اسپاتیفای، اپل موزیک و تیدال: بهترین بهره را از سرویس‌های استریمینگ ببرید

توسط سمیرا گلکار
19 minutes read

اکثر سرویس‌های استریمینگ یک دهه‌ای است که راه اندازی شده اند. وجود این تنوع به ما امکان می‌دهد که گزینه‌های دلخواهمان را انتخاب کنیم چون حالا محدود به گزینه‌هایی که فروشگاه‌های اطراف در اختیار شما قرار می‌دهند یا آلبوم‌هایی که از دوستانتان قرض گرفته اید نیستید. حالا می‌توانید هر موزیک دلخواهی را از بین میلیون‌ها میلیون موزیک انتخاب کنید. اما از طرفی همین تعدد گزینه‌ها باعث سخت تر شدن انتخاب می‌شود، در نتیجه سخت تر می‌توانید بین انواع موزیک و ژانرهای مختلف در سرویس‌های استریمینگ بهترین گزینه را انتخاب کنید.

با توجه به اینکه هزینه سرویس‌های استریمینگ در ماه حدود 10 دلار است، بعضی از کاربران به دنبال انتخاب بیش از یک سرویس هستند چون هر سرویسی مزایای خاص خود را دارد. اگر می‌خواهید بیشترین استفاده را از استریمینگ انجام دهید، می‌توانید کار را از همینجا شروع کنید. سرویس‌های استریمینگ راه بسیار خوبی برای پیدا کردن آهنگ‌های جدید هستند یعنی هم آهنگ‌هایی که تازه منتشر شده اند و هم آهنگ‌هایی که برای شما تازگی دارند. این پلتفرم‌ها علاوه بر موزیک برای پیدا کردن فیلم، سخنرانی، پادکست و کنسرت هم بسیار مفید هستند.

نکات مهم برای سرویس‌های استریمینگ مهم

بین سه پلتفرمی که قرار است آنها را بررسی کنیم یعنی اسپاتیفای، اپل موزیک و تیدال شباهت‌هایی وجود دارد. به همین دلیل اول از همه به این موضوع می‌پردازیم که چطور می‌توان از هر پلتفرم موزیکی بهترین استفاده را انجام داد که این نکات تقریباً برای هر پلتفرم دیگری از جمله دیزر و آمازون موزیک هم صدق می‌کنند. سپس به صورت دقیق بررسی می‌کنیم که هر پلتفرمی چه ویژگی‌های منحصربفرد و متمایزی دارد.

انتقال لیست‌های پخش

اگر قصد انتقال لیست‌های پخش این این پلتفرم‌ها را دارید، توصیه ما به شما استفاده از یک سایت انتقال آنلاین مثل tunemymusic.com است. این سایت کاملاً رایگان نیست اما ابزار بسیار خوبی برای انتقال لیست‌های پخش است و خود تیدال هم استفاده از آن را توصیه کرده است.

لایک‌ها، شنیده شده‌ها و دیس لایک‌ها

هر سه سرویس استریمینگ مورد بررسی از ترکیب الگوریتم، توانایی‌های انسانی و داده‌هایی که شما می‌توانید ارائه کنید برای توصیه کردن موزیک استفاده می‌کنند. می‌توانید – و باید – با لایک کردن ترک‌های دلخواهتان به چنین الگوریتم‌هایی کمک کنید. کافیست دکمه قلب را برای هنرمند، ترک یا آلبوم مورد نظرتان فشار دهید تا آن را به فهرست آیتم‌های مورد علاقه تان اضافه کنید. با این کار اپلیکیشن می‌تواند برآورد کند که شما چقدر از یک محصول خاص لذت می‌برید. به این ترتیب موزیک مورد نظر به لیست‌های پخش شما اضافه شده و هر زمان آهنگ یا آلبوم‌های مرتبط جدیدی منتشر شود، باخبر خواهید شد. لایک کردن راه سریع تری برای نشان دادن سلیقه و علایق خودتان است. همچنین با این روش موزیک دلخواه شما در کتابخانه آنلاینتان ذخیره می‌شود تا دفعه بعد سریع تر به آن دسترسی پیدا کنید. اپل موزیک از این نظر کمی متفاوت است چون یک دکمه دیس لایک دارد اما به گفته کاربران این دکمه بر توصیه‌هایی که در آینده دریافت می‌کنید، تأثیر محدودی دارد.

