اپل مجدداً رو به رکود میرود ولی اینبار خبری از استیو جابز نیست!

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
6 دقیقه

اپل قبل از بازگشت استیو جابز به این شرکت به یک فاجعه تبدیل شده بود ولی با بازگشت او و کمک هایی که به شرکت کرد وارد مسیر موفقیت فوق العاده خود شد.

 

با وجود موفقیت شرکت در اوایل دهد 1980 با ارائه Apple II و کامپیوتر های Macintosh در سال 1997 دچار مشکل بزرگی شده بود. در فصل پایانی سال 1996 فروش شرکت در مقایسه با سال گذشته 30 درصد کاهش یافت. دلیل این اتفاق میزان بسیار بالای تولیدات این شرکت و عدم توانایی آنها در به فروش رساندن محصولاتشان بود. اپل در تبلیغات بسیار ضعیف عمل میکرد و نمیتوانست تفاوت سیستم های خود را به طرزی ساده برای مردم بازگو کند.

با رسیدن سپتامبر 1997 جابز حدود 70 درصد از خطوط تولید شرکت را گرفت و شرکت را از تولید محصولات حاشیه ای مانند پرینتر ها و سرور ها خارج کرد. جابز به یکی از گروه های تولیدی شرکت گفته بود: ” شما افراد باهوشی هستید و نماید وقتتان را روی محصولات به درد نخوری مانند اینها هدر کنید”.

این تغییر استراتژی ناگهانی دقیقاً چیزی است که اپل را به طور کامل نجات داده بود به خصوص در آن زمان حساس. در راستای حذف تولید آن همه محصول شرکت مجبور به بیکار کردن 3000 نفر شده بود اما در نهایت منجر به ایجاد توازن مالی شرکت شد. با رسیدن ماه ژانویه جابز با افتخار اولین فصل سودده شرکت را در سال اعلام کرد.

دقیقاً خلاف چیزی بود که اپل برای سال ها در حال انجام آن بود که تولیدات خود را زیاد میکرد و این روش برای شرکت جواب داد.

حضور جابز در شرکت فرهنگ شرکت را با شعار ” برای متمرکز عمل کردن باید روی محصولات کمی کار کرد ولی در عوض این محصولات بسیار چشمگیر باشند.” به کلی تغییر داد. جابز به همراه Jony Ive مسئولیت تیم طراحی شرکت را بر عهده داشتند و مأموریت اصلی آنها حفظ طراحی های مینیمالیستی محصولات اپل بود.

اپل با محصولاتی مانند iPod، iPhone و iPad طوفانی در جهان به پا کرد و دید مردم را نسبت به تکنولوژی به طور کلی دگرگون کرد. در پی این اتفاق اپل به ارزشمند ترین و بزرگترین شرکت در جهان تبدیل شد.

با مرگ استیو جابز در سال 2011 از سرطان پانکراس و گذشت 5 سال از این اتفاق گفته می شود که Ive دوست و همکار استیو کمتر در شرکت حضور پیدا کرده و شایعه هایی در خصوص قصد خروج او از شرکت به گوش می رسد.

با نگاهی به عملکرد شرکت در سالی که گذشت چه از روی برنامه ریزی یا به طور اتفاقی دلایلی برای نگرانی در خصوص اپل بدون استیو جابز و Ive وجود دارد.

با گذشت دو دهه از فاجعه ای که اپل را در بر گرفته بود به نظر می رسد که شرکت مجدداً به آن زمان بر میگردد!

در حال حاضر اپل حدود 46 مدل دستگاه خود که شامل تلفن های همراه، تبلت، ساعت و کامپیوتر ها و … می شود را به فروش می رساند. به نظر می رسد که هیچ یک از محصولات جدید اپل در مقابل مشکلات و ایرادات در امان نیستند. در زیر مثال هایی آورده شده:

iPhone: بسیاری از دارندگان iPhone 6 و iPhone 6s از مشکلی ابزار ناراحتی میکنند که منجر به خاموش شدن گوشی در حالی که باتری آن خالی نشده است میشود. این مشکل همچنان بدون راه حل مانده است! اپل یک برنامه یک برنامه تعویض گوشی گذاشت ولی تمام مشتریان را شامل نمی شود.

The MacBook Pro: طول عمر سری جدید این محصول که در تبلیغات آن حدود 10 ساعت گفته شده است با تجربیات مشتریان این محصول تفاوت داشته و آنان طول عمر حدود 7 یا 8 ساعت را گزارش کرده اند.

