گلوله‌های زیرآبی محصول جدید ارتش آمریکا

by عباس رهامی
گلوله های زیرآبی

همه ما میزان نفوذ پذیری یک گلوله در آب را در فیلم‌ها دیده‌ایم. اگر گلوله‌های سربی در شرایط معمولی مرگبار محسوب می‌شوند، در عوض در آب تقریباً بی‌خطر به‌حساب می‌آیند. ارتش آمریکا به فکر پیدا کردن چاره برای این مشکل افتاده است تا گلوله‌های زیرآبی درست کند که زیر آب هم بتوانند اثرگذاری داشته باشند.

علت اصلی بی‌تأثیر شدن گلوله در آب، فشرده‌تر بودن آن است. آب نسبت به هوای آزاد ۸ برابر چگال تر و سنگین‌تر است که باعث می‌شود گلوله در طی حرکتش و باز کردن مسیر، مقدار زیادی از انرژی خود را از دست بدهد. هدف از ساخت چنین گلوله‌هایی این است که بتوان سربازهایی تریپت کرد که بتوانند در زیر آب کارایی داشته باشند و به قایق‌ها و … حمله کنند. همین طور این گلوله‌ها به تجهیزات و افراد مستقر بالای سطح آب هم امکان این را خواهد داد که بتوانند به زیردریایی‌ها و تجهیزات زیر آب آسیب برسانند.

طبق گزارش‌ها، ارتش آمریکا در حال حاضر مشغول انجام آزمایش بر روی این گلوله‌هاست. گلوله‌های زیرآبی یک تفاوت مهم با گلوله‌های معمولی دارند که مربوط به نوک تنگستنی آن‌ها می‌شود. این بخش از گلوله می‌تواند باعث ایجاد یک حباب هوایی در جلوی گلوله شود. پدیده‌ای که به آن سوپر کاویتاسیون می‌گویند. حبابی که در جلوی گلوله‌ای ایجاد می‌شود باعث می‌شود که گلوله همان رفتاری را از خود نشان دهد که در هوای آزاد دارد. یعنی نیروی درگ یا اصطکاکی که تجربه می‌کند برابر نیروی اصطکاک هوا خواهد بود.

این گلوله‌ها در حال حاضر با به نمایش گذاشتن کارکرد فوق‌العاده آن‌ها تقریباً به مرحله نهایی رسیده است. در آزمایش‌های گلوله‌های آبی یا در واقع مهمات چند محیطه، یک کلت AR-15 توانست از ۱۳ بلوک ژلاتینی که هر کدام ۴ متر عرض داشتند عبور کند. به این ترتیب یک گلوله با فناوری سوپرکاویتاسیون کالیبر ۰.۵۰ م می‌تواند تا ۶۰ متر در زیر آب برد داشته باشد که در مقایسه با برد حدود ۱ متری گلوله معمولی قابل توجه است.

منبع: futurism

You may also like

Leave a Comment