رویکردهای یک چالشگر
بر اساس نظریه بیگ بنگ، جهان هستی از یک وضعیت بسیار چگال (متراکم) اولیه شروع شده و در گذر زمان انبساط یافته است. این ایده که بیگ بنگ هرگز اتفاق نیفتاده، حداقل به شکلی که اکثر دانشمندان تصور می کنند، اخیراً در محافل دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته است.
اریک لرنر، بنیانگذار لارنسویل پلاسما فیزیک، ده ها سال است که علیه نظریه بیگ بنگ بحث می کند و کتابی را در مورد این موضوع در سال 1992 نوشته است. اکنون، بر اساس گزارش خبرگزاری اینورس (Inverse)، جدیدترین تحقیقات لرنر نشان می دهد که بین این نظریه و داده هایی که دانشمندان مشاهده کرده اند، اختلاف وجود دارد.
نظریه های جایگزین
به نقل از اینورس، مطالعه لرنر، که روز چهارشنبه در جلسه انجمن نجوم آمریکا ارائه شد، به طور خاص فرضیات مربوط به چگونگی شکل گیری عناصر سبک مانند هلیوم و لیتیم را در دوران اولیه شکل گیری جهان به چالش می کشد.
بر اساس نظریه بیگ بنگ، قدیمی ترین ستاره ها و کهکشان های جهان، مقدار زیادی از این عناصر را آزاد کرده اند. این عناصر بعد ها منجر به واکنش های هسته ای در ستاره های جدید شدند. اما لرنر دریافت که ستاره های باستانی، تنها نیمی از هلیوم و یک دهم لیتیوم مورد انتظار دانشمندان را دارا بودند.
افزایش کشش
به گزارش اینورس، فرضیه های جایگزین بیشماری برای نظریه بیگ بنگ وجود دارد، اما تاکنون هیچکدام آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته اند. اما گرچه دانشمندان در مورد آنچه واقعاً اتفاق افتاده اختلاف نظر دارند، به نظر می رسد دانشمندان بیش از هر چیز، از نظر اصول عقایدشان در مورد منشأ تشکیل جهان به چالش کشیده می شوند.
به عنوان مثال، جیمز پیبلز، برنده نوبل، در ماه نوامبر علیه نظریه بیگ بنگ صحبت هایی کرد. او دانشمندان را به پذیرش این نظریه متهم كرد و گفت دانشمندان آن را به راحتی می پذیرند، چرا که یک نظریه بي دردسر و ساده است ، نه به این دلیل كه شواهد كافی برای حمایت از آن دارند.