ماموریت ناسا برای شناخت شفق قطبی: مار خوش خط و خال کره زمین

توسط امیرحسین حیدرزاده
ماموریت ناسا برای شناخت شفق قطبی: مار خوش خط و خال کره زمین

دوران مدرسه را به یاد دارید؟ یکی از دوستان قد بلند خود را می‌دیدیم. به جای سلام، از او می‌پرسیدیم: هوا آن بالا چطور است؟

متاسفانه ناسا یک دوست بسیار قد بلند برای فهمیدن شرایط آب و هوا در فضا ندارد. برای انجام سفرهای فضایی و شناخت همسایه‌های خود به درک بهتر باد و انفجارهای خورشیدی نیاز داریم.

آژانس فضایی ناسا به شکل رسمی در دو پروژه شرکت کرد. نام آن‌ها تلسکوپ طیف سنج ماورای بنفش با نام ماموریت اپسیلون (EUVST) و برنامه تصویر برداری الکتروجت زیمان (EZIE) است.

این دو پروژه از سه پروژه ناسا در سپتامبر ۲۰۱۹ انتخاب شدند. مبلغ ۴۰۰.۰۰۰ دلار برای مطالعه طرح مفهومی پروژه پرداخت شد.

EUVST یک تلسکوپ خورشیدی خواهد بود. چشم‌های انسان در فضا که با دقت به خورشید نگاه می‌کنند. ما به دنبال بادهای خورشیدی و نحوه بیرون ریختن مذاب خورشید می‌گردیم.

ماموریت ناسا برای شناخت شفق قطبی: مار خوش خط و خال کره زمین

وظیفه ناسا در این ماموریت چیست؟

این تلسکوپ احتمالا در سال ۲۰۲۶ به فضا پرتاب می‌شود. آژانس هوافضا ژاپن هدایت پروژه را انجام می‌دهد. ناسا در این پروژه ۵۵ میلیون دلار هزینه می‌کند.

ردیاب ماورای بنفش، قطعات الکتریکی، اجزای طیف سنج و یک تلسکوپ راهنما توسط ناسا ساخته می‌شود.

پروژه EZIE از سه ماهواره کوچک تشکیل شده است. این ماهواره‌ها برای مطالعه شفق قطبی یا جریان الکتریکی در بالای قطب زمین استفاده می‌شوند.

دانشمندان به دنبال بررسی این جریان الکتریکی از آسمان تا زمین هستند. پدیده‌ای که باعث ایجاد شفق قطبی می‌شود در سیگنال‌های رادیویی و ارتباطی مشکل ایجاد می‌کند.

شفق قطبی به اندازه زیبایی خود بی رحم است. می‌تواند به فضاپیمایی که در مدار زمین قرار دارد آسیب برساند.

اما ناسا یا آژانس‌های فضایی دیگر چه اهدافی از این ماموریت‌ها دارند؟ درک ما از فیزیک پدیده‌های فضایی بسیار کم است. ما به اطلاعات بیش‌تری برای بررسی آن‌ها داریم.

ماموریت ناسا برای شناخت شفق قطبی: مار خوش خط و خال کره زمین

ما هر روز خورشید را می‌بینیم، گرمای آن‌ را لمس می‌کنیم اما تقریبا چیزی در مورد آن نمی‌دانیم!

ناسا در مجموع  ۵ پروژه انتخاب کرد و به آن‌ها ۱.۲۵ میلیون دلار پرداخت کرد. وظیفه آن‌ها ایجاد یک طرح مفهمومی از پروژه بود.

هدف نهایی پیش بینی شراره‌ها و انفجارهای خورشید است. جان فضانوردان در آسمان به این تحقیقات وابسته است.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