ساخت یک بازوی رباتیک که با کمک باکتری‎های سر انگشتان خود محیط اطراف را «می‎چشد» !

توسط محمد امین نعمتی

محققان با قرار دادن باکتری‎های مهندسی شده به داخل انگشتان یک بازوی رباتیک موفق به ساخت یک ربات بیوهیبرید شده‎اند که می‎تواند «بچشد» و آن‎ها فکر می‎کنند این دستاورد در آینده منجر به ساخت ربات‎هایی خواهد شد که بهتر به جهان اطراف خود واکنش نشان می‎دهند.

ساخت یک بازوی رباتیک که با کمک باکتری‎های سر انگشتان خود محیط اطراف خود را «می‎چشد»

برای این تحقیق که نتیجه آن چهارشنبه گذشته در مجله Science Robotics به چاپ رسید، تیمی از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس و دانشگاه کارنگی ملون باکتری ای‎.کلای را به نحوی مهندسی کردند که در زمان برخورد با ماده شیمیایی IPTG یک پروتئین فلورسنت تولید می‎کند.

آن‎ها سپس این باکتری مهندسی شده را داخل دیواره‎های بازوی یک ربات قرار دادند. در نهایت، این گروه تحقیقاتی دیواره‎ها را با یک غشای متخلخل پوشاندند تا باکتری را در جای خود نگه ‎دارد و در همین حین به مایعات اجازه می‎دهد به سلول‎ها برسد.

این محققان برای تست این سیستم، این بازو را داخل یک حمام آب قرار دادند که گاهی اوقات به آن IPGT اضافه می‎شد.

اگر ماده شیمیایی مورد نظر در آب وجود داشت، باکتری می‎درخشد و این نور مدارهای الکتریکی را تحریک می‎کند تا یک سیگنال به واحد کنترل دست ربات بفرستد و به آن اجازه می‎‎دهد متوجه شود داخل این حمام چیزی قرار ندهد.

اما اگر سیستم این ماده شیمیایی  را شناسایی نکند، ربات متوجه می‎شود گذاشتن چیزی داخل این حمام مایع مانعی ندارد.

یکی از محققان این تیم آقای کارمل مجیدی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت «با ترکیب دستاورد ما با وسایل الکترونیکی انعطاف‎پذیر و پوست رباتیک با زیست سنتزی، ما یک گام به موفقیت ساخت ربات‎های بیوهیبریدی نرم نزدیک می‎شویم و آن‎ها می‎توانند از توانایی حس کردن، احساس داشتن و واکنش نشان دادن به تغییرات محیطی خود برخوردار شوند.»

منبع: futurism.com

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید