گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ امروز مهمان ما در روکیدا است. سامسونگ امسال برنامه رونمایی از سری ردهبالای اس خود را به ماه ژانویه تغییر داد تا هیچ راهی بهتر از این برای شروع سال جدید وجود نداشته باشد.
گوشی Galaxy S21 عضو ساده و کوچکترین خانواده پرچمدارهای سامسونگ است. گوشی اولترا بزرگترین است که به زودی نقد و بررسی آن را نیز منتشر خواهیم کرد.
غول کرهای برای دومین سال 3 گوشی را به عنوان پرچمدارهای فصل بهار خود (گرچه فعلا هنوز در زمستان به سر میبریم) معرفی کرده است و مانند سال قبل، یک خط تقسیم بسیار واضح بین بهترین گوشی یعنی مدل اولترا و دو عضو سادهتر سری اس وجود دارد.
اگر کمی صادقانه حرف بزنیم، شکاف بین این 3 حتی بیشتر شده است. بخواهیم مثال بزنیم به اندازه کافی وجود دارد و بعضی از آنها از سایرین تابلوتر هستند.
نمایشگر یکی از آنها است. برخلاف سال گذشته که هر 3 مدل مجهز به پنلهای نمایش با دقت 1440p بودند، حالا مدل اولترا نمایشگر با بالاترین دقت را دارد و 2 برادر بیچاره آن باید به نمایشگرهای فول اچدی بسنده کنند.
هر 3 نمایشگر در سال 2020 خمیده بودند، ولی مجددا این افتخار به اولترا رسیده است. هر 3 گوشی اس 20 تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر مشابهی داشتند، ولی حالا گوشی گلکسی اس 21 اولترا در مقایسه با آن دو گوشی دیگر حالت پیشرفته سازشی را دارد.
از دوربین هم برایتان بگوییم؟ اس 21 اولترا به نسبت دو تای دیگه یک مجموعه دوربین به مراتب پیشرفتهتر دارد، صرفنظر از مشکلاتی که ممکن است در استفاده کامل از پتانسیل کامل سختافزار خود داشته باشد.
در حالی که دو گوشی گلکسی اس 21 و اس 21 پلاس از مجموعه دوربین پرچمدارهای قبل سامسونگ استفاده میکنند.
اما تنها این نیست. چیزی که همین ابتدا تو ذوق ما زد پنل پشتی پلاستیکی گوشی Galaxy S21 بود. البته اینطور نیست که دنیا به آخر رسیده باشد و در ادامه مطلب بیشتر نگاه منطقی به این انتخاب سامسونگ خواهیم انداخت.
اما به هرحال باید به آن اشاره کرد تا بتوانیم تاکید کنیم چه اختلافی بین یک پرچمدار واقعی و دوستانی وجود دارد که زیر دست آن قرار میگیرند.
با تمام این صحبتها بین تمام اعضای خانواده ژنهای مشترکی وجود دارد. چیپست هر 3 گوشی یکسان است (با این حال مانند سابق کاربران کشورهای مختلف این گوشیها را با چیپست متفاوت میخرند)، حسگر اثر انگشت اولترا سونیک کوآلکام نسل دوم آن است و همچنین باید به بلندگوهای استریو و گواهینامه IP68 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار اشاره کنیم.
نزدیک بود فراموش کنیم. چیزی که از همه بیشتر تعجببرانگیز بود، نبود درگاه میکرو اسدی روی تمام 3 گوشی است. با این مقدمه تا انتهای این مطلب با نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 21 فایو جی سامسونگ همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید)
مشخصات گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ
- بدنه: 151.7 در 71.2 در 7.9 میلیمتر، 169 گرم وزن؛ شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس در جلو، پنل پلاستیکی در پشت، فریم آلومینیومی؛ گواهینامه IP68 (ضدآب تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه)
- نمایشگر: 6.2 اینچی، داینامیک آمولد 2 ایکس، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، حداکثر نور صفحه 1300 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 421 پیکسل در هر اینچ، حالت همیشه روشن نمایشگر
- چیپست: مدل بینالمللی: اگزینوس 2100 (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (1 هسته کورتکس ایکس وان با سرعت کلاک 2.9 گیگاهرتز + 3 هسته کورتکس A78 با سرعت کلاک 2.8 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با فرکانس پایه 2.2 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G78 MP14
مدل آمریکا: اسنپدراگون 888 کوآلکام (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (1 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز + 3 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 680 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 660
- حافظه: 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت، UFS 3.1
- سیستم عامل: اندروید 11، رابط کاربری One UI 3.1
- دوربین پشت: لنز عریض (اصلی): 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.76 اینچ، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر، فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی، سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 13 میلیمتری، میدان دید 120 درجه، اندازه حسگر 1/2.55 اینچ، اندازه حسگر 1.4 میکرومتر، فیلمبرداری با حالت Super Steady Video، دوربین تلهفوتو: 64 مگاپیکسل، لنز F/2.0، 29 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی، OIS، زوم اپتیکال 1.1 برابر، زوم هیبرید 3 برابر
- دوربین جلو: 10 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/3.24 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی
- دوربین فیلمبرداری: دوربین پشت: 8k با سرعت 24 فریم بر ثانیه، 4k با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با سرعت 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با سرعت 960 فریم بر ثانیه، فیلمبرداری با استاندارد +HDR10، ضبط صدای استریو، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: 4k با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 4000 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات، استاندارد شارژ USB Power Delivery 3.0، شارژ بیسیم سریع 15 وات استاندارد Qi و PMA، شارژ بیسیم معکوس 4.5 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت (زیر نمایشگر، اولتراسونیک)؛ NFC، رادیو افام (تنها مدل با چیپست اسنپدراگون)؛ پشتیبانی از سامسونگ DeX، پشتیبانی از سامسونگ DeX بیسیم، سامسونگ پی (ویزا، مستر کارت)، فرامین زبان طبیعی بیکسبی، +ANT
جعبه گشایی گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ
با جعبه فروش بهتر و جدید (شما بخوانید کوچکتر) گلکسیهای ممتاز سامسونگ آشنا شوید. شرکت کرهای با تعقیب تصمیم اپل تصمیم به حذف شارژ و هدفون از جعبه فروش گرفته است تا اندازه آن جمعوجور شود.
بله، بله شک نداریم شما در خانه یک شارژر دارید و بنابراین نبود آن در جعبه به همراه گوشی به معنای کمک به کاهش ضایعات و در نتیجه کاهش حجم عرضه گوشی به بازار با ردپای کربنی کمتر به همراه زنجیره لجستیک بهینهتر است.
اینطور سخنهای شیرین گفتن برای نجات محیط زیست جالب است، ولی با این حال عامل اصلی این تصمیم به نظر نمیرسد.
گرچه سامسونگ در مراسم معرفی گوشی گلکسی اس 21 اشاره کرد که آداپتورها حالا با قیمت کمتر فروخته میشوند تا حداقل برعکس اپل یک گام در جهت صحیح به نظر برسد.
حالا هرچی، داخل جعبه جدا از خود گوشی یک کابل یواسبی C به C قرار دارد. به عبارت دیگر باید یک شارژر جدید و سازگار با آن ی یک کابل یواسبی A به C داشته باشید (اگر از آداپتوری میخواهید استفاده کنید که تایپ C نیست).
باید به این نکته نیز اشاره کنید سازمان رگلاتوری فرانسه مانند آیفون 12، اس 21 سامسونگ را ملزم کرده است به همراه یک هدست در جعبه در این کشور فروخته شود.
بنابراین گوشی Galaxy S21 در این کشور مانند همیشه با یک جفت ایرباد تنظیم شده توسط شرکت AKG فروخته میشود که گلکسیهای سالهای اخیر را با آن میشناختیم. گرچه، در این کشور هم خبری از شارژر نیست.
طراحی گوشی گلکسی اس 21 فایو جی سامسونگ
سبک طراحی خانواده گلکسی اس 21 پس از چندین نسل تقریبا طراحی تکراری، چند تغییر قابل توجه دارند. برآمدگی دوربین کاملا متفاوت، طراحی دو رنگی و پنلهای پشتی مات باعث ظاهر متفاوت مدلهای 2021 شدند.
مجموعه دوربین قبل اگر ظاهر جزیرهای داشت، حالا مانند یک شبه جزیره است چون فریم آلومینیومی در گوشه بالا سمت چپ از سطح گوشی ارتفاع بیشتری دارد. مانند شبه جزیرهای که در یک اقیانوس بالا آماده است.
با توجه به این که ماژولهای دوربین به ضخامتی بیشتر از سطح دلخواه شرکتهای تولیدکننده نیاز دارند، طی چند سال گذشته شاهد همه نوع تلاش برای پوشاندن این برآمدگی یا تاکید بیشتر روی آنها برای تبدیل این بخش از گوشی به عناصر طراحی بودهایم.
سامسونگ شیوه دوم را این مرتبه انتخاب کرده است و میتوانیم بگوییم نتیجه خوبی داشته است. برآمدگی دوربین یک بخش کامل از فریم نیست، چون از هم باز کردن و بستن قطعات این گوشی غیرممکن میشد.
ظاهرا سامسونگ آن را از فلز ساخته است، چون لبههای برش خورده و متقارن آن میتواند نوک ناخن را بساید که بهترین مدرک برای ادعای ما است.
مدل تحت بررسی ما رنگ قهرمان امسال یعنی بنفش خیالی است. به عبارت دیگر، پنل بنفش آبی رنگ پشت با فریم رزگلد این گوشی یک تضاد به وجود میآورد. در حالت طبیعی این تصور پیش میآید که رنگ این گوشی بیشتر زنانهپسند است.
با این حال، فکر نکنیم هیچ آقایی نیز این رنگ را دوست نداشته باشند.
گرچه نظر فکر نکنیم در مورد جنس پنل پشتی این توافق وجود داشته باشد. ظاهر آن مات یخزده و بسیار شبیه به سایر مجموعه گوشیهای امسال سامسونگ است که تاثیر بسزایی نیز در لک نیافتادن گوشی دارد، ویژگی که متاسفانه دوستان اس 20 ما نداشتند.
