چطور با کیورد پلنر گوگل (keyword planner) بهترین کلمه کلیدی را پیدا کنیم؟

توسط عباس رهامی
6 دقیقه
چطور با کیورد پلنر گوگل (keyword planner) بهترین کلمه کلیدی را پیدا کنیم؟

کلمات کلیدی یا همان کیورد ها مهم‌ترین چیزی هستند که در گوگل ادوردز باید به آن توجه کنید. اگر بتوانید کلمه کلیدی مناسب برای تبلیغ پیدا همه چیز خیلی ساده‌تر می‌شود. اینجاست که کیورد پلنر گوگل وارد می‌شود.

کیورد پلنر گوگل (keyword planner)

ورود به کیورد پلنر

اول از همه باید فهرست کلمات کلیدی و عباراتی که می‌خواهید را انتخاب کنید. بعد از آن می‌توانید سراغ کیورد پلنر بروید و احتمالاً چند کلمه کلیدی خوب دیگر هم اضافه کنید یا ببینید کدام یک از کلمات کلیدی که انتخاب کرده‌اید بهتر هستند.

برای این کار قطعاً به یک اکانت ادوردز (AdWords) نیاز دارید. اگر هنوز چنین اکانتی درست نکرده‌اید، الان وقتش است. مزیت اصلی کیورد پلنر دسترسی آن به کوهی از اطلاعات و داده‌ها برای پیدا کردن کلمات کلیدی، قیمت و ارزش آن‌هاست.
وقتی وارد AdWords می‌شوید، می‌توانید keyword Planner را در منوی tools که در بالای صفحه قرار دارد ببینید. کیورد پلنر 5 گزینه مختلف به شما پیشنهاد می‌دهد.

وارد کردن کلمه کلیدی

1- جست و جوی عبارات کلیدی جدید بر اساس یک عبارت، وب سایت یا یک دسته و گروه:

در این حالت شما می‌توانید یک عبارت کلیدی یا آدرس (URL) وارد کنید. بعد گوگل ایده‌های مختلف برای عبارات کلیدی به شما پیشنهاد می‌دهد.

2- دادن اطلاعات حجم جست و جو و موضوعات داغ (ترند Trend):

در اینجا اگر شما کلمات کلیدی که قبلاً انتخاب کرده‌اید را وارد کنید، می‌توانید گزارش تقریبی تعداد افرادی که آن عبارت را به‌صورت ماهانه جست و جو می‌کنند، را مشاهده کنید.

3- ترکیب کلمات کلیدی برای پیدا کردن کلمات کلیدی جدید:

این ویژگی دو لیست متفاوت از کلمات کلیدی را می‌گیرد و بعد آن‌ها را باهم ترکیب می‌کند تا یک لیست ترکیبی از بهترین کلمات کلیدی به شما ارائه دهد. مثلا در یک سمت شما محصولاتی که دارید را وارد می‌کنید و در طرف دیگر رنگ‌هایی که محصولات دارند. شاید به نظر گزینه خیلی جالب به نظر برسد. ولی چندان مفید و به درد بخور نیست.
در فهرست نهایی احتمالاً با عبارات زیادی برخورد می‌کنید که امتیاز خیلی پایینی دارند و تقریباً به افزایش ترافیک وب سایتتان هیچ کمکی نمی‌کنند. نتیجه استفاده از این کلمات کلیدی ممکن است برای شما گران تمام شود چون گوگل تبلیغات شما را کمتر نشآنمی‌دهد، به اضافه اینکه مجبور هستید پول بیشتری هم بپردازید.
دو گزینه دیگر هم وجود دارد که به بودجه بندی و پیش بینی هزینه‌ها کمک می‌کند ولی فعلاً به آن‌ها کاری نداریم

 

پیدا کردن کلمه کلیدی جدید با یک عبارت، وب سایت یا دسته

پیشنهاد های اد گروپ

بگذارید روی این گزینه تمرکز کنیم. search for new keywords using a phrase, website or category. برای شروع یک عبارت کلیدی به‌صورت یک کلمه ای، که در واقع تبلیغ محصول اصلی‌تان است، بنویسید. یا می‌توانید از URL استفاده کنید. بهتر است هم آدرس وب سایت خودتان و هم آدرس رقبا را وارد کنید تا چیزهای بیشتری دستگیرتان شود. راه دیگر هم این است که یک دسته بندی را انتخاب کنید که البته فعلاً در این مرحله کمی زود است. در نهایت روی دکمه «Get Ideas» کلیک کنید.

با زدن این دکمه، با سیلی از پیشنهادهای مختلف برای اد گروپ (Ad group ideas) مواجه می‌شوید. در هر کدام از آن‌ها یک کلمه کلیدی در محوریت قرار دارد. مثلا اگر کلمه کلیدی «تخت» را وارد کرده باشید، احتمالاً گروه‌های تبلیغاتی (Ad Group) مختلف برای تخت‌های فنری، تخت خواب تاشو، تخت خواب دو نفره، تخت خواب متحرک، تخت خواب بچه و … خواهید دید.

