فهرست عنوانها
رسیدن به اهداف کوچک یا بزرگ نیاز به برنامه ریزی و تعهد به برنامه دارد. با این وجود بسیاری از ما در برنامه ریزی دقیق و انجام آن به مشکل برخوردهایم. به همین جهت تصمیم گرفتیم تا در این مطلب 10 روش برای برنامه ریزی صحیح جهت رسیدن به اهداف در سال جدید (1401) را بررسی نماییم. همچنین شما میتوانید مطالب 10 روش برای رهایی از استرس، داشتن خواب بهتر و 10 روش برای ذخیره کردن پول را جهت پیشرفت کیفیت زندگی خود، در روکیدا مطالعه نمایید. در ادامه همراه ما باشید.
10 روش و نکته برنامه ریزی برای موفقیت در سال جدید!
هیچکس برای تنبلی، شکست یا حتی چاقی برنامهریزی نمیکند! اما برنامهریزی نکردن منجر به این موارد خواهد شد. زیرا برنامه ریزی فرایندی مدیریتی و اساسی برای رسیدن به اهداف است. همه ما شاید بارها برنامهریزی کردهایم اما در تداوم یا انجام دادن آن به مشکل خوردهایم. مواردی ساده هستند که علت رخ داد آنان را نیز میدانیم؛ با این وجود در طول برنامهریزی موفق به دستیابی اهدافمان نشدهایم. برنامهریزی باید با مشخص بودن اهداف در بازه زمانی متفاوت صورت گیرد.
همچنین باید مطمئن شوید هدفتان منطقی و دست یافتنی است! منظور هم اهداف کوتاه مدت شما و هم بلند مدتتان است. اگر برنامهای برای روز خود نداشته باشید در تمام مدت ذهنتان درگیر این است که الان چه کاری انجام دهم؟! در نهایت ممکن است هیچکار مثبتی هم انجام ندهید و در انتهای روز احساس رضایت نکنید! در ادامه این مطلب تصمیم گرفتیم تا 10 روش و نکته برای برنامه ریزی بهتر در سال جدید (1401) را بررسی کنیم. پس اگر هدف دارید و برای تحقق آن میخواهید برنامهای مناسب تهیه کنید، همراه روکیدا باشید.
برنامه ریزی را در بازه های زمانی متفاوت در نظر بگیرید
برنامه ریزی جامع و در بازه های زمانی متفاوت داشته باشید. به این معنا که برنامه شما باید، روزانه، هفنگی، ماهانه و سالانه به طور مجزا باشد! برای هر کدام از این برنامهها جدولی متناسب که اهداف کوتاهمدت و بلندمدتتان را در همان بازه زمانی شامل شود در نظر بگیرید. تحقق اهداف را در این زمانها بررسی کنید و اگر لازم است برنامه بلند مدت خود را تغییر دهید. لیست انجام کارها را در تمام بازهها با بررسی دقیق انتخاب کنید. حتی اگر هدف بلند مدت چندان واضحی ندارید، از برنامهریزی روزانه نباید غافل شوید، چرا که تاثیر بسیار مثبتی در تحقق اهداف بلندمدت و آرزوهای دستیافتنی شما خواهند داشت!
قبل از تعیین اهداف در برنامه ریزی آن ها را بررسی و آنالیز کنید
اهداف برنامه ریزی تعیین کننده مسیر و هدایت زندگی ما خواهند شد. اهداف چه کوتاه مدت و چه بلند مدت باید قبل ار تعیین در برنامه ریزی آنالیز و بررسی شوند. اهداف شما باید منطقی و دست یافتنی باشند؛ تا هم موثر واقع شوند و هم انگیزه شما را حفظ نمایند! دقیقا بدانید که چه چیزی را میخواهید. میزان سختی مسیر به دست آوردن آن را در برنامه ریزی خود بررسی کنید. لازم است این اهداف در هر بازه متناسب انتخاب شوند تا تحقق پیدا کنند. همچنین مسیر و نتیجه به دست آوردن هر هدف را پیشبینی منطقی نمایید، و از پیش تصور کنید. این موضوع تعیین اهداف شما را واقعگرایانه و صحیحتر خواهد کرد.
قبل از برنامه ریزی زمان حال را بررسی کنید!
وضعیت خود و زمان حال را باید پیش از برنامه ریزی بسنجید. به این منظور که بدانید در روزهای گذشته چه میزان توانایی در تحقق اهدافتان داشتهاید. این موضوع به بهتر تصمیم گرفتن در طول برنامه ریزی شما کمک کننده است. همچنین داشتن دور نگاه در بازه های زمانی متفاوت در مسیر برنامهریزی بر اساس شرایط موجود، دارای اهمیت بالایی است.