گرچه، جنس این پنل پلاستیک است تا آنقدر ممتاز حس نشود و گوشی گلکسی اس 21 قرار است حتی اگر کوچکترین عضو خانواده باشد، به عنوان یک گوشی ممتاز خودنمایی کند.
گرچه این کیفیت ساخت پلاستیکی مزایایی دارد. اگر اس 21 را به ویژه انتخاب کنید، علت آن ابعاد جمعوجور، جیبپسندتر و وزن کمتر این گوشی است.
منظور ما از سبک 169 گرم برای مدل فور جی و 171 گرم مدل فایو جی است، اما حتی با این حال 6 گرم در مقایسه با نسل قبلی خود با وجود اندازه نمایشگر و ظرفیت باتری مشابه سنگینتر است.
استفاده از یک پنل شیشهای بدون شک یکی دو گرم به وزن گوشی اضافه میکرد و سامسونگ (و طرفداران گوشیهای کامپکت) چنین چیزی را دوست نداشتند.
علاوه بر این، استفاده از یک پنل پشتی پلاستیکی به معنای دوام بیشتر زمان افتادن گوشی از دست است. با این حال، زیاد ممتاز حس نمیشود. قبول میکنیم.
اگر گوشی گلکسی اس 21 را برای مقایسه در مقابل اس 21 اولترا قرار دهیم، خواهیم گفت پنل پشتی اولترا سطح هموارتر دارد و یکی اس 21 اندکی زبرتر است.
همین حس و حال را زمان لمس گوشی گلکسی اس 20 اف ای سامسونگ داشتیم که پنل پشتی آن نیز پلاستیکی بود و البته گوشی گلکسی نوت 20 (که روکیدا تمایلی به نقد آن نداشت).
گرچه، دیدگاه ما میتواند تحتتاثیر پلاستیکی یک گوشی و شیشهای بودن دیگری قرار داشته باشد. به هرحال منظورمان این است که پنل پشتی گوشی گلکسی اس 21 با آن که پلاستیکی است، ولی به هیچوجه در مقایسه با جنس شیشهای دو مدل اولترا و پلاس بیکیفیت حس نمیشود.
گرچه سر حرفمان هستیم که لمس آن حس ممتاز مشابه را ندارد. اجازه دهید بحث را به سمت حواشی اطراف نمایشگر ببریم که مجددا برگشتهاند.
گوشی Galaxy S21 5G نمایشگر به ابعاد مشابه با اس 20 دارد، با این حال در مقایسه با آن 2 میلیمتر پهنتر است.
علت آن را باید ضخامت بیشتر فریم و خمیده نبودن نمایشگر بدانیم. در حالی که لبههای کناری گوشی گلکسی اس 20 اندکی برآمده بودند، در اس 21 تخت هستند.
شاید نکته آزاردهندهای به نظر نرسد، ولی حواشی باریک و نمایشگرهای خمیده ویژگی ثابت گوشیهای ردهبالا بودند و مدل جدید در این زمینه یک گام به عقب برداشته است.
تقریبا این سوال برای ما شکل گرفته است چرا نوارهای مشکی طرفین ضخامت مشابهی با پایین گوشی ندارند. یقینا، اگر اینطور بود از ضخامت بیش از حد آنها شکایت میکردیم، ولی حداقل طراحی یکدست و یکنواختی را شاهد بودیم.
گرچه کاغذهای دیواری از پیش نصب شده روی گوشی به رفع این شکایت ما تا حدی کمک میکنند.
حفره داخل نمایشگر به همان کوچکی است که از سامسونگ انتظار داریم و جای تحسین دارد با وجود این که گوشی گلکسی اس 21 در بین 3 عضو خانواده کوچکترین است، ولی مورد تبعیض واقع نشده است.
این وجه مشترک در جاهای دیگر، به عنوان مثال اسپیکرهای استریو نیز دیده میشود. درایور بالایی پشت نمایشگر مخفی شده است، ولی صدا از باریکترین شیارهایی بیرون میآید که در محل تلاقی شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس و فریم قرار گرفتند.
ویژگی مشترک دیگر اعضای خانواده حسگر جدید و نسل دوم اولتراسونیک کوآلکام است. این مرتبه یک مربع 8 میلیمتر به جای مستطیل 4 در 9 میلیمتر نسل اول استفاده شده است تا ناحیه اسکن اثر انگشت نسل جدید بزرگتر باشد.
نتیجه آن باید یک تجربه کاربری عالی به جای حسگر اثرانگشت اکثرا مورد انتقادی باشد که از زمان اس 10 به بعد با آن آشنا بودیم.
این تجربه عالی که گفتیم واقعا همینطور بود. تلاشهای ناموفق برای از قفل خارج کردن گوشی طی نقد گوشی گلکسی اس 21 شاید در حد چند مرتبه بود و این جمله اصلا شکایت نیست.
سرعت فرآیند باز کردن گوشی شاید یک چند ثانیه از بهترین حسگرهای اثر انگشت کمتر باشد. ولی اگر سری به گزینههای بخش Developer تنظیمات گوشی بزنید و مقیاس انیمیشنها را کاهش دهید، سرعت شناسایی اثر انگشت فوریتر خواهد شد.
همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که روی نمایشگر گوشی گلکسی اس 21 فایو جی یک محافظ از نوع فویل پلاستیکی نصب شده است و از آن جایی که مزاحم بخشی از کار ما بود، آن را برداشتیم تا تجربه استفاده از حسگر اثر انگشت بدون آن باشد.
گرچه، با توجه به این که از این محافظ از سوی خود سامسونگ نصب شده است، تصور نکنیم روی عملکرد این حسگر تاثیر منفی بگذارد. از طرف دیگر، استفاده از گلسهای محافظ شرکت متفرقه ممکن است نتیجه متفاوتی به همراه داشته باشد.
اگر اطراف گوشی را بررسی کنیم، دکمه پاور مانند همیشه در سمت راست و یک سانتیمتر بالاتر از نقطه میانی است.
دکمه تنظیم حجم صدا بالاتر و شاید بیش از حد بالا است، اما یک نوار آنتن بین این دو دکمه قرار گرفته است تا نشان دهد اولویت مهندسان سامسونگ یک موضوع دیگر به جای ارگونومیک ایدهآل کار با دکمه مورد نظر بوده است.
بدون شک نبود درگاه میکرو اسدی نیز به دلیل همین اولویتها است، چون گوشی Galaxy S21 فاقد آن است. این گوشی بسته به مدلی که میخرید تک یا دو سیمکارت خواهد بود.
جک هدفون خیلی وقت است از پرچمدارهای سامسونگ حذف شده است و بدون شک اس 21 نیز آن را ندارد. همچنان میتوان یک پورت یواسبی سی را در پایین گوشی پیدا کرد، گرچه با توجه به تصمیمهای اپل و تمایل سامسونگ به پیروی از آن برای کاهش هزینهها، شاید طی چند سال آینده این پورت نیز غیب شود.
شاید هم نه، خدا عالم است. تکمیلکننده این بخش از گوشی یک بلندگو و میکروفون هستند.
پس از تغییر مکان درگاه سیمکارت به پایین گوشی، در بالا تنها دو سوراخ پین دیده میشود. یکی از آنها میکروفون و دیگری بخشی از یک پورت برای بلندگوی مکالماتی است.
نمایشگر گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ
گوشی Galaxy S21 سامسونگ مجهز به یک نمایشگر 6.2 اینچی با ابعاد مشابه با مدل سال قبل است. سامسونگ امسال برای نمایشگرهای غیر مدل اولترا دقت فول اچدی را انتخاب کرده است تا افت کیفیت در مقایسه با پنلهای 1440p مدلهای اس 20 و اس 20 پلاس به نظر برسد.
گرچه، با توجه به پایین بودن این پنل نمایش نسبتا کوچک، دقت 1080 در 2400 پیکسل (در یک نسبت تصویر 20:9) به معنای تراکم پیکسلی 421 پیکسل در هر اینچ است تا همه چیز حتی در تنظیمات متنی کوچکتر، همانطور که میخواهید شارپ به نظر برسند.
یک ویژگی جدید در مقایسه با سری اس 20 حالت نرخ تازهسازی تصویر سازشی است که جایگزین حالت High motion smoothness (روانی حرکت بالا) سال قبل میشود.
حالت سازشی که در گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ با آن آشنا شدیم، نرخ تازهسازی تصویر را بسته به فعالیت کاربر و محتوا تنظیم میکند.
اس 21 مانند اس 20 حداکثر نرخ تازهسازی روان 120 هرتز را دارد، ولی در صورت لزوم میتواند مقدار آن را تا 48 هرتز نیز کاهش دهد که هدف از این کار ایجاد تعادل بین عمر باتری و تجربه کاربری است.
اس 20 چنین ویژگیهای هوشمندانهای ندارد. با این حال، اس 21 اولترا میتواند مقدار مورد نظر را حتی تا 10 هرتز نیز کاهش دهد. (هفته بعد نقد این گوشی را منتشر خواهیم کرد.)
نمایشگر این گوشی داینامیک آمولد 2 ایکس نام دارد که بخش آخر به دو برابر نرخ تازهسازی تصویر نسبت به عدد استاندارد اشاره میکند و بخش داینامیک به معنای پشتیبانی از استاندارد +HDR10 است.
سامسونگ میگوید حداکثر نور صفحه گوشی گلکسی اس 21 به 1300 نیت میرسد که اندکی کمتر از آمار وعده داده شده 1500 نیت دو گوشی اس 21 اولترا و نوت 20 اولترا است.
این آمار برای تماشای فیلمهای HDR است و با توجه به عملکرد پنلهای اولد نمیتوان با روشن کردن تمام مساحت نمایشگر به آن دست پیدا کرد.
