کمکم به انتهای سال 2019 میلادی نزدیک میشویم. بد نیست نگاهی داشته باشیم به بازیهای مختلفی در این سال عرضه شدند. از آن جا که همیشه بخش بزرگی از گیمر ها علاقه خاصی به بازیهای مسابقهای و پر هیجان دارند، در این جا قصد داریم فهرستی از بهترین بازیهای مسابقهای موبایل در سال گذشته را بررسی کنیم.
شاید برای بیشتر طرفداران حرفهای بازیهای کامپیوتری این سؤال مطرح باشد که اصلاً آیا بازیهای موبایل در مقابل کنسولها و کامپیوترها حرفی برای گرفتن دارند؟ و اینکه آیا بازیهای موبایلی مسابقهای به هیچ قابل مقایسه با حسی و حال بازیهای مشابه بر روی دستگاههای دیگر نیست؟ در ادامه علاوه بر معرفی بهترین بازیها، با این مسئله هم خواهیم پرداخت.
آسفالت 9 (Asphalt 9)
آسفالت 9 یکی از کلاسیکترین و استانداردترین بازیهای مسابقهای است. در حال حاضر این بازی بهشدت از سوی اپل حمایت میشود. آسفالت 9 موبایل در حقیقت تمام ویژگیهای همین بازی در کنسولها را دارد. تجربه بازی آسفالت 9 روی موبایل احتمالاً نظرتان را در مورد کیفیت و قابلیت بازیهای موبایل تغییر میدهد. شاید بیشتر از هر چیز کنترل بهعنوان یک چالش مهم برای بازی موبایل مطرح شود. این بازی دو روش مختلف را پیشنهاد داده است. البته هر دو روش وابسته بهشتاب گیری خودکار هستند. تفاوت اصلی این دو گزینه استفاده از تاچ درایو یا همان کنترل از طریق صفحه لمسی و کج کردن خود گوشی موبایل یا «تلیت کنترل» (Tilt Control) است. در حالت تاچ، شما باید خودرو را به سمت راست و چپ بکشید و در صورت لزوم دکمه دریفت یا نیترو را فشار دهید.
از آن جا که استفاده از تیلت کنترل برای بیشتر ما سخت و عذاب آور است، گزینه تاچ طبیعتاً انتخاب محتمل ما خواهد بود. یکی از مشکلات اصلی تیلت کنترل تسلط نداشتن روی صفحه نمایش است.
البته گزینه دیگر هم استفاده از گیم پد است که باز هم شاید نتیجه چندان جالبی نداشته باشد. در این حالت شما هم چنان شتاب گیری خودکار را دارید. بخش خوب این گزینه ساده بودن حرکت به سمت راست و چپ است که به شکل سنتی با جوی استیک انجام میشود.
بهطور کلی آسفالت 9 نمره قبولی را دریافت میکند. هر چند شاید برای طرفداران سر سخت بازیهای مسابقهای، این بازی کمی عادی و غیرتخصصی به نظر برسد. شاید بدترین ویژگی آن محدودیتهای زمانی آن باشد که کاربر را مجبور به تماشای تبلیغات یا تشویق به خرید پول در بازی برای پیشرفت سریعتر میکند.
موزیک و ترکهای ساخته شده جالب و مناسب هستند. بر خلاف موزیکهای بیشتر بازیهای موبایلی مشابه که فقط با چند ساز ساده که آن هم در بیشتر مواقع سازهای غیرواقعی هستند، به ساخت موسیقی این بازی توجه بیشتری شده است.