اخلاقیات

یکی از سوالات مهمی که باید هنگام استفاده از سرویس‌های استریمینگ از خودتان بپرسید این است که چقدر از هزینه اشتراکی که شما پرداخت می‌کنید به دست هنرمندانی می‌رسد که آن اثر هنری را خلق کرده اند؟ در رابطه با این موضوع بحث‌های زیادی وجود دارد و متأسفانه بین پلتفرم‌های استریمینگ اسپاتیفای بدترین عملکرد را داشته و برای هر استریم 0.00437 دلار به خالق اثر پرداخت می‌کند یعنی بسیار کمتر از اپل (0.00783 دلار) و پلتفرم هنرمند محور تیدال (0.01284 دلار). چنین مبلغی برای پرداخت هزینه‌های خیلی از کارهای هنری بسیار ناچیز است اما توصیه ما به شما لغو کردن طرح اشتراک اسپاتیفای نیست بلکه می‌توانید روش‌های دیگری برای پرداخت به هنرمندان پیدا کنید. اسپاتیفای یک دکمه پرداخت کمک دارد که به احتمال زیاد برای راضی کردن هنرمندانی طراحی شده که از پایین بودن درآمدهایشان از این پلتفرم اظهار نارضایتی کردند. هنرمندی به اسم مارشملو اولین فردی بود که در این طرح جدید اسپاتیفای ثبت نام کرد. در صفحه هنرمندانی که در این طرح ثبت شده باشند یک دکمه Make A Contribution مشاهده می‌کنید که شما را به سمت سایتی هدایت می‌کند و هر مبلغی که در آن پرداخت کنید به دست هنرمند موردنظرتان می‌رسد.

قابلیت کار با سخت‌افزارهای خانگی و سیستم‌های خودرو

تیدال و اسپاتیفای هر دو قابلیت اتصال مستقیم به اسپیکرهای سنس (Sonos) بدون نیاز به استفاده از اپلیکیشن را دارند. کافیست روی آیکن شبیه اسپیکر کنار دکمه پخش موزیک کلیک کنید تا همه دستگاه‌های در دسترس و قابل استفاده از جمله سیستم‌های گوگل کست مثل تلویزیون را مشاهده کنید. اپل موزیک قابلیت اتصال به اسپیکرهای سنس جدیدتر که دارای سیستم ایرپلی هستند را دارد. می‌توانید با اضافه کردن اپل موزیک به اپلیکیشن سنس این کار را انجام دهید اما باید موزیک را به جای اپل موزیک با اپلیکیشن Sonos پخش کنید.

تقریباً برای همه سرویس‌های مهم انتقال تصویر روی تلویزیون به یک صورت انجام می‌شود چون همگی با استفاده از کروم کست متصل می‌شوند. متأسفانه، امکان استفاده از این فناوری برای دستگاه‌های اپل و اپل موزیک وجود ندارد در نتیجه نیاز به یک دستگاه اندروید دارید که اپل موزیک روی آن نصب شده باشد. ایرپلی اپل هم برای این اکوسیستم نقش کروم کست را دارد و به اپل تی وی یا تلویزیون‌های سازگار با این اکوسیستم مثل بعضی از محصولات سامسونگ متصل می‌شود.

اتصال سرویس استریمینگ به خودرو هم شبیه به کستینگ است و می‌توانید در بعضی خودروها از وای فای استفاده کنید اما توصیه می‌کنیم که برای پیشگیری از بروز مشکلات اتصال، گوشی را با استفاده از کابل USB متصل کنید. مهم ترین پلتفرم‌های این حوزه کارپلی اپل و اوتوی اندروید هستند. هر دو پلتفرم در پلیرهای مهم پشتیبانی می‌شوند. اما تیدال از این نظر پیشرفته تر است چون می‌تواند فایل‌های صوتی باکیفیت را در اتومبیل شما پخش کند تا به بهترین کیفیت موزیک دست پیدا کنید. در صورت امکان می‌توانید قبل از شروع چند آلبوم دانلود کنید تا مطمئن شوید که مشکل سیگنال دهی منجر به ایجاد وقفه نمی‌شود.

