فهرست عنوانها
مسئولیتهای یک مدیر عامل چیست؟
این همان چیزی است که افراد جدید الورود به شرکت و هم چنین مدیران خبره اجرایی باید از آن اطلاع داشته باشند. بعد از آن، درک این که چه چیزی مورد نیاز یک مدیر عامل است، به او کمک میکند تا صحنه را برای موفقیت سازمان و نهاد آماده کند. این مسئولیتها هم چنین به کارمندان کمک میکند که آن چه مدیر عامل به انجام آن تاکید دارد، نحوه پشتیبانی از آنها و آنچه که تمایل به انجام آن را دارند را درک کنند.
مدیر عاملها دارای 5 مسئولیت کلیدیاند، مهم نیست سازمان چقدر بزرگ و یا کوچک باشد، صنعتی که در آن عمل میکند چیست و مکان جغرافیایی آن کجاست؛ تنها مدیر اجرایی که دیدگاهی جامع بر شرکت دارد، میتواند این وظایف را بر عهده بگیرد.
1- چشم انداز منحصر به فرد خودتان از کسب و کار را داشته باشید
یک مدیر عامل باید جهت استراتژیکی سازمان را تعیین کند و با آن ارتباط برقرار کند. زمانی که این کار انجام شد، تصمیم گیری درباره هر مورد دیگری در کسب و کار دشوار است. و بدون آن، شرکت صرفاً مجموعهای از افراد است که به دنبال اهداف شخصیاند، و تنها با ارزشهایی که برای خود معین کردهاند هدایت میشوند.
در حالی که ممکن است دیگر افراد در شکل دهی این چشم انداز استراتژیک کمک کند، یک مدیر عامل باید قادر باشد این چشم انداز را به صورت واضح، درگیرکننده و هیجان انگیز برای تمام سهام داران توصیف کند. تمام کارمندان یک سازمان باید درک کنند که این جهت چگونه بر کار روزانه و مسئولیتهای روزانهشان تأثیر میگذارد. هرکاری که مدیر عامل انجام میدهد باید در راستای این چشم انداز باشد و از آن حمایت کند. بسیاری از مدیرعاملان چشم اندازشان را تنها به عنوان یک شعار در ورق نوشتهاند و کاری در زمینه اطلاع رسانی تصمیمات کلیدی خود انجام نمیدهند.
2- منابعی مناسب برای کسب و کار فراهم کنید
تنها مدیر عامل میتواند بین منابع تعادل ایجاد کند. دو منبع بسیار مهم سرمایه و افرادند. مدیر عامل باید هر دوی این منابع را در کمیت و زمانی مناسب در دسترس شرکت قرار دهد تا بتواند باعث موفقیت شود.
تمام مدیران با بودجهها و تخصیص منابع سر و کار داشتهاند. اما کار مدیر عامل شامل ایجاد تعادلی بین منابع برای تمام گروههای متفاوت و مبتدیان، بر اساس اهداف شرکت است. مهارتی در زمینه چنین تصمیم گیریهایی نیاز به درکی عمیق از تمام جوانب کسب و کار و هم چنین چشم اندازی واضح و روشن دارد.
جای گذاری افرادی مناسب در موقعیتهایی صحیح با آموزشی مناسب، تنها کار مهمی است که یک مدیر عامل باید از پس آن بربیاید. با داشتن تیمی مناسب، تمام کارها امکان پذیر است. اما با داشتن یک تیم نامناسب دیگر چیزی مهم نخواهد بود.
3- فرهنگ سازی کنید و فرهنگ گروهی کسب و کار را شکل دهید
فرهنگ مجموعه از عقاید، نگرشها، اهداف، رفتارها و ارزشهایی است که مشخصه یک گروه میباشد. این فرهنگ مشخص میکند که کارها در شرکت چگونه پیش بروند و انجام شوند و چگونه بر تمامیت تجربه یک کارمند و به دنبال آن بر تجربه مشتری تأثیر بگذارند. هر گروه سازمان دهی شدهای از افراد، فرهنگی را ترویج میکند و مدیر عامل باید مدام اوضاع را تحت نظارت قرار دهد و در دستیابی به آن فرهنگ مطلوب خودش را درگیر کند.
