بهترین سریال‌های علمی-تخیلی بر اساس کتاب‌های مشهور (بخش اول)

توسط عباس رهامی
7 minutes read
سریال علمی-تخیلی

شاید سابقه آشنایی ما با ژانر علمی-تخیلی تنها چند دهه باشد، ولی ادبیات علمی-تخیلی در قاره‌های دیگر، از سال‌ها پیش مورد توجه قرار گرفته بود. این بخش از ادبیات غرب آن قدر غنی است که از سال‌ها پیش دست مایه ساخت سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی بسیاری شده است. نتیجه فعالیت‌های جمع گسترده‌ای از داستان نویسان، فیلم نامه نویسان و نمایش نامه نویسان در این حوزه، رونق پیدا کردن داستان‌های علمی-تخیلی در میان مردم بوده است. داستان‌هایی که از آنچه می‌توانست وجود داشته باشد یا آن چه ممکن است اتفاق بیفتد می‌گویند.

باوجود ادبیات غنی و طرفداران پر و پا قرص، انعکاس این نوع داستان‌ها در سریال‌های ساخته شده چندان هم غیرمنتظره نیست. در حال حاضر سریال‌هایی مثل بلک میرور (آینه سیاه، Black Mirror)، توایلایت زون (منطقه گرگ و میش، Twilight Zone) در حال پخش هستند که مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده‌اند. با باز شدن فضای ساخت سریال، سادگی در پخش و سودآوری بالای آن‌ها، حالا شاهد موجی جدید از سریال‌های علمی-تخیلی هستیم که احتمالاً در سال‌های پیش رو سهم بزرگی از سریال‌های تولیدی غرب را تشکیل خواهند داد. در ادامه نگاهی به سریال‌هایی که بر اساس برخی از بهترین کتاب‌های علمی-تخیلی ساخته شده‌اند، خواهیم انداخت.

 

3001: ادیسه نهایی (3001: The Final Odyssey) – آرتور سی کلارک

3001 ادیسه نهایی

ادیسه فضایی نام یکی از برجسته‌ترین آثار علمی – تخیلی با مایه‌های اساطیری، عرفانی و نمادین است که توسط آرتور سی کلارک (Sir Arthur Charles Clarke) نوشته شد. این داستان 4 بخش دارد. بخش اول آن باهمکاری خود این نویسنده و استنلی کوبریک (کارگردان)، در سال 1968 به یک فیلم با عنوان «2001: ادیسه فضایی» تبدیل شد که بلافاصله به‌عنوان یکی از ماندگارترین و آثار شاهکار سینما تمام دوران شناخته شد. چهارمین و آخرین بخش از این سری کتاب سال 1997 به چاپ رسید. سریال 3001: ادیسه نهایی قرار است بر اساس کتاب آخر رمان سریالی ادیسه ساخته شود. داستان این سریال، ادامه ماجراهای شخصیت اصلی فیلم، فرانک پول، است که به کشف طبیعت و اصالت انسان و ارتباطش با سنگ مرموزی که توسط نیروهای مرموزتر کیهانی خلق شده می‌پردازد.

 

خودکار (Autonomous) – آنالی نویتز

خودکار رمان

خودکار نام رمانی علمی-تخیلی به قلم آنالی نویتز است که سال 2017 به چاپ رسید. داستان این رمان در مورد یک دزد دارو به نام جک است که تلاش می کند داروهای خصوصی را به دست مردمی که به آن نیاز دارند برساند. ماجرا زمانی پیچیده می‌شود که یکی از داروهای مورد هدفش، خطرناک از کار در می‌آید که به دلیل عوارض جانبی مرگ آورش ممکن است زندگی افراد زیادی را به خطر اندازد. به این ترتیب جک توسط یک مأمور به همراه شریک رباتش مورد تعقیب قرار می‌گیرد تا رازهای پشت پرده داروهای تولید شده به بیرون درز نکنند.

 

فانوس 23 (Beacon 23) – هیو هاوی

فانوس 23

رمان بیکن 23سال 2015 منتشر شد و داستان یک سرباز سابق در قرن 23 است که وظیفه دارد فانوس دریایی که در اعماق فضا قرار دارد را هدایت کند. این فانوس دریایی برای راهنمایی سفینه‌های فضایی که هر روز از یک سوی جهان به سمت دیگر می‌روند استفاده می‌شود، درست مانند همان کاری که فانوس‌های دریایی سابقاً انجام می‌دادند. ماجرا از لحظه‌ای آغاز می‌شود که فانوس 23 دچار مشکل می‌شود و شخصیت اول ماجرا باید برای جلوگیری از فجایع پیش رو، از هر آن چه در توان دارد مایه بگذارد.

حق امتیاز این سریال در سال 2016 توسط Studio 8 خریداری شد. فیلم نامه نویس «رویدادهای سارا کانر» و «آواتر 3»، جاش فریمن هم نویسندگی و تهیه کنندگی این سریال را بر عهده گرفته است.

 

بنیاد (Foundation) – آیزاک آسیموف

بنیاد علمی-تخیلی

بنیاد یکی از بهترین داستان‌های سریالی علمی-تخیلی است که توسط آیزاک آسیموف (Isacc Asimov) نوشته شده است. بنیاد داستان زندگی چند هزار ساله بشر در میان ستارگان است. داستان از زبان ریاضی دانی نابغه بیان می‌شود که راهی برای پیش بینی آینده پیدا می کند. این پیش بینی خبر از سقوط قریب‌الوقوع امپراتوری عظیمی که سیارات بسیاری را در قلمرو خود دارد، می‌دهد. این کتاب در ابتدا یک سه‌گانه بود که بعداً 4 فصل دیگر نیز به آن اضافه شد که پیش و پس از وقایع داستان اصلی را نشان می‌دهد.

