چگونه مودم قدیمی را تغییر کاربری بدهیم؟ با یادگیری این 12 ترفند مودم قدیمی را دور نیندازید!

توسط سمیرا گلکار
5 دقیقه

اگر مودم قدیمی شما هم یکی از کشوهای دراور را اشغال کرده یا بین انبوهی از وسایل بی استفاده گم شده، با ما همراه باشید تا 12 ترفند مختلف برای تغییر کاربری آن یاد بگیرید.

1. ساختن یک تقویت کننده بی سیم

اگر سیگنال شبکه وای فای شما کل فضای منزلتان را پوشش نمی‌دهد، می‌توانید از مودم قدیمی برای تقویت آن استفاده کنید تا پوشش بیشتری در کل فضای منزل فراهم شود. این روش یکی از سریع ترین و راحت ترین روش‌های گسترش سیگنال وای فای است.

2. اتصال مهمان‌ها به شبکه وای فای

اگر معمولاً مهمان‌های زیادی به منزل شما سر می‌زنند، می‌توانید از مودم قدیمی خودتان جهت ایجاد یک شبکه اختصاصی برای مهمان‌ها استفاده کنید.

در این روش، مودم شما به شبکه فعلی که با پسورد حفاظت شده متصل می‌شود اما امکان دسترسی به شبکه وای فای را بدون نیاز به رمزعبور برای دستگاه‌های جدید فراهم می‌کند. این کار مانع از دسترسی مهمان‌ها به سایر دستگاه‌های شبکه می‌شود.

در صورت نیاز می‌توانید تنظیمات فایروال مودم اصلی را تقویت کنید.

چگونه مودم قدیمی را تغییر کاربری بدهیم؟ با این 12 ترفند مودم قدیمی را دور نیندازید 1

3. یک سیستم پخش رادیوی ارزان

بعضی از مودم‌ها قابلیت تنظیم شدن برای پخش رادیوی اینترنتی با نصب میان افزار OpenWrt یا DD-WRT را دارند.

برای انجام این کار نیاز به یکسری نرم‌افزار و یک کارت صدای USB دارید.

گرچه انجام این کار خیلی راحت نیست و روش‌های مختلف دیگری هم برای پخش رادیویی وجود دارد اما با اجرای چنین پروژه‌ای می‌توانید درباره نحوه نصب میان افزارهای اختصاصی و طرز کار سیستم‌های استریم موزیک اطلاعات کسب کنید.

4. استفاده از مودم به عنوان یک سوئیچ شبکه ارزان

خیلی از مودم‌ها بیشتر از 6 پورت لن ندارند اما ممکن است این تعداد پورت برای شما کم باشد. مثلاً اجرای بازی‌های آنلاین با کنسول یا کامپیوتر از طریق کانکشن لن بهتر است چون یک اتصال مطمئن تر و قوی تر برای شما فراهم می‌کند.

اگر از نظر تعداد پورت لن دچار کمبود شدید، می‌توانید از مودم قدیمی مثل یک سه راهی استفاده کنید. در این حالت برای پیشگیری از ایجاد تضاد بین سیگنال‌ها باید شبکه بی سیم مودم قدیمی را غیرفعال کنید.

5. تبدیل مودم قدیمی به یک پل بی سیم

اگر مودم جدید شما فقط از قابلیت اتصال با سیم پشتیبانی می‌کند اما به کانکشن لن نیاز دارید، می‌توانید از پل وایرلس استفاده کنید.

مودم قدیمی می‌تواند یک پل وایرلس ارزان قیمت برای شما ایجاد کند. در این روش هم مودم شما تقریباً مثل یک تقویت کننده بی سیم است اما به جای به اشتراک گذاشتن کانکشن وای فای، این پل قابلیت ایجاد کانکشن لن را برای شما فراهم می‌کند. مودم قدیمی به شبکه وای فای فعلی متصل می‌شود و دستگاه‌های مختلف هم به پورت‌های لن آن متصل می‌شوند.

6. تبدیل مودم قدیمی به درایو NAS

اگر به دنبال راهی برای ذخیره اطلاعات روی یک دستگاه هستید تا از همه جای منزل به آنها دسترسی داشته باشید می‌توانید درایو متصل به شبکه را پیاده سازی کنید.

با استفاده از یک مودم قدیمی می‌توانید هزینه این پروژه را کمتر کنید. لازم به ذکر است که این روش محدود به مودم‌هایی است که قابلیت اجرای یکسری میان‌افزار خاص (مثل DD-WRT) و یک پورت USB داشته باشند. معمولاً می‌توان به محتوای هر دستگاه متصل به پورت USB هم از طریق مودم دسترسی پیدا کرد.

پس از اتصال درایو NAS به شبکه می‌توانید با هر دستگاهی در شبکه به محتوای آن درایو دسترسی داشته باشید.

7. استفاده از مودم قدیمی به عنوان سرور وب

از آنجایی که مودم قدیمی شما امکان اجرای میان‌افزارهای OpenWRT یا DD-WRT را دارد و می‌تواند میزبان یک درایو NAS باشد، پس حتماً می‌توانید از آن برای میزبانی یک صفحه وب ساده مثل یک سایت خانگی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات بین اعضای خانواده هم استفاده کنید.

با راه‌اندازی چنین سیستمی می‌توانید پلاگین‌ها، تم‌ها و کدهای جدید را روی سایت خودتان امتحان کنید.

8. ایجاد یک مودم وی پی ان

مودم‌های قدیمی‌تری که قابلیت پشتیبانی از یکسری میان‌افزار خاص را دارند می‌توانند با نرم‌افزار وی‌پی‌ان هم کار کنند. مثلاً اگر یک حساب وی‌پی‌ان در ExpressVPN داشته باشید، می‌توانید آن را با مودم خودتان تنظیم کنید.

این کار باعث می‌شود که وی‌پی‌ان از همه دستگاه‌های شبکه حفاظت کند و نیازی به نصب وی‌پی‌ان روی دستگاه‌های همراه یا کامپیوتر نداشته باشید.

9. فروش مودم قدیمی

چگونه مودم قدیمی را تغییر کاربری بدهیم؟ با این 12 ترفند مودم قدیمی را دور نیندازید 2

اگر مایل نیستید که مودم قدیمی را تغییر کاربری دهید و فرصت یا علاقه پیاده سازی یک پروژه جدید با مودم قدیمی را ندارید می‌توانید آن را بفروشید.

سایت‌های زیادی مثل دیوار برای خرید و فروش اجناس دست دوم وجود دارند که می‌توانید خیلی راحت مودم قدیمی خودتان را در آنها بفروشید و از پول آن برای خرید وسایل جدید استفاده کنید.

10. تنظیم یک شبکه اختصاصی برای تجهیزات خانه هوشمند و اینترنت اشیا

همانطور که اشاره شد، اکثر مودم‌های امروزی قابلیت تنظیم یک شبکه ثانویه را دارند اما این شبکه می‌تواند کاربردهای دیگری به غیر از شبکه مهمان هم داشته باشد. مثلاً می‌توانید برای دستگاه‌های هوشمند و اینترنت اشیا یک شبکه جانبی ایجاد کنید اما ممکن است مودم شما از این قابلیت پشتیبانی نکند. در این صورت می‌توانید از مودم قدیمی استفاده کنید. در این روش هم مودم شما به شبکه اصلی وصل می‌شود و بعد کافیست دستگاه‌های اینترنت اشیا را به مودم وصل کنید.

11. یادگیری و آموزش مفاهیم شبکه خانگی

گرچه مودم‌ها به صورت خودکار و راحت تنظیم می‌شوند اما ممکن است با تغییر اشتباه بعضی از تنظیمات دچار مشکل شوید. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی می‌توانید از مودم قدیمی برای یادگیری مفاهیم شبکه مثل فایروال، مک فیلتر، منطقه غیرنظامی و غیره استفاده کنید.

12. واگذاری مودم قدیمی به دیگران

می‌توانید مودم قدیمی خودتان را به مدارس، مهد کودک‌ها، خیریه‌ها یا هر سازمان دیگری که حس می‌کنید به آن نیاز دارد، اهدا کنید تا از آن برای گسترش شبکه فعلی، راه‌اندازی رادیوی اینترنتی و سایر کارهایی که در این مطلب اشاره شد استفاده کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