چگونه از اسپاتیفای بیشترین بهره را ببریم

استریمینگ 2

اسپاتیفای

اسپاتیفای شناخته شده ترین و محبوب ترین سرویس استریمینگ است که به عنوان یک استارتاپ در استکهلم سوئد شروع به کار کرد. Daniel Ek و Martin Lorentzon بنیانگذاران اسپاتیفای به دنبال ساختن پلتفرمی برای استریم کردن موزیک بودند چون علاقمندان به موسیقی برای شنیدن فایل‌های MP3 به روش‌های نادرست روی آورده بودند. آمار فروش و درآمدزایی کم شده بود و فعالان این صنعت به جای پیدا کردن راهکار کاربران و افراد متخلف را سرزنش می‌کردند. اسپاتیفای با فراهم کردن امکان دسترسی به دنیای موزیک به راحت ترین شکل ممکن این مشکل را حل کرد. البته خود این پلتفرم هم منجر به ایجاد مشکلاتی شد به خصوص از نظر پرداخت دستمزد هنرمندانی که آثار هنری را خلق می‌کنند. با این حال باید این واقعیت را قبول کرد که استریمینگ جزء فناوری‌های ماندگار خواهد بود و کاربرد و قابلیت‌های خوبی دارد.

پیدا کردن موزیک

قابلیت پیدا کردن موزیک جزء مهم ترین حوزه‌هایی است که اسپاتیفای در آن برتری دارد. اسپاتیفای با داشتن تیمی که روی انتخاب موزیک کار می‌کند، به شما برای پیدا کردن پلی لیست‌هایی متناسب با هر حال و هوا و سلیقه‌ای کمک می‌کند حتی برای حس و حالتان در آینده که ممکن است خودتان هم از آن بی خبر باشید! مهم ترین پلی لیست‌های اسپاتیفای در حال حاضر Today’s Top Hits (بهترین موزیک‌های روز)، Global 50 (50 موزیک برتر در سطح جهان) و Rap Caviar است. پلی لیست‌هایی هم بر اساس حس و حال کاربران وجود دارند مثل یوگا و مدیتیشن و آهنگ‌هایی برای آوازخوانی زیر دوش!

دو پلی لیست سفارشی Discover Weekly و Release Radar هم وجود دارند که در بخش Made For You می‌توانید به آنها دسترسی پیدا کنید. هر دو بر اساس سلایق شما یعنی موزیک‌های لایک شده و شنیده شده توسط شما طراحی می‌شوند. این عملکرد شما در الگوریتم‌های اسپاتیفای و انتخاب موزیک این پلتفرم برای شما تأثیرگذار است. Discover Weekly بیشتر شامل موزیک‌هایی است که ممکن است آنها را نشنیده باشید و به نوعی با سلایق و لایک‌های شما ارتباط دارد. الگوریتم این بخش زمان را در نظر نمی‌گیرد در نتیجه ممکن است موزیک‌های قدیمی و جدید هر دو در این بخش نمایان شوند. ممکن است در این قسمت موزیک‌هایی به شما پیشنهاد شود که از قبل با آنها آشنا بودید به این دلیل که شاید به اسپاتیفای اعلام نکرده باشید که این موزیک را می‌پسندید. Release Radar بیشتر مربوط به موزیک‌های جدید است و هر جمعه به روزرسانی می‌شود و شامل موزیک‌هایی است که تازه منتشر شده اند. این پلی لیست هم بسیار جذاب است و به احتمال زیاد هر هفته منتظر به روزرسانی آن خواهید بود اما دقت داشته باشید که این الگوریتم‌ها در صورتی خوب کار می‌کنند که درباره سلایق خودتان به آنها اطلاع رسانی کنید.