سال 2015 جاناتان نولان که یکی از خالقین سریال وست ورلد (Westworld) هم هست، از ساخت سریالی بر اساس کتاب‌های «بنیاد» برای شبکه HBO خبر داد. البته دو سال بعد این پروژه به دستان David S.Goyer (نویسنده شوالیه تاریکی) و جاش فریمن (جنگ دنیاها) سپرده شد.

 

دروازه (گیت وی – Gateway) – فردریک پوهل

دروازه gateway

فردریک پوهل نویسنده داستان‌های علمی-تخیلی است که در طول بیش از 75 سال، جوایز بسیار زیادی را از آن خود کرد. دروازه را شاید بتوان یکی از اولین رمان‌های موفق و ستایش شده پوهل دانست. رمانی که به تلاش بشر برای کشف و بررسی یک ایستگاه فضایی بیگانه که در یک سنگ آسمانی تو خالی پیدا شده، می‌پردازد. در ادامه، انسان‌ها یاد می‌گیرند که چطور از فناوری بیگانه به نفع خود استفاده کنند. ولی یادگیری استفاده از این فناوری به کمک آزمایش‌های مبتنی بر سعی و خطا انجام می‌شود که عواقب خطرناکی در پی دارد. همچنین بخشی از این کتاب به درگیری‌های سیاسی برای به دست گیری کنترل این فناوری جدید می‌پردازد.

سال 2015 ساخت سریالی بر اساس این داستان به کمک David Eick و Josh Pate اعلام شد هر چند که از آن زمان به بعد دیگر خبری از سریال وعده داده شده نشد. در نتیجه وضعیت نهایی سریال هنوز مشخص نیست.

 

لونا: ماه جدید (Luna: New Moon) – ایان مک دونالد

لونا ماه جدید علمی-تخیلی داستان

این رمان علمی-تخیلی داستانی را روایت می کند که 50 سال پس از سکونت انسان بر روی ماه اتفاق می‌افتد. داستان رویدادها و جنگ‌هایی که 5 خانواده قدرتمند بر روی ماه برای گرفتن کنترل این سیاره جدید باهم دارند. این 5 خاندان که با عنوان 5 اژدها به آن‌ها اشاره می‌شود، از هیچ کاری برای برتری پیدا کردن دریغ نمی‌کنند. آن‌ها برای داشتن قدرت برتر در جامعه فئودالی حاکم بر ماه به خیانت، غارت، کشت و کشتار و ترور دست می‌زنند. در واقع‌های داستان لونا: ماه جدید شباهت غیرقابل انکاری با فضای گیم آف ترونز دارد. بی‌دلیل نیست که برخی آن را بازی تاج و تخت بر روی ماه نامیده‌اند. با این اوصاف کاملاً طبیعی است که شبکه‌های تلویزیونی برای ساخت این سریال باهم وارد جنگ شده باشند. سال 2015 شبکه CBS حق امتیاز این داستان را خریداری کرد و شین برنان (Shane Brennan) را برای ساخت یک مجموعه تلویزیونی در اختیار گرفت.

 

هیپیریون (Hyperion) – دن سیمونز

هیپریون

مجموعه داستان‌های پیچیده و غیرخطی هیپیریون در مورد گروهی متشکل از 7 نفر در آینده بسیار دور است که برای بررسی مقبره‌های مرموز زمانی، در سیاره هیپیریون اعزام می‌شوند. این در حالی است که جنگی عظیم در کهکشان راه شیری در جریان است. یک نفر از این 7 نفر جاسوس دشمن است و مقبره‌های مذکور هم توسط موجودات فلزی ترسناکی حافظت می‌شود.

هیپیریون اولین رمان سیمونز است که موفق به بردن جایزه شد. بردلی کوپر، بازیگر مشهور سری فیلم‌های هنگ اور (Hangover)، یکی از طرفداران این کتاب است و قصد دارد یک مینی سریال بر اساس این داستان بسازد. مشخص نیست این پروژه در چه مرحله‌ای است. اقتباس از این کتاب علمی-تخیلی اولین بار در سال 2015 اعلام شد. در نتیجه مشخص نیست این سریال چه زمانی قرار است  منتشر شود.

 

دختران روزنامه فروش (Paper Girls) – برایان واگان و کلیف چیانگ

دختران روزنامه فروش

دختران روزنامه فروش یک داستان مصور علمی-تخیلی است که گروهی از دختران 12 ساله که کارشان تحویل روزنامه به مردم است را دنبال می کند. در ادامه این گروه درگیر مبارزه با مهاجمینی مسافر زمان که به شهر کوچکشان حمله کرده‌اند می‌شوند. این مجموعه 30 بخش دارد که سال 2015 آغاز شد و چند ماه با انتشار قسمت 30 ام، پایان یافت. درست زمانی که این سریال پایان یافت، آمازون استودیوز حق امتیاز اقتباس از این کتاب مصور برای ساخت یک مجموعه تلویزیونی را در اختیار گرفت. در این پروژه نام استفانی فولسوم (Stephany Folsom) که در پروژه داستان اسباب بازی‌های 4 همکاری داشت، هم دیده می‌شود. هنوز هیچ زمان بندی در مورد این پروژه یا زمان احتمالی انتشار آن توسط آمازون اعلام نشده است.

 

منبع: digitaltrends

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