در تست استاندارد ما، حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی زمان تنظیم اسلایدر آن به صورت دستی 416 نیت بود. اگر گوشی را در یک محیط بسیار روشن از جیب در آورید، این آمار به 856 نیت تغییر خواهد کرد و این آمار بدون توجه به فعال بودن یا نبودن تاگل Adaptive brightnessبه دست میآید.
این آمار مطابق با رقبای اس 21 در این بخش از بازار است و تنها دو گوشی نوت 20 اولترا و اس 21 اولترا به شکل قابل توجهی نمایشگرهای روشنتر دارند.
تنظیم نمایشگر مانند همیشه به کمک دو حالت Vivid و Natural امکانپذیر است. حالت ابتدایی پیشفرض گوشی است و پوشش رنگ گسترده با رنگهای غنی و تاثیرگذار دارد.
در این حالت متوسط dE2000 برابر با 3.9 را برای فضای رنگ DCI-P3 اندازه گرفتیم و نقطه سفید حدود 5 واحد از دقیق بودن فاصله گرفت تا اندکی ته مایهرنگ آبی دیده شود.
این آمار برای زمانی است که اسلایدر تنظیم دمای رنگ در حالت پیشفرض یعنی وسط خود قرار دارد. اگر کمی آن را به سمت راست ببرید، نقطه سفید تنها 2 واحد از دقیق بودن فاصله دارد و متوسط انحراف dE2000 به 3.4 افت میکند.
اگر تنظیمات دمای رنگ را روی گرمترین ببریم، همه چیز به سمت طیف رنگ زرد میرود.
اگر رندرسازی دقیق محتوای فضای رنگ sRGB را بخواهید، باید از حالت Natural استفاده کنید. در این حالت متوسط DeltaE فقط 1.3 است.
امسال حالتی به اسم Eye Comfort Shield به پرچمدارهای سامسونگ اضافه شده که یک اسم متفاوت گزینه فیلتر رنگ آبی مدلهای قبل است.
در این حالت رنگ نمایشگر بسته به زمان روز تنظیم خواهد شد (تنظیمات پیشفرض Adaptive) یا میتوانید زمان فعال شدن و شدت آن را طبق میل خود تغییر دهید.
یقینا امکان بازپخش محتوای HDR وجود دارد و میتوانید چنین محتوایی را در اپلیکیشنهای پخش فیلم آنلاین مانند نت فلیکس، آمازون پرایم ویدئو و یوتیوب مشاهده کنید.
مجدد به مدیریت نرخ تازهسازی تصویر برگردیم. گوشی گلکسی اس 21 زمانی که تنظیمات این نرخ را روی حالت استاندارد قرار میدهید، طبق انتظار همه کارها را با نرخ تازهسازی 60 هرتز انجام خواهد داد.
گرچه اگر حالت Adaptive را انتخاب کنید، هر زمان که گوشی را لمس کنید روی 120 هرتز میرود و چند ثانیه پس از تعامل شما به 60 ثانیه افت خواهد کرد.
این رفتار را زمان کار با اکثر بخشها مانند رابط کاربری، مرورگرها (کروم، فایرفاکس، مرورگر خود سامسونگ) و اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی (فیسبوک، اینستاگرام، تیک تاک) خواهید دید.
بدون شک استثناهای گوناگونی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، در یوتیوب گوشی زمان بازپخش ویدئوهای با سرعت 24 فریم بر ثانیه روی 120 هرتز باقی میماند، ولی برای محتوای با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه به 60 هرتز تغییر میدهد.
به نظر ما انتخاب اول به خودداری از تبدیل 24 فریم به ثانیه به 29.9 فریم بر ثانیه در حالت 60 هرتز ربط دارد. اما اگر نمایشگر از 48 هرتز پشتیبانی میکند، چرا نمایشگر روی این حالت نمیرود؟
جنبه خندهدار ماجرا این جا است که اگر در مرورگر خود از یوتیوب استفاده کنید، گوشی گلکسی اس 21 واقعا روی حالت 48 هرتز میرود. پس آیا امکان دارد علت محدودیت اپلیکیشن یوتیوب باشد؟
رفتار این گوشی در اپلیکیشنهای نت فلیکس و آمازون پرایم ویدئو به همین شکل است. به عبارت دیگر 120 هرتز برای محتوای 24fps، 60 هرتز برای محتوای 30fps، 120 هرتز زمانی که رابط کاربری را لمس میکنید و جز آن 60 هرتز.
در بحث گیمینگ، گوشی گلکسی اس 21 زمان اجرای بازیهای با پشتیبانی از نرخ تازهسازی تصویر بالا، آنها را بیشتر از 60fps اجرا خواهد کرد.
بازیهایی که 120 هرتز اجرا شدند عبارت بودند از Shadowgun Legend، Mortal Kombat، Dead Trigger 2، 1945 Air Force، Alto’s Odyssey و Pac Man.
موارد عجیب دیگر از نظر نرخ تازهسازی تصویر شامل محدودیت 60 هرتز برای نمایاب دوربین بود که شاید به قرائت حسگر گوشی ربط داشته باشد.
همچنین گوگل مپ به 60 هرتز محدود است و احتمالا آن را باید به خود تصمیم گوگل ربط دهیم. جالب است قرائت ابزار ما برای قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز 60 هرتز بود. اگر میخواستیم فقط یک جا را معرفی کنیم که فقط 1/60 هرتز برای آن کافی بود، همین بخش را معرفی میکردیم.
گرچه اگر حالا که بهتر فکر میکنیم، احتمالا تصمیم سامسونگ مربوط به نگرانیهای مربوط به مشکلات بالقوه سوختگی پیکسل باشد تا پیکسلها هر چند وقت یک مرتبه مجبور به تازهسازی شوند.
عمر باتری گوشی Galaxy S21 5G سامسونگ
گوشی گلکسی اس 21 مانند مدل سال قبل یک باتری 4000 میلیآمپر ساعت دارد. منطق حکم میکند با توجه به استفاده از نمایشگر مشابه، یک چیپست جدیدتر و کارآمدتر و تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر به صورت سازشی، این گوشی عمر باتری بهتری داشته باشد.
نتیجه تستها به مراتب بهتر بود و اجازه دهید آنها را بررسی کنیم. نتیجه تست تماس صوتی اینترنتی 27:30 ساعت بود که بسیار بیشتر از آمار 21 ساعت حتی گوشی گلکسی اس 20 پلاس است، آمار 14 ساعت اس 20 را که بهطور کلی فراموش کنید.
نتیجه تست گردش در وب با وایفای 11 ساعت و مشابه بود (10:57 ساعت مدل امسال و 10:48 ساعت مدل 2020).
تست بازپخش ویدئو نیز نتیجه کاملا بهتری را نشان داد و شارژ باتری 15 ساعت طاقت آورد. ما این تستها را در حالت Adaptive تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر انجام دادیم و دائما به لطف ابزار داخلی اندروید 11 این تغییرات را تحت نظر گرفتیم.
اسکریپت گردش در وب ما صفحات را هر 10 ثانیه یک مرتبه رفرش میکند که نتیجه آن افزایش نرخ تازهسازی 120 هرتز و سپس افت آن به 60 هرتز 1 تا 2 ثانیه بعد بود.
به نظر ما چین رفتاری نسبتا در دنیای واقعی نیز همینطور است، زمانی که دست خود را روی صفحه میکشید نمایشگر روی 120 هرتز میرود و زمانی که مدتی محتوای روی صفحه را میخوانید، نرخ تازهسازی تصویر کم خواهد شد.
در مورد بازپخش ویدئو، گوشی زمان همیشه 120 هرتز را حفظ کرد و به نظر ما در دنیای واقعی نیز باید به همین شکل باشد.
با توجه به این توضیحات تصویر زیر نتیجه تست باتری گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ را نشان میدهد.
سرعت شارژ گوشی Galaxy S21 5G سامسونگ
حالا به موضوع دردناک یعنی شارژ این گوشی میرسیم. از داخل جعبه فروش اس 21 شارژر حذف شده است تا تهیه آن به عهده خود شما باشد.
به همراه کابل یواسبی C داخل جعبه باید یک آداپتور سازگار با استاندارد USB PowerDelivery یا انواع جدیدتر مانند QuickCharge 4 داشته باشید.
اگر شارژر قدیمی دارید باید یک کابل تبدیل یواسبی A به C نیز داشته باشید.
پرچمدار امسال سامسونگ از سرعت شارژ 25 وات حداکثر پشتیبانی میکند. تنها دو گوشی گلکسی نوت 10 پلاس و گوشی گلکسی اس 20 اولترا از سرعت شارژ 45 وات پشتیبانی میکنند و سامسونگ دیگر تصمیم به ادامه آن نگرفت.
گرچه، آن شارژر سرعت به مراتب بیشتر از شارژر 25 واتی سامسونگ نداشت و باید آن را جداگانه میخریدید. البته الان همین کار را باید با شارژر 25 وات انجام دهید.
البته سامسونگ قیمت این شارژر را کم کرده است، با این حال قیمت آن در کشورهای مختلف فرق دارد. به هرحال، به کمک شارژر 25 وات شارژ باتری پس از 30 دقیقه به 55 درصد خواهد رسید و برای شارژ کامل آن باید 1:13 ساعت صبر کنید.
آمار شارژ پس از نیم ساعت با آمار اس 20 سال قبل مشابه است و شارژ کامل به هر دلیلی 10 دقیقه بیشتر طول میکشد.
ما همچنین یک شارژر 18 وات را تست کردیم که شاخص شارژ پس از نیم ساعت روی 40 درصد قرار گرفت و برای شارژ کامل 1:25 ساعت زمان لازم بود.
گوشی گلکسی اس 21 همچنین از شارژ بیسیم بیشتر از 10 وات (طبق برگه مشخصات آن) پشتیبانی میکند، البته بهتر است از پدهای شارژ سامسونگ تهیه کنید.
این گوشی همچنین میتواند با سرعت 4.5 وات سایر دستگاهها را شارژ کند و سامسونگ اسم چنین ویژگی را Wireless PowerShare گذاشته است.
همچنین میتوانید مشخص کنید باتری گوشی به یک حدی رسید دیگر شارژ را ادامه ندهد (30 تا 90 درصد با گامهای افزایشی 5 درصد).
همچنین در تنظیمات گوشی یک تاگل برای فعال کردن یا نکردن قابلیت شارژ سریع سازشی سازگار با استاندارد QuickCharge 2.0 کوآلکام (خاموش به صورت پیشفرض) وجود دارد.
این استانداردی است که سامسونگ پیش از استفاده از روش شارژ فوق سریع، راهحل فعلی مبتنی بر PD استفاده میکرد و برای فعال یا غیرفعال کردن این قابلیت نیز یک تاگل وجود دارد (این گزینه بهصورت پیشفرض روشن است).
یک تاگل سوم نیز برای غیرفعال کردن شارژ بیسیم سریع به چشم میخورد تا به عنوان مثال اگر یک پد با قابلیت خنککنندگی فعال یا الایدی چشمکزدن دارید، از آن استفاده کنید.
کیفیت صدای گوشی گلکسی اس 21 فایو جی سامسونگ
اس 21 همان شیوه همیشگی برخورد سامسونگ با بلندگوهای پرچمدارهای خود را به نمایش میگذارد. به عنوان دیگر، بلندگوی مکالماتی نقش اسپیکر دوم را دارد و به اسپیکر دوم پایین گوشی ملحق میشود.
زمانی که گوشی را به حالت عمودی میگیرید، بلندگوی بالا نقش مدیریت خروجی صدای کانال چپ را به عهده دارد و زمانی که آن را افقی میگیرید، دو اسپیکر جهت کانال را صحیح انتخاب میکنند.
خروجی صدا بسیار دلنشین است، حروف با صدا بسیار عالی شنیده میشوند ولی باس صدا زیاد عمیق نیست. آیفون به ویژه عملکرد بهتری در پخش فرکانسهای پایین دارد، ولی در محدوده فرکانس بالا به این خوبی نیست.
بخش نرمافزاری گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ
گوشی Galaxy S21 از همان ابتدا با اندروید 11 عرضه شده است و سامسونگ قول داده 3 بهروزرسانی مهم اندروید را برای آن منتشر کند. به عبارت دیگر، گوشی گلکسی جدید باید اندروید 14 را نیز در سال 2023 دریافت کند (البته با این فرض که تا آن موقع این گوشی را نگه دارید!).
در کنار این سیستم عامل مدیریت بخش نرمافزاری به عهده رابط کاربری OneUI 3.1 است که نسخه آن 0.1 از بهروزرسانیهای اخیر اندروید 11 برای گلکسیهای سال قبل بیشتر است.
همین 0.1 به معنای یک تفاوت ظریف است، البته افزایش نسخه OneUI از 2.5 به 3 نیز تغییر قابل توجهی به همراه نداشت، به هرحال اجازه دهید بخش نرمافزاری این گوشی را با یکدیگر بررسی کنیم.
ویژگیهای پایه رابط کاربری این گوشی بهطور کلی مشابه با نسلهای قبلی است، گرچه میتوانید چند تفاوتی را ببینید. به عنوان مثال، میانبرهای پیشفرض قفل صفحه نمایش یعنی شمارهگیر و دوربین حالا تکرنگ هستند. در حالی که رنگ آنها قبلا مطابق با اپلیکیشنهای مربوطهشان بود.
جالب است اگر اپلیکیشنهای متفاوتی را در این بخش قرار دهید، رنگ آنها مطابق با خود اپلیکیشن خواهد بود و این موضوع ربطی به اپلیکیشنهای خود سامسونگ یا سایر شرکتها ندارد.
در بین تغییرات کاربردی روی قفل صفحه نمایش اضافه شدن ویجت سلامت است که میتوانید به کمک آن تحت نظر بگیرید چه مدت زمانی گوشیتان را به دست دارید بدون این که حتی آن را از قفل خارج کنید.
از طرف دیگر، تنظیمات نمایشگر همیشه روشن ساده شده است.
بهتر است گوشی را با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از قفل خارج کنید و در بالا در مورد سرعت آن حرف زدیم. با توجه به استفاده این گوشی از نسل جدید سختافزار، بخش نرمافزاری شما را ملزم به چند ضربه آهسته برای ثبت اثر انگشتان میکند و باید از آن استقبال کرد، هرچند تغییر کوچکی است.
اگر دوست داشته باشید به کمک قابلیت تشخیص چهره نیز میتوانید گوشی را از قفل خارج کنید، گرچه از نظر امنیت در آن حد نیست چون فقط تکیه به استفاده از دوربین جلو دارد.
تغییر بارز دیگر کشیدن سایهبان نوتیفیکیشن از بالا است که کل صفحه پایین را میپوشاند، حتی اگر تعداد کارتهای نوتیفیکیشن یک عدد باشد یا اصلا چیزی نباشد.
همچنین باید اشاره کنیم مستقیما به کمک دکمه + در انتهای لیست میتوانید تاگلهای سریع را ویرایش کنید، به جای این که وارد منوی مربوطه شوید.
به لطف اندروید 11، حالا بخشی نیز به اسم تاریخچه نوتیفیکیشن وجود دارد. از منوی تنظیمات میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، بنابراین راحت در دسترس نیست. ولی به درد مواقعی میخورد که یک نوتیفیکیشن را بدون این که ببینید خلاص میکنید و بعدا دوست دارید محتوای آن را بدانید.
البته این قابلیت را باید فعال کنید، چون به صورت پیشفرض غیرفعال است.
اندروید 11 مدیریت نوتیفیکیشن اپلیکیشنهای پیامرسانی فوری را به شکل جدیدی و به کمک قابلیتی به اسم حبابها (Bubbles) انجام میدهد و OneUI 3 نیز از آن استفاده میکند.
این قابلیت در کنار ویژگی مشابه و قدیم خود سامسونگ به اسم نمایش پاپآپ هوشمند قرار میگیرد. در زیر منو «Floating notifications» میتوانید این تنظیمات را پیدا کنید.
در این بخش میتوانید هر دو آنها را خاموش کنید تا نوتیفیکیشنها به صورت کلاسیک و کارتی نشان داده شوند.
حبابها دنباله قابلیتی به اسم Conversations هستندکه با اندروید 11 معرفی شده است. زمانی که در نوتیفیکیشن پیام ورودی روی یک آیکون آهسته بزنید، به یک گفتگو تبدیل خواهد شد که میتوانید سپس آن را به شکل یک حباب کوچک کنید.
بخواهیم مثال بزنیم، راه پیشفرض مدیریت گفتگو در اپلیکیشن مسنجر فیسبوک به همین شکل است و این ویژگی آن جا «سربرگ گفتگو» (Chat Head) نام دارد.
نمایش پاپآپ هوشمند (Smart pop-up view) یکی از ویژگیهای اختصاصی کمتر شناختهشده رابط کاربری OneUI است.
ویژگی دیگری که با سیستم عامل جدید گوگل معرفی شده است، کنترلهای جدید رسانه است که در گوشی سامسونگ نیز به چشم میخورد.
با این ویژگی چند اپلیکیشن بازپخش صدای فعال زیر تاگلهای سریع قرار میگیرند و میتوانید با کشیدن دست روی صفحه و طرفین بین آنها جابهجا شوید.
صفحه Media در دوران پیش از اندروید و زمان One UI 2.5 وجود داشته است و عملکرد مشابهی از نظر انتخاب دستگاه خروجی یا استفاده از ویژگی به اشتراکگذاری موزیک سامسونگ دارد.
کنترل پنل تنظیم حجم صدا نیز تغییر کرده است و حالا 4 اسلایدر آن برخلاف نسخههای قدیم OneUI به جای افقی، عمودی هستند.
یک ویژگی دیگر اندروید 11 که سامسونگ در OneUI 3 لحاظ کرده، قابلیت سنجاق کردن اپلیکیشن به بالای برگه با گزینههای به اشتراکگذاری (Share) است.
این ویژگی یکی از آن امکاناتی است که واقعا دوست دارید از گوگل بپرسید چرا باید تا نسخه 11 اندروید منتظر آن میماندیم.
اوضاع حالا بهتر شده است، ولی کاش بتوانیم گزینههای مختلف به اشتراکگذاری را به صورت دلخواه حذف کنیم چون این لیست نیاز به خلوت کردن دارد.
یکی از چیزهایی که گوگل در ریلیز امسال اندروید تغییر داده، مدیریت مجوزها است و سامسونگ نیز همین شیوه را در پیش گرفته است.
در نسخه OneUI 3، هر مرتبه یک اپلیکیشن درخواست مجوز میکند، یک صفحه درخواست جدید برای مجوزها خواهید دید که به شما اجازه میدهد مجوز را قبول نکنید، تنها زمان استفاده از اپلیکیشن به آن اجازه دهید یا فقط برای آن موقع.
اگر یک اپلیکیشن به دسترسی دائمی به مجوز مورد نظر نیاز دارد، یک گزینه چهارم نیز به شما نشان داده خواهد شد که با انتخاب آن به صفحه تنظیمات میروید تا این کار را انجام دهید. به این دلیل چنین عمل میشود که کاربر در حین بررسی کادر مجوز، این گزینه را تصادفا انتخاب نکند.
منو تنظیمات تغییرات ریز، ولی معناداری دارد. زیردستهها با توجه به استفاده از یک جداکننده نقطهای و فواصل بیشتر خواناتر هستند، در حالی که جستجوهای اخیر حالا به جای یک لیست به شکل حبابها نشان داده میشود.
علاوه بر این، یک ویژگی جدیدا اضافه شده برای تنظیمات جستجو براساس هشتگها وجود دارد تا بتوانید چیزهای مختلف را که در جاهای گوناگون این منو پیدا میشوند، از نظر مفهومی به یکدیگر ربط دهید.
قسمت شمارهگیر گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ نیز تغییراتی برای زیباتر شدن داشته است. برای صفحه تماس ورودی میتوانید از بین یکی از دو چیدمان متفاوت انتخاب کنید.