به غیر از این دو پلی لیست، لیست‌های دیگری هم وجود دارند که به گسترش دانش موسیقیایی شما کمک می‌کنند. کافیست روی دکمه Browse کلیک کنید تا پنلی از کادرهای مختلف که متناسب با حس و حال و ژانرهای مورد علاقه شما باشند پیدا کنید. در بخش Radar فهرستی از لیست‌های پخش را پیدا می‌کنید که شامل جدیدترین آیتم‌های روز هستند. پلی لیست‌های این بخش بیشتر بر اساس مناطق جغرافیایی تقسیم بندی شده و موزیک‌های آمریکای لاتین، فرانسه، هند و غیره هم جزء آنهاست. کافیست Fresh Finds را جستجو کنید تا ژانرهای مختلف را بر اساس لیست‌هایی که هر چهارشنبه به روزرسانی می‌شوند، پیدا کنید.

البته با توجه به اینکه اسپاتیفای بزرگترین سرویس استریمینگ است، می‌توانید در این پلتفرم هنرمندان و موزیک‌های بیشتری پیدا کنید. اسپاتیفای در پایان هر سال لیست Spotify Unwrapped را هم پخش می‌کند که در آن می‌توانید به هنرمندان، آلبوم‌ها و ژانرهای محبوبتان گوش کنید.

اسپاتیفای

اسپاتیفای

قابلیت به اشتراک گذاری

اسپاتیفای از نظر قابلیت به اشتراک گذاشتن لیست‌های پخش برتری دارد. کافیست یک پلی لیست معمولی بسازید تا در گوشه سمت راست بالای آن آیکنی ببینید که شبیه به آدمکی با یک علامت بعلاوه در کنار آن است. روی این آیکن ضربه بزنید تا یک لینک در اختیار شما قرار بگیرد که می‌توانید آن را برای دیگران ارسال کنید. سپس شخص مورد نظر می‌تواند هر موزیک دلخواهی را به این لیست پخش اضافه کند. نام کاربری هر شخص کنار ترکی که به لیست پخش اضافه کرده نمایش داده می‌شود تا در جریان باشید که چه کسی این موزیک را به فهرست پخش اضافه کرده است.

Group Session هم در حال حاضر در نسخه بتا قرار دارد و برای اندروید و iOS منتشر شده است. بر خلاف پلی لیست‌های مشارکتی این پلی لیست‌ها یک دکمه به اشتراک گذاری هم دارند یعنی اگر شما و طرف مقابل در دو کشور متفاوت باشید باز هم می‌توانید همزمان به یک موزیک گوش کنید. این گزینه در پایین منوی Connect قرار دارد و شبیه به یک اسپیکر در کنار دکمه پخش است.

به اشتراک گذاری لیست‌های پخش با استفاده از آیکن share یا Spotify Codes انجام می‌شود. این آیکن‌ها شبیه به یک ردیف خط مشکی با ضخامت متفاوت هستند که وقتی سه نقطه گوشه صفحه را حرکت دهید، برای اثر هنری مورد نظر ایجاد می‌شوند. دقت داشته باشید که امکان ساختن این لیست‌ها در iOS وجود ندارد اما می‌توانید آنها را کپچر کنید. وقتی لیستی می‌بینید که به آن علاقمند می‌شوید، می‌توانید به جستجوی اسپاتیفای رفته، روی آیکن دوربین ضربه بزنید، آن را کپچر کنید و به آن گوش کنید.

جستجو و مشاهده متن آهنگ

با کلیک روی یک اثر هنری در هنگام پخش آن می‌توانید وارد حالت تمام صفحه شوید که در آنجا امکانات و قابلیت‌های بیشتری مشاهده می‌کنید به خصوص اگر در حال گوش کردن به آهنگ‌های محبوب باشید. مثلاً بیشتر آهنگ‌های آریانا گرانده شامل ویدیوهای کوتاهی هستند که به صورت چرخشی پخش می‌شوند. برای سایر موزیک‌ها مثل آهنگ Redbone از چایلدیش گمبینو در پایین صفحه گزینه Behind The Lyrics را مشاهده می‌کنید. با ضربه زدن روی این گزینه به قابلیت Spotify Genius دسترسی پیدا می‌کنید که ترکیبی از حقایق جالب و متن آهنگ را نمایش می‌دهد. این متون برای کارائوکه مناسب نیستند چون تمامی متن‌ها را نمایش نمی‌دهد اما واقعیت‌های نمایش داده شده جالب هستند و اطلاعات خوبی درباره موزیک مورد نظر فراهم می‌کنند. به غیر از این قرار است به زودی شاهد عرضه قابلیت‌های جدید اسپاتیفای مثل قابلیت کارائوکه باشیم.