نید فور اسپید (Need For Speed: Most Wanted)
نید فور اسپید هم یکی دیگر از بازیهای مشهور مسابقهای و البته خوش نام است که وارد عرصه بازیهای موبایل شده. متأسفانه نید فور اسپید هم درست مشابه آسفالت 9 یک مشکل بزرگ دارد و آن هم غیرتخصصی بودنش است. با این تفاوت که قطعات موسیقی انتخاب شده برای آن هم جذابیت آسفالت 9 را ندارد. کنترل هم در حد متوسط است که هم تلیت کنترل و هم تاچ کنترل را پیشنهاد میدهد (درست مثل آسفالت 9). متأسفانه هر دو گزینه نیازمند تمرین زیاد برای تسلط هستند که برای یک بازی موبایلی چندان جذاب نیست. بدتر از همه اینکه استفاده از گیم پد برای این بازی ناممکن است چرا که این بازی با گیم پد سازگاری ندارد. در نتیجه بهاجبار باید به همان دو گزینه تیلت کنترل یا تاچ پد رضایت داد.
وجه مثبت نید فور اسپید را باید گرافیک آن دانست. هر چند در مجموع، نید فور اسپید آن طور که انتظار میرفت، از کار در نیامده است. گیم پلی آن مشابه بازی آسفالت 9 است با این تفاوت که در این بازی پلیسها مدام به دنبال شما هستند. البته اگر طرفدار کمی اکشن بیشتر هستید ممکن است نید فور اسپید شما را راضی کند، بهخصوص آن که در این بازی میتوانید بازیکنهای دیگر را از مسیر خارج کنید که در نوع خودش جالب و جذاب است.
در بازی سیستم خرید پول با پول واقعی وجود دارد. در این بازی بهخصوص باید بهطور ویژه به کودکان هشدار دهید که رقم و اعداد نشان داده شده در بازی را جدی نگیرند چرا که بر خلاف بیشتر بازیها، واحد پول رایج در نید فور اسپید با همان نماد دلار نشان داده میشود! پس مراقب باشید بچهها پس اندازتان را با خیال سرمایه گذاری دراز مدت به دلار غیرواقعی تبدیل نکنند!
سی اس آر ریسینگ 2 (CSR Racing 2)
سی اس آر ریسینگ یکی از بازیهای جذاب و سرگرم کننده با یک مکانیسم رانندگی و هدایت متفاوت است. مهمترین ویژگی این بازی این است که شما در واقع وارد مسابقات غیرقانونی شبانه میشوید. در واقع در این بازی شما اصلاً به آن شکلی که تصور میشود درگیر رانندگی نمیشوید! به همین دلیل است که زاویه اصلی دوربین، خودروی شما را از کنار نشان میدهد! یعنی دیگر خبری از عقب و بالای سقف ماشین یا داخل ماشین نیست. پس ماشین چطور حرکت میکند؟
خودروی شما بهطور خودکار در مسیر سرعت میگیرد و کاری که شما باید انجام دهید این است که گاز را هنگام شروع برای شتاب بالاتر فشار دهید. همین طور برای اینکه ماشین به نهایت سرعت برسد باید در زمان مناسب پدال گاز را فشار دهید. تمام هنر شما در این خلاصه میشوید که این چند کار را به بهترین شکل و در بهترین زمان ممکن انجام دهید. در حقیقت این بازی مثل بازیهای قدیمی سبک آرکید است که حالا به سبک مدرن مجدداً طراحی شده است.
یکی از ویژگیهای مثبت و قابل ذکر سی اس آر ریسینگ 2 تعداد زیاد خودروهای قابل انتخاب است که برای دسترسی به آنها نیازی به پرداخت پول واقعی یا پول داخل بازی نیستید.
شاید تنها نکته عجیب در طراحی این بازی، ناسازگار بودنش با گیم پد باشد! هر چند با توجه به سبک کنترل بسیار ساده آن، به نظر میرسد اضافه کردن این قابلیت کار سادهای بوده باشد.
ریل ریسینگ 3 (Real Racing 3)
اگر همچنان نمیتوانید با تلیت کنترل ارتباط خوبی برقرار کنید، بد نیست ریل ریسینگ 3 را امتحان کنید. این بازی میتواند نظر شما را در این باره تغییر دهد. حرکاتی که بازیکن برای کنترل خودرو انجام میدهد تأثیر شدیدی روی حرکت آن ندارند که دقیقاً همین مسئله باعث کنترل سادهتر آن شده است.
