فهرست عنوانها
مقدمه
سامسونگ امسال با عرضه دو گوشی برای اعضای خانواده نوت خود یعنی نوت 10 و نوت 10 پلاس سنتشکنی کرد. سری نوت این شرکت همیشه جذاب بودند و بدون شک S Pen بیشترین سهم را در این قضیه داشته است.
در این مطلب قصد داریم به بررسی و نقد جامع گوشی گلکسی نوت 10 پلاس سامسونگ بپردازیم.
گوشیهای گلکسی نوت بدون شک در بین افراد زیادی محبوب هستند ولی معمولا این محبوبیت بیشتر از چند ماه دوام نمیآورد و خیلی افراد پس از عرضه یک مدل جدید از سری پیکسل گوگل یا آیفون اپل آن را خیلی پیش از شروع کریسمس جایگزین میکنند.
ولی حالا کریسمس فرا رسیده است و با این وجود چنین اتفاقی رخ نداده است. علت چیست؟
خب، توضیح واضحی برای این قضیه وجود دارد، سری پیکسلها امسال به ویژه هیجانانگیز نبودند در حالی قیمت آیفونها با توجه به امکانات جدیدی که داشتند به ویژه زیاد بود. اما ظاهرا تنها این مسائل کافی نبوده است چون نوت 10 به اندازه کافی خوب بوده است تا کاربران آن را نگه دارند.
ما به عنوان گوشیهایی که روزانه استفاده میکنیم، در دفتر دو گوشی نوت 10 پلاس و یک مدل کوچکتر نوت 10 داشتیم. یکی از ما نوت 10 خود را با مدل پلاس عوض کرد تا بتوانیم مزایا و معایب هر کدام را بسنجیم. گرچه باید بگوییم، بخش زیادی از این مقاله براساس تجربه ما در استفاده از گلکسی نوت 10 پلاس از زمان عرضه آن خواهد بود.
در مورد خمیدگیهای نمایشگر و حفره آن صحبت میکنیم، نگاهی به حسگر اثرانگشت اولتراسونیک میاندازیم و یقینا چند کلمهای در مورد S Pen حرف میزنیم.بدون شک قدرت دوربین این گوشی نیز محک زده خواهد شد.
اجازه دهید ابتدا با کیفیت ساخت و طراحی این گوشی شروع کنیم.
طراحی، کیفیت ساخت و در دست گرفتن گوشی
سری نوت از قدیم گوشیهای حجیم با لبههایی تیزتر از همتایان سری اس خود بودند که در همان سال وارد بازار میشدند و این قضیه با نوت 10 پلاس تغییری نکرده است.
این گوشی همچنین شبیه به مدلهای اس 10 اطراف نمایشگر در هر دو طرف و بالا و پایین حواشی باریکتر دارد.
با آن که لبههای تیز باعث شناسایی راحت نوت 10 پلاس در مقایسه با سری اس میشوند، ولی این متمایزترین قابلیت آن نیست، بلکه این افتخار به دوربین داخل حفره نمایشگر داده شده است که در مرکز قرار دارد.
واقعا نمیتوانیم بگوییم کاربران عاشق بریدگی دوربین سلفی اس 10 بودند یا حتی بریدگی قرصی شکل اس 10 پلاس که فضای روی نمایشگر را اشغال میکرد (حتی با آن که میتوانید آن را با یک نوار مشکی بپوشانید).
به هرحال، این حفره در وسط نمایشگر نوت 10 پلاس قرار گرفته است و به عبارت دیگر آیکونهایی که در آن بالا بودند در همان جایی هستند که معمولا انتظار دارید باشند. همچنین این بریدگی کوچکتر است، بنابراین در مقایسه با بریدگی سری اس فضای کمتری را اشغال میکند.
گرچه باید بگوییم این حفره همچنان یک حفره محسوب میشود، حتی اگر چشمان خود را به دلیل کارکرد عناصر رابط کاربری ببندید، این بریدگی به عنوان مثال زمانی که بخواهید یک کلیپ یوتیوب را در حالت تمام صفحه ببینید به چشم خواهد آمد.
بخواهیم کاملا منصف باشیم، این کاملا تقصیر سامسونگ نیست و یک راهحل بهتر وجود دارد، زمان تماشای ویدئوهای نتفلیکس به صورت تمام صفحه تنها به انتهای دوربین سلفی گسترش پیدا میکنند و حفره نمایشگر خللی در لذت تماشای نمایش به وجود نمیآورد.