اسپاتیفای موتور قدرتمندی دارد. می‌توانید از عبارتی مثل label:Warp استفاده کنید تا آیتم‌هایی با برچسب Warp Records را مشاهده کنید. می‌توانید با استفاده از کلمات AND و NOT یا + و – جستجوی ترکیبی انجام دهید. مثلاً با جستجوی label:warner AND artist:Neil Young می‌توانید موزیک‌هایی را پیدا کنید که Neil Young با شرکت Warner منتشر کرده است.

اسپاتیفای

اسپاتیفای

کیفیت صدا و دانلود

Spotify Premium سه رده کیفیت صدا دارد: معمولی 96 کیلوبیت بر ثانیه، بالا 160 کیلوبیت برثانیه و بسیار بالا 320 کیلوبیت برثانیه. این سطح از کیفیت برای گوش کردن به موزیک و صداهای معمولی مناسب است و معمولاً متوجه فشرده سازی صدا نمی‌شوید.

سال پیش Spotify HiFi عرضه شد که برای مشترکان پریمیوم در مناطق انتخابی قابل استفاده است و موزیک را با “کیفیت سی دی، در فرمت‌هایی بدون از درست رفتن جزئیات صدا بر روی دستگاه‌ها و اسپیکرهایی با قابلیت Spotify Connect پخش می‌کند.” هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه این قابلیت مشخص نشده اما به گفته اسپاتیفای سال بعد برای مناطق انتخابی عرضه می‌شود و به زودی اطلاعات بیشتری درباره زمان عرضه منتشر خواهد شد. هنوز مدل قیمت گذاری هم مشخص نشده اما به احتمال زیاد این قابلیت که به عنوان یک قابلیت جانبی برای کاربران طرح پریمیوم عرضه شده رایگان نیست.

اگر از نظر میزان مصرف اینترنت همراه محدودیت دارید، می‌توانید از گزینه Data Saver در تنظیمات استفاده کنید که کیفیت را به 24 کیلوبیت بر ثانیه کاهش می‌دهد و گرافیک‌های غیرضروری را غیرفعال می‌کند. می‌توانید در بخش تنظیمات مشخص کنید که هنگام استفاده از وای فای یا اینترنت همراه از چه کیفیتی استفاده شود. اگر نگران استفاده از مصرف اینترنت همراه هستید، اسپاتیفای یک راهکار بسیار ساده برای دانلود موزیک دارد. پایین آلبوم یا لیست پخش یک گزینه بزرگ برای دانلود وجود دارد که می‌توانید از آن هنگام دسترسی به وای فای استفاده کنید تا از کیفیت دلخواه لذت ببرید.

پادکست

اسپاتیفای فقط مخصوص پخش موزیک نیست. این شرکت یکسری پادکست مخصوص در Spotify Studios تولید می‌کند و محصولات شرکت‌های معتبری مثل Gimlet را هم در این حوزه خریداری می‌کند. پادکست تجربه جو روگان حالا به صورت اختصاصی در اسپاتیفای منتشر می‌شود. معمولاً پادکست‌ها حالت اختصاصی ندارند حتی اپل که در این حوزه پیشگام است فقط به دنبال پادکست‌های انحصاری نیست. بنابراین در پلتفرم اپل و سایر پلتفرم‌ها پادکست‌های اورجینال زیادی از اسپاتیفای مشاهده می‌کنید. گاهی اوقات این پادکست‌ها اول به شکل اختصاصی در اسپاتیفای منتشر شده و مدتی بعد وارد سایر پلتفرم‌ها می‌شوند.

چگونه از اپل موزیک بیشترین بهره را ببریم

اپل موزیک

اپل موزیک

اپل موزیک پلتفرمی است که در سال 2015 بر پایه آیتونز و سرویس بیتس موزیک، طراحی شد و شروع به کار کرد. حرکت اپل در حوزه موسیقی، به عنوان شرکتی که پس از واکمن سونی بزرگترین گام را در عرصه موزیک‌های سیار برداشت، حرکت بزرگی بوده و دنیای موزیک‌های دیجیتال را در دسترس عده بیشتری قرار داد.

اپل موزیک هم مثل اسپاتیفای لیست‌های پخش مختلفی دارد از جمله لیست‌هایی که مخصوص زمان‌های خاصی هستند. مثلاً عصرها یک پلی لیست Cooking Dinner نمایان می‌شود و شب‌ها مجموعه Afternoon Listening به کاربران آرامش می‌دهد.

بر خلاف اسپاتیفای اپل موزیک گزینه‌ای که با تبلیغات حمایت مالی شود، ندارد اما یک طرح آزمایشی رایگان سه ماهه دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید. قیمت اپل موزیک هم برای یک کاربر در حد اسپاتیفای و 9.99 دلار است و برای طرح خانوادگی که تا 6 نفر را پوشش می‌دهد 14.99 دلار است. اپل یک طرح با نرخ ثابت دارد که حداکثر کیفیت آن 256 کیلوبیت بر ثانیه است و نسبت به حداکثر نرخ 320 کیلوبیت برثانیه‌ای اسپاتیفای قیمت کمتری دارد.

رادیوی اپل موزیک

اپل موزیک معتقد است که هنوز هم رادیو طرفداران خاص خود را دارد و سه ایستگاه رادیویی دارد که برنامه‌های آن از بهترین ایستگاه‌های موزیک بی بی سی پخش می‌شوند. Music Hits پلی لیستی متشکل از بهترین‌های دهه 80، 90 و 2000 میلادی است. از این بین برنامه Strombo را توصیه می‌کنیم که مهمان‌های محبوبی در آن حضور پیدا می‌کنند.

بین سه ایستگاه رادیویی اپل Apple Music 1 ایستگاه اصلی است و برنامه‌های شبکه یک رادیو بی بی سی، MTV DJ و Zane Lowe در آن پخش می‌شود. برنامه‌های هفتگی New Music Daily و Zane Lowe Show دائماً جدیدترین موزیک‌های محبوب را پخش می‌کند. برنامه Apple Music 1 List برای طرفداران پاپ که به دنبال شنیدن موزیک‌های جدید هستند بسیار جذاب است و برای موزیک کانتری می‌توانید برنامه Apple Music Country را گوش کنید. اپل مصاحبه‌های اختصاصی هم با هنرمندانی مثل ریک رابین و تیلور سوئیفت دارد.

پلی لیست‌هایی متمرکز بر هنرمندان خاص

اپل موزیک مجموعه‌ای کامل از پلی لیست‌های مختلف دارد که یک منبع غنی محسوب می‌شود. لیست Essentials متشکل از مجموعه آهنگ‌های برتر است، Deep Cuts گلچینی جامع تر از موزیک‌هایی که ممکن است آنها را نشنیده باشید و Inspired و Inspired by هم حاوی آهنگ‌های الهام بخشی هستند. پلی لیست‌های هنرمند محور هم توسط اپل ساخته می‌شوند بر خلاف اسپاتیفای که معمولاً خودش این لیست‌ها را تهیه نمی‌کند و مشترکین این سرویس این کار را انجام می‌دهند و ممکن است حاوی آیتم‌های بی ربط تری باشند.