مهمترین بخش یک فرهنگ، ارزشهای آن است: یک مدیر عامل تضمین میکند که این ارزشها در تمام شعبات از اولویت بالا به پایین اعمال شوند. یک فرهنگ خوب باعث میشود مردم احساس امنیت و ارزشمندی کنند و لذا آنها قادر خواهند بود کار خود را به نحو احسنت انجام دهند.
4- تصمیمهای مناسبی بگیرید
یک مدیر عامل اغلب از مواجهه با گستره مشکلات شگفت زده خواهد شد. زمانی که مدیر عامل در حال بحث و مناظره درباره یک محصول جدید است، منابع انسانی دیگری ظاهر خواهند شد و به دنبال آن مشکلی قانونی به وجود خواهد آمد. محال است که هرکسی بتواند در تمام جوانب یک کسب و کار خبره شود، اما هنوز مدیر عامل کسی است که مسئولیت تصمیم گیری را بر روی شانههایش به دوش میکشد. بیشتر مشکلات برای برطرف شدن و خاتمه یافتن به راه حلی نیاز دارند که بر دیگر شعبات نیز تأثیر میگذارد و تنها مدیر عامل، قدرت انجام چنین کاری را دارد. هر کسی میتواند مسئولیت خود را در طول زمان به کس دیگری محول کند، اما یک مدیر عامل تصمیم نهایی را میگیرد؛ در حالی که هیچ کس قدرت انجام این کار را ندارد.
5- عملکرد سازمان را پیش بینی کنید و آن را به واقعیت تبدیل کنید
همه موافقند که یک مدیر عامل در نهایت در عملکرد شرکت مسئول است. به منظور موفقیت، او باید نقشی فعالانه را برای به انجام رساندن آن عملکرد به نحو احسن بازی کند. این نیاز به آگاهی از صنعت و بازاری که شرکت در آن مشغول به کار است دارد. همچنین مدیر عامل باید با توابع اصلی کسب و کاری در ارتباط باشد تا تضمین کند وظایف به درستی اجرا میشوند.
یک مدیر عامل به عنوان یک رابط بین عملیات داخلی و سهامداران خارجی عمل میکند. او باید اطمینان پیدا کند که سهامداران انتظار دارند شرکت با چه عملکردی پیش برود، آن را برای تیمهای داخلیاش تفسیر کند و سپس اطمینان حاصل کند که معیارهایی مناسب برای سنجش دقیق آن عملکرد در نظر گرفته شدهاند. «تو به همان اندازه چیزی را به دست خواهی آورد که آن را سنجیدهای» یک ضرب المثل مناسب برای مصداق مطالب بیان شده است. مدیر عامل میانهای را برای سطح عملکردی، بدون توجه به اندازه، نوع، شرایط و سهامداران شرکت، در نظر میگیرد.
برخی از مدیران عامل، عقیده دارند که باید بنشینند و شغل درب خانهشان را بزند، جدا از اینها، روشهای تاکتیکیای وجود دارند که باید انجام شوند. اما مدیرعاملهای موفق بر طبق مسئولیتهای فوق الذکر برای صرف زمانشان برنامه ریزی میکنند و تنها به لیستهای فوری برای اقدامشان اکتفا نمیکنند. برای پیشرفت موفقیت آمیز یک شرکت، یک مدیر عامل باید تصویری واضح از چگونگی برآورده کردن این کارکردها و نحوه انجام آنها داشته باشد؛ آنها را اولویت بندی کند و به هنگام مواجهه با انبوهی از مشکلات، بتواند تعادلی را ایجاد کند.