تله پورت کوانتومی
یک تیم تحقیقاتی ادعا می کند توانسته با کمک الکترون ها، به تله پورت کوانتومی دست یابد.
تله پورت کوانتومی به ذرات اجازه می دهد تا بر یکدیگر تأثیر بگذارند، حتی اگر به طور فیزیکی به هم متصل نباشند؛ پدیده ای که توسط فیزیکدان مشهور آلبرت انیشتین پیش بینی شده بود.
به جای یک اتاقک تله پورت مانند چیزی که در فیلم های علمی تخیلی دیده ایم، انتقال کوانتومی اطلاعات را منتقل می کند، نه جسم.
دانشمندان به تازگی نشان داده اند که جفت فوتون ها (ذرات ابتدایی بدون جرم)، می توانند کیوبیت های درهم تنیده (واحد اصلی اطلاعات کوانتومی) تشکیل دهند. این کشف حاکی است که این کیوبیت ها می توانند اطلاعات را از طریق تله پورت کوانتومی منتقل کنند.
کیوبیت های الکترون
با این حال، تحقیقات جدید برای اولین بار است که با استفاده از الکترونهای مجزا، شکل گیری کیوبیت ها را نشان می دهد.
جان نیكول، استادیار فیزیک در دانشگاه روچستر می گوید: ما شواهدی از درهم آمیختگی کیوبیت ها را نشان می دهیم که در آن، دو الکترون در هم گیر کرده اند بدون آنکه ذرات با هم تعامل داشته باشند و “دروازه تله پورت کوانتومی” یک تکنیک موثر برای محاسبات کوانتومی به شمار می رود.
انتقال اطلاعات
اجازه دادن به الکترونها برای استفاده از برهم کنشهای کوانتومی و مکانیکی، بدون لمس یکدیگر، می تواند انقلابی در توسعه رایانه های کوانتومی ایجاد کند. از این گذشته، نیمه هادی های داخل رایانه های معمولی، از الکترون ها برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند.
نیكول می گوید: هر الکترون مجزا، می تواند یک کیوبیت باشد، چون به راحتی با هم تعامل دارند.
اما انتقال این اطلاعات در مسافت های طولانی هنوز یک مانع بزرگ است. نیكول افزود: ایجاد تعامل متقابل بین الکترونها از راه دور، برای محاسبات کوانتومی ضروری است.