عکاسی هنری پویا و پر از پتانسیل است که خیلی از ما آن را از یک لنز باریک و محدود میبینیم. این کار بسیار فراتر از نگه داشتن دوربین به سمت یک سوژه و فشار دادن یک دکمه است!
ممکن است در این مسیر شما هم از عکسهای تکراری و معمولی که میگیرید خسته شوید. اگر این شرایط را تجربه کردید، با نکات و ترفندهایی که در این مطلب آموزش میدهیم میتوانید این مشکل را حل کنید.
1. عکاسی در باران
عکاسی در روزهای گرم و آفتابی خیلی زود تکراری و خسته کننده میشود و گرچه نور آفتاب برای عکاسی مناسب است اما چنین عکسهایی زود کلیشه ای میشوند. پس این بار وقتی باران بارید، دوربین را بردارید و بیرون بروید.
عکاسی در باران چندین مزیت دارد. اولاً اینکه در این آب و هوا راحت تر میتوانید یک حس و حال خاص به عکسها بدهید. بعلاوه، در این حالت نور خورشیده زننده و شدید نیست.
اگر تصمیم به عکاسی زیر باران گرفتید، مراقب وسایلتان باشید و تجهیزات لازم برای پیشگیری از آسیب دیدن دوربین را فراموش نکنید.
2. استفاده از لنزی با فاصله کانونی بیشتر
وقتی از مرحله عکاسی مبتدی فراتر رفته و تبدیل به یک عکاس حرفه ای شدید، احتمالاً تصمیم به تغییر کیت لنز میگیرید و اگر به دنبال انتخاب عمق کانونی برای لنز اصلی هستید، احتمالاً باید گزینه ای با عمق زیاد را انتخاب کنید.
به عنوان شروع میتوانید یک لنز 85 میلی متری یا شبیه به آن بخرید. گرچه این لنزها برای گرفتن پرتره مناسب هستند اما اگر به روشی متفاوت از آنها استفاده کنید میتوانند نتایج خیره کننده ای ایجاد کنند. مثلاً عکاسی در خیابان با این لنز میتواند سوژه را تفکیک کرده و چشم انداز منحصربفردی ایجاد کند.
فقط توجه داشته باشید که لنزهایی با عمق کانونی متغیر معمولاً نسبت به لنز اصلی گران تر هستند. بنابراین میتوانید یک لنز دست دوم تهیه کنید.
3. عکس گرفتن از درون اشکال
یکی از ساده ترین روشها برای تغییر دادن چشم انداز تماشاچی، عکس گرفتن از زاویه دید اشیا و اشکال است. برای این کار گزینههای مختلفی دارید، مثل عکس گرفتن از لای فنسها یا از بالای طاق در.
4. تغییر سبک ویرایش عکسها
به احتمال زیاد وقتی وارد مسیر عکاسی میشوید به تدریج شروع به استفاده از نرمافزارهای ادیت عکس مثل ادوبی لایت روم میکنید. اما وقتی به یک مسیر کاری خاص عادت میکنید، ممکن است تغییر دادن آن سخت شود.
به مرور زمان طبیعتاً هنر شما شکوفاتر میشود و اگر حس کردید یک سبک ادیت خاص تکراری شده، میتوانید در آن تغییر بدهید. مثلاً میتوانید با اسلایدرهای تنظیم رنگهای قرمز، آبی یا سبز بازی کنید.
روش بعدی استفاده از چرخهای درجه بندی رنگ است. این ابزار را امتحان کرده و بهترین حالت را انتخاب کنید.
5. توجه به چرخ نظریه رنگ
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که عکستان در دنیای واقعی زیبا و خوب به نظر برسد اما روی کامپیوتر کاملاً متفاوت باشد و آن را نپسندید. در چنین شرایطی باید با پالت رنگ تصویر کار کنید.
خیلی از عکاسان درباره رنگهای انتخابی و اینکه کدام رنگها بهتر با هم منطبق میشوند، خوب فکر میکنند. معمولاً این عکاسان دائماً به نظریه رنگ رجوع میکنند که به انتخاب بهترین ترکیب رنگ کمک میکند.
نظریه رنگها موضوع پیچیده ای است که نمی توان در یک مطلب کوتاه آن را تشریح کرد. اما برای شروع کار میتوانید از ابزار رایگان Adobe Color استفاده کنید تا با رنگهای تطبیق پذیر آشنا شوید.
6. قرار دادن آدمها در قاب
گرچه ممکن است ساختمانها، چشم اندازها و تصاویر زیبای آسمان در دنیای واقعی به نظر برسند اما اگر انسانها را در قاب تصویر قرار دهید، میتوانید تصاویر را جذاب تر و واقعی تر کنید.
سعی کنید برای انجام این کار متفاوت فکر و عمل کنید. اگر سری به شبکههای اجتماعی بزنید، متوجه میشوید که خیلی از کاربران کارهایی تکراری در مکانهای تکراری انجام میدهند. پس در صورت امکان سعی کنید به مکانهای متفاوت و خاص سربزنید.
7. قرار دادن دوربین نزدیک به زمین
خیلی از عکاسان مرتکب این اشتباه میشوند که در ارتفاع قد خودشان عکاسی میکنند اما با این کار فرصتهای گرفتن عکسهایی جذاب از دست خواهد رفت.
یکی از روشهای خلاص شدن از این روش تکراری و کلیشه ای، قرار دادن دوربین روی زمین است که علاوه بر ایجاد زاویه ای متفاوت، ثبات دوربین را افزایش میدهد.