حالا به حواشی تقریبا نامرئی اطراف نمایشگر و لبههای خمیده میرسیم. زمانی که دست خود را روی نمایشگر کش میدهید تا طرف مقابل را لمس کنید، با آن که دوست ندارید ولی فرامین لمسی تصادفا فعال شده و لمس شما ثبت میشود.
با آن که فناوری دفع لمس کف دست سامسونگ عالی است ولی گاهی اوقات زمانی که سعی کردیم طرف مقابل نمایشگر را لمس کنیم یعنی زمانی که با یک دست گوشی را گرفتیم و کار میکنیم، قاعده نرم انگشت شست ممکن است اشتباها بخشهای اشتباهی را لمس کند.
البته باید اشاره کنیم زمانی که از یک قاب استفاده کردیم ظاهرا این مشکلات وجود ندارند. همچنین باید اشاره کنیم زمان استفاده از مدل کوچکتر یعنی نوت 10 نیز چنین تجربهای داشتیم.
حالا که صحبتش شد باید بگوییم استفاده از قاب ایده خوبی است چون کیفیت ساخت ترکیبی از آلومینیوم و شیشه با حداقل حواشی اطراف نمایشگر احتمالا آسیب به گوشی زمان افتادن را بالا میبرد.
روی نمایشگر از قبل یک محافظ نصب شده است که البته پلاستیکی است و پس از گذشت مدت زمانی خراشیده شد. بنابراین، آن را از روی تمام دستگاههایی که داشتیم برداشتیم. پس از آن، واقعا چه کم چه زیاد، روی نمایشگر خراش نیافتاد، قبلا نیز با سری نوت چنین کیفیت ساختی را تجربه کردیم.
البته باید بگوییم همه چیز بستگی به مراقبت و دقت کاربر دارد. ای کاش سامسونگ یک محافظ نمایشگر شخص ثالث را پیشنهاد میکرد که در عملکرد حسگر اثرانگشت تداخل ایجاد نکند.
یک نکته عجیب در مورد زندگی با نوت 10 پلاس این است که بدون انتظار شما چپ و راست نورهای درخشانی را منعکس میکند. البته قبول داریم این گوشی بزرگی است و بخشی از آن گاهی اوقات از جیب شلوارهای جین بیرون میزند و همانطور که قدم میزنید نور را در جهتهای غیرقابل پیشبینی منعکس میکند. شاید بهتر باشد آن را در جیبهای بزرگتر قرار دهید.
البته باید بگوییم مدل غیر پلاس نوت 10 یقینا جمعوجورتر است و سادهتر در جیب شلوارهای جین جا میشود. گرچه مدل پلاس زمانی که بحث اندازه کنار گذاشته میشود، یک مزیت عجیب نسبت به نوت 10 دارد، نوت 10 پلاس دقیقا به ضخامت نوت 10 است، به عبارت دیگر به لطف ابعاد بزرگتری که دارد حس شگفتانگیز بودن را در خود حمل میکند.
به عبارت دیگر یک برتری ملموس نسبت ابعاد به ضخامت را شاهد هستیم.
ابتدا زمان عرضه نوت 10 و نوت 10 پلاس، این دو گوشی به علت موقعیت غیرمعمول دکمه پاور مورد تنفر کاربران قرار گرفتند، دکمههایی که همیشه در سمت راست بودند و تغییر جایگاه آنها به طرف مقابل یک توهین به مقدسات بود!
خود ما نیز در ابتدا خیلی طرفدار این طراحی نبودیم، ولی در حقیقت خیلی زود به آن عادت کردیم و حالا حتی مشکل خاصی با آن نداریم. اگر گوشیهای خود را هفته به هفته عوض میکنید، ممکن است ناراحتکننده باشد، ولی از آن جایی که اکثر افراد منتقد گوشی نیستند، اگر از گوشی نوت 10 پلاس خود چند روز استفاده و سپس به آن عادت کنید از خودتان واقعا میپرسید دلیل این همه هیاهو برای چی بوده است.
همچنین باید به یک حقیقت دیگر یعنی نبود درگاه هدفون اشاره کنیم. با آن که ما بدون شک طرفدار گزینههای کمتر نیستیم، متوجه شدیم نبود درگاه 3.5 میلیمتری هدفون واقعا در استفاده ما از این گوشی تفاوت زیادی ایجاد نکرد.
جدا از استفاده از نوت 10 پلاس به همراه یک ضبط ماشین قدیمی از طریق خروجی aux، واقعا متوجه نشدیم چرا باید به این درگاه نیاز داشته باشیم.
