خودرو کیا اسپورتیج 2017 ، نسل جدید و ارتقا یافته از خودرو های محبوب مدل اسپورتیج تولید شده توسط کمپانی خودروسازی کره ای کیا می باشد .
خودرو اسپورتیج طی حدود 15 سالی که از تولید نخستین مدل آن می گذرد دچار تغییرات و تحولات بسیار زیادی شده است .
پس از آن که مدل های 2014 ، 2015 و 2016 خودرو کیا اسپورتیج فروش موفقیت آمیزی را تجربه نمودند کمپانی کیا با تغییراتی در خودرو کیا اسپورتیج و اروپایی تر نمودن چهره آن ، سعی در فتح کامل عرصه خودروهای میان قیمت کراس اور اسپورت در اروپا ، امریکای شمالی و آسیا دارد .
با بررسی تخصصی خودرو کیا اسپورتیج 2017 همراه روکیدا باشید .
یکی از خودروهای کرهای موجود در بازار ایران که به واسطه قیمت و ظاهر جذابش توانسته جایگاه خوب و فروش بالایی را به خود اختصاص دهد، کیا اسپورتیج است. شرکت کیا چند ماه پیش مدل 2017 این کراساوور را به معرض نمایش گذاشت و حالا عرضه و فروش آن در دنیا شروع شده است.
یکی از خودروهای به نمایش درآمده در آغاز به کار نمایشگاه لسآنجلس در شمال آمریکا، نسل چهارم کیا اسپورتیج است. کیا اسپورتیج که میتوان آن را به دلیل اشتراکات زیادش برادر هیوندای توسان نامید، چند سالی است که به همراه برادرش میهمان بازار خودرویی کشورند و بازار ایران، تا به حال دو نسل از آنرا تجربه کرده است. اکنون با گذشت حدود 4 سال از عمر نسل سومش و با ورود هیوندای ix 35 جدید به بازار جهان، کیا نیز از رقبا عقب نمانده و اخیراً نسل چهارم این مدل را به دنیا معرفی کرده است.
نسل سوم اسپورتیج توانست جایزه کیفیت و رضایتمندی مشتریان را از AutoPacific VSA به خود اختصاص دهد. همچنین با دریافت 5 ستاره ایمنی از موسسه NHTSA خودرویی ایمن به شمار میرفت. چنین دستاوردهایی انتظارات را از نسل چهارم اسپورتیج افزایش میداد و به همین دلیل نیز حالا شاهد اسپورتیجی هستیم که از همه نظر تغییرات متعددی به خود دیده است. کیا تصمیم دارد تا به وسیله اسپورتیج رشدی را که در بازار اروپا داشته دنبال کند چراکه این خودرو در بازار اروپا پرچمدار فروش خودروهای کیاست و توانست بیش از یک چهارم فروش اروپایی کیاموتورز (بیش از 27 هزار دستگاه در سال 2014) را به خود اختصاص دارد.
نسل سوم اسپورتیج به لحاظ ایمنی خوب بود ولی حالا در نسل چهارم خوبتر شده! اسپورتیج هم در بازار آمریکا و هم در بازار اروپا، تستهای تصادفش را با موفقیت پشت سرگذاشته است. اسپورتیج 2017 از طرف موسسه ایمنی IIHS آمریکا توانست لقب Top Safety PickPlus بگیرد؛ بدین معنی که خودرو در تمام تستهای این موسسه بالاترین امتیاز ممکن را گرفته است.
نسل چهارم اسپورتیج در نیمه اول سال 2016 بهعنوان مدل 2017 به بازار اروپا عرضه شد و سپس به آمریکا رفت. حالا هم نوبت بازار ایران رسیده است و از این به بعد هیوندای توسان، میتسوبیشی ASX و امجی GS باید با رقیب تازه خود دستوپنجه نرم کنند. اسپورتیج 2017 در بازار آمریکای شمالی قیمت پایهای 23000 دلاری دارد. در ایران نیز قیمت رسمی این خودرو از طرف نمایندگی هنوز اعلام نشده است ولی در بازار از حدود 165 میلیون تومان فروخته میشود.
یکی از خصوصیات معرکه این خودرو این است که اسپورتیج گارانتیِ 10 ساله و همچنین 160هزار کیلومتری دارد. این موضوع در بررسی خودروها برترین خصوصیت یک ماشین نیست. اما اگر گارانتی طولانی مدت برایتان مهم است این ویژگی آن عالی است.