گیم پلی ریل ریسینگ شامل شتاب گیری خودکار است و بازیکن میتواند باکمی کج کردن موبایل به راست و چپ حرکت را تحت کنترل بگیرد. همین طور شتاب گیری خودکار میتواند فعال یا غیرفعال باشد. علاوه بر تیلت کنترل که بهخوبی طراحی شده، گزینه دیگر، یعنی تاچ کنترل هم برای این بازی در نظر گرفته شده است.
خوشبختانه این بازی با گیم پد هم سازگار است که میتواند کیفیت بازی را بهطور چشم گیر افزایش دهد. در این بازی هم مثل بازیهای مشابه، چندین نوع پول وجود دارد. شاید تنها نقطه ضعف آن شروع بازی فقط با دو خودرو باشد! هر چند که دو خودروها از خودروهای واقعی هستند. یکی از مشکلات دیگر مربوط به استراحت اجباری 5 دقیقهای پس از اولین مسابقه است که بهنوعی قرار است شما را مجبور کند از پول داخل بازی استفاده کنید. پول داخل بازی عمدتاً از پولی که بهصورت واقعی میپردازید ذخیره میشود. به هر حال در مجموع ریل ریسینگ نمره قبول را میگیرد.
هیل کلایمب ریسر 2 (Hill Climb Racer 2)
تصور بازیهای پر زرق و برق نداشته باشید. هیل کلایمب ریسر فقط یک بازی آرکید است و اصلاً مشابه بازیهای شبیه سازی مسابقات نیست. بهتر است در همان ابتدا این مسئله روشن شود تا بعد بتوانیم سراغ ویژگیهای جالب این بازی در سبک خودش برویم. شاید بهترین کارکرد این بازی برای کمی سرگرمی و وقت گذرانی باشد.
سبک بازی بسیار ساده است. گاز میدهید و از موانع عبور میکنید و هم زمان به موسیقی که پخش میشود گوش میدهید. از آن دسته بازیهایی است که یک مرحله را هزار بار باید بروید تا در نهایت به موفقیت برسید. تنها کاری که باید انجام دهید در واقع ضربه زدن روی دکمه حرکت است. مسیر بالا و پایین زیادی دارد که البته به شما امکان میدهد در هوا پشت هم بزنید! ماشینهای مختلفی برای بازی وجود دارد و بازی میتواند در مناطق مختلف از قطب شمال گرفته تا وسط جنگل یا در صحرا، حرکت کند. حتی یک مسیر حرکت با جاذبه کم در سطح ماه هم برای این بازی تعریف شده است!
اگرچه این بازی گرافیک یا گیم پلی پیچیده ندارد، ولی در عوض هر چقدر که دلتان خواست میتوانید آن را ارتقا دهید. همین طور بازی در چند حالت مختلف قابل انجام است که به آن جذابیت و تنوع میدهد. و در نهایت گرفتن جامهای مختلف و باز کردن ارتقا برای ماشین احتمالاً انگیزه خوبی برای پیش رفتن در بازی باشد.
در بازی چند نوع پول وجود دارد که برخی از آنها را میتوانید با پول واقعی بخرید. بهطور کلی هیل کلایمبر ریسر 2 یک بازی مفرح و سرگرم کننده است که خیلی سریع شما را در حلقه تقویت مثبت و دریافت پاداش گیر میاندازد تا خیلی ساده ساعتها درگیر همین بازی بهظاهر ساده شوید.
و در آخر این نکته را هم باید اضافه کرد که این بازی با گیم پد سازگاری ندارد. هر چند که استفاده از گیم پد برای این بازی بعید است تفاوت زیادی ایجاد کند.