سیستمهای بیومتریک (زیستسنجشی)
خب مجددا به موضوع همیشگی حسگر اثرانگشت رسیدیم. سامسونگ با گلکسی اس 10 نسل جدید حسگرهای اثر انگشت یعنی اولتراسونیک را معرفی کرد تا یک شروع خوب در مقایسه با رقبا داشته باشد.
این شرکت اعلام کرد تجربه کاربری آزاردهنده استفاده از این حسگر اثرانگشت نتیجه ترکیب عواملی از جمله ویژگیهای این فناوری و طراحی رابط کاربری سامسونگ است.
انتشار بهروزرسانیهای نرمافزاری تا حدی به رفع مشکل دوم کمک کرد ولی حسگر اثرانگشت گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس هرگز نتوانستند در حد حسگرهای نوری باشند که تقریبا تمامی رقبا از آن استفاده میکنند.
دوست داریم بگوییم که نوت 10 پلاس در این زمینه تجربه به مراتب بهتری فراهم میکند، ولی واقعا اینطور نیست. از بین سه نفری که در اداره گوشی نوت 10 دارند، دو نفر نفرت خود را از حسگر اثرانگشت اعلام کردند و به گفته یکی از آنها قابل استفاده است.
بخشی از این قضیه همچنین در ارتباط با روزهای آزاردهنده اول استفاده از این گوشی است، یعنی زمانی که در مورد مکان قرارگیری حسگر هنوز ایده خوبی ندارید و نرمافزار به اندازه کافی فرصت نداشته است تا از اثرهای انگشت شما یک تصویر کاملا با جزئیات بگیرد.
چنین قضیهای به سادگی شما را در استفاده از آن مایوس میکند و روی ذهن شما عمیقا عبارت «به درد نمیخورد» حک میشود.
اگر در استفاده از آن پافشاری کنید، ممکن است به یک حالت پایدار برسید که حسگر از هر 10 مرتبه تلاش، 9 مرتبه گوشی شما را از قفل خارج میکند.حتی آن موقع نیز سرعت عمل کردن حسگر خیلی در حد سال 2019 حس نمیشود، چه به علت انیمیشنهای رابط کاربری سامسونگ باشد یا این که هدف از آنها تنها سرپوش گذاشتن روی سرعت نسبتا آهسته ذاتی عملکرد این حسگر است، هرچه است ما نمیتوانیم تشخیص دهیم جز این که فقط بگویم حسگرهای نوری رقبا همیشه سریعتر هستند.
البته ارزش دارد اشاره کنیم که کاربر همیشه میتواند قابلیت همیشه روشن بودن نمایشگر (AOD) را فعال کند تا به صورت یک طرح موقعیت حسگر را نشان دهد، تا مجبور نشوید آن را حدس بزنید.
این قضیه در روزهای اولیه استفاده از گوشی مفید است و نمیتوانیم متوجه شویم اگر واقعا از AOD استفاده میکنید چرا نباید آن را فعال کنید.
از طرف دیگر، اگر به علت تاثیری که فعال بودن این قابلیت روی شارژ باتری میگذارد طرفدار آن نیستید، باید چند هفته به خودتان زحمت دهید تا به عنوان مثال در محیطهای تاریک موقعیت حسگر را به خاطر بیاورید.
البته راهحل دیگری نیز وجود دارد. میتوانید با اسکن چهره نوت 10 پلاس خود را از حالت قفل خارج کنید و در این راهحل تنها از دوربین جلو استفاده میشود، بنابراین امنیت آن در حد اثر انگشت نیست یا برخلاف سیستمهای مشابه در آیفون یا میت 30 پرو از نقشهنگاری عمق بهره نمیبرد.
حتی با وجود این، از نظر ما به خوبی برای استفاده کلی در محیطهای روشن جوابگو بود و سرعت فوقالعاده بالایی دارد.
قلم S Pen
بدون شک قابلیت ممتاز سری گلکسی نوت S Pen است و بدون آن فقط عملا با یک گوشی اس 10 پلاس روبرو هستید. اما شاید این تفکر اشتباه باشد؟ به نظر ما اشتباه است.
در بین سه کاربر نوت داخل دفتر، S Pen به ندرت مورد استفاده قرار گرفت ولی با این حال وجود آن را الزامی میدانستیم.
به عنوان مثال زمانی که فقط دوست ندارید تصویری که از نمایشگر گرفتید را برش بزنید، بلکه میخواهید روی آن نیز یک یادداشت بنویسید، یا زمانی که مهارتهای اجتماعی شما به اندازهای نیست که از کسی بخواهید از شما عکس بگیرد، بنابراین از S Pen به عنوان یک کنترل از راه دور برای عکاسی استفاده میکنید، یا زمانی که دوست دارید به خودتان دوران گذشته را یادآوری کنید یعنی زمانی که افراد واقعا با خط خودشان یادداشت مینوشتند.
بدون شک قبول داریم این موارد کاربردی خاص هستند ولی با این حال وجود دارند.
قلم جدید همچنین قابلیتی به اسم فرامین هوایی دارد که نمیتوانیم بگوییم در دنیای واقعی جدا از نوشتن این نقد از آنها استفاده کردیم. استفاده از S Pen به عنوان یک عصای جادویی در کنترل صداهای گوشی نوت خوب است، ولی در تمام طول مدتی که با این گوشی کار میکردیم تحت شرایطی قرار نگرفتیم که چرخاندن این قلم در هوا لازم باشد.
بخش نرمافزاری و عملکرد
تمامی ما به نحوی از رابط کاربری One UI سامسونگ خوشمان آمد که در مورد لانچرهای قبلی سامسونگ چنین تجربه خوشایندی را نداشتیم.
اکثر لانچرهای اخیر سامسونگ تجربه کار بدون مشکل با اندروید را در گوشی فراهم میکنند و ایدههایی در خود دارند که گوگل هنوز به فکر اجرای آنها نیافتاده است.
توجه کنید که اندروید 10 به تازگی برای گوشیهای نوت 10 و نوت 10 پلاس منتشر شده است، بنابراین این نقد اکثرا با توجه به تجربه ما در کار با نسخه 1.0 تا 1.5 لانچر One UI مبتنی بر اندروید 9 است.
ابتدا به مسیریابی توسط ژستهای حرکتی اشاره میکنیم. شیوه پیشفرض سامسونگ در این زمینه جایگزینی دکمههای نوار مسیریابی با سوایپ (کشیدن دست روی صفحه) به سمت بالا به جهتهای مختلف است.
برخی از ما برای مدتی به این قضیه عادت کردیم و در موارد خاصی مشکلاتی داشتیم که در ابتدای پایین صفحه یک کادر لبه مانند بالای نمایشگر میآمد و تداخل ایجاد میکرد.
در موارد دیگری که انتهای گوشی خالی بود چنین مشکلاتی دیده نشد. سایر افراد ممکن است از شیوه ناقص استفاده از ژستهای حرکتی ناراحت شوند و تا زمانی که راهحل بهتری نباشد به استفاده از نوار مسیریابی ادامه دهند.
همین قضیه باعث طراحی اپلیکیشنOne Hand Operation + شده است، یک اپلیکیشن ساخت سامسونگ که سطح کنترل کاربر روی ژستهای حرکتی را افزایش میدهد.
این اپلیکیشن سوایپهای اریب یا طولانی از طرفین را فعال میکند و میتوانید با این ژستهای حرکتی همه نوع کاری را انجام دهید از جمله جابهجایی سریع بین دو اپلیکیشنی که اخیرا استفاده کردید.
البته با توجه به این که یک راهحل برای یک راهحل دیگر در نظر گرفته شده است، همچنان باید یکی از دو گزینه مسیریابی در سطح سیستمی را فعال کنید چون این اپلیکیشن بی نقص نیست.
به عنوان مثال در اپلیکیشن گالری، مهم نیست در زمان شروع سوایپ چقدر به لبه نمایشگر نزدیک باشید، همچنان به تصویر قبلی یا بعدی جابهجا میشود چون عمل برگشت به عقب فعال شده است.
به همین شکل در اپلیکیشن دوربین، از هر سه مرتبه دو مرتبه بین حالات عکاسی جابهجا میشوید و به عقب بر نمیگردید.
قابلیت دیگری که ما به مقدار زیادی پیش از عرضه رسمی آن در اندروید 10 استفاده کردیم حالا شب (Night Mode) بود. فعال کردن آن عناصر رابط کاربری و همچنین اپلیکیشنهای را مشکی میکند.
البته باید بگوییم روی تمامی اپلیکیشنها به ویژه اپلیکیشنهای گوگل بیتاثیر است که از قضا به اندازه کافی از آنها استفاده میکنیم (به همین دلیل است که هیچکدام از افراد داخل اداره متاسفانه میت 30 پرو ندارند).
با آن که بعضی از اپلیکیشن گوگل برای مدتی حالت تیره خودشان را دارند، ولی سایرین از این قابلیت بیبهره هستند و به نوعی پیوستگی بین بخشهای مختلف رابط کاربری را از بین میبرد.
سپس به این موضوع میرسیم که بعضی از اپلیکیشنها به ویژه بعضی از پیامرسانها، به دیدن طرح رنگی ابتدایی آنها عادت کردید نه حالت تیره جدیدی که برایشان در نظر گرفتند.
تمامی اینها باعث میشود که چرا قانع نشدیم باید از حالت تیره استفاده کنیم و آن را غیرفعال نگه داشتیم.
در این بین همچنین باید به منوی تنظیمات سامسونگ اشاره کنیم. مانند همان چیزی که از سامسونگ انتظار میرود، این بخش همه نوع تنظیمات عجیب و غریب دارد که حتی فکر نمیکردید برای کارهای مختلف چنین تنظیماتی وجود داشته باشد.
واقعا به بعضی از آنها نیازی نیست ولی اگر یک کاربر واقعی گوشیهای گلکسی هستید، کاملا این منوها را بررسی میکنید و از سطح سفارشیسازی که نوت 10 پلاس در اختیار شما میگذارد لذت میبرید.
تمامی این سفارشیسازیهای نرمافزاری بخشی از دلیل این قضیه بودند که گوشیهای قدیمیتر سامسونگ پس از مدتی زمان استفاده سرعتشان کم میشود. ما میتوانیم با اطمینان خاطر بگوییم که دستگاههای نوت 10 پلاس درست به همان روانی روزی که از جعبه فروش در آوردیم کار میکند.
12 گیگابایت رم و حافظه داخلی 256 گیگابایت از نوع UFS 3.0 فقط برای نمایش نیستند. گرچه نباید از این حقیقت غافل شویم سرعت نوت 10 پلاس در حد بعضی از رقبا حس نمیشود، ظاهرا سامسونگ یک سرعت آسودهتر را ترجیح میدهد.
نمایشگر حرف ندارد
گلکسی نوت 10 پلاس یکی از بهترین نمایشگرها و احتمالا بهترین را در دنیای موبایل دارد، شاید اگر نرخ تازهسازی تصویر بالا برایتان مهم نباشد.
زمانی که شرایط محیط حکم میکند این نمایشگر فوقالعاده روشن میشود و زمانی که بخواهید نور آن کاهش پیدا میکند.
سامسونگ با استفاده از حالت Vivid و طبیعی برای نمایشگر راه جدیدی برای رندرسازی رنگها پیدا کرده است تا انتخاب برای کاربر ساده شود.
حالت طبیعی، حالتی است که رنگها به طور کلی کنترلشدهتر هستند و با دقت حوزه رنگ sRGB را نشان میدهند.
اما سلیقه ما به معنای کنترل کیفیت رنگ نیست، بنابراین در تمام طول مدت استفاده از دستگاههای نوت 10 از حالت vivid استفاده کردیم.
این گوشی رندرسازی رنگ را براساس انکودینگ محتوای نشان داده تنظیم میکند، گرچه کنترل کاربر روی آن کم است.
بدون شک کاربر هیچ کنترلی روی این قضیه ندارد که تمام پرچمدارهای امروزی سامسونگ مجهز به نمایشگرهای لبه خمیده شدند که نتیجه آن تا حدی تغییر رنگ و به صورت بالقوه بازتاب عجیب نور در زوایای بسیار باز است.
این مشکل در نوت 10 پلاس در مقایسه با تمامی تجربههای قبلی ما شدت کمتری دارد که علت آن تا حد زیادی به تمایل جدید سامسونگ به استفاده از بخشهای خمیده کوچکتر بر میگردد.
دقت نمایشگر نوت 10 پلاس در زمان بیرون آوردن از جعبه فروش در فول اچدی قرار داده شده است، حتی با آن که این پنل میتواند دقت 1440p داشته باشد.
ما هنوز مطمئن نیستیم چه احساسی در مورد این قضیه داشته باشیم، چون این گوشی یک پرچمدار است و باید نمایشگری با بالاترین و بهترین دقت داشته باشد و سپس کاربران بتوانند به عنوان یک گزینه دقت آن را کم کنند. البته باید بگوییم به راحتی میتوانید تنظیمات نمایشگر را تغییر دهید.
آمار نشان میدهند استفاده از دقت پایینتر ماندگاری شارژ باتری را بیشتر خواهد کرد، ادعایی که ما در تستهای خود نتوانستیم کاملا ثابت کنیم. اما در مورد شارپ بودن محتوا باید بگوییم که بعضی از ما اصرار داریم بین دقتهای مختلف تفاوت وجوددارد ولی بعضی دیگر ادعا میکنند که دقت فول اچدی به اندازه کافی خوب است.
ظاهرا باید به اختلاف نظر در این قضیه اعتراف کنیم.
عمر باتری
واقعا از نظر آماری در مورد عمر باتری صحبت کردن سخت است، چون به شکل قابل توجهی به الگوهای مصرف کاربر بستگی دارد. بدون شک دوام بیشتر شارژ باتری بهتر است و نوت 10 پلاس یک باتری بزرگ 4300 میلیآمپر دارد.
اجازه دهید یک روز معمولی استفاده از این گوشی و تاثیر آن روی شارژ باتری را شرح دهیم. با قرار دادن تنظیمات نمایشگر روی دقت فول اچدی و حالت پاور در حالت پیشفرض بهینهاش، ساعت 7.30 صبح گوشی از شارژ در آورده شد.
زمانی که به انتهای روز کاری یعنی ساعت 5 بعدازظهر نزدیک شدیم، تقریبا یک ساعت به کمک بلوتوث از سرویس اسپاتیفای و 30 تا 40 دقیقه ویدئوهای یوتیوب، همگی با وایفای استفاده کردیم و شاخص باتری روی عدد 65 درصد ایستاده است.
زمانی که نیمه شب به رختخواب رفتیم، پس از این که یک ساعت دیگر در یوتیوب پرسه زدیم، شارژ گوشی به50 درصد رسید.
روز دیگر، پس از 4 یا 4.5 ساعت کار با گوشی و پس از این که 16 ساعت از شارژ کامل آن گذشته بود، نوت 10 پلاس عدد 35 درصد شارژ را نشان میداد، بنابراین به راحتی میتوانستیم 2 ساعت دیگر از آن در حین روشن بودن نمایشگر استفاده کنیم.
در یک سناریو دیگر در محیط کاملا نورانی که تنظیم نور نمایشگر در حالت خودکار بود (عملا هر زمان که نمایشگر روشن بود در بالاترین مقدار خود قرار میگرفت)، شارژ گوشی پس از یک پیادهروی 4 ساعته که در طول آن چندین عکس و ویدئو گرفتیم به 30 درصد رسید.
از نظر عمر باتری نوت 10 پلاس در مقایسه با نوت 10 کاملا برتر بود، با وجود اختلافهایی که در اندازه نمایشگر و ظرفیتهای باتری دیده میشود. در دنیای واقعی شارژ باتری نوت 10 کوچکتر در روزهایی که حجم استفاده بالا بود کم میآورد ولی مدل پلاس با اطمینان بالا در کنار ما ایستادگی میکرد.
در جعبه فروش گلکسی نوت 10 پلاس یک شارژر 25 وات قرار دارد که کمی بیشتر از یک ساعت باتری را کاملا شارژ میکند. پس از تنها 30 دقیقه شارژ باتری از 0 به 64 درصد میرسد که در جدول سرعت شارژ ما جزو بهترها قرار میگیرد و تنها شارژرهای 50 و 65 بالاتر از آن دیده میشوند.
با آن که شارژر این گوشی از نوع USB Power Delivery است، این قابلیتهای PPS (PPS مخفف منبع تغذیه قابل برنامهریزی) است که به شما اجازه میدهد با وات بالا گوشی خود را شارژ کنید ولی اگر میخواهید از شارژرهای شخص ثالث استفاده کنید، باید به دنبال یک مدل PPS بگردید.
نوت 10 پلاس همچنین از شارژ 45 وات پشتیبانی میکند البته برای آن باید شارژ مجزایی که سامسونگ میفروشد را بخرید.
نوت 10 پلاس همچنین از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی میکند. نکته خوب ماجرا این است که کاربر میتواند گوشی خود را روی هر پد سازگار Qi شارژ کند و همچنین با دستگاه خود، دستگاههای سازگار دیگر را شارژ کنید. این یکی دیگر از قابلیتهایی است که نیمی از کاربران از آن استفاده میکنند و بدون آن قادر به زندگی نیستند، گرچه برای نیمی دیگر اصلا وجود آن مهم نیست.
دوربین
گلکسی نوت 10 پلاس مجهز به ترجیحا سه دوربین استاندارد است که عملکردی انقلابی ندارند ولی کم نیز نمیگذارند. سامسونگ از یک دوربین عریض آشنا استفاده کرده است که در کنار آن یک لنز فوق عریض و یک تلهفوتو کوتاه قرار میگیرد.
کوتاهی این لنز تلهفوتو است که باعث شد خواستههای ما برآورده نشود چون این لنز در دنیای گوشیهای هوشمند با زوم 2 برابر به شمار میرود و در قلمروی لنزهای دوربین فول فریم معادل 50 میلیمتر.