اسپورتج سواری خوبی دارد و مدل جدید آن باید قاعدتا با افزودن تعلیق عقب چند اتصاله بر روی همه مدل ها تقویت شده باشد . سفتی پیچش 39 درصد بهتر شده است و بدنه مستحکم تر ، تعلیق را بهتر کرده است . در نهایت ، کیا موتور برقی کنترل سرعت را به فرمان منتقل کرد که احساس و دقت بیشتری ایجاد می کند .
در بخش کناری خودرو تغییرات زیادی به چشم نمیخورد اما در قسمت پشتی میتوان موارد کاملا جدیدی را مشاهده نمود. چراغ های LED عقب یک فرم جدید و حالت مستطیلی شکل کشیدهتر را نسبت به مدل قبلی تجربه کرده و چراغهای داخلی در آن به مدل U شکل مجهز شدهاند. در فاصله بین دو چراغ از با یک نوار کروم رنگ استفاده شده که مقدار کمی برجستگی از سطح خودرو دارد. نشان کیا هم درست در پایین این نوار جاخوش کرده و محل قرارگیری پلاک از روی سپر عقب به قسمت بالاتر منتقل شده است.
کیا در مدل جدید دست به یک بازطراحی کامل در قسمت جلویی خودرو زده که از مهمترین تغییرات میتوان به چراغ هایجلو، جلوپنجره و مه شکنها اشاره کرد. چراغهای جلو علاوه بر تغییر ظاهری و فرم جدید، به محلی بالاتر منتقل شده و با کاپوت جلو بیشتر هماهنگ شده است. از طرفی مه شکهای جلویی از طراحی کاملا جدید و اروپایی مکعبی چند تکه بهرهبردهاند. جلوپنجره هم از حالت کسل کننده با خطوط افقی خلاص شده و به یک طراحی لانه زنبوری جذابتر مجهز شده است. اوج تغییر در این قسمت جدا شدن کامل چراغ های جلو از جلوپنجره است که هیچ فصل مشترکی با یکدیگر ندارند. همچنین آرم کیا هم به بیرون و قسمت بالایی جلوپنجره منتقل شده که جذابتر به نظر میرسد.
برای اولین بار نسخه GT Line از اسپورتیج نیز قابل سفارش است تا مشتریان بتوانند سواری اسپرتی را با آن تجربه کنند. همچنین برای اولین بار و تنها در نسخه GT Line پیشرانه 1.6 لیتری مجهز به توربو قابل سفارش است تا قدرت 177 اسببخار و گشتاور 265 نیوتنمتر را به کمک گیربکس 7سرعته اتوماتیک دو کلاچه به چرخهای خودرو منتقل کند. این گیربکس جدید به لطف تعویض سریعتر دندهها تجربه رانندگی اسپرت و جذابی را به همراه خواهد داشت. علاوه براین تجهیزات و امکانات منحصر به فردی برای این نسخه در نظر گرفته شده است.
با حرکت به سمت دیدگاه جانب دارانه و فاصله گرفتن از بحث فنی به استایل اسپورتج می رسیم که عمدتا در آلمان رقم خورده است اما از خود کارخانه کیا در کره و ایالات متحده هم استفاده شده است . در کل ، طراحی آن نو و گران قیمت به نظر می رسد اما تنها بخش های سوال برانگیز ، چراغ های جلو و پنجره جلو هستند . وقتی به آن ها به تنهایی نگاه کنی ، همان چراغ جلوهای خمیده به عقب شیک و اسپرتی با مشخصه های کیا و پنجره جلوی بینی ببری قدرت مند و جذاب هستند .
برخی شاید بگویند این حالت جلو ما را یاد Alfa Romeo 4C می اندازد . آدم های شکاک تر شاید تاثیر این طراحی در یک کراس اوور قد بلند را زیر سوال ببرند . این ظاهر ما را کمی یاد محصولات اخیر فرانسوی و پژو 2008 و برادران آن می اندازد .
اسپورتیج 2017 هم بصورت دیفرانسیل جلو عرضه شده است و هم با سیستم محرکه AWD که خوشبختانه مورد دوم در اختیار مشتریان ایرانی قرار گرفته است. سیستم AWD اختصاصی کیا Dynamax نام دارد که از سال 2010 روی محصولات کیا قرار گرفت ولی جدیدترین نسخه آن برای نخستینبار روی سورنتو 2016 امتحانش را پس داد. داینامکس با سیستم توزیع گشتاور در پیچها (TVCC) کار میکند. برخلاف AWDهای معمولی که بعد از اتفاق، واکنش نشان میدهند اما داینامکس میتواند در هر لحظه گشتاور منتقل شده به چرخها و همچنین هرزگردی آنها را رصد کند.