کرو مگ رالی (Cro_Mag Rally)
کرو مگ یکی از بازیهای جذاب مسابقهای محسوب میشود که ممکن است علاقهمندان به این سبک را به یاد Diddi Kong Racing، Mario Kart 64 و Crash Team Racing بیندازد. گرافیک این بازی کم و بیش یادآور بازیهای قدیمی است، خود بازی جذاب و سرگرم کننده است و موزیکهای آن هم بهخوبی انتخاب شدهاند. نقطه ضعف اصلی این بازی کنترل سخت اتومبیل است. این بازی هم مانند بسیاری از بازیهای مسابقهای مشابه، از تیلت کنترل استفاده میکند، منتها پیاده سازی آن چندان خوب از کار در نیامده است.
مشکل اصلی تیلت کنترل آن است که با کوچکترین حرکت دست، خودرو از مسیر منحرف میشود. بدتر از همه آن است که تنظیم و کاهش حساسیت تلیت کنترل کمکی به حل مسئله نمیکند. بخش امیدوار کننده آن است که کرو مگ رالی با گیم پد سازگار است که حس و حال بازی را کاملاً عوض میکند. یک مورد دیگر هم هست که باعث شده بازی از ایده آلات فاصله بگیرد و آن هم گیم پلی است که آن چنان که باید جذاب نیست.
درایو (Drive)
بازی درایو در اصل بهعنوان یک بازی مسابقهای با ایده رانندگی بینهایت ایجاد شد. نمای بازی از بالا به پایین است و خودرو بهصورت خودکار به سمت بالای صفحه سرعت میگیرد. لمس کردن سمت راست و چپ صفحه به معنی دور زدن خواهد بود و از آن جا که این بازی یک بازی آرکید محسوب میشود، نباید انتظار حرکت طبیعی ماشین در پیچها را داشته باشید.
در این بازی بازیکن باید بستههای افزایش قدرت را جمع آوری کند و سعی کند در مسیر رسیدن به مقصد به ماشینهای دیگر برخورد نکند. در طول بازی ماشینهای مختلف با رنگهای متنوع باز میشود.
سختترین بخش بازی در اوایل کار آن است که باید همیشه باک خودرو را پر نگه دارید و تعمیرات لازم را انجام دهید. به هر حال درایو را جزو بهترینها در سبک خودش باید حساب کرد.
استریت کارت (Street Kart)
احتمالاً با شنیدن اسم کارت (مسابقات کارتینگ) انتظار یک بازی مسابقهای سنتی مثل کرو مگ رالی را میکشید. ولی استریت کارت از این دسته بازیها نیست. چیزی که در استریت کارت تجربه میکنید بیشتر شبیه به مسابقات حرفهای خیابانی با ماشینهای کارتنیگ است.
تلیت کنترل در این بازی چندان چنگی به دل نمیزند و تاچ کنترل حتی وضعیتش از آن هم بدتر است. اگر با تاچ کنترل بخواهید بازی کنید متوجه خواهید شد که کنترل زیادی روی ترمز و چپ و راست رفتن ندارید. یعنی عملاً کنترلی روی خودرو ندارید! متأسفانه استفاده از گیم پد برای استریت کارت جزو انتخابها نیست.
آکواپارک (Aquapark)
اگرچه آکواپارک طبق معیارهای سنجش کیفیت بازیهای مسابقهای چندان عملکرد درخشانی ندارد، ولی از آن جا که در دسته بازیهای مسابقهای در گوگل پلی استور جزو محبوبترینها محسوب میشود، بد نیست نگاهی به آن بیندازیم. در این بازی در حقیقت شما سوار یک سرسره آبی بسیار طولانی هستید و در طول مسیر با شرکت کنندههای دیگر رقابت میکنید. سطح انتظارات از این بازی قطعاً نباید از حد یک بازی موبایل بالاتر رود ولی این به معنی آن نیست که وقت گذرانی در آکواپارک لذت بخش نیست.
یکی از ترفندهای جالب بازی که هیجان آن را بیشتر میکند این است که میتوانید بهجای طی کردن مسیر سرسره آبی، از مسیر بیرون بزنید و در بخشهای پایینی تر مسیر فرود آیید. بنابراین اگر عاشق ریسک کردن، پرشهای بلند یا پرت کردن بقیه مسابقه دهندهها به پایین هستید، این بازی مناسب شماست.