همچنین میتوانید برای پسزمینه آن صفحه یک تصویر یا ویدئو قرار دهید، گرچه برای تمام تماسهای شما یکسان خواهد بود.
یعنی برای هر فرد نمیتوانید تصویر یا ویدئوی متفاوتی انتخاب کنید.
برای استفاده از گوشی گلکسی خود با دستگاههای دیگر برای فعال کردن موارد کاربردی متفاوت، چندین راهکار دارید. DeX ویژگی اختصاصی است که به شما اجازه میدهد از گوشی گلکسی اس 21 فایو جی خود به آن یک کامپیوتر استفاده کنید و برای بهرهروی بیشتر قادر به استفاده از یک کیبورد و مانیتور نیز هستید.
از این قابلیت به صورت بیسیم یا با استفاده از پورت HDMI میتوانید استفاده کنید.
قابلیت دیگر Link to Windows است که یک رابط کاربری از کامپیوتر شما را روی صفحه گوشیتان قرار میدهد تا بتوانید تصاویر را از گوشی به کامپیوتر یا بالعکس انتقال دهید، نوتیفیکیشنها را روی گوشی خود مدیریت کنید یا حتی با آن تماس صوتی بگیرید.
گزینه دیگر در کنار چنین قابلیتهایی اما با پتانسیل محدودتر، Continue apps نام دارد که اجازه میدهد به استفاده از یک اپلیکیشن در دستگاه دیگر ادامه دهید.
برای استفاده از آن باید وارد حساب سامسونگ خود روی هر دو دستگاه شوید، هر دو به یک شبکه وایفای وصل شوند، بلوتوث فعال باشد و از مرورگر اینترنت سامسونگ یا اپلیکیشن Samsung Notes استفاده کنید.
پس از آن خواهید توانست متن و تصاویر را در بین این دو دستگاه کپی کنید و در مرورگر تبهای مشابهی را باز کنید.
ویژگی نرمافزاری تخصصی دیگر سامسونگ پنلهای اج (Edge Panels) است. یعنی همان صفحهای که با کشیدن دست از لبههای گوشی به وسط به بیرون میکشید و ابزارها و میانبرهایی به اپلیکیشنها و لیست مخاطبان دارد.
Game Launcher نیز قطبی برای تمام بازیهای شما است که همچنین گزینههای برای محدود کردن نوتیفیکیشنها زمان بازی کردن دارد.
بخش سختافزاری گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ
مانند سنت همیشگی سامسونگ، گوشیهای خانواده اس 21 با دو چیپست متفاوت وارد بازارهای گوناگون میشوند.
بازار کشورهای آمریکای شمالی و چین این دستگاه را با چیپست اسنپدراگون 888 دریافت میکنند و سایر کشورها باید به اگزینوس 2100 سامسونگ بسنده کنند.
چنین تصمیمی در گذشته انتقادها از سامسونگ را به همراه داشته است که علت آن تفاوت بین عملکرد و عمر باتری این دو چیپست بود.
نتیجه آن بحثهای آکادمیک و دعوای مختلف کاربران در قسمت نظرات سایتهای فناوری بوده است. با این حال اگر بدون تعصب و آمار نگاه کنیم، اسنپدراگونها طی سالهای اخیر کمی از اگزینوسها بهتر بودند.
اما امسال نباید اینطور باشد، چون سامسونگ طراحی سفارش پردازندههای مرکزی خود (عاملی که احتمالا باعث عملکرد پایینتر اگزینوس بوده است) را ادامه نداده است و امسال هر دو چیپست معماری مشابهی دارند.
پردازندههای مرکزی هر دو چیپست یک آرایش 3 کلاستری دارد و از هستههای مشابه استفاده میکنند (البته از نظر تعداد، چون کوالکام ظاهرا در هسته پرایم تغییراتی داده است).
ویژگی ممتاز این پردازنده استفاده از هسته کورتکس ایکس وان است که کاملا از نظر عملکرد یک سطح بالاتر از هستههای کورتکس A78 قرار میگیرد.
در کنار آن 3 هسته کورتکس معمولی A78 است، در حالی که 4 هسته کورتکس A55 برای کارهای معمولیتر استفاده میشوند تا مجموعا تعداد هستهها به 8 عدد برسد.
با وجود این شباهتها، در سرعت کلاک هستهها تفاوت وجود دارد که به نوعی قابل توجه است. برای اگزینوس اینطور است؛ 1 هسته: 2.9 گیگاهرتز + 3 هسته: 2.8 گیگاهرتز + 4 هسته: 2.2 گیگاهرتز. در حالی که برای اسنپدراگون آمار متوسط و به شکل: 1 هسته: 2.8 گیگاهرتز + 3 هسته: 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته: 1.8 گیگاهرتز است.
بنابراین سرعت کلاک بالاتر هستههای پردازنده چیپست سامسونگ باعث خواهد شد یک نوع برتری زمان لود اپلیکیشنهایی داشته باشد که از چندین هسته به خوبی استفاده میکنند.
بخواهیم مقایسه کنیم، چیپست کرین 9000 هوآوی از هستهای قدیمیتر کورتکس A77 در کلاستر عملکردی استفاده میکند ولی هسته پرایم آن سرعت کلاک بالاتری از دو چیپست بالا دارد (1 هسته کورتکس A77: 3.13 گیگاهرتز + 3 هسته کورتکس A77: 2.54 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55: 2.05 گیگاهرتز).
در بخش پردازنده گرافیکی، چیپست اسنپدراگون مجهز به آدرنو 660 است به ادعای کوالکام در مقایسه با مدل سال قبل 35 درصد سریعتر و 20 درصد کارآمدتر از نظر مصرف انرژی است و با آن که چنین ارقامی ذکر شده است ولی اطلاعی در مورد تعداد هسته یا سرعت کلاک آنها نداریم.
اگزینوس 2100 از طرف دیگر از پردازنده گرافیکی 14 هستهای Mali-G78 استفاده میکند که سامسونگ قول 46 درصد عملکرد بهتر در مقایسه با نسل قبل را داده است.
پردازنده گرافیکی کرین 9000 همان مدل Mali GPU ولی با پیکربندی 24 هستهای و البته با سرعت کلاک پایینتر است، البته چنین حدس میزنیم. چون هیچجایی سرعت کلاک پردازنده شرکتها ذکر نشده است! مسخره است!
هر دو چیپست اسنپدراگون 888 و اگزینوس 2100 توسط سامسونگ و فرآیند 5 نانومتری ساخته شدهاند. چون سامسونگ برای تولید چیپهای امسال خود سفارشها را از شرکت TSMC گرفته و به کارخانههای ریختهگری غول کرهای داده است.
رم گوشی گلکسی اس 21 در هر دو مدل از نوع LPDDR5 است و تمام مدلهای اس 21 و اس 21 پلاس 8 گیگابایت رم دارند. اگر رم بیشتر نیاز دارید باید مدل اولترا را بخرید.
حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 است و این گوشی در دو مدل 128 و 256 گیگابایت فروخته میشود. مدل تحت بررسی ما 256 گیگابایت و با چیپست اگزینوس است.
اس 21 در تست تک هسته بنچمارک Geekbench عملکرد بهتری از گوشی میت 40 پرو هواوی نشان داد و هنوز گوشی مجهز به اسنپدرگون 888 به دست ما نیامده است.
در این تست امتیاز آیفون 12 پرو به مراتب بیشتر است.
در تست چند هسته، میت 40 پرو از گوشی گلکسی اس 21 جلو میافتد و یک اختلاف اندکی وسیعتر در مقایسه با گوشی وان پلاس 8 تی سال قبل با چیپست اسنپدراگون 865 را میبینیم.
از سوی دیگر، گوشیهای مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 پلاس حتی نتیجه بالاتری به دست آوردند و مجددا شاهد سلطنت آیفونها در این بخش هستیم.
نتیجه بنچمارک ترکیبی انتوتو اس 21 کم یا بیش در حد حداکثر امتیاز دستگاههای مجهز به اسنپدراگون 865 است و کمی از 865 پلاس کمتر است.
بنابراین اگر فکر میکردید اگزینوس امسال غوغا میکند، اشتباه است. در مقایسه با سال قبل تنها کمی افزایش امتیاز دیده میشود و تمام.
گوشی گلکسی اس 21 در تستهای آن اسکرین (مربوط به روشن بودن صفحه نمایش) بنچمارک GFXBench عملکرد عالی دارد.
البته باید پذیرفت رقبای با اسنپدراگون 888 آن حضور نداشتند تا پرچمدار سامسونگ دائما در بالای نمودارها قرار بگیرد و کرین 9000 و اسنپدراگون 865 پلاس در حد آن نبودند.
گرچه، به چند دلیل این برتری تنها نیمی از حقیقت را نشان میدهد. ابتدا، آیفونها نرخ تازهسازی بالاتر از 60 هرتز ندارند (و تقصیر کسی نیست)، بنابراین قدرت خام پردازنده گرافیکی آنها هر قدر هم باشد هدر میرود و نتایج تستهای آف اسکرین (مربوط به خاموش بودن صفحه نمایش) چنین چیزهایی را نشان میدهد.
ثانیا، دقت 1080p اس 21 باعث میشود یک نقطه برتری در مقایسه با رقبای با نمایشگرهای با دقت بالا مانند گوشی راگ فون 3 ایسوس و میت 40 پرو هوآوی داشته باشند، گرچه این دو گوشی از نظر عملکرد خام و گیمینگ در سطح پرچمدار کرهای هستند.
در بنچمارک 3DMark، اس 21 عملکرد متوسطی را نشان داد. با آن که امتیاز آن از میت 40 پرو بیشتر بود، ولی تقریبا فرقی با امتیاز نوت 20 اولترا نداشت و به شکل قابل توجهی کمتر از دستگاههای اسنپدراگون 865 پلاس بود و حتی مدلهای غیر پلاس نیز جلوتر بودند.