از پشت فرمان آن چه خواهید دید ، نمای داخلی زیباتر شده اسپورتیج است که سطحی نرم و راحت تر دارد ؛ پنل ابزار آن که 10 درجه به سمت راننده انحراف دارد ، دکمه های برجسته و چینش منطقی که دارد در کنار یک صفحه لمسی 7 اینچی قرار گرفته اند .
موتور اسپورتج مخصوص ایالات متحده و جزئیات سبک آن هنوز موجود نیستند زیرا این خودرو ، تازه کار خود را در بازار اروپا شروع کرده است . آن طرف آب ، کراس اوورها با قدرت 130 اسب بخاری چهارسیلندر 1.6 لیتری ، 175 اسب بخاری با چهارسیلندر توربوشارژ 1.6 لیتری ، و سه مدل دیزلی از 1.7 تا 2 لیتری و 114 تا 182 اسب بخاری موجود هستند . در اینجا بنا را بر این می گذاریم که موتور توربوشارژ چهارسیلندری 1.6 لیتری کیا ، مدل پایه آن باشد و احتمالا موتور توربو شارژ گازی 2 لیتری اسپرت ترین SX را پوشش می دهد . اسپورتیج صحرایی با یک موتور 180 اسب بخاری 2.4 لیتری چهارسیلندری عادی و 260 اسب بخاری 2 لیتری چهارسیلندری توربو بر روی مدل SX سوار است .
شاید کیا قبول نداشته باشد ولی موتور توربوی 1.6 لیتری اش همان موتوری است که در هیوندای توسان 2016 بکار گرفته شده است ! مسئله دیگر عاریت گرفته شده از توسان، جعبه دنده تمام اتوماتیک هفت دنده ای دوکلاژه در اسپورتیج است که با توربوی 1.6 لیتری هیوندای یکی است. اگر قرار بود کیا همان استراتژی موتوری را برای اسپورتیج جدید خود تکرار کند که در مدل های قدیمی به کار گرفته بود و توربوشارژ 2 لیتری را با آن مخلوط کند، انتظار داشتیم که این موتور بزرگتر با شش دنده اتوماتیک ست شود. ( درواقع ، موتور 2.0 لیتری کیا اوپتیما دوکلاژه بودن را فدای مبدل گشتاور اتوماتیک سنتی خود کرده است ) مدل های محرک جلو و چهار چرخ متحرک اسپورتج به بازار خواهد آمد اما حالت دنده ای آن احتمالا در اروپا عرضه خواهد شد .
با آنکه در نگاه اول خودرو عریضتر به نظر میآید اما این یک خطای چشمی است! چراکه همچون نسل سوم، عرض خودرو 1855 میلیمتر باقیمانده است. فاصله محوری و طول خودرو نسبت به نسل قبل به ترتیب افزایش 30 و 40 میلیمتری داشتهاند. فاصله دو چرخ جلو افزایش 20 میلی متری داشته اند در حالی که فاصله دو چرخ عقب 10 میلی متر کوتاهتر شده است.
طراحی کابین ساده و مدرن است. برای پوشش کابین ترکیی از سطوح فلزی و پوششهای نرم را شاهد هستیم که در بالاترین سطح کیفیت قرار دارند. در نسل چهارم اسپورتیج فضای سر و پا افزایش یافته است تا سرنشینان راحتتر از همیشه باشند. ستونهای A و C باریکتر شدهاند و محل قرارگیری آینهها نیز بهبود یافته است تا دید عقب و جلو بهبود یابد. در کنار این موارد سفارش سانروف منجر میشود تا فضای کابین دلبازتر به نظر بیاید. همچنین به لطف استفاده از مواد جاذب صدا، افزایش ضخامت شیشهها و عایقبندی سیستم تعلیق میزان صدای نفوذی به فضای کابین کاهش یافته است.
در نمای کنار طراحی عضلانی گلگیرها و شیب ملایمی که در سقف وجود دارد قابل توجه است. در نمای عقب خطهای افقی را میبینیم که قسمتهای مختلف را تفکیک کردهاند. چراغهای باریک عقب با الهام از کانسپت Kia Provo طراحی شده است و با قوسهای درب عقب و اسپویلر سقفی نیز هماهنگی خوبی دارند. همچنین از جداشدن چراغهای راهنما از چراغهای اصلی نیز نباید غافل شد.
یکی یگر از نقاط قوت اسپورتیج، نمای داخلی آن است. البته جادارترین شاسیبلند ممکن محسوب نمی شود ولی فضای نسبتاً خوبی دارد و تودوزی کیا، نمایی زیبا به اتاق بخشیده است. با داشبورد شروع میکنیم که به جای دکمههای لمسی اطراف سیستم اینفوتِینمِنت، تعداد زیادی دکمه دارد که همه ی آنها به روش سنتی هستند ولی مرتب و منظم و عالی کار میکنند.
مانند صندلیهای جلو، صندلی عقب هم خیلی راحت است. فضای کافی برای پاها و سر وجود دارد و همچنین صندلیهای عقب هم پشتیِ قابل تنظیم دارد. وقتی به پشت ماشین میرسیم خبرهای خوب بیشتری است. اگر بیش از 3 ثانیه بایستم، پاوِر لیفتر یا همان دربازکن خودکار صندوق عقب باز میشود که 860 لیتر گنجایش دارد. یک فضای بارِ دو طبقه که زاپاس و لوازم تعمیر در طبقهی اول آن قرار میگیرد.با تا کردن صندلیهای عقب، فضای بار دوبرابر شده و به 1700لیتر افزایش پیدا میکند و در نمای داخلی آن، کیفیت مواد بکار رفته عمدتاً عالی است. پلاستیکهای فشرده هنوز در این محصول مشاهده میشوند؛ طرح دوخت روی داشبورد واقعی نیست.
به داخل کابین که وارد شویم میتوان بهوضوح تغییرات بیشتری همچون بازطراحی بخش مرکزی داشبورد، فرمان و ترکیبات پشت آمپر جدید را مشاهده نمود. صفحه نمایش مرکزی خودرو با ابعاد و برجستگی بیشتری به قسمت بالاتری منتقل شده و اطراف آن توسط دریچههای جدید هوا احاطه شده است. علاوه بر این، کلیدهای کنترلی مربوط به سیستم سرگرمی و صفحه نمایش از کنارهها به قسمت پایینی آن منتقل شدهاند. مجموعه دنده خودرو هم بهخوبی از یک بهروز رسانی جدید بهرهبرده و دیگر خبری از محل دایرهای بزرگ در بخش مرکزی کنسول نیست.
در مدل جدید این قسمت به لطف ارتفاع کمتر کنسول میانی، به پایینتر و کمی هم سمت چپ منتقل شده تا راننده تسلط بهتری برروی آن داشته باشد. فرم بخش مرکزی فرمان به شکل گرد تغییر کرده و چینش دکمههای کنترلی روی آن کاملا حالت جدید به خود گرفته است. همچنین صفحه دیجیتال بزرگ به کاررفته شده در مجموعه پشت آمپر خودرو باعث میشود تا حس بهتر و مدرنتری هنگام رانندگی با اسپرتیج 2017 منتقل شود.
با تعداد زیادی فضای نگهداری لوازم شخصی، تهویههای عقب برای صندلی عقب و درگاه یو.اِس.بی (usb) برای صندلی عقب بهمراه سوکت 12 ولتی در مدلهای ای ایکس (EX)و اِس ایکس (SX)و همچنین طراحی دلچسب اتاق اسپورتیج، در مجموع محیط خوبی برای سرنشین ها به وجود آمده است. زیر کاپوت کیا اسپورتِیج یک موتور 181 اسب بخاری 2400 سی.سی قرار دارد که مدل های ای ایکس(ex) و اِل ایکس(lx) را ساپورت میکند درحالی که مدل توربوی اِس ایکس (sx) یک موتور 2000 سی.سی توربوشارژ به قدرت 240 اسب بخار دارد.
در مدل استاندارد همهی آپشنها با یک گیربکس اتوماتیک ششدنده ارائه میشوند. اگر به نظر شما پرداخت 33هزار دلار برای مدل اِس.ایکس (sx) توربو زیاد است، مشکلی نیست. موتور استاندارد خیلی دقیق و عالی است و گزینهی کممصرف تری است. به این معنی که حتی مدل دیفرانسیل جلوی ال.ایکس (lx) حالا با مدلهای کممصرف مثل مزدا سی.ایکس.فایو(cx5) قابل قیاس است. اگر در جادههای لغزنده دچار مشکل میشوید، با کمک سیستم چهارچرخ محرکِ داینومَکس که دارای یک دیفرانسیل مرکزیِ قفلدار است، کشش بیشتری برایتان ایجاد میکند که با پرداختن 1500دلار بیشتر از قیمت اصلی و در ازای مصرف سوخت بیشتر بدست خواهید آورد. برای مثال مدل اس.ایکس (sx) که چهارچرخ محرک و توربو است در بزرگراه به ازای هر 100 کیلومتر نیم لیتر بیشتر از مدل دیفرانسیل جلو بنزین مصرف میکند.
