چطور یک لوگوی فوق العاده طراحی کنیم؟ راهنمای گام به گام طراحی لوگو

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
7 دقیقه
طراحی لوگو را خودتان انجام دهید: راهنمای گام به گام طراحی لوگو

نگران نباشید، این پست تنها مختص طراحان نیست، و نیازی نیست که حتماً در زمینه فتوشاپ فرد خبره‌ای باشید. در عوض، قرار است شما را به سفری ببریم که ممکن است برای هرکسی که حتی تجربه طراحی ندارد نیز کارآمد باشد.

طراحی لوگو را با خلاصه‌ای خلاقانه شروع کنید

شاید وسوسه انگیز به نظر برسد که برای طراحی لوگو بخواهید شروع به یافتن نمونه طرح‌هایی کنید که از استایل و نمای آن خوشتان بیاید، اما بهتر است آنچه که بدان نیاز دارید را روی کاغذ بیاورید، آن را توصیف کنید و سپس شروع به کار کنید، این روش موثرتر و کارآمدتر خواهد بود.

به این روش «خلاصه‌های خلاقانه» می گویند که به عنوان اولین گام مهم در فرآیند طراحی لوگو به شمار می‌آید. یک خلاصه خلاقانه نوشته‌ای است که می‌توانید به طراح نشان دهید تا بتوانید عنوان کنید به دنبال طراحی چه چیزی هستید. این خلاصه شامل همه چیز از شرکت شما (و یا محصولتان) می‌شود و مفهومی را به آن‌ها منتقل می‌کند، بنابراین نوشته‌ای دو یا 4 صفحه‌ای به شما کمک خواهد کرد.

خلاصه‌های خلاقانه، باید تا حد امکان کوتاه و دقیق باشند. به قطع می‌خواهید طراحان آن را کامل و به دقت بخوانند و از زیر خواندن آن در نروند و از همه مهتر اینکه سررشته مطلب را از دست ندهند.

حال اجازه دهید بیشتر درباره خلاصه خلاقانه طراحی لوگو توضیح دهیم:

طراحی لوگو نیازمند درک کامل شما از کارتان است

هر بخش از خلاصه خلاقانه، به گونه‌ای طراحی شده است تا به شما کمک کند به آنچه که از لوگوی خود می‌خواهید فکر کنید و در پی آن بتوانید راهنمایی‌هایی را در اختیار طراح خود قرار دهید. البته شاید بخواهید بخش‌هایی را اضافه و یا حذف کنید – مشکلی نیست – بعد از همه این کارها، نوشته‌تان باید برای شما و طراح شما کارساز واقع شود تا به نتایجی که مد نظرتان بود دست یابید، اما نیازی نیست که برای تمام شرکت‌ها به گونه‌ای مشابه باشد.

 1- نام شرکت شما چیست؟

برای طراحی لوگو تنها یا یک یا دو جمله ساده شروع کنید و در آن جملات تنها کسب و کار خود را توصیف کنید. اینکه چه می‌کنید؟ تا جایی که می‌توانید پاسخ این سؤالات را کوتاه و جامع بنویسید.

بهترین راه برای فکر به پاسخ این سؤال این است که خودتان را در یک مهمانی شام تصور کنید که دیگر میهمان‌ها از شما درباره کار شرکتتان می‌پرسند. بدون اینکه وارد جزییات شوید چگونه شرکت خودتان را توصیف می‌کنید؟

ما چند جمله زیر را درباره آمیشا نوشتیم:

روکیدا یک مجله اینترنتی برای عموم افراد و همینطور کسب و کارهای کوچک و در حال رشد است. با کمک روکیدا هرکسی می تواند راهکارهای خوبی برای راه اندازی و مدیریت کسب و کار بیابد، بدون اینکه نیاز باشد پا به حریم خصوصی دیگران بگذارد.

2- جمله‌ای ارزشی

جمله ارزشی، تنها نسخه بسط یافته توصیفی کوتاه است که شما در بالا آن را نوشته‌اید. فرمول جمله ارزشی در زیر آورده شده است:

اگر فکر می‌کنید سخت است که [مشکلی که شرکت شما قادر به حل آن می‌باشد را در این قسمت بنویسید]، آن گاه باید [راه حل خودتان] را امتحان کنید که شما را قادر می‌سازد [ارزش- چرا مشتریان باید پولشان را برای خدمات شما خرج کنند].

 

3- رقابت

رقبای خود را لیست کنید. نیاز نیست هرکسی که با او رقابت می‌کنید را در این لیست بیاورید، تنها 3 رقبای اصلی خودتان را مشمول کنید.

این برای طراحان یک مساله مهم است؛ چرا که آن‌ها می‌خواهند بدانند لوگویی که طراحی می‌کنند قرار است در برابر چه رقبایی قد علم کند. هم چنین نیاز نیست که لوگویتان دارای طرحی باشد که نشان دهد شما برای چشم و هم چشمی این کار را کرده‌اید، لذا نشان دادن این لیست به طراحان کمک می‌کند که از ایجاد یک طرح خاص اجتناب کنند.

4- تمایز شما با رقبا

تنها چند اختلاف کلیدی‌تان را با رقبایتان بر روی کاغذ لیست کنید. این کار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که به طراح شما کمک می‌کند تا بهتر درک کند برند شما با دیگر برندها چه تفاوتی دارد.

