آیا از تفاوت بین لینک داخلی و خارجی با خبر هستید و اصلا میدانید که چه تاثیری در سئوی سایت شما دارد؟ اگر تا به حال با یکی از سیستمهای بارگذاری محتوا در وبلاگها مانند ورد پرس سر و کار داشته باشید حتما با عبارتهایی مانند:
لینکهای داخلی : هیچ لینک داخلی در این صفحه وجود ندارد , چند مورد لینک داخلی اضافه کنید!
روبه رو شدهاید اما آیا تا به حال فکر کردید که چرا گاهی بازهم با قرار دادن یک لینک در نوشته خود با این خطا رو به رو میشوید؟
برای تولید کنندههای محتوا و نویسندگان هیچ چیز بهتر از سبز شدن چراغهای یوست سئو نیست. سبز شدن این چراغها و حذف کلیه چراغهای قرمز در واقع نشانه آن است که شما همه اصول سئو را به درستی رعایت کردهاید. اما یکی از مواردی که اغلب کمتر به آن توجه میشود قرار دادن لینک داخلی یا خارجی در محتوای نوشته شده است. قرار دادن لینک داخلی یا خارجی بخش بسیار مهمی از سئو است. اما تفاوت بین لینک داخلی و خارجی بسیار اهمیت دارد. این هنر یک تولید کننده محتوا است که بداند چه زمان از لینک داخلی استفاده کند و شبکهای از محتواهای بهم پیوسته در سایت ایجاد کند و چه زمانی از لینک خارجی استفاده کند. در مرحله اول و پیش از هر چیز باید تفاوت بین لینک داخلی و خارج را بدانید. در این مطلب از مجله روکیدا به بررسی این تفاوت خواهیم پرداخت.
لینک داخلی یا خارجی، مسئله این است!
شاید به کار بردن این عنوان که تقلیدی از نمایشنامه رومئو و ژولیت شکسپیر است برای نشان دادن اهمیت استفاده صحیح از لینک داخلی و خارجی بسیار به جا و مناسب باشد. حتما برایتان عجیب است اما استفاده نا به جا و غلط از لینک داخلی و خارجی ممکن است باعث پایان محبوبیت و گاهی رتبه پایین سئو وب سایت شما شود. اما به راستی تفاوت بین لینک داخلی و خارجی در چیست؟
برای این که تفاوت لینک خارجی را بهتر درک کنید، به همین مطلبی که در حال خواندن آن هستید دقت کنید. منبع اصلی این مطلب سایتی به نام entrepreneur که با کلیک روی این اسم به سایت مرجع این مطلب هدایت میشوید. هرچند که صرفا این سایت به عنوان منبع استفاده میشود اما به عنوان یک لینک خارجی در مطلب استفاده شده و باعث افزایش سئو نوشته میشود. علاوه بر این سایتهای دیگر میتوانند از مطالب شما استفاده کنند و با آوردن نامتان و لینک دادن اسم به وب سایت شما، اینبار شما نقش یک لینک خارجی یا اکسترنال را برای آن سایت ایفا کنید.
حال که تعریف لینک خارجی یا اکسترنال را فهمیدیم، با مفهوم دیگر سئو که لینک داخلی یا همان اینترنال است آشنا خواهیم شد. بهتر است بدانید اهمیت استفاده از لینکهای داخلی بسیار بالاتر از لینکهای خارجی است . لینکهای داخلی آن دسته از لینکهایی هستند دامنه آن با دامنه وب سایتتان یکی است . به بیان سادهتر یکی از مطالب منتشر شده در وب سایت خود شما است. برای مثال من در جمله خود از راههای افزایش سئو و بازدید سایت و بهبود تولید محتوا صحبت میکنم. که این دو عبارت با رنگی متفاوت نشان داده شدهاند و با کلیک روی هر عبارت شما به صفحهای از مجله روکیدا هدایت میشوید که درباره بهبود تولید محتوا و افزایش سئو است. در واقع لینکهای داخلی یا اینترنال میتوانند رابط بین مطالب مختلف وب سایت شما باشند.