اگر بخواهیم فرمان را موشکافانه بررسی کنیم، باید بگوییم که فرمان در سرعت کمی مقاومت نشان میدهد تا اسپورتیج بیشتر پایدار بنظر بیاد. ولی بیشتر رانندگان متوجه این موضوع نمیشوند یا برایشان اهمیتی ندارد و میگویند که فرمان تیز و عالی است. فقط دستانداز های سنگین اند که در اتاق حس میشوند. مدل پایه اسپورتیج اِل.ایکس (lx) قیمتی کمتر از 24هزار دلار دارد و امکاناتی از جمله گارانتی مسافت، بلوتوث، شش ایربگ و یک دوربین دنده عقب دارد. اگر 2500 دلار بیشتر بپردازید مدل ای.ایکس (ex) که متوسط به حساب می اید، تجهیزات جالبی دارد. ازجمله سیستم دوگانهی کنترل آب.و.هوا، تودوزی چرم، صندلیهای دارای گرمکن، یک صندلی برقی برای راننده، سیستم ورود بدون کلید به همراه استارت دکمهای، قابلیت اَپِل کار پِلِی و اندروید اُتو.و همچنین یک نمایشگر خازنی 7 اینچی و لمسی که جایگزین نمایشگر 5 اینچی مدل پایه میشود.
تجهیزات کیا اسپورتیج 2017
کیا اسپورتیج های مدل ۲۰۱۷ صادره به بازار امارات عمدتاً در دو نسخه ۲ و ۲٫۴ لیتری عرضه خواهد بود که هر یک از این نسخهها در دو تیپ پایه و یا BASE و نیز فول و یا TOP به فروش خواهد رسید. در اینجا تجهیزات ایمنی و رفاهی مربوط به نسخه ۲ لیتری TOP و نیز ۲٫۴ لیتری TOP به تفکیک درج گردیده است.
تجهیزات استاندارد نسخه ۲ لیتری، تیپ TOP:
سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS) – ۲ عدد کیسه هوای ایمنی – سنسورهای پارک – دوربین دید عقب – سیستم هوشمند ورود بدون کلید – سوئیچ کروز کنترل بر روی فرمان – استراحتگاه دست جلو- فرمان الکتریکی – پوشش چرمی فرمان – نگهدارندههای فنجان – سقف شیشهای پانورامیک – روشن شدن اتوماتیک چراغهای جلو – سیستم روشنایی در روز (LED) – مه شکنهای جلو – آینه بغل به همراه راهنمای روی آن – اسپویلر سقفی – کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان + CD + MP3 + پورت USB،AUX و اتصالات بلوتوث – سنسور حسگر باران – سیستم تهویه مطبوع دستی و…
تجهیزات استاندارد نسخه ۲٫۴ لیتری، تیپ TOP:
سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS)- 6 عدد کیسه هوای ایمنی – سیستم کنترل پایداری (DSC) – سنسورهای پارک – پشتسری فعال – سامانه کنترل لغزش – دوربین دید عقب – استراحتگاه دست جلو – صندلیها و فرمان با پوشش چرمی – نمایشگر MULTI INFORMATION – فرمان الکتریکی – تنظیم برقی صندلیهای جلو – سقف شیشهای پانورامیک – سیستم روشنایی در روز (LED) – چراغ عقب از جنس LED – ریل و اسپویلر سقفی – سیستم هوشمند ورود بدون کلید و دکمه استارت – کروز کنترل و سوئیچ آن بر روی فرمان – سامانه هدایت ناوبری – کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان +CD + MP3 و پورت USB،AUX و اتصالات بلوتوث – سنسور حسگر باران – سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
توضیح: نسخه ۲٫۴ لیتری تیپ BASE تنها با دو عدد کیسه هوای ایمنی عرضه میشود.
آپشن های رفاهی: گرمکن و سردکن صندلیها، سیستم ردیابی نقاط کور (BSD)، سیستم کمک پارک (PAS) و…
کارتون عالیه