داستان برند یک ابزار بازاریابی است که به شما کمک می کند، رابطهای شخصی با مشتری ایجاد کنید و برند خود را به او بشناسانید. از بازاریابی گرفته تا بیانیه ها، ابزارها و تکنیک های مورد نیاز. باید نحوه داستان گویی خود را تغییر دهید.
در بازاریابی امروز، برند ها نمی توانند به صورت ناشناخته وجود داشته باشند. آنها باید یک داستان برند قدرتمند داشته باشند تا به فروش آنها کمک کند و آنها را در چشم مشتریان، جذاب نشان دهد. در حالی که بیشتر برند ها این را درک می کنند که باید یک داستان برند خوب تعریف کنند، اما اکثر آنها در اجرا کردن آن، به مشکل بر می خورند. خوشبختانه، برند هایی که در داستان گویی با مشکل مواجه می شوند، این مشکلات را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. این موارد با ابزار و روش های مناسب، قابل شناسایی و حل هستند.
1- بازاریابی شما، به یاد ماندنی نیست.
مشتریان شما دوست دارند که داستانهای با کیفیت برند شما را بشنوند، اما اگر داستان برند شما، به یاد ماندنی نباشد، هرگز نمی توانید یک رابطه پایدار ایجاد کنید. بر اساس یک مطالعه در انگلستان، 79 درصد از بزرگسالان دوست دارند که برند مورد علاقه شان، داستان برند خود را به عنوان بخشی از بازاریابی اش، بازگو کند. حدود 85 درصد از آنها هم چیزی از یک داستان برند، که در ذهنشان مانده باشد، به یاد ندارند.
همانطور که این آمار نشان می دهد، اکثر تلاش های بازاریابی، به ویژه در رسانه های اجتماعی، چندان موثر نیست. بر اساس برآورد نیلسن، بزرگسالان روزانه 11 ساعت در تعامل با رسانه های اجتماعی هستند و این یک فرصت برای بازاریابی است. البته تبلیغات در رسانه های اجتماعی کمی سخت شده، چرا که کاربران دائماً با این پیام های تکراری روبرو می شوند و توجه کمتری به این تبلیغات دارند.
بخشی از مشکل این است که برند ها، داستانی برای تعریف کردن ندارند. بر اساس تحقیقات، به خاطر سپردن داستان برند، 22 برابر از به خاطر سپردن واقعیت ها آسان تر است. می توانید آمار فروش، نظرات مشتریانتان و گزینه های بازاریابی دیگر را به شکل یک داستان روایت کنید. یک داستان با درونمایه عاطفی، تأثیر زیادی روی مخاطبان شما دارد.
2- شما یک “گروه هوادار” برای برند خود نساخته اید.
بسیاری از موفق ترین شرکت های جهان، با ساختن گروه هواداران، به وضعیت فعلی رسیده اند. گروهی که به برند و رسالت آن اعتقاد دارد. به محصولات و خدمات آن بسیار وفادار است و حتی در زندگی روزمره خود از این برند حمایت می کند.
این مورد، به ویژه در برند های فناوری مانند اپل یا تسلا وجود دارد که با پیوند دادن محصولات خود به مجموعه ای از ارزش ها و باورهای منحصر به فرد، به وفاداری بالایی بین مخاطبان دست یافتند. چنین برندی، تنها یک محصول نیست. این برند به یک تجربه تبدیل می شود و حتی بخشی از سبک زندگی است.
اگر احساس می کنید مخاطبان شما، شور و اشتیاق چندانی ندارند، احتمالاً مشکل از داستان برند شماست. پیام شما نیاز به ایجاد حس همبستگی و تعلق در بین مخاطبان هدف دارد. بازاریابی با تمرکز بر گروه هواداران، یک رفتار و پیوند عاطفی ایجاد می کند، نه فقط مشتی از اطلاعات.
استفاده از افراد تاثیرگذار (Influencer) می تواند راهی عالی برای ساخت گروه هواداران برند باشد. یک تحقیق در مورد توییتر نشان داد که 49 درصد از کاربران، به پیشنهادات افراد تاثیرگذار توجه می کنند. به همین دلیل است که صحبتها و مصاحبه های افراد تاثیرگذار، نقش مهمی در تبلیغات دارند.
افراد تاثیرگذار، گروه هواداران را بر اساس شخصیت و علایق مشترک ایجاد می کنند. همکاری با افراد تاثیرگذار می تواند به گسترش گروه هواداران برند شما کمک کند. همچنین می توانید از این اشخاص کمک بگیرید تا داستان برند خود را به بهترین شکل بنویسید و به مخاطبان منتقل کنید.
3- تاثیرات مثبت خود بر جامعه را نشان نمی دهید.
این روزها، اینکه یک برند “سرگرم کننده” یا “هیجان انگیز” باشید کافی نیست. مردم دوست دارند با برند هایی در ارتباط باشند که احساس می کنند به نوعی تأثیر مثبت بر جامعه می گذارند. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، 72 درصد از مشتریان ترجیح می دهند از شرکت هایی خرید کنند که آینه ارزش های جامعهشان باشند. همچنین، 90 درصد از مشتریان ترجیح می دهند از یک شرکت “هدف محور” خرید کنند.
این موضوع، دو مسئله را نشان می دهد که یک داستان برند معمولاً با آن مشکل دارد: اینکه یک هدف مهم نداشته باشید یا اینکه نتوانید بیان کنید که به دنبال چنین هدفی هستید. برند های موفق سعی می کنند به شکلی موثر، بر زندگی مشتریان خود تأثیر گذار باشند و سعی می کنند که جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنند.
برای اینکه این تلاش ها به نتیجه برسد، مشتریان باید از ارزش ها و محصولات برند شما بیشترین بهره را ببرند. یک هدف مناسب پیدا کنید که بتوانید برای آن تلاش کنید. مثلاً به دنبال راهی برای حفظ محیط زیست باشید. با پیوند دادن برند خود به اینگونه ابتکارات، می توانید جامعه ای از هواداران وفادار ایجاد کنید.
اما به خاطر داشته باشید. این خیرخواهی اجتماعی شما باید واقعی و بي ريا باشد. مشتریان امروزی، فوق العاده باهوش هستند و اگر به حرف خود جامه عمل نپوشانید، همه این مشتریان را از دست خواهید داد.
با داستان گویی با کیفیت، برند شما برای مخاطبانتان، بسیار قابل قبول تر و جذاب تر می شود. شما می توانید روابط قدرتمندی برقرار کنید که منجر به وفاداری پایدار برای ساختن یک تجارت موفق می شود. با کندوکاو در ژن های داستان پردازی خود، می توانید برند خود را یک مرحله بالاتر ببرید.