پس اگر بخواهیم به صورت خلاصه تعریفی از تفاوت بین لینک داخلی و خارجی بگوییم چنین چیزی خواهیم داشت:
لینکهای خارجی یا اکسترنال : به تعریف ساده آن دسته از لینکهایی هستند که دامنهشان با وب سایت شما متفاوت است و خواننده با کلیک روی نام آن یا عبارتی که با رنگ متفاوت نشان داده شده از وب سایت شما به وب سایتی دیگر هدایت میشود را لینک خارجی یا اکسترنال میگوییم.
لینک های داخلی یا اینترنال: به عبارت ساده لینکهای هستند که با کلیک روی نام عبارتی که به رنگ دیگر مشخص شده شما به مطلبی دیگر از خود وب سایت هدایت میشوید و در واقع این لینکها هم دامنه و از خود وب سایت هستند که در آن قرار دارید یا در حال تولید محتوا برایشان هستید.
لینک خارجی و لینک داخلی چه تفاوتها و ویژگیهایی در سئو دارند؟
لینکهای داخلی و خارجی ابزار مخفی شما در بالا بردن سئو سایت و محتوایی هستند که شما تولید میکنید. برای این که نوشته شما سئو خوبی داشته باشد باید بدانید که چه زمانی از لینک داخلی و چه موقع از لینک خارجی استفاده کنید. لازم است که در یک نوشته از هر دو نمونه لینک استفاده شود. اما به عنوان یک تولید کننده محتوا، ویراستار و نویسنده بسیار اهمیت دارد که استراتژی استفاده از این لینکها را بدانید.
استراتژی استفاده از لینکهای خارجی
استفاده کردن از وب سایتتان به عنوان لینک خارجی میتواند تاثیر بسیار زیادی در افزایش رتبه داشته باشد. کیفیت و کمیت استفاده از لینکهای اکسترنال در یک محتوا چیزی است که الگوریتم موتور جستجوی گوگل به آن توجه میکند بنابراین استفاده از لینکهای اکسترنال ضعیف میتواند عواقب بسیار بدی برای سایت شما داشته باشد.
برای اینکه وب سایتهای معتبر را به استفاده از محتوای خود تشویق کنید سعی کنید محتوای با ارزش و یکتا تولید کنید. یکی دیگر از راههای تشویق سایر وب سایتهای معتبر به استفاده از محتوای شما این است که ببینید این روزها چه مطالبی بسیار محبوب هستند و درباره آن مطالب تولید محتوا کنید.
یکی دیگر از راههایی که لینکهای اکسترنال یا خارجی می توانند باعث افزایش سئو سایت شما شوند، استفاده از اینفوگرافیها است و زمانی که این اینفوگرافیها در وب سایتی استفاده شوندو به شما لینک شوند، نوعی لینک اکسترنال برای وب سایت میزبان محسوب میشوند و مخاطب با کلیک روی تصویر به سمت سایت شما هدایت خواهد شد.
اما لینکهای خارجی بیشتر از این که برای شما مفید باشند برای مخاطب و خواننده فایده دارند. این لینکها ممکن است فایده بسیار زیادی برای مخاطبان شما داشته باشند اما از لحاظ سئو ارزش پایین تری نسبت به لینکهای داخلی دارند و این تفاوت بین لینک داخلی و خارجی اهمیت بسیار بالایی دارد. این لینکها ممکن است که خواننده را به منبع نوشته شده یا لینکهایی که اطلاعات او را افزایش میدهد هدایت کند اما عملا او را از سایت و محتوای مورد نظر شما دور خواهد کرد.
دقت داشته باشید در چنین حالتی تمام منافع سئو به سایتی که لینک اکسترنالش را قرار دادهاید میرسد و در واقع درصد بسیار کمی شامل شما خواهد شد. در چنین حالتی بهتر است سایت شما به عنوان یک لینک اکسترنال در محتوای دیگری استفاده شود و خودتان از لینکهای خارجی جز در مواقع لزوم مانند قرار دادن لینک ثبت نام یا ذکر منابعی که از آنها ترجمه می کنید چندان ضروری نیست.