اپل موزیک

اپل موزیک

متن موزیک و کارائوکه

اپل موزیک مسیری جدید برای سرویس‌های استریمینگ ایجاد کرده چون متن موزیک را به صورت کامل پخش کرده و یک حالت کارائوکه هم برای خیلی از آهنگ‌های پرطرفدار دارد. مثلاً می‌توانید حین پخش آهنگ Cranes In The Sky از سولانج با ضربه زدن روی این اثر هنری وارد حالت تمام صفحه شوید. در گوشه سمت راست پایین اپلیکیشن آیکنی وجود دارد که شبیه به یک حباب گفتگو با علامت سوال است – با حرکت دادن این آیکن وارد حالت متن موزیک می‌شوید. متن‌ها به صورت بلادرنگ روی صفحه نمایان می‌شوند و برای کارائوکه بسیار مناسب هستند. حتی می‌توانید هنگام پخش صفحه را به پایین بکشید و روی یک متن ضربه بزنید تا آن بخش از موزیک رد شود. اگر از اپل تی وی استفاده می‌کنید می‌توانید برنامه‌ها را روی یک صفحه پخش کنید اما آنطور که بررسی کردیم نمایش متن آهنگ هنگام استفاده از اندروید و کروم کست با دقت و اطمینان چندانی انجام نمی‌شود.

چگونه از تیدال بیشترین بهره را ببریم

تیدال

تیدال

تیدال سال 2014 شروع به کار کرد اما خیلی از ما اولین بار یک سال بعد یعنی زمانی که این پلتفرم توسط Jay-Z و با حضور مدونا، جک وایت و دفت پانک راه اندازی شد از وجود آن مطلع شدیم. این پلتفرم که متعلق به یک هنرمند است سعی کرده که هم برای موزیسین‌ها و هم علاقمندان به موزیک قیمت‌های بهتری ارائه کند. تیدال نسبت به بیشتر سرویس‌های استریمینگ دستمزد بهتری به هنرمندان می‌دهد و این دستمزد نسبت به آنچه که اسپاتیفای پرداخت می‌کند تقریباً 2 برابر است. بعلاوه، کاربران هم در صورت پرداخت هزینه طرح ‌های فای می‌توانند به کیفیت صدای بسیار بالاتری دسترسی پیدا کنند.

Tidal Rising

Tidal Rising بهترین موزیک‌های جدید را در اختیار شنونده‌ها قرار می‌دهد و پلی لیست‌های مختلفی دارد. بزرگترین لیست پخش این پلتفرم شامل صد ترک است که ژانرهای مختلفی را در بر می‌گیرد. بر خلاف اسپاتیفای که برای تولید موزیک‌های مورد پسند کاربران از داده‌های آنها و الگوریتم‌های خودش استفاده می‌کند، Tidal Rising مستقیماً از تیم موزیک تیدال قدرت می‌گیرد. اگر می‌خواهید لیست‌هایی که بر اساس لایک‌های شما تولید شده اند را ببینید باید به بخش My Collection سربزنید.

در این قسمت چند لیست به اسم My Mix وجود دارد. این لیست تنها در صورتی ایجاد می‌شود که به اندازه کافی موزیک شنیده و لایک کرده باشید و بر اساس شنیده‌های شما تا 8 لیست مختلف تولید می‌کند که هر یک متمرکز بر یک ژانر هستند. این لیست‌ها هر از گاهی آپدیت می‌شوند و مثل لیست اسپاتیفای فقط جمعه‌ها به روزرسانی نمی‌شوند. اگر یکی از لیست‌های My Mix را می‌پسندید می‌توانید روی گزینه save کلیک کنید تا به شکل یک لیست پخش مجزا ذخیره شده و وقتی به صورت خودکار به روزرسانی می‌شود، ناپدید نشود.

Tidal Masters

در اولین روزهای شروع به کار پلتفرم‌های استریمینگ، خیلی از طرفداران موزیک از به کار بردن چنین سرویس‌هایی خودداری کرده و دانلود را ترجیح می‌دادند چون چنین سرویس‌هایی از نظر کیفیت صدا عملکرد خیلی خوبی نداشتند. استریمینگ بیشتر با نرخ بیت بر ثانیه کمتر کار می‌کرد چون شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت مایل به انتقال فایل‌هایی با حجم انبوه نبودند. خوشبختانه این شرایط تغییر کرد و تیدال هم با ارائه سری Tidal Masters در این زمینه پیشگام شد.