سایر شرکتها از لنزهایی با طول بیشتر استفاده میکنند و در گوشیهای معمولی نیز لنزهای تلهفوتو با زوم 3 برابر و 5 برابر را نیز دیدیم.
ظاهرا سامسونگ قصد دارد با عرضه اس 11 در این زمینه غوغا کند. البته نباید از این حقیقت غافل شویم که آیفون 11 پرو (و مدل مکس) نیز چنین لنزی دارد، بنابراین در بالای جدول گوشیهای پرچمدار همه چیز برابر است.
اما نکته دیگری که مجموعه دوربین نوت 10 پلاس ما را آزار داد نبود فناوری فوکوس خودکار برای ماژول با زاویه فوق عریض است تا از این نظر مجددا در کنار آیفونهای امروزی قرار گیرد.
نقش این قابلیت زمان عکاسی از اشیاء نزدیک، یعنی فاصله 10 تا 15 سانتیمتری دوربین دیده میشود که در نبود آن تصاویر محو هستند چون فوکوس در بینهایت ثابت شده است.
اما از طرف دیگر دوربین اصلی در بین گوشیهای گلکسی از زمان اس 7 بهترین است. البته، این دوربین در طی این چند نسل دائما بهتر شده است و یک تغییر مهم که از آن آگاه هستیم گشادگی دریچه دیافراگم یا ضریب اف دوگانه است که در نسل اس 9 به دوربینهای سامسونگ آورده شد.
قابلیت جابهجایی بین ضریبهای اف چندین مزیت به دوربین گلکسی نوت 10 پلاس داده است، این دوربین به لطف گشادگی دریچه دیافراگم کم عرض f/2.4 خود در محیطهای روشن میتواند تصاویر شارپتر بگیرد، در حالی که این مقدار در محیط کم نور به f/1.5 تغییر میکند تا دوربین بتواند تا جای ممکن فوتونهای نوری را جمعآوری کند.
رقبا معمولا یک ضریب اف روشن در محدوده f/1.6 تا f/1.8 دارند و از این فراتر نمیروند.
گلکسی نوت 10 پلاس در روز با تمامی سه دوربین خود تصاویر عالی میگیرد. این گوشی تصاویری با بالاترین سطح اشباع در بازار گوشیهای هوشمند ثبت میکند تا حدی که رنگهای واقعی به مقدار زیادی غلیظ میشوند.
ممکن است طرفدار این نوع رنگپردازی نباشید، ولی از نظر سامسونگ طرفدارانش چنین کیفیت تصاویری را دوست دارند، ما نیز به عنوان کاربران نوت 10 بحثی نداریم.
از طرف دیگر دوربین این گوشی یکی از پیشرفتهترین پردازشهای HDR را دارد و میتوانید پیشرفت قابل توجه را مشاهده کنید. وجود قابلیت پیشنمایش HDR زنده نیز عالی است ولی کاملا دقیق نیست چون سامسونگ پس از ثبت هر تصویر محاسبههای زیادی انجام میدهد که تنها در گالری متوجه آن خواهید شد.
حالت عکاسی HDR در تمامی سه دوربین عملکرد خوبی دارد و ثابت میکند دامنه دینامیک نهایی در یک تصویر دیگر کاملا مشروط به دامنه دینامیک حسگر اصلی نیست.
از نظر جزئیات، شارپی و کنتراست، هر سه دوربین اختلافهایی را نشان میدهند. ماژول اصلی و تلهفوتو از نظر جزئیات شبیه به یکدیگر هستند، گرچه لنز تلهفوتو تصاویری با کنتراست کمتر میگیرد تا ظاهر تصاویر اندکی محو باشد.
کیفیت تصاویر لنز فوق عریض به شکل قابل توجهی ملایمتر است ولی با این حال برای یک دوربین فوق عریض همچنان قابل قبول است. در بعضی از جزئیات ریز تصادفی مانند علف یا آسفالت یک ظاهر بیش از حد پردازش یافته اندکی ناخوشایند دیده میشود که اگر از نزدیک به تصاویر گرفته شده با هر سه دوربین نگاه کنید متوجه آن خواهید شد.
تصاویری که در شب با دوربین گلکسی نوت 10 پلاس گرفتیم عالی بودند، چه با حالت معمولی Photo باشد چه حالت عکاسی در شب. گرچه کیفیت تصاویر طوری نبود که تحت هر کدام از این حالتها ما را غافلگیر کند.
