آیا ناسا به کشت گیاهان خوراکی در فضا نزدیک‌تر شده است؟

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

کاهوهای رومین قرمز که فضانوردان چند سال قبل در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کشت داده بودند نه تنها به خوبی کاهوی زمینی بلکه مانند آن‌ها مغذی هستند. دانشمندان ناسا به اسامی جیوایا ماسا (Gioia Massa)، کریستینا خداداد و همکارانشان سه دسته کاهویی که بین سال‌های 2014 و 2016 در ایستگاه فضایی رشد کرده بودند را بررسی و آنالیز کردند.

آن‌ها آن را با کاهویی مقایسه کردند که تحت شرایط مشابه روی زمین پرورش داده بودند یعنی در همان شرایط رطوبت نسبی، غلظت دی‌اکسید کربن و دما به همراه شاخص‌های دیگر و نتیجه گرفتند سطح مواد مغذی این دو نوع کاهو بسیار یکسان است.

تفاوت اصلی بین این دو این است که سبزیجات در ISS ریز ارگانیسم‌های بیشتری دارند اما شاید دلیل آن فقط میکروفلورایی باشد که در ایستگاه فضایی زندگی می‌کنند.

آیا ناسا به کشت گیاهان خوراکی در فضا نزدیک‌تر شده است؟

گرچه هیچ‌کدام از آن‌ها مانند اشرشیا کلی و سالمونلا برای انسان مضر نیستند. یافته‎‌های این دانشمندان مهم است چون به ما می‌گویند برای سفر‌های طولانی در فضا می‌توانیم غذا را تامین کنیم. ناسا به صورت منظم محموله‌های غذایی به ISS می‌فرستد تا کارکنان این ایستگاه با خطر کمبود مواد غذایی روبرو نشوند. گرچه برای سفرهای آینده به ماه و مریخ، این سازمان باید به دنبال راهی برای تکمیل غذای از پیش بسته‌بندی شده خود باشد.

ماسا و خداداد توضیح دادند:

«در حال حاضر نمی‌توانیم تضمین کنیم رژیم غذایی مورد نیاز برای سرنشینان فضاپیماهای ماموریت‌های طولانی‌تر و عمیق‌تر به درون فضا را تامین خواهیم کرد، بنابراین یک راه‌حل بالقوه قرار دادن محصولات تازه در کنار غذای بسته‌بندی شده به عنون مکمل است. این کاهوی پرورش یافته در فضا ویتامین‌ها، سایر مواد مغذی، طعم، بافت و تنوع را به مواد غذایی بسته‌بندی شده اضافه می‌کند. کشت گیاهان همچنین ممکن است به نبود تنوع غذایی کمک کند و مزایای روانشناسی برای فضانوردان زمانی که دور از خانه است به همراه داشته باشد. در دراز مدت، اگر بخواهیم امکان سکونت انسان را در فضا فراهم کنیم، رشد گیاهان خوراکی برای ایجاد هر گونه خود کارآمدی و دوام مهم خواهد بود.

گیاهان علاوه بر فراهم‌سازی غذا ممکن است در سیستم‌های حمایت از زندگی آینده که برای ماموریت‌های طولانی نیاز هستند، نقش مهمی ایفا کنند. گیاهان اکسیژن تولید می‌کنند و همچنین باعث حذف و تثبیت دی‌اکسید کربن می‌شود که برای سیستم‌های بسته مانند ISS یا تسهیلات روی مریخ و ماه بسیار مهم است.»

از آن جایی که انسان به تنهایی با کادو قادر به زندگی نیست، ناسا همچنین کلم‌پیچ و کلم را به ISS فرستاده است تا بررسی کند فضانوردان می‌توانند برای سفرهای طولانی در آینده آن‌ها را کشت دهند یا نه.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