این بازی همچنین به کاربر اجازه میدهد با جمع کردن پول داخل بازی، کاراکترهای جدید خریداری کند. کنترل بسیار ساده است که باعث میشود خیلی سریع همه چیز دستتان بیاید و از آن لذت ببرید. در مجموع آکواپارک بازی است که برای وقت گذرانی و کمی سرگرمی عالی است.
هورایزن چیس (Horizon Chase)
این بازی بهنوعی بازگشت به عقب به بهترین شکل ممکن محسوب میشود. در این بازی شما از تاچ کنترل استفاده میکنید که بر خلاف بیشتر بازیها، خیلی خوب تنظیم شده است. گاز سمت راست صفحه قرار دارد و کنترل حرکت ماشین به سمت راست و چپ با فلشهای جهت سمت راست و چپ انجام میشود. البته از آن جا که ترمزها چندان استفادهای ندارند، بهتر است تنظیمات را روی حالت شتاب گیری خودکار تنظیم کنید. موزیکهایی که هنگام بازی پخش میشوند هم جالب و هماهنگ هستند و به سبک آهنگهای دهه 80 و 90 آمریکا ساخته شدهاند.
بزرگترین مزیت این بازی قابلیت استفاده از گیم پد است که باعث میشود تجربهای متفاوت از این بازی داشته باشید. تنها نکته منفی بازی آن است که در جایی از بازی مجبور هستید کمی هزینه کنید تا به بازی ادامه دهید. یعنی اگر خود بازی زیاد جذبتان نکند، احتمالاً از ادامه بازی صرف نظر میکنید. به هر حال بازی آن قدر جذاب و مبلغ درخواستی آنقدر معقول هست که احتمالاً به پرداخت آن رضایت دهید (3 دلار). ولی یک جور حس پول زور گرفتن ممکن است به شما دست دهد که زیاد حس خوشایندی نیست.
آلتیمیت کار درایوینگ سیمولیتور (Ultimate Car Driving Simulator)
اسم بازی یعنی «شبیه ساز رانندگی خودرو» تقریباً همه آن چه که در بازی خواهید دید را توصیف میکند. بازی از همان ابتدا با انتخاب ماشین شروع میشود، بدون هیچ مقدمه یا چیز دیگری! احتمالاً بهترین شروعی که یک بازی میتواند داشته باشد! مزیت دنیای باز و سبک کنترل ماشین کم و بیش ممکن است شما را به یاد بازی GTA بیندازد. بازی بهصورت خودکار با تاچ کنترل کار میکند که در آن ترمز در سمت راست قرار دارد و کلیدهای کنترل جهت در سمت چپ صفحه هستند. گزینه دیگر برای کنترل خودرو تلیت کنترل است. اگر به فکر استفاده از گیم پد هستید، بهتر است زیاد امیدوار نباشید چون با این بازی سازگار نیست.
بازیکن با رانندگی در دنیای باز این بازی با چالشهای مختلف و همچنین راههای مختلف برای کسب درآمد و خرید ماشینهای جدید آشنا میشود که گیم پلی کلی آن را تشکیل می هد. مثلاً در حالت Drift-X بازیکن باید به میزان مشخصی ماشینهای از پیش تعیین شده را براند تا بتواند وارد مسابقات شود. یا مثلاً در مد پارکور، دورههای رانندگی هیجان انگیز و جذاب وجود دارد. بهخصوص که موقعیتهای مختلف برای پرش با ماشین هم در بخشهای مختلف بازی در نظر گرفته شده که هیجان بازی را بیشتر میکند. اگرچه این بازی ویژگیهای برجسته و ویژه زیادی ندارد، ولی گشت و گذار در آن جذاب و در عین حال سرگرم کننده است.
شما چه بازیهای موبایلی در سبک مسابقهای را دوست دارید؟
منبع: autoblog