بهطور کلی، گوشی گلکسی اس 21 که ما بررسی کردیم قدرتمند است، ولی در نهایت عملکرد شگفتانگیزی را نشان نداد. امتیاز بنچمارکها در مقایسه با اگزینوس 990 پیشرفت قابل توجهی را نشان میدهد، ولی دوستان اسنپدراگون 865 از اعتبار خود دفاع کردند و به نظر ما مدل 888 راحت اگزینوس جدید را میبلعد.
البته میتوان اینطور تصور کرد که کوچکترین عضو گلکسیهای ممتاز سامسونگ از نظر حرارتی در مقایسه با اس 21 پلاس یا اولترا محدودیت بیشتری دارد و آنها میتوانند امتیاز بیشتری به دست آورند.
این گوشی پس از تکرار بنچمارکها گرم شد، ولی نه در حد داغی و بنابراین شاید پنل پلاستیکی پشت گرما را به صورت موثر پخش نکرده است.
البته منظور ما بیاعتبار کردن عملکرد اس 21 نیست، چون استفاده از آن با لذت خالص همراه بود. بهترین چیپست سامسونگ در ترکیب با نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر بالا به معنای تعامل روان و عملکرد ممتاز این گوشی است.
با این حال، ظاهر خوشی ندارد که گوشی که به تازگی عرضه شده است در برابر سختافزار سال قبل کم بیاورد.
دوربین گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ
گوشی Galaxy 21 عملا مجموعه دوربین مشابه با مدل سال قبل دارد. منظور ما از این شباهت دقت دوربینها است، البته نمیتوانیم مطمئن نباشیم سامسونگ از یک حسگر جدید استفاده نکرده است یا یک عنصر لنز را اندک تغییر نداده باشد.
دوربین اصلی یک حسگر 1/1.76 اینچی با پیکسلهای فردی 1.8 میکرومتری است که مجموعا 12 میلیون عدد خواهند بود.
در جلوی این حسگر یک لنز با طول کانونی معادل 26 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/1.8 قرار دارد که از سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده میکند.
دوربین فوق عریض فوکوس ثابت باقی مانده است و در بین تمام گلکسیها تنها گوشی اس 21 اولترا یک لنز فوق عریض با قابلیت فوکوس خودکار دارد.
میدان دید این دوربین 120 درجه با دریچه دیافراگم F/2.2 است، در حالی که اندازه حسگر 12 مگاپیکسل 1/2.55 اینچ با پیکسلهای 1.4 میکرومتر است.
دوربین سوم یک لنز تلهفوتو با اندکی طول کانونی معادل کمی طولانیتر از دوربین اصلی و تقریبا 29 میلیمتر است. گرچه، به لطف حسگر 64 مگاپیکسلی که دارد از آن میتوان برای زوم هیبرید و ثبت تصاویر بدون افت کیفیت و بزرگنمایی 3 برابر استفاده کرد.
این لنز نیز رفع لرزش شده است و دریچه دیافراگم F/2.0 دارد. دوربین سلفی نیز مانند سابق است. یک حسگر 10 مگاپیکسل 1/3.24 اینچی با اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر به همراه یک لنز فوکوس خودکار با طول کانونی معادل 26 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/2.2.
اپلیکیشن سامسونگ هر سال تغییر میکند و امسال نیز تغییرات و بخشهای جدیدی را شاهد هستیم. یک تغییر از نظر زیبایی حالت فوکوس زنده (Live Focus) بوده که به حالت پرتره تغییر نام داده است. سرانجام سامسونگ از یک نام درست استفاده کرد.
از طرف دیگر، حالت تک برداشت (Single Take) نه تنها به شما اجازه میدهد مدت زمان عکاسی را تعیین کنید، بلکه همچنین مشخص کنید در این حالت میخواهید چه نوع تصاویری بگیرید.
حالا از حالت پرو برای دوربین فوق عریض و نه تنها دوربین اصلی نیز میتوانید استفاده کنید. البته هنوز دوربین تلهفوتو چنین افتخاری ندارد.
بدون شک کاربران از قابلیتی به اسم نمای کارگردان (Director’s View) برای فیلمبرداری لذت خواهند برد. نمایاب دوربین گوشی گلکسی اس 21 حالا میتواند همزمان تصاویر زندهای از هر 4 دوربین را نشان دهد تا بتوانید برای فیلمبرداری از هر کدام خواستید استفاده کنید.
تصویر دوربین سلفی را میتوان به حالت تصویر به تصویر نشان داد یا صفحه نمایش را به دو قسمت مساوی تقسیم کرد که نیمی از آن به تصویر دوربین جلو و نیمی دیگر به دوربینهای عقب اختصاص پیدا میکند، همچنین کاملا میتوانید این قابلیت را غیرفعال کنید.
فیلمبرداری با قابلیت نمای کارگردان محدود به فول اچدی و سرعت 30 فریم بر ثانیه است و تنها یک استریم ویدئو ضبط میشود. به عبارت دیگر هر 4 دوربین فیلم نخواهند گرفت.
یک تغییر ویدئویی دیگر تغییر مکان گزینه مربوط به انتخاب دقت است که از منوی اصلی به نمایاب انتقال داده شده است و واقعا از سامسونگ بابت آن تشکر میکنیم.
کیفیت تصاویر دوربین گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ در روز
تصاویری که با این گوشی در روز میگیرید طبق انتظار بسیار لذتبخش هستند. دامنه دینامیک عریض است و رنگها به خوبی اشباع شدند، گرچه شدت آن کمی کاهش پیدا کرده است.
سطح جزئیات تصاویر به اندازه کافی و تقریبا با تمام دوربینهای 12 مگاپیکسل دیگر بازار بوده و پارازیت به خوبی مهار شده است. البته نمیتوانیم بگوییم مانند گوشی گلکسی نوت 20 اولترا، اصلا وجود ندارد.
اگر تصاویر دوربین این گوشی را مستقیما با گوشی گلکسی اس 20 پلاس سال گذشته مقایسه کنیم، خواهیم دید که گوشی سال قبل رنگهای قرمز و زرد را غلیظتر ثبت میکند.
دوربین اس 20 پلاس بیشتر تمایل دارد نواحی بسیار روشن را حفظ کند، در حالی که دوربین اس 21 کمی آنها را بیشتر برش میزند.
تصاویر دوربین فوق عریض گوشی گلکسی اس 21 تصاویر شارپی میگیرد که در حقیقت از تصاویر دوربین اس 20 پلاس بیشتر شارپ هستند. مجددا پردازش تصویر بیشتر به سمت تصاویر طبیعی است تا غلیظ و با سطح اشباع بالا.
دامنه دینامیک دوربین مانند دوربین سال قبل آنقدر عریض نیست و نواحی بسیار روشن به نسبت دوربین سال قبل بیشتر برش میخورند.
تصاویر زیر را برای مقایسه با اس 20 پلاس گرفتیم. با آن که رنگهای زندهتر دوربین سال قبل را بیشتر دوست داریم، ولی نمیتوان انکار کرد دوربین نسل جدید تصاویر شارپتری میگیرد.
به صورت پیشفرض در دوربین فوق عریض گوشی گلکسی اس 21 پلاس تصحیح اعوجاج فعال است. ما آن را روشن نگه داشتیم، مگر این که بخواهید برای ثبت تصاویر هنری با اعوجاج بشکهای این گزینه را خاموش کنید.
در غیر این صورت، از دست رفتن سطح پوشش دوربین بسیار کم است و اندکی افزایش ملایم بودن لبهها به کسی ضرر نخواهد زد.
قبل از بررسی تصاویر دوربین تلهفوتو گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ، اجازه دهید چند تصویر با دقت کامل 64 مگاپیکسل آن بگیریم.
این دوربین از یک حسگر RGB با فیلتر Bayer معمولی استفاده میکند و البته حسگرهای کوچکی دارد. این دوربین در مقایسه با دوربینهای با فیلتر Quad Bayer میتواند دادههای درجهبندی رنگ ریزتر را ثبت کند.
شک نکنید تصاویر 64 مگاپیکسلی که با این دوربین در روز میگیرید، جزئیات بسیار بالایی دارند. همچنین دامنه دینامیک در مقایسه با تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین اصلی لطمه نمیبیند، بنابراین کاملا عکاسی با آن را زمانی که نور کافی است، توصیه میکنیم.
تنها عیب آن کنتراست کمتر از حد ایدهآل است.
تصاویر زوم در گوشی Galaxy S21 با برش از قسمت مرکزی این تصویر 64 مگاپیکسل گرفته میشوند. تصاویر با زوم 2 برابر بهطور کلی خوب هستند، ولی کمی ظاهر ملایم و محو دارند.
زمان ثبت تصاویر با زوم 3 برابر کمی از تکنیک افزایش مقیاس استفاده میشود که نتیجه آن افت قطعی شارپی و کنتراست مطلق تصویر است و پارازیت را کمی بیشتر نمایان میکند. گرچه، به نظر ما این تصاویر همچنان کاملا قابل استفاده هستند.
عجیب است که گوشی گلکسی اس 21 اندکی تصاویر با زوم 3 برابر اندکی ملایمتر و با کنتراست کمتر در مقایسه با اس 20 پلاس میگیرد. مزیت این روش حفظ بهتر نواحی بسیار روشن از برش خوردن است، ولی به هر دلیلی پارازیت نواحی سایهدار بیشتر است.
خروجی تصویر دو دوربین اس 21 و اس 20 یقینا فرق دارد. ما کاملا از دلیل آن مطمئن نیستیم، چون تصاویر 64 مگاپیکسل این دو گوشی فرقی ندارند.
کیفیت تصاویر دوربین گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ در شب
گوشی Galaxy S21 سامسونگ در شب با دوربین اصلی خود عملکرد عالی را به نمایش میگذارد. دوربین به خوبی نوردهی میکند و دامنه دینامیک عریض را قبل از استفاده از حالت نایت مد (Night Mode) ثبت میکند.
