با توجه به اتفاقات و رویدادهایی که در یک دو سال اخیر رخ داد، حالا همه ما بیشتر از همیشه در خانه هستیم و بیشتر از هر زمانی به سرگرمیهای آنلاین نیاز داریم. یکی از این سرگرمیها سرویسهای استریمینگ است.
اما برای شروع این کار دقیقاً به چه چیزهایی نیاز دارید؟ معمولاً تجهیزات توصیه شده توسط یوتیوبرهای معروف گران قیمت و کار با آنها سخت و پیچیده است. با توجه به این موضوع آیا میتوان این کار را با بودجه محدود انجام داد؟ خوشبختانه پاسخ این سوال مثبت است اما این موضوع بستگی به نوع استریمینگ مورد نظر شما دارد.
برای وی لاگهای آنلاین میتوان فقط از یک موبایل و یکسری تجهیزات نورپردازی مناسب استفاده کرد اما اگر به دنبال گیمینگ هستید و فعلاً کامپیوتر یا کنسول ندارید، باید کمیهزینه صرف این کار کنید. در نتیجه ما یک فهرست جامع از ابزارهای مورد استفاده برای این کار تهیه کردیم که میتوانید از سایتهای آنلاین تهیه کنید.
کنسول
بیشترین خرج مربوط به دستگاهی است که قرار است بازیها را روی آن اجرا کنید. اگر کنسول نسل قبل دارید یا به دنبال خرید ایکس باکس سری ایکس یا PS5 هستید در این صورت میتوانید مستقیماً انتخاب کنید که با کنسول از استریمینگ پلتفرم توئیچ استفاده کنید. اگر میخواهید از خودتان حین اجرای بازی ویدیو گرفته و استریم کنید کار کمیسخت تر میشود.
هر چند ایکس باکس از وبکمهای USB معمولی پشتیبانی میکند اما برای سونی باید به دنبال خرید دوربین مخصوص پلی استیشن باشید. دوربین PS5 در تاریخ 12 نوامبر رونمایی شد. اگر قرار باشد مستقیماً از روی کنسول استریم کنید گزینههای محدودتری خواهید داشت اما با انجام این کار میتوانید در هزینهها صرفه جویی کنید.
اگر هم کامپیوتر و هم کنسول در اختیار دارید میتوانید یک کارت کپچر مثل Elgato HD60 S بخرید تا محدود به کنسول و اکوسیستم و قابلیتهای محدود آن نباشید.
کامپیوتر یا لپ تاپ
بدون شک کامپیوتر یا لپ تاپ با توجه به قدرت بیشترشان نسبت به کنسول برای استریمینگ مناسب تر هستند. البته اینطور نیست که همه کامپیوترها یا لپ تاپها یکسان باشند چون الزامات مورد نیاز برای اجرای بازی با کیفیت بالا هزینه زیادی دارند و قطعاً این هزینهها برای پخش تصویر حین انجام این کار بیشتر هم خواهد شد. عدهای حتی از دو سیستم استفاده میکنند تا حجم کار اجرا و پخش بازی روی دو سیستم توزیع شود.
در مجموع میتوان گفت که حداقل مشخصات برای استفاده از تنظیماتی با یک کامپیوتر به این شرح است:
- پردازندهای با حداقل 6 هسته و 12 ریسمان (مثل Ryzen 5 3600)
- 16 گیگابایت رم
- گرافیک Nvidia GeForce GTX 1660 یا AMD Radeon RX 590 و یا یک گرافیک قوی تر.
توصیه میکنیم که در صورت امکان حتماً از تنظیمات قوی تر استفاده کنید اما اگر برای بودچه محدودیت دارید، تنظیمات اشاره شده برای شروع مناسب است. برای سر هم کردن کامپیوتر باید نکات زیادی را در نظر داشته باشید و راهنمای روکیدا به شما برای انجام این کار کمک میکند.
دوربین
اگر میخواهید حین اجرای بازی از خودتان فیلم بگیرید، در این صورت چند گزینه خواهید داشت که از نظر قیمت بسیار با هم تفاوت دارند. قبل از اینکه به فکر خرید دوربین 4K GoProیا یک دوربین DSLR باشید، دقت داشته باشید که حجم ویدیو برای استریمینگ باید کوچک باشد.
خیلی از استریمرها از وبکم C920 HD Pro استفاده میکنند اما هر دوربینی با رزولوشن 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه میتواند کافی باشد. خود دوربین به اندازه نورپردازی مهم نیست.
اگر بنا به مسائل امنیتی و حریم خصوصی ترجیح میدهید که چهره شما یا فرزندتان در ویدیوها مشخص نباشد، میتوانید از نرمافزار FaceRig استفاده کنید. این نرمافزار در استیم موجود است و چهره شما را با یک آواتار دلخواه جابجا میکند و مجموعهای کامل از سبکها و مدلهای مختلف در اختیار شما قرار میدهد. همچنین میتوان از آن در هر اپلیکیشنی که تصاویر وبکم شما را نمایش میدهد مثل زوم هم استفاده کنید.