زیاد بر تفاوت ویژگی در این لیست تمرکز نکنید. در عوض توصیف کنید که برند کسب و کار شما چگونه تجربه‌ای متفاوت را به ارمغان خواهد آورد. آیا مشتری‌ها زمانی که از شرکت شما چیزی خریدند احساس متفاوتی خواهند داشت؟ آیا نسبت به دیگر رقبا، هدفتان مخاطبین متفاوتی هستند؟

شاید کسب و کار شما به نسبت قیمت، ارزش، ویژگی و یا هر چیز دیگری با دیگر رقبا متفاوت باشد. به این فکر کنید که چگونه قرار است کارهایی که در این بخش ذکر شد را به سرانجام برسانید.

Hiring a good logo designing company to create your logo 1

5- شخصت مشتری‌تان

شخصیت، یک کاراکتر خیالی است که همان مشتری ایده آل شماست. توصیف شخصیت در واقع تشریح این شخصیت خیالی با جزییات است: از کجا آمده‌اند؟ سن، جنسیت، علایق، اهداف، انگیزه آن‌ها چیست؟

کسب و کارها اغلب دارای شخصیت متعددی‌اند، اما برای فرآیند خلاصه خلاقانه، تنها باید این شخصیت‌ها را به چند شخصیت تقلیل داده شود. ایده آل این است که بر تنها یک شخصیت مرکزی که نشان دهنده مشتری ایده آل و بی نقص شماست تمرکز کنید. اما اگر خواستید دو شخصیت نیز داشته باشید مشکلی نیست. با این حال، این می‌تواند مخاطب هدف شما را گسترده کند. اینکه بخواهید برند شما از نظر همه خوشایند به نظر بیاید کار مشکل و دشواری است.

برای خلاصه خلاقانه‌تان، باید یک خلاصه کوتاه از شخصیتتان داشته باشید، اما اجازه ندهید این گام خیلی سرعت شما را کند و آهسته کند.

شخصت برند شما

اگر برند شما یک شخص بود، چه کسی خواهد بود؟ ویژگی‌های کلیدی آن چیست؟ در این بخش، چند دقیقه را به اینکه برند شما چیست و شبیه به چه چیزی است اختصاص دهید. برند شما می‌تواند یک پروفسور مهربان و یا دوستی که همیشه در هر مشکلی کنارتان بوده است باشد. شاید برند شما کمی حس شوخ طبعی داشته باشد.

این بخش از خلاصه خلاقانه شما به طراحتان کمک می‌کند شخصیتی که لوگوی شما باید برای برقراری ارتباط با مشتریان به خود بگیرد را درک کند. اگر نیاز به همکاری و مشارکت و هم چنین ارائه‌ای جدی دارید تنها به این دلیل که شرکت شما، شرکتی قانونی است، طراح شما باید این موضوع را درک کند.

6- برند شما چه چیزی را به صورت نماد درمی آورد

گزینه‌هایی که برند شما باید آن‌ها را به صورت نمادین نشان دهد را فهرست کنید. آیا این باید نماد جنبش و رشد باشد، و یا شاید سکون و آرامش؟ در این قسمت شما کمک می‌کنید تا متناسب با وضعیت مشتریان بالقوه‌تان نمادسازی انجام شود.

7- لیست نبایدهای شما در طراحی لوگو

اگر واقعاً رنگ و چیزهایی هستند که اصلاً نمی‌خواهید در لوگوی شما ظاهر شوند، آن‌ها را در این قسمت لیست کنید. اگر نمی‌خواهید هیچ تصویری از کره زمین و جهان را در لوگویتان ببینید آن را در اینجا عنوان کنید. اگر لوگوی بنفش برای شما مناسب نیست، طراح خود را از این موضوع مطلع کنید.

8- لوگوها و استایل هایی که شما دوست دارید

سعی کنید 5 تا 7 لوگویی که دوست دارید را بیابید. این لوگوها را به خلاصه خلاقانه خود اضافه کنید لذا طراح شما می‌تواند متوجه شود شما به دنبال چه هستید. یک راهنمایی کلی بسیار سودمند واقع خواهد شد و طراح را در جهتی صحیح قرار می‌دهد. این لوگوهای نمونه، نباید از رقبایتان نشات بگیرند، بلکه باید دارای استایلی ساده و فونتی که شما دوست دارید باشند.

9- پالت رنگ لوگوی شما

اگر هم اکنون دارای پالت رنگی هستید که با آن کار می‌کنید، آن را در این قسمت ذکر کنید.

maxresdefault 1

10- تصاویر

اگر هم اکنون محصولتان را در دست دارید و می‌توانید تصاویری از آن را پخش کنید، این کار را در این قسمت انجام دهید. اگر قرار است لوگوی جدیدتان را روی محصول قرار دهید، باید طراح را از شکل محصولتان آگاه کنید.

طرح محصول شما می‌تواند به طراحان کمک کند که بهتر محصول و شخصیت برندتان را درک کنند و لوگویی مؤثر را برای آن طراحی کنند.

11- دیگر برندها

اگر در حال طراحی یک لوگو برای محصولی جدید هستید و در بازار نیز دارای محصولاتی هستید، لوگوی موجود خود و دیگر لوگوهای محصولتان را در این بخش بیاورید. اگر هنوز در این مرحله قرار نگرفته‌اید، از این بخش رد شوید. همین است! ایجاد خلاصه‌های خلاقانه زمان زیادی نمی‌برد و واقعاً می‌توانند به شما کمک کنند که افکارتان را حول یک برند سازمان دهی کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