ابزار برنامه ریزی خود را متناسب انتخاب کنید
باید خود را بشناسید که با چه ابزاری راحتتر برنامه ریزی میکنید. برخی با سررسیدها، دفترچهها، لیستها، استیکرها و جدولها سر و کار دارند و برخی دیگر با اپلیکیشن و نرمافزارهای مختلف مجازی برنامهریزی میکنند. هردوی این گروه میتوانند موفق شوند؛ اگر ابزار متناسب با خود را انتخاب کرده باشند. هر دو شیوه بسیار کاربردی هستند اما کیفیت برنامهریزی با انجام موارد دیگری تعیین میشود؛ که در ادامه بررسی کردهایم. با این وجود راحتی شما در کار با ابزار برنامهریزی لذت آن را چندبرابر خواهد کرد!
لیست انجام کارها یا To Do متناسب تهیه کنید
در تهیه کردن لیست انجام کارها یا لیست معروف به To Do، نیاز نیست دچار نگرانی باشید. شما باید یک برنامه استراتژیک برای تحقق اهدافتان در ذهن داشته باشید؛ و آنها را به اهداف کوتاه مدت روزانه خود تبدیل کنید. با انجام و تعیین مداوم استراتژیهای کوچک در لیست روزانه به تحقق هدف بلندمدت خود نزدیک خواهید شد. به این سیستم جدید عادت خواهید کرد؛ و از تحقق آن، در آینده لذت خواهید برد!
بیشتر از توانتان برنامه ریزی نکنید!
هرگز بیشتر از توانتان برنامه ریزی نکنید! این امر تنها منجر به از دست دادن انگیزه شما خواهد شد. حتما در برنامه خود زمان تفریح و استراحت رضایتبخشی را در نظر بگیرید تا از انجام برنامه خود لذت ببرید! مطمئن شوید که به خود بعد از دستیابی اهدافتان در طول روز استراحت کافی میدهید. مشکل در بزرگ بودن هدف بلند مدت شما وجود ندارد؛ بلکه اهداف کوتاه مدت دست نیافتنی در همین ابتدای مسیر انگیزه شما را از بین میبرند. هرچند هدف بلندمدتتان را طبق نکات ذکر شده در بالای مطلب، باید منطقی در نظر بگیرید.
برای برنامه ریزی در زمان ثابت عمل کنید
10 دقیقه اول هر روز میتواند زمان بسیار مناسبی برای برنامه ریزی آن روز شما باشد. به هرحال باید وقتی که راحت هستید را مشخص و برای برنامه ریزی در آن زمان ثابت عمل کنید. هر روز در همان ساعت و مکان، برنامه خود را تعیین کنید؛ تا به نظم شخصی در این موضوع برسید. داشتن نظم در برنامهریزی به داشتن هدفهای مشخص در روز و نظم زندگی شما میانجامد. همچنین میزان نگرانی روزانه شما و تردید در انجام کارها از بین خواهد رفت.
هدایت و کنترل عملکردها طبق برنامه ریزی را فراموش نکنید!
هدایت و کنترل عملکردها باید در تمام مراحل برنامه ریزی و تعهد به آن بررسی شود. این نکته را فراموش نکنید که مرور داشتن برعملکرد خود، توانایی واقعی شما در شرایط حاکم را به خوبی مشخص مینماید. با بررسی و کنترل آماری میزان رضایت خود از هر عملکرد و نزدیکی به هدف ذهنی، هدایت صحیح برنامه را به دست بگیرید!
عدم تکمیل برنامه نشانه عدم موفقیت نیست!
عدم تکمیل کارها طبق برنامه ریزی نشانه عدم موفقیت و دست نیافتن به هدفتان نیست. این برنامه مال شماست و باید در َآن با خود صادق باشید و حراس از شکست نداشته باشید! اگر در تحقق اهدافتان طبق برنامه به مشکل خوردهاید، موارد ذکر شده دیگر را در برنامهریزی بررسی کنید تا دلیل را پیدا کنید. انگیزه خود را از دست ندهید و نکات لازم برای داشتن یک برنامه دقیق را فراموش نکنید؛ زیرا برنامه شما در نخستین قدم باید دستیافتنی در نظر گرفته شود!
برنامه ریزی مهارت است!
نکته آخر این است که خوب بدانیم برنامهریزی یا به اصطلاح Planning یک مهارت جامع در سراسر دنیا است. مشاورانی سالها تحصیل میکنند تا برنامه ریزی را برای دیگران انجام دهند. با این وجود اگر خود و اهدافتان را خوب بشناسید و در بلندمدت با تعد به برنامه خود، در کنار رصد دقیق آن در طول مسیر، پیش بروید، مهارت برنامه ریزی را به دست خواهید آورد. چرا که هیچکس بهتر از خودتان شما و اهدافتان را نمیشناسد.
منبع: تحریریه روکیدا