بدون شک دنیا را یک همهگیری به اسم کرونا ویروس گرفته است و اکثر افراد هر کاری که بتوانند میکنند تا خود را ایمن و سالم نگه دارند. نتیجه آن ناچارا پیشنهاد راهکارهای درمانی است که هیچ گواه پزشکی برای پشتیبانی از آنها وجود ندارد.
در حال حاضر مصرف ویتامین C یک موضوع داغ است و برخی از افراد ادعا میکنند دوز بالای آن ثابت شده است به بهبود بیماران مبتلا به این بیماری کمک میکند. برخی دیگر از جمله کارشناسان عالی رتبه جهانی خیلی مطمئن نیستند.
منبع بعضی از جسورانهترین ادعاها در مورد تاثیر ویتامین C کانالهای چینی در یوتیوب است که ادعا میکنند منابع موثقی هستند و از نتایج آزمایشهای بالینی خبر میدهند.
یکی از راهکارهای درمانی آنها تزریق درون وریدی دوز بالایی از ویتامین C به مدت 7 تا 10 روز است. نتایج این تستها بهبود قابل توجه برخی از بیماران را نشان داده است از جمله آن دسته از افرادی که گفته میشود علایم وخیمی داشتند و فقط به مدت 4 ساعت دوز بالایی از این ویتامین به مقدار 50 هزار میلیگرم به آنها داده شده است.
طبق این گزارشها، عملکرد شش این بیماران به مراتب بهتر شده است. مهم است توجه کنید بسیاری از این گزارشهای اولیه از سوی نهاد معتبری انجام نشده است و امید به یک تحقیق بررسی شده توسط متخصصان که تاثیر هر گونه ویتامینی را علیه عفونت کرونا ویروس نشان دهد در بهترین حالت غیر واقعگرایانه است.
در طرف دیگر، این گزارشها توسط افرادی که در جامعه پزشکی فعالیت میکنند مورد انتقاد قرار گرفتند.
«پیتر مککافی» یک استاد بیوشیمی میگوید «با آن که ویتامین C کمی روی سرماخوردگی معمولی اثر دارد، بعید است مصرف مقدار زیادی از مکملهای ویتامین C بتواند باعث بهبود از بیماری کووید 19 شود یا اصلا تاثیر قابل توجهی روی آن داشته باشد. حتی اگر تزریق ویتامین C به درون رگ کووید 19 را معالجه یا عمر ویروس را کوتاه کند، احتمالا تنها یک راهحل موقتی است تا جای آن را درمانهایی مانند واکسیناسیون بگیرند.»
به عبارت دیگر، در حال حاضر هیچ مدرک قبل اعتمادی برای پشتیبانی از این ادعا وجود ندارد که ویتامین C بتواند بیماری کرونا ویروس را خوب کند یا جلوی آن را بگیرد. ویتامین C تصور میشود عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و این احتمال وجود دارد که دوز صحیحی از این ویتامین در بدن بتواند به شما کمک کند در مقایسه با فردی که سطح این ویتامین در بدن او کم است، عفونت را بهتر تحمل کنید، ولی هنوز دادههای قطعی برای این فرضیهها نداریم.
در پایان باید بگوییم در این مقاله نیز توضیح دادیم چرا مصرف مکمل برای این بیماری فایده ندارد.
منبع: bgr.com