برای تحقیق در مورد کرونا ویروس قدرتمندترین فوق کامپیوتر دنیا به کار گرفته شد

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

Summit که از آن به عنوان قدرتمندترین فوق کامپیوتر دنیا یاد می‌شود توسط محققان به کار گرفته شده است تا به کمک آن مواد شیمیایی را شناسایی کنند که می‌توانند در مبارزه با کرونا ویروس مفید باشند.

محققان از ویژگی زمان اضطراری برای محاسبات این دستگاه استفاده کردند تا تحلیل‌ها با یک سرعت خارق‌العاده انجام شود. Summit ظاهرا نتایج را در عرض 1 تا 2 روز نشان داد در حالی که انجام آن برای سیستم‌های محاسباتی استاندارد چند ماه طول خواهد کشید.

این فوق کامپیوتر به محققان در شناسایی 77 ترکیب مولکولی کوچک کمک کرده است که ارزش بررسی بیشتر توسط موسسه‌هایی که در سراسر جهان به دنبال پیدا کردن راه درمان کرونا ویروس هستند را دارند.

ابر کامپیوتر Summit حداکثر قدرت پردازش 200 پتافلاپس به لطف 4608 گره سرور خود دارد که هر کدام مجهز به دو پردازنده IBM POWER9 و 6 پردازنده گرافیکی Tensorcore V100 انویدیا هستند.

این ابرکامیپوتر که در ORNL (آزمایشگاه ملی Oak Ridge) وزارت انرژی آمریکا نگهداری می‌شود قادر به انجام وظایف محاسباتی بی‌نظیر است تا جهانی از احتمالات گوناگون را به سوی حوزه‌های انرژی، سلامت و هوش مصنوعی باز کند.

این کامپیوتر هزاران ترکیب را شبیه‌سازی کرد تا بررسی کند احتمال این که کدام یک از آن‌ها به پروتئین کرونا ویروس متصل می‌شوند که به ویروس اجازه آلوده کردن سلول‌های میزبان را می‌دهد بیشتر است.

«جرمی اسمیت» مدیر مرکز بیوفیزیک مولکولی ORNL مشتاق بود این کار به کمک فوق کامپیوتر IBM انجام شود ولی همچنین از افراد می‌خواهد انتظارات خود را تغییر دهند.

او گفت «نتایج ما به این معنا نیست که درمان یا راه معالجه کرونا ویروس را پیدا کردیم. گرچه ما بسیار امیدوار هستیم که یافته‌های محاسباتی ما برای تحقیقات آینده مفید باشد و همچنین یک چارچوب به وجود آورد که آزمایش‌کنندگان از آن برای تحقیق بیشتر در مورد این ترکیبات استفاده کنند. تنها آن موقع ما خواهیم دانست آیا هر کدام از این ترکیبات ویژگی‌هایی که برای مهار این ویروس لازم است را دارند یا نه.»

در همین حین، مدیر IBM «جینی رومتی» گفته است از رهبران فنی این شرکت خواسته شده است «تمامی گزینه‌ها برای کمک به سازمان‌های سلامت و دولتی را برای نظارت و مدیریت شیوع این بیماری در نظر بگیرند.»
او در ادامه صحبت‌هایش گفت «سیستم توسعه بالینی IBM بدون هزینه در دسترس سازمان‌های ملی سلامت گذاشته شده است تا هزینه و زمان انجام آزمایش‌های بالینی برای فراهم‌سازی داده‌ها و تحلیل از دستگاه‌های تحت وب کاهش پیدا کند. همچنین ابزار شناختی Operational Risk Insight ما در اختیار سازمان‌های غیرانتفاعی گذاشته شده است.»

همانطور که می‌دانید منشاء بیماری کووید 19 از استان ووهان چین بوده است و تا به امروز با ابتلای بیش از 115 هزار نفر در سراسر جهان باعث مرگ بیش از 4 هزار نفر شده است.

منبع: techradar.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