسلبلاد بود. یقینا، رنگها در مقایسه با گوشی وان پلاس 8 تی بهتر هستند، ولی وان پلاس 8 پرو سال پیش نیز چنین کیفیتی داشت.
در حقیقت، به نظر ما 8 پرو گاهی تصاویر با ظاهر بهتر از هر دو گوشی وان پلاس 9 جدید میگیرد و تصاویر آن دقت رنگ بیشتر، جزئیات بهتر، شارپی بیش از حد کمتر و پارازیت به مراتب کمتر دارند.
به نظر ما وان پلاس همچنین باید اپلیکیشن دوربین خود را با یک طراحی کاربرپسندتر و قابلیتهای اضافه بهتر کند، مانند یک حالت پرو برای فیلمبرداری، فیلمبرداری HDR10، قابلیت تنظیم محوشدگی پسزمینه در حالت پرو و یک منوی تنظیمات کمتر بد ترکیب که در حالت افقی قفل نمیماند.
بهطور کلی، گوشی وان پلاس 9 بابت تلاشهای خود یک 18 گنده میگیرد. گرچه، در حال حاضر گوشیهای با دوربین بهتر و قیمت کمتر در بازار وجود دارند.
رقبا
قیمت گوشی وان پلاس 9 از 729 دلار شروع میشود که نه تنها قابل توجه است، بلکه رقبای نسبتا جدی را نیز کنار این گوشی قرار میدهد.
برای شروع، این پرچمدار از گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ که قیمت آن از 699 دلار شروع میشود گرانتر است، ولی گاهی آن را با قیمت کمتر نیز میتوان پیدا کرد.
شاید اس 21 در بین اعضای خانواده خود دست کم گرفتهشدهترین گوشی باشد، ولی با این حال یک گوشی عالی بوده که تنها عیب آن احتمالا استفاده از یک پنل پشتی پلاستیکی در بازار سرشار از گوشیهای شیشهای است.
اما اگر این موضوع خوشایند شما نیست یا یک گوشی بزرگتر میخواهید، قیمت گوشی اس 21 پلاس از 799 دلار شروع میشود و گاهی حتی آن را در بازارهای مختلف میتوان به 749 دلار نیز پیدا کرد.
اس 21 پلاس یک گوشی هوشمند با قابلیتهای فراوان است که عیوبی کمی داشته و عملکرد آن با قیمت این گوشی همخوانی دارند.
سامسونگ حتی ممکن است در بعضی بازارها این گوشی را با یکی دوتا لوازم جانبی عرضه کند یا اگر این گوشی را بخرید آنها را با تخفیف به شما بفروشد تا معامله حتی شیرینتر شود.
گوشی راگ فون 5 ایسوس جدیدا عرضه شده نیز در این قسمت یک رقیب سرسخت است. ایسوس نه تنها تصمیم گرفته است گوشی خود را تا جای ممکن با امکانات مختلف مجهز کند، بلکه آن را با قیمتی در حد قیمت گوشی وان پلاس 9 وارد بازار کرده است.
با آن که این دستگاه یقینا به عنوان یک گوشی گیمینگ بازاریابی شده است (و واقعا شاهکاری برای خودش است)، اما از طرفی یک بسته نسبتا کامل با عملکرد قابل احترام تقریبا در هر زمینهای است.
اگر دنبال دستگاهی کمی متفاوت میگردید، شاید بخواهید آیفون 12 اپل را نیز نگاهی بیاندازید. این مدل شاید بهترین آیفون با ارزش پیشنهادی پس از مدتها باشد و یک طراحی عالی و کیفیت ساخت ممتاز، یک نمایشگر با کیفیت بالا، بهترین عملکرد در بازار، مجموعه دوربینهای باکیفیت، بخش نرمافزاری با کاربری ساده و کتابخانه بیرقیبی از بازیها و نرمافزارها، پشتیبانی افسانهای از مشتری و ارزش فروش مجدد عالی دارد.