سطح جزئیات خوب است و با آن که در نواحی تاریکتر مقداری پارازیت وجود دارد، ولی در همان حدی است که از یک گوشی ردهبالا میتوان انتظار داشت. تعادل سفید همیشه دقیق است و رنگها نیز از نظر اشباع بودن دقت بالایی را نشان میدهند.
به ویژه چنین موضوعی زمان مقایسه با تصاویر اس 20 پلاس دیده میشود که سوژه نوردهی شده در تصاویر آن دوربین به شکل بارزی گرمتر با رنگ اشباعتر است. نقطه برتری اس 20 پلاس حواشی صافی و خطوط مرزی است که بهتر افتادهاند.
استفاده از نایت مد حجم جزئیات داخل سایهها را که در حالت معمولی دیده نمیشوند، بالا میبرند و نواحی بسیار روشن نیز به خوبی حفظ شدند تا یک عملکرد کلاسیک از نایت مد این گوشی را ببینیم.
در مقابل، پردازش سنگین این حالت که با نوردهی طولانی مصنوعی و به صورت چند فریمی انجام میشود، باعث مقداری افت جزئیات ریز در نواحی به خوبی روشنشده خواهد شد.
با این حال، جزئیات سایهها و کیفیت رنگهای میانی را افزایش خواهد داد تا از نظر رنگی تصاویر نهایی لذتبخشتر باشند.
اس 20 پلاس سال قبل زمان استفاده از نایت مد ظاهر گرمتر و اشباعتر تصاویر خود را حفظ میکند تا اختلاف بین دوربین پرچمدار امسال و پارسال سامسونگ بیشتر به نظر برسد. جدا از تفاوت از نظر سطح اشباع، تصاویر آنها بسیار شبیه به یکدیگر هستند.
ما زمان عکاسی با دوربین فوق عریض گوشی گلکسی اس 21 در شب و حالت معمولی امید زیادی نداشتیم. در واقع، این دوربین سعی میکند به اندازه کافی صحنههای تاریکتر را بیشتر نوردهی کند، گرچه وجود چراغهای خیابان باعث پارازیتدار شدن تصاویر خواهند شد. گرچه، این تصاویر قابل استفاده هستند.
تصاویر دوربین فوق عریض اس 20 پلاس ممکن است اندکی شارپتر باشند، ولی همچنین دانهایتر هستند. در نهایت یقینا هیچکدام از این دوربین تصویر با کیفیتی با دوربین فوق عریض خود نمیگیرند.
استفاده از نایت مد سایهها را روشن میکند و کیفیت کلی تصویر را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد. نتیجه آن افزایش جزئیات نواحی سایهدار و حذف پارازیت است.
بهطور کلی، اگر با این دوربین میخواهید در شب تصاویر خوبی بگیرید حتما نایت مد را روشن کنید.
همین حرف را میتوانیم در مورد اس 20 پلاس بگوییم که استفاده از حالت کیفیت تصاویر آن را نیز بهتر میکند. گرچه تصاویر اس 21 به ویزه در صحنهها و نواحی تاریکتر، شارپتر هستند.
دوربینهای 64 مگاپیکسل عملکرد خوبی زمان زوم در روز دارند، ولی با توجه به پیکسلهای کوچک آنها مدیریت زوم در شب سخت است. یقینا نباید از آنها انتظار معجزه داشت، با این حال میتوانند تصاویر قابل قبولی بگیرند.
استفاده از نایت مد میتواند کمک زیادی به عکاسی از صحنههای تاریکتر کند. نتیجه آن افزایش قابل توجه جزئیات در لبههای صاف و همچنین تعریف بافت است و همچنین پارازیت به خوبی حذف میشود.
اگر این دوربین را با اس 20 پلاس مقایسه کنیم، میتوانیم تا حد زیادی برابر بودن را ببینیم. نسل قبلی تصویر اول را بهتر ثبت کرده است. گرچه اس 20 پلاس در تصویر سوم از دوربین اصلی خود به صورت پیشفرض استفاده کرده است، در حالی که اس 21 به استفاده از دوربین تلهفوتو ادامه داده و تصویر نهایی آن بهتر است.
استفاده از نایت مد مجددا عملکرد مشابه را نشان میدهد و تنها تفاوت قابل توجه رنگهای گرمتر تصاویر اس 20 پلاس است.
عکاسی پرتره
در نسخه OneUI 3.1 اپلیکیشن دوربین سامسونگ حالت فوکوس زنده به حالت پرتره تغییر نام داده شده است، اما عملکرد آن الزاما مانند سابق است. یعنی جداسازی سوژه با نگه داشتن آن در فوکوس و محو کردن پسزمینه.
برای عکاسی پرتره دو سطح زوم در دسترس کاربر است و پیشفرض روی زوم 2.5 تقریبا قرار دارد که تصاویر در این حالت به کمک دوربین 64 مگاپیکسل با فقط برش و بدون افزایش مقیاس، گرفته میشوند.
با انتخاب این حالت یک فاصله مناسب بین عکاس و سوژه وجود دارد و نتیجه آن یک پرسپکتیو جذاب است و در همین حین همچنان فریم با تصویری از سر و شانهها پر میشود.
جداسازی سوژه عالی است و مرزهای پیچیده مانند آرایش مو پیچیده را دوربین با مهارت مدیریت میکند. سطح جزئیات نیز حرف ندارد.
پرترهها در حالت عریض با دوربین اصلی گرفته میشوند و به عبارت دیگر باید به شکل ناخوشایندی به سوژه نزدیک شوید. اگر با دوربین عقب از خودتان پرتره میگیرید، باید این حالت را انتخاب کنید چون حالت زوم به داخل صورت کامل سوژه را در طول بازو در قاب تصویر قرار میدهد.
جداسازی سوژه بهطور کلی مجددا خوب است، گرچه زمان عکاسی از موارد پیچیده مانند موی شلخته، ظاهر نهایی عکس کمتر طبیعی است.
چون اسم این حالت عوض شده است، به این معنا نیست که امکان عکاسی پرتره از سوژههای غیر انسانی را ندارید. تصاویر نهایی در این حالت نیز بسیار عالی هستند.
اگر بخواهیم با دوربین اس 20 پلاس مقایسه کنیم، باید بگوییم تفاوتها از نظر تشخیص سوژه ظریف اندک است. گرچه گوشی گلکسی اس 21 مناطق مرزی پیچیده را بهتر مدیریت میکند.
علاوه بر این، سامسونگ در نسل جدید کمی سطح محوشدگی را افزایش داده و طبق مراد دل ما است.
دوربین سلفی
سختافزار دوربین جلو ممکن است با دوستان اس 20 این گوشی یکسان باشد، ولی پردازش تصویر یقینا فرق دارد. ابتدا، یک تاگل جدید در تنظیمات به چشم میخورد که میتوانید از بین دو حالت به اسم «طبیعی» و «روشن» انتخاب کنید.
اختلاف کیفیت تصاویر زمان انتخاب از بین این دو بسیار کم است.
اما این اختلاف کم در بحث رندرسازی جزئیات از بین میرود. گوشی گلکسی اس 21 جزئیات صورت را شارپتر و بهتر ثبت میکند تا شبیه به گوشیهای قدیم پیکسل گوگل باشد (شارپ و با کنتراست نه چندان زیاد).
در مقایسه، تصاویر اس 20 پلاس اینطور هستند که انگار از 6/10 تنظیمات زیباییسازی دوربین استفاده شده است و حتی ما این تنظیمات را خاموش کردیم.
به عبارت دیگر، سلفیهای اس 21 واقعا و شاید بیش از حد شارپ هستند. دامنه دینامیک به شکل خوشایندی عریض است و صحنههای با نور پشتی مشکل به وجود نمیآید.
شاید کمی بالاتر بودن سطح اشباع رنگها و دمای رنگ گرمتر خوب بود.
به کمک دوربین جلو نیز میتوانید تصاویر سلفی پرتره بگیرید، ولی مانند دوربینهای عقب در تشخیص و پردازش مناطق مرزی عمل نمیکند. اگر با دقت نگاه کنید، کمی آشفتگی را اطراف اشکال تقریبا ساده مانند لباسها یا خط گردن میتوانید ببینید.
سلفی پرترهها دامنه دینامیک را به خوبی حفظ کردند که در تمام گوشیها همیشه اینطور نیست. این ویژگی در مقایسه با نسل قبل یک گام به جلو است، جدا از آن تشخیص سوژه فرقی ندارد.
همچنین باید اشاره کنیم گوشی گلکسی اس 21 افکتهای جدید پسزمینه و نورپردازی به کمک هوش مصنوعی دارد و زمان عکاسی پرتره با دوربین عقب نیز میتوانید از آنها استفاده کنید.
دوربین فیلمبرداری
از نظر فیلمبرداری امسال تغییرات کمی را شاهد هستیم. نسل گلکسی اس 20 قابلیت فیلمبرداری 8K را معرفی کردند و همچنان بالاترین دقت فیلمبرداری در سه گوشی گلکسی اس 21، از جمله مدل استاندارد است.
گرچه همچنان به هر دلیل عجیبی این فیلمها با سرعت 24 فریم بر ثانیه و نه 30fps ضبط میشوند. گوشی اس 21 اولترا میتواند با تمام دوربینهای خود فیلمهای 4k 60fps بگیرد، ولی روی برگه مشخصات مدل غیر اولترا چنین قابلیتی مشاهده نمیشود.
در این گوشی، تنها دوربین اصلی چنین قابلیتی دارد. از نظر فنی، اگر میتوانید در یک بزرگنمایی شبیه به 3 برابر ویدئوهای 4k 60fps بگیرید، ولی ضبط آنها با دوربین اصلی انجام خواهد شد.
به عبارت دیگر یا سرعت قرائت دو دوربین دیگر اجازه به چنین نوع فیلمبرداری نمیدهد یا سامسونگ این ویژگی را فعال نکرده است. به هرحال، ما زیاد بابت نبود این قابلیت برای دوربینهای دیگر ناراحت نیستیم.
ویدئوها با کدک پیشفرض h.264 ثبت میشود، ولی از منوی اپلیکیشن میتوانید از کدک کارآمدتر h.265 نیز استفاده کنید.