اهمیت استفاده از لینکهای اینترنال یا داخلی در محتوای وب سایت
تفاوت بین لینک داخلی و خارجی در اینجا اهمیت دارد که لینک داخلی سئو شما را میسازد و مزایای بیشماری برای وب سایتتان دارد. زمانی که موتور جستجوی عنکبوتی وب سایت شما را پیدا کرد، تمام صفحاتی که شما به کمک لینکهای داخلی به هم متصل کردهاید مشخص خواهند شد. بنابراین تنها با جستجوی یک کلید واژه و خواندن یک مطلب، مخاطب با انبوهی از اطلاعات مرتبط به هم رو به رو خواهد شد که به کمک لینکهای اینترنال بهم متصل شدهاند.
حتما شما هم در چنین شرایطی قرار گرفتهاید که قصد خواندن تنها یک مطلب را داشتهاید اما لحظهای با نگاه به ساعت تعجب خواهید کرد زیرا ساعتها گذشته و شما که تنها به دنبال خواندن یک مطلب در وب سایت بودید در حال گشت و گذار میان اطلاعات مفید و مرتبط به کلید واژه جستجو کرده هستید. لینکهای داخلی به مخاطب این امکان را میدهند که سایر صفحات و محتواهای شما را خوانده و میزان بازدید را افزایش دهند.
وقت تمیز کاری و لینک سازی است!
صرف نظر از تفاوت بین لینک داخلی و خارجی ، یکی از مواردی که میتواند ضربه جدی به سئو سایت شما وارد کند، وجود لینکهای خراب یا ناقص است. بیشتر لینکهای خراب و ناقص در نمونه لینکهای اکسترنال دیده میشوند، لازم است هر از گاهی محتواهای خود را بررسی کنید و اگر از لینک خارجی یا اکسترنال استفاده کردهاید بررسی کنید لینک هنوز در دسترس است یا خیر، وجود چنین لینکهایی باعث کاهش سئو سایت شما میشود. یک یا دو لینک خراب خارجی ممکن است مشکلی ایجاد نکند اما وجود تعداد زیاد لینکهای این چنینی باعث آسیب به وب سایت شما میشود.اگر میخواهید رتبه وب سایت خود را افزایش دهید، بهتر است لینکهای خراب را شناسایی کرده و سریعا آنها را درست کنید.
برای این که بتوانید لینکهای مسدود شده را به راحتی شناسایی کنید از ابزاری مانند Broken Link Checker استفاده کنید. این وسیله به صورت رایگان سایت شما را اسکن کرده و در صورتی که لینک خرابی را پیدا کند آن را به شما گزارش میدهد. با پیدا شدن لینک خراب به راحتی میتوانید به آن صفحه رفته و لینک را برداشته یا جایگزین کنید.
ابزار خود را آماده کنید!
متخصصان سئو پیش بینی کردهاند که چیزی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ پارامتر وجود دارد که گوگل و سایر موتورهای جستجو بر اساس الگوریتمی که دارند در یک سایت بررسی میکنند و در صورتی که نتایج با این الگوریتم مطابق باشد سایت میتواند رتبه خوبی قرار بگیرد. ممکن است مدت زیادی طول بکشد شما همه لینکهای موجود در وب سایت خود را بهم مرتبط کنید و بدنه اصلی وب سایت خود را بسازید اما در نهایت با شناسایی لینکهای خراب، استفاده از استراتژی مناسب و در نهایت انتشار محتوای خود به عنوان لینک خارجی در وب سایتهای معتبر می توانید به سئوی بسیار بالایی برسید. زمانی که توانستید رویای خود را به حقیقت برسانید و تبدیل به یکی از سایتهای رتبه یک گوگل در زمینهای که کار میکنید شوید لذتی است که نمونه آن را هیچ کجا تجربه نخواهید کرد.
اگر شما هم در حال راه اندازی وب سایت خود هستید یا کسی را میشناسید که از تفاوت بین لینک داخلی و خارجی خبر ندارد بهتر است این موضوع را با او به اشتراک بگذارید. به خصوص اگر نویسنده یا تولید کننده محتوا هستید حتما باید از این تفاوت باخبر باشید.
منبع : entrepreneur