توصیه می‌کنیم که برای دستیابی به بهترین کیفیت از رده ‌های فای استفاده کنید (که حدود 20 دلار در ماه قیمت دارد). اسپاتیفای و اپل موزیک هیچ کدام از نظر کیفیت به تیدال نمی‌رسند. موزیک‌های باکیفیت بالا در تیدال یک علامت M یا Master طلایی رنگ دارند که نشان دهنده کیفیت بالای آنهاست. نرخ بیت هم فراتر از کیفیت سی دی (44.1 کیلوهرتز/16 بیت) است و معمولاً 96 کیلوهرتز/24 بیت است. Masters حاصل یک همکاری با MQA است که بدون فشرده سازی زیاد یا انتقال انبوهی داده، کیفیت صدای خیلی خوبی فراهم می‌کند.

خیلی از فایل‌های صوتی باکیفیت بالا، تبدیلی از مسترهای سی دی یا مسترهای طراحی شده برای سایر پلتفرم‌ها هستند اما MQA واسطه‌ها را از بین برده و به جای تبدیلِ یک فایل تبدیل شده، فایل صدا را مستقیماً از استودیوی تولید کننده در اختیار شما قرار می‌دهد. با عضویت در طرح ‌های فای می‌توانید این ترک‌های باکیفیت را دانلود کرده و روی دستگاه ذخیره کنید که برای گوش کردن به موزیک در خودرو بسیار مناسب است.

تیدال

تیدال

ویدیوهای اختصاصی و صدای 360 درجه

بر خلاف خیلی از اپلیکیشن‌های استریمینگ، تیدال یک مجموعه اختصاصی از ویدیوهایی دارد که از طریق صفحه اصلی می‌توانید به آنها دسترسی پیدا کنید. در اینجا می‌توانید کنسرت‌های مختلف و ویدیوهای هیپ‌هاپ را به صورت کامل مشاهده کنید و با کیفیت اچ دی روی تلویزیون پخش کنید.

قابلیت 360 Reality Audio از تکنولوژی صدای فضایی برای تفکیک ابزارهای صوتی و صداها و پخش آنها در یک فضای سه بعدی مجازی استفاده می‌کند. این یعنی اگر کنسرت سال 1968 سانتانا در Fillmore را گوش می‌کنید می‌توانید صدای ساز بانگو را از صدای گیتار خود سانتانا تفکیک کنید به نحوی که انگار این ساز دقیقاً در مقابل شما نواخته می‌شود. در صورت جفت کردن این سرویس با هدفون‌های سازگار سونی می‌توانید صدا را متناسب با گوش خودتان تنظیم کنید. تیدال یک مجله آنلاین هم دارد که مقالات جذابی درباره هنرمندان در آن منتشر می‌شود.

گزینه‌هایی فراتر از اسپاتیفای، اپل و تیدال

اگر به دنبال کیفیت صدای فوق العاده هستید و مایل به کار با تیدال نیستید، می‌توانید از سرویس فرانسوی Qobuz استفاده کنید که در حوزه موزیک کلاسیک تخصص دارد و از نظر کیفیت صدای بالا عملکرد فوق العاده‌ای دارد. Deezer هم یک طرح رزلوشن بالا دارد که می‌تواند گزینه خوبی باشد و مثل اپل موزیک حالت کارائوکه هم دارد.

شاید با یکی از بزرگترین از سرویس‌های استریمینگ جهان یعنی آمازون موزیک آشنا نباشید. با طرح پرایم می‌توانید به حدود 2 میلیون موزیک آمازون دسترسی داشته باشید. Amazon Music Unlimited هم مثل تیدال دو رده استاندارد و اچ‌دی دارد و سطح قیمت آن شباهت زیادی به تیدال دارد و برای کاربران پرایم هم تخفیف ارائه می‌کند. لازم به ذکر است که دستمزد Amazon Music Unlimited برای هر استریم 0.012 دلار است اما اگر می‌خواهید کمک مستقیم به موزیسین‌ها ارائه کنید می‌توانید از Bandcamp استفاده کنید یا مستقیماً به خود هنرمند محبوبتان پرداخت کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