تنوع جذب کربن در جنگل های استوایی، از آنچه تصور می کردیم پیچیده تر است

توسط ماهان سرمد

جنگل های استوایی برای جذب کربن هوا بسیار مهم هستند. ما به این مناطق متنوع و زیبا نیاز داریم تا اتمسفر زمین را پاک نگه دارند. حالا یک مطالعه به بررسی این جنگل ها پرداخته تا دریابد چه مقدار کربن توسط این جنگل ها جذب می شود.

انجام چنین تحقیقاتی فقط از سر کنجکاوی نیست. تخمین کارایی این جذب کربن طبیعی، یکی از فاکتورهای بیشماری است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد، تا مدل سازی علمی تغییرات آب و هوایی تا حد امکان مفید باشد.

فرض کلی بر این بوده است که هرچه پوشش گیاهی در جنگل های گرمسیری، متنوع تر باشد و تعداد بیشتری از گونه های گیاهی موجود باشد، کربن به شکل کارآمدتری به دام می افتد.

یک بوم شناس به نام فلوریان هوفانز می گوید: ما می خواستیم دریابیم که چه جزئیاتی را باید بدانیم تا بتوانیم فرضیه های معتبری را در مورد جذب کربن توسط جنگل های استوایی ارائه دهیم. به عبارت دیگر، باید بفهمیم چه مقدار کربن توسط پوشش گیاهی در جنگل های استوایی جذب می شود.

این تیم، گونه های مختلفی از گیاهان، از جمله درختان، نخل ها و گیاه بالا رونده را مورد بررسی قرار دادند و میزان کربن که هر یک از آنها جذب می کند را بررسی کردند.

با استفاده از نتایج و داده های قبلی در کاستاریکا، محققان عوامل زنده (گونه های گیاهی) و غیر زنده (محیط محلی) و تأثیر آنها بر جداسازی کربن را مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند که در حقیقت، تعامل بین فاکتورهای زنده و غیر زنده (به عنوان مثال، خصوصیات خاک) در ذخیره کربن تأثیر دارد. به طور مثال، در مورد درختان نخل، اگر خاک فسفر کمی داشته باشد، درختان بیشتر رشد می کنند.

در دسترس بودن منابعی مانند آب و مواد مغذی نیز، نقش بسزایی دارد. این تیم دریافتند که بافت و ترکیب شیمیایی خاک، تأثیر قابل توجهی در ترکیب گیاهان دارد. این یکی دیگر از اهرمهای تأثیرگذار در این اکوسیستم است.

علاوه بر این، مکان هایی با منابع کمتر، دارای پوشش گیاهی با تنوع کمتری نسبت به مناطقی هستند که دارای خاک کافی و منابع مغذی هستند.

آنچه این تلاش ها نشان می دهد، این است که هیچ محاسبه ساده ای برای تعیین میزان ذخیره کربن در مناطق جنگلی استوایی وجود ندارد. همیشه اینگونه نیست که تنوع بیشتر زندگی گیاهی، منجر به جذب بیشتر کربن شود. این مطالعه نشان می دهد که مدل های ما نیاز به جزئیات بیشتری دارند.

این مدل ها بسیار ارزشمند خواهند بود. زیرا به ما کمک می کند، اثرات افزایش سطح دی اکسید کربن در جو را کاهش دهیم. چه به صورت طبیعی و چه مصنوعی.

در نهایت، محققان می گویند، ما نیاز به ترکیب داده ها در زمینه های مختلف از جمله گیاه شناسی، بوم شناسی گیاهان و زمین شناسی داریم تا بتوانیم دیدگاهی دقیق تر در مورد چگونگی عملکرد جنگل های استوایی در مورد جذب کربن داشته باشیم و اینکه چگونه این مسئله، بر آب و هوا تأثیر می گذارد.

هوفانز می گوید: اگر پیچیدگی سیستم های زیست محیطی را درک کنیم و تأثیر آن بر جو را درک کنیم، می توانیم به نتیجه گیری صحیح برسیم و پیش بینی کنیم که در آینده چه مقدار کربن جذب خواهد شد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید