فایروال به نوعی مثل یک سپر نامرئی بین دستگاه شما و اینترنت است. با فایروال میتوانید یک مانع مجازی ایجاد کنید که ترافیک را فیلتر کرده و مانع از انجام فعالیتهای مخرب مثل حملات سایبری بر روی دستگاهها میشود.
بعلاوه با فایروال میتوانید مانع از اتصال بعضی اپلیکیشنها به اینترنت شوید. به همین دلیل فایروال ابزاری بسیار مفید برای پیشگیری از دسترسی به اطلاعات مهم و محرمانه شما توسط اپلیکیشنهای متفرقه است.
پلی استور گوگل پر از اپلیکیشنهایی است که ادعا میکنند بهترین فایروال برای اندروید هستند اما پس از بررسی گزینههای مختلف، این 5 گزینه را به عنوان بهترین فایروالهای اندروید انتخاب کردیم.
1. NetGuard
NetGuard یکی از بهترین فایروالهای موجود و مجهز به امکانات پیشرفته ای مثل نمایش آمار شبکه، اعلانهای اختصاصی و پشتیبان گیری از قوانین فایروال است. NetGuard برای فیلتر کردن ترافیک شما از یک وی پی ان محلی استفاده میکند و امکان مسدود کردن دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت از طریق وافای یا اینترنت همراه را فراهم میکند.
حتی میتوانید برای اپلیکیشنهای سیستمی، قوانین فایروال دلخواه تنظیم کنید. یعنی میتوانید به راحتی کنترل کنید که چه اپلیکیشنهایی امکان دسترسی به اینترنت را دارند. با استفاده از NetGuard میتوانید میزان مصرف اینترنت همراه در ماه را هم محدود کنید.
NetGuard روی دستگاههای روت نشده هم عملکرد خیلی خوبی دارد و گرچه استفاده از آن رایگان است اما برای دسترسی به امکانات بیشتر میتوانید یک حساب اختصاصی بخرید.
دانلود: NetGuard (رایگان با امکان خرید درون برنامه ای)
2. Firewall No Root
Firewall No Root یک فایروال پر از امکانات است که یک رابط کاربری مرتب بدون تبلیغات دارد. بر خلاف سایر اپلیکیشنهای فایروال Firewall No Root از هوش مصنوعی استفاده میکند و هر سرور جاسوسی را به محض تشخیص مسدود میکند. برای شروع استفاده از این اپلیکیشن باید یکی از گزینههای پیش فرض یعنی حالت سایلنت یا هشدار را انتخاب کنید.
حالت اول اجازه برقراری همه اتصالات را داده و میتوانید فقط کانکشنهای دلخواه را مسدود کنید. حالت دوم بررسی میکند که کدام اپلیکیشنها مخفیانه به یک سرور ناامن متصل میشوند که در این حالت همه اپلیکیشنها و سرویسها از دسترسی به اینترنتی منع شده و میتوانید از طریق پنل تنظیمات فوری یا در خود اپلیکیشن، تنظیمات اینترنت آن را تغییر دهید.
بعلاوه میتوانید از سرورهای DNS شرکتهای مختلف مثل AdGuard، Cloudflare، Comodo Secure DNS و غیره استفاده کنید. این اپلیکیشن هم نیازی به روت شدن دستگاه ندارد.
دانلود: Firewall No Root (رایگان، با امکان تهیه طرح اشتراک)
3. AFWall+
AFWall+ نیاز به دسترسی روت دارد چون بر اساس جدول آیپی کار میکند. بنابراین این فایروال بر خلاف بقیه وی پی ان ایجاد نمیکند. در مجموع چنین فایروالی نسبت به فایروالهای وی پی انی کارایی بیشتری دارد اما روت کردن دستگاه هم روزبروز سخت تر میشود.
AFWall+ امکان کنترل پیشرفته کانکشن شبکه را فراهم کرده و با استفاده از آن میتوانید به راحتی جدول آیپی را ویرایش کنید. جدول آیپی یک ابزار بسیار قدرتمند در اندروید است که به کاربران امکان میدهد برای کنترل کردن ترافیک ورودی و خروجی، قوانین دلخواه تعریف کنند.
در بررسیهای انجام شده متوجه شدیم که AFWall+ بر خلاف سایر فایروالهای رایگان پلی استور فشار چندانی روی پردازنده ایجاد نمیکند.
دانلود: AFWall+ (رایگان) AFWall+ Unlocker (9.99 دلار)
4. NetProtector
NetProtector هم یک اپلیکیشن فایروال برای مدیریت کانکشنهای ورودی و خروجی اپلیکیشنهای گوشی است. NetProtector نسخه اصلاح شده از NetGuard است و رابط کاربری آن شبیه به این فایروال است.
در این اپلیکیشن به راحتی و با یک کلیک میتوانید از ارسال ناخواسته دادههای خصوصی خودتان پیشگیری کنید.
NetProtector هم کاملاً رایگان است اما گاهی اوقات تبلیغات نمایش میدهد.
دانلود: NetProtector (رایگان)
5. Xproguard
اگر به دنبال یک اپلیکیشن فایروال ساده و بدون تبلیغات هستید، Xproguard برای شما مناسب است. این فایروال نسبت به سایر گزینههای این لیست امکانات کمتری دارد اما قوانین آن کاملاً خوب کار میکنند.
Xproguard یک کانکشن وی پی ان ایجاد کرده و بعد ترافیک را بر اساس قوانین تعریف شده هدایت میکند. به دلیل محدودیتهای اندروید نمیتوان همزمان از بیش از یک وی پی ان استفاده کرد بنابراین امکان استفاده از این فایروال با وی پی انهای دیگر وجود ندارد.
برای کار با این فایروال ساده نیازی به روت کردن گوشی نیست.
دانلود: Xproguard (رایگان)