هوش مصنوعی گوگل چقدر باهوش است؟ شاگرد بااستعداد ریاضی!

توسط عباس رهامی
4 minutes read
هوش مصنوعی گوگل چقدر باهوش است؟ شاگرد بااستعداد ریاضی!

وقتی حرف از هوش مصنوعی به میان می‌آید همه یاد ربات‌های هوشمند می‌افتیم. یا اپلیکیشن ها و برنامه‌هایی که به‌خوبی رفتار انسان را تقلید می‌کنند و قدرت استدلال و پیدا کردن الگوی خیلی خوبی دارند. ولی آیا می‌دانستید که اساس و پایه هوش مصنوعی منطق و ریاضیات است؟ هوش مصنوعی‌های خلق شده از نظر سطح هوش متفاوت‌اند. بعضی‌هایشان در ریاضیات و منطقی قدرت بی‌مانندی دارند و برخی‌هایشان هم به‌سختی از پس ریاضیات ابتدایی بر می‌آیند. هوش مصنوعی گوگل از این نظر بسیار مستعد محسوب می‌شود. استاد آینده و نابغه ریاضیات. با روکیدا همراه باشید تا باهوش مصنوعی گوگل بیشتر آشنا شوید.

هوش مصنوعی گوگل چقدر باهوش است؟ شاگرد بااستعداد ریاضی!

گوگل اخیراً هوش مصنوعی ساخته که طبق گزارشات قدرت تحلیل و استدلال بسیار بالایی دارد و می‌تواند بیش از 1200 قضیه ریاضی را اثبات کند. البته قضایایی که توسط این هوش مصنوعی به اثبات رسیده‌اند جدید نیستند و ریاضی‌دانان قبلاً آن‌ها را اثبات کرده‌اند. چیزی که در اینجا اهمیت دارد خلاقیت یا نوآوری هوش مصنوعی نیست، بلکه سطح پیشرفته بودن هوش و توانایی‌های استدلال منطقی آن است! این سطح از توانایی‌ها نشان می‌دهد که هوش مصنوعی آن قدر پیشرفته شده است که می‌تواند بر روی مسائل بسیار پیچیده و دشوار کار کند و قدرت منطقی و استدلالی مشابه انسان داشته باشد.
البته هوش مصنوعی گوگل بی‌سواد نبود و آموزش‌های لازم را دیده بود. تیم گوگل برای اینکه ریاضیات را به هوش مصنوعی‌اش یاد دهد، مرکز داده‌ای در اختیارش قرار داد. در این مرکز داده بیشتر از 10 هزار مسئله ریاضی که توسط انسان نوشته شده بود، وجود داشت که استدلال و منطق مرحله به مرحرباله حل همه آن‌ها هم قرار داده شده بود. مراحل استدلال یا در واقع تکنیک‌ها و تاکتیک‌های حل مسئله شامل خواص شناخته شده اعداد و مسائل پایه‌ای هم می‌شد؛ مثلاً اینکه ضرب کردن x در y با ضرب کردن y در x برابر است.

هوش مصنوعی گوگل چقدر باهوش است؟

هوش مصنوعی گوگل چقدر باهوش است؟ شاگرد بااستعداد ریاضی!

هوش مصنوعی گوگل همان طور که گفتیم اول به‌طور کامل در مورد ریاضیات آموزش دید. بعد از طی این مراحل، دانشمندان عملکردش را در مقابل 3225 قضیه مختلف که تا به حال به آن نداده بودند، بررسی کردند. هوش مصنوعی گوگل از این تعداد توانست 1253 قضیه را اثبات کند.
خوب شاید درصد موفقیت زیاد بالایی به نظر نرسد! ولی این را هم باید اضافه کنیم که هوش مصنوعی فقط 41 تاکتیک برای حل ریاضیات بلد بود. یعنی تمام قضایای دیگری که برایش حل نشده باقی ماندن به دلیل نداشتن ابزار لازم بود.
هوش مصنوعی گوگل برای اینکه هر مسئله را حل کند، اول آن را به بخش‌های کوچک‌تر تبدیل کرد و برای این کار از تاکتیک‌هایی که یاد گرفته بود استفاده کرد. نهایتاً بخش‌های کوچک آن‌قدر ساده بودند که بتواند با یک تاکتیک ساده حل شوند. به این ترتیب مرحله به مرحله و قدم به قدم جلو رفته و یک قضیه را ثابت می‌کرد.
البته بیشتر تست‌هایی که به این هوش مصنوعی داده شده‌اند نسبتاً کوتاه بوده‌اند تا هوش مصنوعی مجبور نباشد راهی پیچیده و طولانی برای اثبات و استدلال طی کند. به هر حال هوش مصنوعی هنوز اول راه است و در آینده خیلی بهتر از این می‌تواند عمل کند.
هدف نهایی این است که هوش مصنوعی بتواند تمام قضایایی که توسط بشر قابل اثبات است را اثبات کند. حتی شاید در آینده این هوش مصنوعی بتواند افق‌های جدید از علم ریاضیات را که به بشریت نشان دهد و در حل ریاضیات و استدلال‌های دشوار و بسیار پیچیده کمک حالش باشد.

آینده هوش مصنوعی گوگل

قضایای ریاضی هوش منصوعی

در حال حاضر الگوریتمی که برای این هوش مصنوعی طراحی شده است بیشتر بر جبر خطی و حساب متمرکز شده هر چند که هوش مصنوعی قادر است با انواع مباحث ریاضی درگیر شود. فعلاً تیم طراحی کننده به دنبال آن هستند که هوش مصنوعی را قادر بسازند مسائل و قضایای پیچیده‌تر و طولانی‌تر را اثبات کند.
ما انسان‌ها در روش‌های اثباتمان در بسیار از مواقع از درک منطقی‌مان استفاده می‌کنیم و اثبات را با جزئیات زیاد و مرحله به مرحله طی نمی‌کنیم. یعنی مثلاً از یک مرحله به مرحله دیگر می‌رویم و شاید توضیح دقیقی ندهیم که اتفاقات بین این مراحل دقیقاً چطور افتاده‌اند در حالی که شاید از عملیات ریاضی زیادی در این بین استفاده کرده باشیم. به همین دلیل حل مسائل در بیشتر مواقع از آن چه که ما می‌بینیم پیچیده‌ترند.
تیم هوش مصنوعی گوگل هم چنان به آموزش هوش مصنوعی‌اش ادامه می‌دهد و قضایا و مسائلی که تا کنون توسط انسان حل می‌شده‌اند را در اختیار هوش مصنوعی قرار می‌دهند. این روش می‌تواند باعث شود ریاضی‌دانان به درک و مفاهیم جدیدی برسند و سؤالات جدیدی مطرح کنند.
به همین دلیل این هوش مصنوعی قادر است در آینده مسائل و قضایایی که در حال حاضر قادر به حل آن‌ها نیستیم را برای ما حل کند. هر چند که این کار مطمئناً آموزش خیلی بیشتر و کامل‌تر و تاکتیک‌های بیشتری می‌طلبد. به‌علاوه هوش مصنوعی باید راهی ساده‌تر برای پیدا کردن ارتباط بین تئوری‌های مختلف پیدا کند تا بتواند از آن‌ها بهتر استفاده کند. بااینکه فعلاً ارتقای سطح هوش مصنوعی تا این حد دور از ذهن به نظر می‌رسد ولی کاملاً ممکن است.
این را هم نباید فراموش کنیم که بیشتر هوش مصنوعی اطراف ما قادر به انجام ساده‌ترین مسائل ریاضی که در دبیرستان می‌خوانیم هم نیستند!

منبع: steemit.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