گوشی تصاویر خوب با جزئیات، دامنه دینامیک وسیع و رنگهای به خوبی حفظ شده میگیرد ولی کیفیت آنها طوری نیست که مرتبه بعدی که فرصت عکاسی در شب پیش آمد سریعا گوشی نوت 10 پلاس را پیشنهاد دهیم.
دوربین سلفی 10 مگاپیکسل گوشی نوت 10 پلاس به صورت پیشفرض هر مرتبه که با آن عکاسی میکنیم تصاویر را به یک دقت 6.5 مگاپیکسل برش میزند. پس از 4 ماه استفاده از گوشیهای نوت 10 و نه ماه یا بیشتر با سری اس 10، این قضیه حتی اندکی ما را اذیت نکرده است.
امیدواریم سامسونگ به تصمیم خود پایبند باشد یا به کاربر اجازه دهد حالتی که دوست دارد را انتخاب کند یا دوربین به یاد آورد چه تنظیماتی استفاده کردید تا مجددا پس از باز شدن دوربین سلفی از آن استفاده کند. حالتی که الان است منطقی به نظر نمیرسد.
تصاویر سلفی زمانی که حجم نور به اندازه کافی است بسیار خوب هستند ولی حتی در شرایط نوری نسبتا تاریک کیفیت خاصی را مشاهده نمیکنیم.
نتیجهگیری
گلکسی نوت 10 پلاس در اداره ما مشخص شد کاملا محبوب است. پس از بحثهای تکراری در مورد این که نوت جدید آن قدر جذاب نیست، فقط با یک محصول با قابلیتهای اندک بیشتر در مقایسه با اس 10 پلاس و مجهز به یک قلم و یک افزایش نسل در مقایسه با نوت 9 و غیره روبرو هستیم و شک نداریم زمان عرضه این گوشی کاربران نیز همین احساس را داشتند، متوجه شدیم کاربران در مقایسه با سالهای قبل دستگاههای نوت بیشتری خریدند.
همچنین نباید این نکته مهم را غافل شویم تعداد زیادی از این کاربران این گوشی را تا فصل تعطیلات نگه داشتند که بیشتر از حدی است که در دنیای سریعا در حال تغییر فناوری میبینیم.
علت بی عیب بودن نوت 10 پلاس نیست. ولی زمانی که سعی میکنیم مواردی را فهرست کنیم که ما را اذیت میکنند تنها به مواردی مانند نبود درگاه هدفون، لنز تلهفوتو با زوم دو برابر، گاهی اوقات ورودی لمس تصادفی، حسگر اثرانگشت با عملکرد نه چندان قاطع برخورد میکنیم که تمامی آنها با آن که حقیقت دارند ولی واقعا سطح اهمیتشان بالا نیست.
نمایشگر زیبای امولد هر زمان که برنامه «سیاره ما» را در نتفلیکس تماشا میکنیم خنده را به روی لبان ما میآورد، گوشی در بحث ماندگاری شارژ باتری با اعتماد به نفس عمل میکند و اجازه میدهد روزهای شلوغ خود را بدون مشکل سپری کنیم، سپس به دوربینها میرسیم که تصاویری میگیرند که خاطرات ما را در آینده طوری زنده میکنند که انگار مجددا آن جا هستیم.
از طرف نکات کوچکتری نیز وجود دارد که شدت ذوق ما را بیشتر کند مانند بلندگو که جزو بهترینهایی هستند که در یک گوشی میتوانید پیدا کنید، بخش نرمافزاری فقط کاربردی نیست بلکه حتی لذتبخش است، حافظه داخلی بیشتر از چیزی است که واقعا نیاز داشته باشید، سرعت شارژ بالا است، S Pen حتی قابلیتهای بیشتری دارد.
ما میتوانیم عملا این فهرست را ادامه دهیم، ولی به دلایل بیشتر برای متقاعد کردن خودمان نیاز نداریم که گلکسی نوت حداقل تا زمان ورود اس 11 به بازار شاه جدید قلمروی گوشیهای سامسونگ است.
توجه: ما برای این نقد جامع از دستگاههای نوت 10 پلاس مجهز به چیپست اگزینوس استفاده کردیم، بنابراین تمام ارزیابیهای ما براساس این مدل از گوشیها است.
با آن که در گذشته بین مدلهای پرچمدار سامسونگ که مجهز به چیپستهای اگزینوس و اسنپدراگون بودند از نظر عملکرد اختلاف قابل قبولی وجود داشت، ولی تجربه ما با نوت 10 پلاس نشان داد این اختلاف به حداقل رسیده است و یافتههای ما باید در مورد هر دو مدل صدق پیدا کند.
منبع: gsmarena.com