آیفون 12 همچنین برای کسانی یک گزینه جذاب است که دنبال یک گوشی کامپکتتر میگردند. گرچه اگر حتی یک گوشی کوچکتر بخواهید گوشی آیفون 12 مینی با قیمت 100 دلار کمتر قابل خریداری است که تقریبا تمام امکانات آیفون 12 را در بدنه کوچک خود فراهم کرده است.
قبول داریم، نمایشگر 60 هرتز دقیقا مدرن نیست و نبود هر نوع شارژری در جعبه فروش ممکن است روی اعصاب برخی از افراد باشد، ولی با این حال آیفون 12 به عنوان یک بسته کامل به سختی قابل شکست خوردن است.
رای نهایی
تبدیل شدن از قهرمان داستان به کمکقهرمان سرنوشتی است که گوشیهای غیر مدل پرو وان پلاس طی سالهای اخیر به آن محکوم بودند. ابتدا چنین رویهای را با گوشی وان پلاس 7 شروع شد و حالا دو سال بعدتر هیچچیز زیاد فرق نکرده است.
مشخص است که مدل پرو از این به بعد تمام ویژگیهای ممتاز را به خود اختصاص خواهد داد اما گاهی اینطور حس میشود که وان پلاس چماغ فلجکننده خود را بیش از حد سخت به دل مدل غیر پرو میکوبد.
یک فریم پلاستیکی، ضد آب نبودن، نمایشگر با دقت پایینتر از مدل سال قبل، نبود دوربین تلهفوتو حسگر اصلی با کیفیت کمتر، نبود قابلیت فیلمبرداری 4K با سرعت 120 فریم بر ثانیه، نبود OIS و نبود قابلیت شارژ بیسیم خارج از بازار اروپا و آمریکای شمالی علت این ضربه سهمگین هستند.
به عنوان منتقد، به سختی میتوان با بررسی گوشی وان پلاس 9 هیجانزده شد. همانطور که داشتن هیجان برای دو گوشی وان پلاس 8 و وان پلاس 7 سخت بود.
این دستگاه به عنوان یک گوشی کاملا مناسب است و اکثر اوقات استفاده از آن حس خوبی دارد. ولی با توجه به قیمت آن که از 729 دلار شروع میشود، انتظار بد بودن را نباید از آن داشت.
ترمزی که روی قطار اوجگیری قیمت گوشیهای وان پلاس قرار داشته است، طی سالهای اخیر از کار افتاده و این شرکت یقینا هیچ برنامهای برای کم کردن سرعت این قطار ندارد. بنابراین چرا به جای اضافه کردن امکانات، از تعداد آنها باید کم کرد؟
ما نمیتوانیم دلیل این مسائل را متوجه شویم. اگر گوشی وان پلاس 9 با قیمت معقولی در کشور شما فروخته میشود، انتخاب آن معقول است.
اما اگر وان پلاس میخواهد به این بازی افزایش قیمت ادامه دهد، باید به فکر ساخت محصولی بهتر از این باشد. چون گوشی این شرکت چیزی جز قیمت بحث برانگیز با امکانات بحث برانگیز ندارد.
نقاط مثبت
- نمایشگر با کیفیت عالی
- بخش نرمافزاری نسبتا خلوت و عملکرد عالی رابط کاربری
- بلندگوهای بسیار با کیفیت
- عملکرد عالی دو دوربین اصلی و فوق عریض
- سرعت شارژ بالا
نقاط منفی
- فریم پلاستیکی
- نبود هر نوع استاندارد رسمی IP
- نبود OIS
- نبود دوربین تلهفوتو اختصاصی
- دوربین جلو قدیمی
- همکاری با هاسلبلاد احتمالا یک ترفند بازاریابی برای جلب توجه بوده است.
- استفاده از دوربین تک رنگ بیمعنا است.
- پشتیبانی نکردن از شارژ بیسیم خارج از بازار اروپا و آمریکای شمالی
- عمر باتری بدتر نسبت به مدلهای قبلی
- اکثر بازیها همچنان روی اجرا با 60 فریم بر ثانیه قفل هستند.
منبع: gsmarena.com