میکروفون
معمولاً وقتی به استریمرها فکر میکنیم، اولین چیزی که به ذهن ما میرسد هدستهای بزرگی است که گیمرها از آن استفاده میکنند (مثلاً حالا Razer Kraken Kitty تبدیل به یکی از مشخصههای استریمرهای توئیچ شده است). نکته اینجاست که اکثر استریمرها از این هدستها استفاده نمیکنند چون کیفیت صدای میکروفون این صداها برای پخش چندان مناسب نیست.
گزینه بهتر با اختلاف زیاد میکروفون USB است. میکروفونهای USB مقرون به صرفه زیادی در بازار موجود هستند که کیفیت صدای شفاف تری دارند. مثلاً Blue Yeti Snowball یکی از این گزینهها است که کاربران زیادی را به خود جلب کرده و برندهایی مثل Razer و HyperX هم میکروفونهای اقتصادی خودشان را معرفی کرده اند مثل Razer Seiren Mini و HyperX Solocast.
این یعنی میتوانید با استفاده از ایرفونهایی که احتمالاً از قبل برای گیمینگ تهیه کردید در هزینهها صرفه جویی کنید اما توصیه میکنیم که اگر قرار است چندین ساعت بازی اجرا کنید، هدفونهایی با قابلیت حذف نویز را انتخاب کنید که کار با آنها بسیار راحت است. میکروفون USB هم میتواند برای شما کار کند (اگر با کنسول بازی میکنید) اما باید مطمئن شوید که با دستگاه شما سازگاری داشته باشد – که البته بیشتر میکروفونها سازگار هستند.
نورپردازی
وجود نورپردازی مناسب برای محیط جزء مهم ترین عناصر در استریمینگ است و باید بیشتر به آن الویت بدهید تا خرید دوربین گران قیمت. اکثراً برای این کار از سافت باکسهای استودیو یا ابزارهایی مثل Elgato Key Light یا لایت بار Philips Hue Play استفاده میشود که هر دو برای افرادی که فضای زیادی در اختیار ندارند مناسب هستند.
نوپردازی خوب کیفیت ویدیو را بلافاصله تغییر میدهد اما متأسفانه محصولات حرفهای فراتر از محدوده بودجه خیلی از مردم هستند. به جای این کار میتوانید نور چراغهای روی میز را با تاباندن به سمت دیوار پخش کنید یا اگر تصویربرداری را حین روز انجام میدهید، جلوی یک پنجره قرار بگیرید.
لوازم جانبی
با استفاده از لوازم جانبی میتوانید شخصی سازی را انجام دهید. باید به پس زمینه استریم توجه ویژهای داشته باشید و میتوانید از نورپردازی RGB، نمایش یکسری آیتم خاص یا آثار هنری استفاده کنید. اگر سبک مورد علاقه شما به این صورت نیست باز هم جای نگرانی نیست چون فقط کافیست همه چیز در تصویر تمیز و مرتب باشد تا شما تمرکز اصلی باشید.
اگر امکان تغییر محیط برای شما وجود ندارد یا مایل نیستید که محیط منزل شما در ویدیو مشخص باشد، میتوانید از صفحه سبز استفاده کنید. تنظیم کروما کی (یک تکنیک جلوههای ویژه که از آن برای حذف پس زمینه استفاده میشود) در نرمافزارهای استریمینگ مثل OBS یا Streamlabs بسیار راحت است و اگر بودجه کافی را دارید میتوانید از Elgato Green Screen برای تنظیم سریع محیط استفاده کنید بدون اینکه فضای منزل شما شلوغ شود.
Elgato محصولی گران تر به نام Stream Deckهم دارد که یک ابزار قابل برنامه نویسی است و میتواند به ارتقای سرعت اجرای کارها و پلاگینها کمک کند. هر کلید این ابزار یک صفحه LED قابل تنظیم برای انتخاب آیکنهای دلخواه دارد.
از نظر نرمافزاری هم یک وی پی ان استریمینگ کامل میتواند سرمایه گذاری خوبی باشد و علاوه بر افزایش امنیت زندگی آنلاین و ناشناس نگه داشتن شما، منبعی عظیم از محتوای نت فلیکس، پرایم ویدیو و غیره را در اختیار شما قرار میدهد.
امنیت
در حال حاضر توئیچ تنظیمات نظارت والدین برای کنترل محتوای در دسترس کودکان ندارد پس باید مراقب استفاده کودکان از این پلتفرمها باشید. یوتیوب از این نظر عملکرد بهتری دارد و به شما امکان میدهد بعضی از تولیدکنندگان محتوا را که مطالبشان مناسب سن پایین نیست محدود کنید اما معمولاً در هر دو پلتفرم مشکلاتی از نظر کامنتهای نامناسب و تبعیض مشاهده میشود.
در هر صورت با هر سنی توصیه میشود که استریم و پخش محتوا را با احتیاط شروع کنید، فراموش نکنید که در هر پلتفرمی امکان رویارویی با برخوردهای ناراحت کننده وجود دارد. سعی کنید با رعایت نکات و اصول امنیتی از بروز مشکل برای خودتان پیشگیری کنید.
روکیدا امیدوار است که این مسیر را با موفقیت طی کنید!