ویدئوهای 8K بدون توجه به این تنظیمات با کدک دوم ضبط میشوند. امکان فیلمبرداری فیلمهای +HDR10 نیز وجود دارد، فرمت ویدئویی که سپس آن را روی خود این گوشی یا مجموعهای از تلویزیونهای سازگار پخش کنید.
استفاده از حالت pro video احتمالهای فریم ریت بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد؛ 4K و فول اچدی با نرخ 24 فریم بر ثانیه برای یک ظاهر سینماییتر و همچنین فول اچدی با سرعت 120 فریم بر ثانیه از نوع غیر اسلوموشن.
بدون شک، به کمک این حالت میتوانید کنترل خلاقانهتری روی ویدئوها داشته باشید و به شما اجازه میدهد پارامترهای تصویر را تغییر دهید و همچنین جهت ضبط صدا را تنظیم کنید.
مانند نسل قبل، فیلمبرداری در سطح زوم 1 برابر به کمک دوربین اصلی انجام میشود. فیلمبرداری طبق انتظار در بزرگنمایی 0.5 برابر با دوربین فوق عریض است و دوربین 64 مگاپیکسل فیلمهای 8K و با بزرگنمایی بیشتر از 2 برابر را خواهد گرفت.
شاید تفکر ما قدیمی باشد، ولی ویدئوهای 8K (با بیتریت 80 مگابیت بر ثانیه) فقط هدر دادن فضای ذخیرهسازی است. با این حال، این ویدئوها پس از ضبط توسط دوربین گوشی گلکسی اس 21 قابل استفاده هستند. گرچه دچار مصنوعات فشردهسازی هستند و آن چنان شارپ و با جزئیات به نظر نمیرسند.
سلیقه ما بیشتر ویدئوهای 4k 30fps است و ویدئویی که با اس 21 (با بیتریت 38 مگابیت بر ثانیه) گرفتیم با جزئیات است، البته باید به پارازیت در نواحی تاریکتر و حتی آسمان اشاره کنیم.
رنگها بهطور کلی خوشایند هستند، گرچه آسمان به گفته یکی از کارشناسان علوم رنگ کمی بیش از حد آبی دریایی است. در مورد دامنه دینامیک نگران نباشید، چون در یک کلام عالی است.
ویدئوهای 4k 60fps تقریبا به این خوبی نیستند. کیفیت تصویر با وجود بیتریت بالا (70 مگابیت بر ثانیه) به شکل قابل توجهی از ویدئوهای 30fps با همین دقت بدتر است. منظور ما جزئیات کمتر، هالههای شدید شارپ کردن تصویر و پارازیت آشکار است.
دوربین فوق عریض کمی امید را به فیلمبرداری با دوربین گوشی سامسونگ بر میگرداند. با آن که آسمان همچنان بیشتر از سلیقه ما ظاهر دانهای دارد، ولی پوششهای گیاهی برای فیلمی که با یک دوربین فوق عریض با چنین پوشش وسیعی گرفته میشود، بسیار با جزئیات هستند. دامنه دینامیک نیز قابل احترام است.
ویدئوهای با زوم 3 برابر کیفیت خوبی دارند. با آن که مقداری پارازیت همچنان به چشم میآید، ولی تابلو نیست و باید از سطح جزئیات نهایی خوشحال باشیم.
زمان فیلمبرداری در هر حالتی از جمله 8k 24fps و 4k 60fps از سیستم لرزشگیر استفاده میشود که جای تقدیر دارد. اگر دوست داشته باشید میتوانید آن را فعال کنید که مجددا خوب است، چون بعضی از شرکتها به شما چنین اجازهای را نمیدهند.
ما مطمئن نیستیم رفع لرزش یک فیلم 8K به چقدر قدرت پردازش نیاز دارد، ولی بدون شک گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ چنین قدرتی را دارد، چون فیلم نهایی واقعا بسیار روان است.
همچنین پن کردن دوربین بدون مشکل انجام شد. ویدئوهای 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه دوربین اصلی حتی روانتر هستند، گرچه اندکی تغییر ناگهانی و غیرطبیعی را در ابتدا و انتهای یک پن نشان میدهند.
فیلمهای لرزش گرفته شده 4K دوربین فوق عریض نیز زمان قدم زدن از نظر روانی در حد فیلمهای دوربین اصلی است، فقط تغییرهای ناگهانی پن کردن دیده نمیشود تا حتی بهتر باشد.
رقبا
گوشیهای گلکسی سامسونگ دوست دارند با آیفونها رقابت کنند، ولی با توجه به افزایش تعداد آیفونها کدام یک رقیب صحیح است؟ اجازه دهید فرض کنیم اگر گوشی گلکسی اس 21 را به خاطر اندازه آن دوست دارید، شاید آیفون 12 مینی بتواند گزینه بهتری با 2 سانتیمتر کاملا کوتاهتر و 30 گرم وزن کمتر باشد، همچنین قیمت مدل پایه آن 70 دلار کمتر است.
خیلی کوچک است؟ پس شاید آیفون 12 با وزن و اندازه عملا مشابه با اس 21 مناسب باشد که کمی قیمت بیشتر (50 دلار، البته با قیمت مشابه در آمریکا) دارد.
با پرداخت این قیمت، آیفونی نصیبتان خواهد شد که یک دوربین پشت کمتر و 50 درصد حافظه داخلی کمتر، اما با یک چیپست قدرتمندتر دارد. در اکثر بخشهای دیگر همه چیز برابر است.
سپس گزینه بعدی گوشی آیفون 12 پرو با یک دوربین زوم و حافظه داخلی مشابه در مدل پایه خود است. ولی برای خرید آن باید 200 دلار بیشتر بپردازید. نه، به نظر ما هم ارزش ندارد.
با پول خرید گوشی گلکسی اس 21 میتوانید گوشی وان پلاس 8 پرو را بخرید و اگر بتوانید با ضخامت بیشتر آن کنار بیایید یک دستگاه عالی است.
جدا از آن، پرچمدار وان پلاس یک نمایشگر بزرگتر، یک دوربین فوق عریض به مراتب بهتر و سرعت شارژ بسیار بیشتر (شارژر نیز داخل جعبه است) دارد و واقعا چیزی را از دست نخواهید داد.
در حالت طبیعی این موقع سال توصیه میکردیم منتظر گوشی بعدی سری P هوآوی باشید. ولی در شرایط فعلی، تهیه آن در جهان غرب کمی معقول نیست. گوگل نیز تقریبا با گوشی پیکسل 5 از رقابت با پرچمدارها خارج شد تا موقعیتی شبیه به ال جی داشته باشد.
گرچه، گوشیهای دیگری که میتوانید بخرید محدود به این موارد نیست. به نظر ما خرید یک اس 20 نیز میتواند فکر خوبی باشد.
چیپست یک سال قدیمیتر به سادگی همچنان قدرتمند است، دوربینها عملا فرقی ندارد و نمایشگر آن گوشی به نوعی بهتر است.
اس 20 نیز جدیدترین نسخه اندروید و رابط کاربری OneUI را دریافت کرده است تا از این نظر عقب نباشد.
همچنین از یک دیدگاه بهتر نیز است، چون پنل پشتی آن پلاستیکی نیست و درگاه کارت حافظه جانبی دارد. شاید در استفاده روزمره اس 21 بتواند اندکی عمر باتری بهتری داشته باشد، ولی داخل جعبه اس 20 یک شارژر قرار دارد، قبول دارید؟
از طرف دیگر قیمت آن 15 تا 20 درصد کمتر است و حتی بسته به محل زندگی و شانس شما میتواند ارزانتر نیز باشد.
رای نهایی
گوشی گلکسی اس 21 سامسونگ گزینهای مناسب برای عاشقان گلکسیهای سری اس سامسونگ است. این گوشی نمایشگری دارد که سخت میتوان عاشق آن نشد، عمر باتری شما را محتاج به دائما استفاده از شارژر نخواهد کرد و دوربینهای آن تصاویر عالی میگیرند.
از طرفی تمام این مشخصات و سختافزارها در بدنهای با طراحی شجاعانه سامسونگ قرار گرفتند. گرچه، ظاهرا دیگر چنین چیزهایی کافی نیست.
اینطور نیست که ما گوشی Galaxy S21 را دوست نداشته باشیم. برعکس، واقعا از ظاهر آن لذت میبریم و مشخصات داخلی آن نیز ثابت شده است. اما شاید، مشکل همین جا باشد.
اس 20 سال گذشته از بسیاری نظرات بهتر بوده و حتی با آن که قیمت اس 21 زمان عرضه کمتر است، ولی اس 20 یک سال قبل کم یا بیش میتواند چیزهای بیشتری برای عرضه داشته باشد.
نقاط مثبت
- تنوع رنگی زیاد، طراحی متمایز، گواهینامه IP68
- یک دستگاه ردهبالا نسبتا کامپکت، در بازار تعداد کمی گوشی با این ویژگی وجود دارد.
- نمایشگر آمولد روشن با تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر سازشی
- عمر باتری بسیار خوب
- مجموعه دوربین سهگانه متنوع (گرچه الزاما شبیه به مدل سال قبل)
- عملکرد بهتر دوربین جلو
نقاط منفی
- نبود شارژر یا هدفون در جعبه فروش
- پلاستیکی بودن پنل پشتی با موقعیت گوشی در بازار همخوانی ندارد.
- نمایشگر تخت با حواشی ضخیمتر در حد یک گوشی ممتاز نیست، گرچه از جنبه ارگونومیک ممکن است برای برخی بهتر باشد.
- نتیجه بنچمارکهای چیپست جدید ما را به فکر وا داشت، باید یک گوشی با چیپست اسنپدراگون 888 را نیز تست کنیم.
- دوربین در مقایسه با نسل قبل پیشرفت نکرده است. به ویژه نبود قابلیت فوکوس خودکار در دوربین فوق عریض، چون اس 21 اولترا چنین ویژگی را دارد.
منبع: gsmarena.com