به تازگی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه شرکت ال جی قصد دارد تولید موبایل را رها کند در نتیجه تصمیم گرفتیم نگاهی به محصولات این شرکت در سالهای اخیر و تلاشهای سخت این شرکت در این حوزه داشته باشیم.
شرکت ال جی همیشه به شهرتی که لایق آن بوده نرسیده. مثلاً ال جی KE850 پرادا در دسامبر 2006 رونمایی شد و اولین گوشی مجهز به صفحه لمسی خازنی و رابط کاربری تمام لمسی بود. البته در ماه ژانویه اپل هم از اولین آیفون خودش رونمایی کرد که باعث شد پرادا کم فروغ تر شود. امروزه همه آیفون را شروع انقلاب صفحه لمسی میدانند اما نقش ال جی در این زمینه عمدتاً فراموش شده است.
گوشی ال جی KE850 پرادا رابط کاربری سیاه و سفید جذابی داشت
شرکت ال جی در اواسط سال 2007 از KU990 Viewty رونمایی کرد که اولین گوشی هوشمند مجهز به قابلیت ضبط ویدیوهایی با حرکت آهسته (اسلو موشن) بود. این گوشی قابلیت ضبط کلیپهای 320 پیکسلی با نرخ فریم 120 fps (فریم بر ثانیه) را داشته و میتوانست سرعت تصویر را تا 4 برابر کاهش دهد. (در ادامه تصویری از کلیپ ضبط شده در حدود یک دهه پیش را مشاهده میکنید). در بیشتر موارد نوآوریهای شرکت ال جی متمرکز بر دوربین بود. این شرکت اولین گوشی مجهز به قابلیت ضبط ویدیوهای فول اچ دی یا به عبارتی 1080 پیکسلی را رونمایی کرد – یعنی Optimus 2X 2011.
همان سال ال جی یکی از اولین گوشیهای مجهز به دو دوربین را هم رونمایی کرد یعنی Optimus 3D. البته خیلی زود این ایده کنار گذاشته شد و شرکت ال جی دوباره به طراحی دوربین تک برگشت.
ال جی آپتیموس سه بعدی اولین گوشی مجهز به دو دوربین بود
این موضوع در سال 2016 یعنی وقتی ال جی از جی 5 رونمایی کرد تغییر کرد. این گوشی مجهز به اولین دوربین دوتایی مفید و کاربردی بود که دوربین اصلی آن 16 مگاپیکسلی (با زاویه دید 75 درجه) و دومی یک دوربین زاویه عریض 8 مگاپیکسلی بود (که زاویه دید 135 درجه داشت). این روزها تقریباً همه گوشیهای سطح مبتدی هم لنز زاویه عریض دارند.

البته پیشرفتهای ال جی فراتر از دوربین بود. مثلاً Optimus 2X اولین گوشی هوشمند مجهز به پردازنده دو هستهای بود و حتی در کتاب رکوردهای گینس هم ثبت شده است.

Optimus 4X HD توانست لقب اولین گوشی مجهز به پردازنده چهار هستهای را از آن خود کند اما Optimus G (2012) اولین گوشی بود که مجهز به چیپست جدید اسنپدراگون S4 پرو شده بود. بعد از آن مدلهای جدیدی از Optimus G عرضه شده و اولین سری از پرچمدارهای ال جی را تشکیل دادند از جمله جی 5 که پیش از این به آن اشاره شد و ال جی جی 3 که یکی از اولین گوشیهای مجهز به صفحه نمایش 1440p بود (البته اولین نبود اما از نظر عرضه در سطح جهان اولین محسوب میشود).

این شرکت معمولاً از نظر طراحی هم همیشه یک گام جلوتر از زمان خودش بوده. BL40 New Chocolate (2009) اولین گوشی بود که صفحه نمایشی اولترا واید با نسبت ابعاد 21 به 9 داشت. در آن زمان ابعاد این گوشی عجیب به نظر میرسید و بعضیها این گوشی را با ریموت کنترل مقایسه میکردند اما حالا چنین گوشیهایی پرکاربرد و عادی شده اند.
BL40 New Chocolate ال جی اولین صفحه نمایش با نسبت ابعاد 21 به 9 را داشت
شاید پس از Project Ara شرکت گوگل، ال جی جی 5 اولین گوشی اندروید پیمانهای (یعنی دارای اجزای قابل تفکیک) باشد. سیستم مجیک اسلات این گوشی پیاده سازی خوبی نشد اما حداقل نشان داد که ال جی از امتحان کردن چیزهای جدید ترسی ندارد.
اجزای گوشی پیمانهای ال جی جی 5: دوربین، های فای
نکسوس 4 هم بر اساس Optimus G طراحی شد. از جهات مختلف این گوشی یکی از رقبای پرچمدارها بود و زمانی که در اواخر سال 2012 روانه بازار شد تنها 300 دلار قیمت داشت اما مجهز به تراشه قدرتمند اسنپ دراگون S4 پرو بود. دقت داشته باشید که اوپو فایند 5 با همان تراشه در آن زمان 500 دلار قیمت داشت. همچنین میتوانستید S4 پرو را در نسخه مخصوص شرکت AT&T از گلکسی S III هم داشته باشید اما تنها پیش پرداخت آن 200 دلار بود. حتی نوکیا لومیا 920 هم بدون سیم کارت 450 دلار قیمت داشت.
در هر صورت نکسوس 4 اولین گوشی اندروید بود که از قابلیت شارژ بی سیم Qi پشتیبانی میکرد که این فناوری هم جزء فناوریهای متداول در گوشیهای امروزی است. نکسوس اولین «اندروید» بود که با این فناوری عرضه میشد چون لومیا 920 حدود دو هفته زودتر از آن روانه بازار شد.

ال جی برای طرفداران فناوریهای صوتی هم محصولات خاصی ارائه کرد و خیلی از این افراد Quad DAC را که با ال جی V20 رونمایی شد، تحسین کردند. همکاری نزدیک این شرکت با گوگل هم ثمربخش شد و V20 تبدیل به اولین گوشی شد که با اندروید 7 Nougat رونمایی شد و البته نمیتوان صفحه نمایش خطی عجیبی که بالای صفحه نمایش اصلی قرار داشت را فراموش کرد (که سال قبل با V10 رونمایی و معرفی شد). ال جی ادعا میکند که V20 اولین محصولی بود که مجهز به سیستم تثبیت تصویر کوالکام شد که به ارتقای عملکرد تثبیت تصویر نوری کمک میکرد.
LG V20 به دلیل مجهز بودن به سیستم Quad DAC صدای بسیار باکیفیتی داشت
ال جی جی فلکس اولین گوشی انعطاف پذیر جهان و مجهز به صفحه نمایش P-OLED و باتری LiPo منحصربفرد بود که هر دو در نوع خود اولین بوده و در خود شرکت ال جی طراحی شده بودند. همچنین پشت جی فلکس یک پوشش خود ترمیم خاص هم قرار داشت که باعث میشد همه خشهای روی سطح آن خودبخود ترمیم شوند.
گر چه این انعطاف پذیری و میزان خم شدن آن خیلی زیاد نبود و این گوشی در اصل یک گوشی تاشو محسوب نمیشد اما ابتکار شرکت ال جی در طراحی اجزای گوشی هوشمند باعث شد سایر برندها هم بتواند دستگاههای بهتری تولید کنند. مثلاً ال جی برای آیفونهای 2018 یکسری باتری L شکل ساخته و ممکن است در حال طراحی صفحه نمایش تاشو برای اپل هم باشد.
ال جی جی فلکس اولین گوشی انعطاف پذیر جهان
مشخص نیست که چرا ال جی هیچ وقت نتوانست این ابتکاراتش را جهانی کند اما در سالهای فعالیتش موفق به طراحی محصولاتی جذاب و منحصربفرد شد. با تصمیم اخیر ال جی دل ما هم برای محصولات این شرکت تنگ خواهد شد و امیدواریم که ال جی از این رویکرد مبتکرانه برای تولید سایر محصولات و گجتهای خودش استفاده کند.