AirPods: اپل در زمان عرضه این محصول خود که اکتوبر اعلام کرده بود تغییر داد و در هفته گذشته به تازگی این محصول خود را به قیمت 130 دلار به فروش گذاشت که از هدفون های سیمی اپل گران قیمت تر هستند. این هدفون های بیسیم بسیار بد طراحی شده اند به طولی که ظاهر زیبایی نداشته و به راحتی گم می شوند. مردم خرید هدفون های سیمی را در حال حاضر ترجیح می دهند.

The Apple Watch: نسل دوم این ساعت ها تفاوت چندانی با سری اول نداشته و تنها قابلیت ضد آب بودن و GPS به آن اضافه شده است.

The Apple TV:  کنترل دستگاه بسیار بد طراحی شده. به دلیل ابعاد کوچک آن صفحه لمسی بسیار حساسی دارد. کنترل گاهی اوقات به طول خودکار دستگاه را روشن میکند و شروع به پخش محتویات تصادفی میکند. تعداد دکمه های روی کنترل نیز بسیار زیاد هستند و بسیار عجیب است که چگونه مهر تأیید بخش طراحی شرکت اپل را گرفته است.

Siri: اپل زمانی که Siri را هنگام معرفی iPhone 4s ارائه نمود جزو اولین پیشگامان در عرضه دستیار های دیجیتال شد. با گذشت 5 سال از آن زمان این تکنولوژی همچنان دست نخورده باقی مانده در حالی که رقبای Siri مانند Google Assistand و Amazon Alexa در زمینه هایی مانند تشخیص زبان، درک و زمان پاسخگویی بسیار پیشرفته تر عمل میکنند.

iCloud: از زمان معرفی سیستم ابری iCloud در سال 2011 توسط جابز به نظر میرسد که این تکنولوژی همچنان کار میکند و اطلاعات شما را بین دستگاه ها و کامپیوتر هایتان به اشتراک میگذارد ولی ظاهر آن بسیار گیج کننده بوده و از معماری غیر امنی برخوردار است. به طور مثال فایل های قدیمی گاهی اوقات مشکل اشتراک گذاری پیدا میکنند.

Apple Music: استفاده از آن بسیار سخت است و هنوز پیدا کردن آهنگ مورد نظر شما از خواننده مشخص در آن سخت است.

iTunes: این برنامه که عمق فاجعه شرکت است. تعداد بسیار زیادی بخش جدید به آن اضافه شده و فهرست های زیادی که حتی نگاه کردن به آن ها نیز شما را گیج میکند.

شما میتوانید فاکتور های زیادی را نام ببرید، شاید عدم حضور اصالت، طبع شوخی یا طرح ولی نتیجه کار تغییری نمیکند: شرکت در طی 5 سال اخیر هنگام عرضه تبلیغات مربوط به محصولاتش مانند گذشته تأثیر گذار نیست!

شاید مشکلی که محصولات حال حاضر شرکت از آن رنج می برند به دلیل تمرکز اپل بر روی محصولات آینده آن باشد. اپل به صورت مداوم بر روی عینک های هوشکندش کار میکنند که میتوانند از واقعیت مجازی و در عین حال سیستم های خودرو های خودران را نیز پشتیبانی کنند.

شاید دلیل دیگر تعداد بسیار زیاد محصولات شرکت باشد. برای مثال iTunes واقعا نیاز به یک به روز رسانی اساسی دارد و Mac Pro  سه ساله ی این شرکت دیگر نیاز های یک کاربر حرفه ای Pro را برآورده نمیکند. محصولات بسیار زیاد دیگری نیز هستند که نیاز به تحول دارند.

هنوز راه برگشت وجود دارد!

کلید کار در زمانی که جابز به شرکت برگشت، کاهش تعداد محصولات جاری شرکت بود. این بدین معنی بود که با نگاهی اجمالی به محصولات موجود، آنهایی را که در مقایسه با سایر محصولات کمتر موفق بودند را از تولید خارج کنیم.

در این راستا اپل اخیراً خط تولید مودم های بیسیم خود را متوقف کرد که حرکت مناسبی بود. و قطعاٌ شرکت به حرکت های مشابه این احتیاج دارد.

متأسفانه ما هیچوقت نخواهیم فهمید که آیا استیو جابز AirPods یا وجود Siri در کنترل های Apple TV   را تایید میکرد یا نه اما حقیقت امر این است که در حال حاضر این شرکت مشکل های بسیاری را دارد که نیاز به حل شدن دارند. بهترین کار این است که شرکت این مشکلات را ارزیابی کرده و به حل کردن تمامی آنها بپردازد و قبل از ارائه یک محصول جدید، نگاهی عمیقتر به محصولات گذشته خود بیاندازد.

مطالب مرتبط

1 comment

پریناز سه شنبه , ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۰ - ۱۱:۳۰

این مطلب خیلی عالی بود

Reply

دیدگاه شما چیست؟