ایلان ماسک با کمک کشتی ستاره‌ای بر روی مریخ شهرسازی می کند

توسط عباس رهامی
کشتی ستاره ای شهر قابل سکونت مریخ

به‌تازگی ایلان ماسک جزئیات بیشتری از برنامه رؤیا گونه سکونت بر مریخ افشا کرده است که شامل روش‌ها و زمان بندی این طرح می‌شود. این طرح نه تنها برای رسیدن به سیاره سرخ و فرود بر روی آن بلکه برای ساختن یک شهر قابل سکونت بر روی آن است که بتواند جمعیتی را در خود نگه دارد. مطمئناً این طرح از اهداف بلند پروازانه ایلان ماسک برای کشتی ستاره‌ای ، فناوری‌های فضایی و شرکت‌ اسپیس ایکس است تا انسان را نه به پستاندارانی زمینی، بلکه به موجوداتی بین سیاره‌ای و فضایی تبدیل کند.

ایلان ماسک همچنین زمان بندی این طرح را هم ارائه کرده که در خور توجه است. ماسک گفته این برنامه را با ساخت و پرتاب اولین کشتی‌های ستاره‌ای (Starship) که هزینه هر کدام فقط ۲ میلیون دلار خواهد بود، آغاز می‌کند. البته برای آن که ساخت شهر مریخی ایلان ماسک تحقق پیدا کند نیاز به ۱۰۰۰ سفینه فضایی خواهد بود که به همراه تجهیزات و نفرات به آن جا حرکت خواهند کرد. ماسک گفته این برنامه از ابتدا تا انتها ظرف ۲۰ سال انجام خواهد شد و این به دلیل آن است که شروع حرکت به سمت مریخ به دلیل موقعیت زمین و مریخ فقط یک یا دو بار در سال ممکن خواهد بود.

البته جزئیات طرح ایلان ماسک به اینجا ختم نمی‌شود. مقدار باری که هر سفینه فضایی باید با خود حمل کند و جزئیات دیگر هم مشخص شده است. در این برنامه قرار است از تجهیزات و امکانات به‌صورت حداکثر استفاده شود. قرار است هر کشتی ستاره‌ای بتواند تا ۳ بار در روز پرواز انجام دهد. و این یعنی بیش از ۱۰۰۰ سفر در سال برای هر کشتی ستاره‌ای. یعنی اگر اسپیس ایکس به تعداد راکت‌های فالکنی که در حال حاضر دارد (۱۰۰ عدد)، کشتی ستاره‌ای بسازد و هر کدام از آن‌ها قادر باشند ۱۰۰ تن محموله را به مدار زمین حمل کنند، با توجه به آمار و ارقام ماسک، این شرکت سالانه حدود ۱۰ میلیون تن را جا به‌جا خواهد کرد.

برای مقایسه بهتر، می‌توان این آمار و ارقام را با مقدار محموله‌ای که در حال حاضر جا به‌جا می‌کنیم مقایسه کنیم. در حال حاضر ما سالانه فقط قادر به‌جا به‌جایی ۵۰۰ تن جرم به فضا هستیم. این در حالی است که راکت‌های فالکن شرکت اسپیس ایکس هر کدام به‌تنهایی حدود ۲۵۰ تن وزن دارند!

این مقدار محموله نه فقط بسیار زیاد، بلکه غیرکاربردی هم هست. البته فعلاً! در محدوده زمانی چند سال آینده و با توجه به فعالیت‌هایی که ما در فضا داریم می‌توان گفت به هیچ وجه به چنین مقدار محموله‌ای نیاز نخواهیم داشت. ولی می‌دانیم که فضا در آینده بسیار شلوغ خواهد شد و قطعاً داشتن چنین سیستم حمل و نقلی بسیار مفید خواهد بود.

ولی بگذاریم زیاد تند نرویم. قبل از هر چیز برای تحقق این رؤیاها و برای ساخت یک شهر مریخی لازم است به سطح مریخ برسیم. کاری که تا امروز انجام نشده است. این هم یک قدم بزرگ دیگر است که در سال‌های آینده احتمالاً برداشته خواهد شد. درست مثل اولین فرود انسان بر روی ماه. ناسا مأموریت فرود بر روی مریخ را برای سال ۲۰۲۴ در نظر گرفته است و از همین حالا خودش را برای آن مأموریت آماده می‌کند. به‌طور هم زمان اسپیس ایکس امیدوار است تا سال ۲۰۲۲ بتواند کشتی‌های ستاره‌ای را آماده کند و به آماده سازی سفر نهایی به‌سوی مریخ کمک کند.

پیش از این ماسک اعلام کرده بود که قرار است مأموریت سفر فضایی سرنشین دار به مریخ را در سال ۲۰۲۴ داشته باشد هر چند که احتمالاً این تاریخ به تعویق خواهد افتاد.

منبع: techcrunch

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