بقا در بازار، به این بستگی دارد که چگونه ارزش خود را حفظ کرده و آن را به هر قیمتی نفروشید. چگونه می توان در دنیای تجارت به رشد دو رقمی رسید؟ در این مطلب قصد داریم، داستان دو دوست و شریک موفق را برای شما تعریف کنیم. زمانیکه دنیس نجار و بیل گربر (Dennis Najjar & Bill Gerber) در سال 2004، وبسایت خود به نام AccountingDepartment.com را در زمینه نرم افزارهای حسابداری راه اندازی کردند، آنها در واقع به سنت های زمان خود، پشت پا زدند.
نجار یک حسابدار خوش فکر و به روز بود. یک کارآفرین که در نیوجرسی زندگی می کرد و رویای استفاده از اینترنت و فرآیندهای خودکار را در سر می پروراند. آن هم زمانی که کسی چیزی از اتوماسیون و فرآیندهای خودکار سرش نمی شد. گربر یک حسابدار نبود. او یک تاجر در ایالت کانکتیکات بود که ورشکسته شد. چرا که فرآیندهای مالی درستی را دنبال نکرده بود.
در پیچ و تاب عجیب سرنوشت، در حالی که نجار رویای ساختن یک شرکت حسابداری مجازی را در ذهن می پروراند، گربر وارد دفتر او شد. هر دو می دانستند که بیشتر کارآفرینان، علاقه ای به دیدن صفحه گسترده (Spreadsheet – اسپرید شیت) و بحث در مورد آن ندارند. اما هنوز هم برای تصمیم گیری بهتر راجع به “صحبت در مورد کسب و کار” و نه صرفاً “صحبت در مورد حسابداری”، یک نفر باید اطلاعات صحیح را شرح می داد.
انگار سرنوشت گربر و نجار اینگونه رقم خورده بود که با هم آشنا و همراه شوند. بعد از ساعت ها بحث و گفتگو در جلسات بیشمار، این دو یک برنامه تجاری درست و حسابی طراحی کردند و پس از اینکه با هم دست دادند، سایت AccountingDepartment.com کار خود را شروع کرد. 16 سال بعد، شرکت آنها 135 کارمند داشت. رشد شرکت آنها، هر سال دو رقمی بود. توجه شما را جلب می کنیم به 6 درس بسیار مهم از این دو کارآفرین موفق در مورد رشد دو رقمی:
1- راه حل خود را با نیازهای مشتریان، مطابقت دهید.
به جای آنکه بگویند “حسابدار فقط باید کار حسابداری انجام دهد”، این بنیانگذاران، مشتری را در اولویت قرار دادند: آنها از خود پرسیدند، به چه چیزی نیاز داشتند؟ چه اطلاعاتی می توانست، به ایجاد یک تجارت بهتر کمک کند؟ چگونه باید اطلاعات را دسته بندی کرد تا مشتری بتواند از آن استفاده کند؟
گربر سرخوردگی مالی کارآفرینان را به خوبی درک می کرد و نجار می توانست اعداد و مبالغ را به شکل معقول و منطقی به مشتری انتقال دهد.
چه درسی می گیریم؟ باید بفهمید که مشتریان به چه چیزی نیاز دارند و توانایی های خود را بر اساس این نیازها رشد دهید.
2- متمرکز باشید.
نجار و گربر به جای اینکه در همه نرم افزارهای حسابداری مهارت داشته باشند، تمرکز خود را روی یک برنامه به نام QuickBooks قرار دادند. تخصص در یک بخش به مشتریان آنها کمک کرد که بتوانند بر امور مالی و حسابداری خود اشراف کامل داشته باشند. آنها به راحتی توانستند این تخصص را به کارمندان خود نیز انتقال دهند، چرا که لازم نبود این کارمندان، تمام برنامه های حسابداری جهان را از بر کنند.
چه درسی می گیریم؟ اکثر کسب و کار ها سعی می کنند، همه نوع امکاناتی را برای همه نوع افراد، ارائه دهند. تخصص در یک بخش به شما کمک می کند بر روی آن کار متمرکز باشید.
3- کارمندان خود را در اولویت قرار دهید.
گربر می گوید: ما بهترین ها را استخدام می کنیم و طوری از آنها حمایت می کنیم که هرگز شرکت ما را ترک نکنند.
نجار می گوید: ما حتی با مشتریانی که با کارمندان ما برخورد مناسبی نداشته باشند، قطع همکاری می کنیم. جایگزین کردن یک کارمند خوب خیلی سخت تر از جایگزین کردن یک مشتری است.
برای ساختن فرهنگ شرکت خود، نجار و گربر سعی کردند علاوه بر ساختن یک محیط کاری خوب در دفتر کار، تصورات و قوه تخیل کارمندان را نیز بالا ببرند. آنها از هر کارمند جدید می خواستند که تصور خود از محیط کاری ایده آل را بیان کند. آنها کارمندان را تشویق می کردند تا به آرمان های خود در مورد یک محل کار ایده آل فکر کنند.
چه درسی می گیریم؟ پول به تنهایی نمی تواند کارمندان خوب را حفظ کند. آنها باید احساس کنند که برایشان ارزش قائل هستید.
4- وقتی مشکلات شروع شد، هرگز جا نزنید.
نجار و گربر وبسایت خود را با هزینه خودشان راه اندازی کردند. به عنوان یک کسب و کار مجازی در آن دوران، به دست آوردن فناوری مناسب، بسیار حیاتی و البته چالش برانگیز بود. گربر می گوید: به یاد دارم که در سال اول، 80 هزار دلار را برای یک سرور هزینه کردیم. اما هیچ فایده ای برای ما نداشت. مجبور شدیم از جیب خودمان، این هزینه را بپردازیم.
این یک شوک بزرگ برای آنها بود. اما این دو کارآفرین، به هدف خود اعتقاد داشتند. آنها یک پایگاه داده جدید پیدا کردند. گرچه این سیستم جدید هم با مشکلات عدیده ای همراه بود، اما این دو هرگز تسلیم نشدند. نجار می گوید: ما می دانستیم که بالاخره، فناوری مورد نیاز خود را پیدا خواهیم کرد. فقط لازم بود که تا رسیدن به آن لحظه، تسلیم نشویم.
چه درسی می گیریم؟ هر کسب و کاری، بالا و پایین دارد. به هدف خود فکر کنید. حتی اگر راه حل های نصفه و نیمه پیدا کردید تا فعلاً کارتان را راه بیندازد، هرگز هدف خود را رها نکنید.
5- هر وقت که لازم شد، برای رشد خود هزینه کنید.
گربر می گوید: به یاد دارم در روزهای اول که کار خود را شروع کرده بودیم، من می خواستم به یک نمایشگاه تجاری بروم. اما این نمایشگاه، 30 هزار دلار هزینه داشت. نجار با این کار موافق بود. به شرط اینکه برنامه ریزی کنیم و هزینه را جبران کنیم.
وی در ادامه می گوید: پس ما تلاش کردیم تا هزینه رفتن به نمایشگاه را تهیه کنیم. امروز ما هر سال به 50 نمایشگاه می رویم. اگر می خواهید موفق شوید، ریسک پذیر باشید و برای اهداف خود، هرجا که لازم است هزینه کنید. به همین سادگی.
چه درسی می گیریم؟ اگر خودتان برای خودتان هزینه نمی کنید، چطور انتظار دارید مشتریان برای شما هزینه کنند؟
6- همراه بازار حرکت کنید.
اگر یک روش در ابتدای کار جواب داد، دلیل نمی شود که تا ابد کارساز باشد. گربر با خنده می گوید: زمانی که ما کار خود را به عنوان یک شرکت مجازی شروع کردیم، هیچکس حتی نمی دانست فضای ابری یعنی چه. امروزه هر فرد بر روی لپتاپ خود، خدمات حسابداری را به صورت آنلاین دریافت می کند و این کار را با کمترین هزینه انجام می دهد.
چه درسی می گیریم؟ چشم انداز وسیعی برای تجارت خود در نظر بگیرید. به مسیری بروید که رقیبان شما نمی روند.
چه یک دفتر کار واقعی داشته باشید، چه یک شغل مجازی، این درس ها برای همه تجارت ها می تواند مفید باشد. در نهایت به یک فرمول ساده می رسیم: مشتری شما کیست؟ نیاز آنها چیست؟ چگونه نیاز آنها را برآورده می کنید؟ چگونه از کارمندان خود حمایت می کنید؟