بعد از انجام جست و جو می‌توانید به زبانه keyword ideas بروید. در این زبانه اطلاعات بیشتری در مورد کلمات کلیدی پیشنهاد شده می‌بینید. در سمت ویژگی‌هایی مثل «Targeting» (هدف گیری) و «Customize your search» (شخصی سازی کردن جست و جو) می‌بینید. این لیست بلند و طولانی گوگل چندان به کار نمی‌آید. باید کاری کنیم که پیشنهادها هدف دار تر و کمتر شوند که با استفاده از این ویژگی‌های می‌توانید این کار را انجام دهید.

فیلتر عبارات کلیدی پیشنهادی

مکان (Location): با استفاده از این ویژگی می‌توانید اطلاعات مرتبط به یک مکان یا کشور خاص را مشاهده کنید. وقتی این گزینه را تغییر دهید، خواهید دید که گوگل شروع به تغییر اطلاعات و داده‌هایش می‌کند.
زبان (language): خوب نیاز به توضیح خاصی نیست. تبلیغات یا وب سایت شما به زبان فارسی است پس فارسی (Persian) را انتخاب کنید. به طور پیش فرض این گزینه default است.
شبکه (network): اگر می‌خواهید تبلیغات تان در وب سایت هایی به غیر از گوگل هم نمایش داده شوند، از این گزینه باید استفاده کنید. بهتر است اول ویژگی‌های ساده‌تر استفاده کنید و وقتی کمی بیشتر تجربه پیدا کردید، سراغ گزینه‌هایی مثل شبکه بروید.
کلمات کلیدی منفی (negative keywords): کلمات کلیدی که نمی‌خواهید گوگل تبلیغات شما را برای آن‌ها نمایش دهد، وارد کنید. مثلا اگر در وب سایتتان لباس زمستانی نمی‌فروشید، این عبارت را در این بخش وارد کنید.

 

چند کلمه کلیدی باید استفاده کنیم؟

کلمات کلیدی بیش از حد

وقتی نهایتا اصلاح و تنظیم کلمات کلیدی تان به اتمام رسید، می‌توانید کلمات کلیدی به همراه کلمات کلیدی قبلی تان دانلود کنید یا اینکه مستقیما آن‌ها را به فهرست کلمات کلیدی کمپین تبلیغاتی تان اضافه کنید. احتمالاً لازم می‌شود باز هم کمی کلمات کلیدی که انتخاب کرده‌اید را کم و زیاد کنید.
افرادی که در استفاده از کیورد پلنر تازه کار هستند به‌اشتباه تصور می‌کنند هر چه کلمات کلیدی بیشتری داشته باشند بهتر است. در نتیجه سعی می‌کنند تمام کلمات کلیدی که ممکن است را انتخاب کنند. ولی واقعیت این است که انتخاب تعداد کم کلمات کلیدی خیلی بهتر از انتخاب تعداد زیادی کلمه کلیدی است.
ایده آل این است که بتوانید تعداد را در بازه طلایی نگه دارید. یعنی آنقدر عبارت کلیدی داشته باشید که تبلیغات تان در جایی که می‌خواهید نمایش داده شوند و از طرف دیگر کلمات آنقدر زیاد نباشند که هزینه‌ها و زحمت رسیدگی به آن‌ها بیش از حد توان تان باشد. برای شروع بهتر است کار را با 50 کلمه کلیدی شروع کنید و نهایتا تا 250 بالا بروید.

کیورد پلنر keyword planner

 

چه کلمات کلیدی را حذف کنیم و کدام ها را نگه داریم؟

بهتر است از این زاویه نگاه کنید. فرض کنید یک شکارچی هستید. عاقلانه این است بزرگ ترین و ساده‌ترین‌ها را هدف بگیرید. یعنی تلاش تان را صرف کار کنید که بیشترین پاداش را می‌دهد.
اینجا هم همینطور است. باید پول تان را جایی خرج کنید که بیشترین بازدهی را خواهد داشت. کلمات کلیدی که بیشترین مطابقت با محصولات دارد را قطعاً باید نگه دارید. عین محصول و کلمات کلیدی که بیشترین تطابق را دارند نگه دارید. آن‌هایی که قرار نیست مشتری برایتان جور کنند را دور بریزید. این عبارات کلیدی احتمالاً فقط وب گرد هایی که عاشق ورانداز کردن محصولات و مقایسه آن‌ها هستند را راهی وب سایتتان می‌کنند.
بنابراین برای شروع بهتر است از بهترین و دقیق ترین کلمات کلیدی استفاده کنید. این نقطه خوبی برای شروع یک تبلیغات سودآور است. بعدها با افزایش تجربه و افزایش سود دهی می‌توانید کارهای دیگر را هم آزمایش کنید.

منبع: entrepreneur.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