مقدمه
همهی ما میدانیم که شرکت فراری با توجه به گذشتهای پر از خودروهای سوپر اسپرت و هایپرکارهایی مثل F40 ، F50 ، لافراری و انزو، شرکتی نیست که برنامهی خاصی برای تولید یک شاسی بلند داشته باشد. اما همانطور که رولز رویس و لامبورگینی ، روند مرسوم خود را شکستند، شاید این ابر شرکت محبوب هم باید این رویه را پیش بگیرد.
در این مقاله به دلایلی که شرکت فراری باید به فکر تولید کردن یک شاسی بلند باشد، مشخصات احتمالی آن و تصاویری اختصاصی از ظاهری که تصور میشود شاسی بلند فراری داشته باشد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
گذشتهی شرکت فراری
شرکت خودروسازی فراری یکی از شناخته شدهترین برندها در سطح جهان است. این شرکت حتی برای توسعهی بیشتر اسم و رسم خود، دارای یک شهر بازی اختصاصی در امارات متحدهی عربی است که همهی ما آن را دیدهایم. تمام این موفقیت از استراتژی موفق این شرکت نشات میگیرد. پایبندی به کاری که بهتر از همه انجام میدهد: ساخت خودروهای خاص و سریع!
این شرکت در گذشته خودروهایی با موتور میانی مثل لافراری و انزو و خودروهای GT با موتوری در جلو مثل GTC لوسو و ۸۱۲ سوپر فست را تولید کرده است. هر کدام از این خودروها در زمان خود در صدر جدول دستههای مربوط به خود قرار گرفتند. این امر نشاندهندهی دانش فنی منحصر به فرد و خاص طراحان فراری است.
تمامی خودروهای نام برده شده در یک مورد با یکدیگر مشترک بودهاند. یک موتور تنفس طبیعی با ۱۲ سیلندر که به صورت خورجینی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. اما باید گفت که این شرکت خودروهای افسانهای نیز با موتور V8 مثل ۴۸۸ پیستا نیز تولید کرده است. اما حرف آخر را موتور V12 این شرکت میزند.
ولی با وجود افسانهای بودن این موتور محبوب و موفقیتی که در سالهای گذشته داشته است، فراری نمیتواند به تولید آن برای سالهای بیشتری ادامه دهد. بزرگترین دلیل آن هم قوانین خاص آلایندگی اروپاست که این موتور تنفس طبیعی برای رد شدن از آنها هیچ شانسی ندارد.
مدیران شرکت فراری به خوبی از این موضوع با خبرند. آنها برای مقابله با این مشکل وقت و هزینهی زیادی را صرف تولید و توسعهی سیستمهای هیبریدی جدید کردهاند. برای مثال میتوان به لافراری اشاره کرد. اما چرا هیچ کس به امکان تولید یک شاسی بلند هیبریدی با استفاده از این سیستمها فکر نکرده است؟
دلایل تولید شاسی بلند
شاید این موضوع کمی عجیب به نظر برسد اما بسیاری از برندهای مختلف نشان دادهاند که میتوان به گذشته پایبند بود و شاسی بلند هم تولید کرد. برای مثال میتوان شرکت خودرو سازی پورشه را نام برد. این شرکت برای سالیان دراز چیزی جز مدلهای مختلف ۹۱۱ و باکستر تولید نمیکرد.
اما سال گذشته ۶۰ درصد از تمام فروش این شرکت در بازارهای جهانی متعلق به شاسیبلندهایش بود! حتما اسم کاین و ماکان را شنیدهاید و از موفقیت و فروش فوقالعادهی آنها با خبرید. با وجود این فروش بالا، به صورت تئوری شرکت پورشه در حال حاضر یک تولید کنندهی شاسی بلند است که خودروهای اسپرت هم تولید میکند.
ولی شرکت پورشه تنها شرکتی نیست که سهمی از این بازار جدید دارد. شرکت بنتلی نیز با نشان دادن انعطاف و پاسخگویی به نیازهای بازار، بنتایگا را تولید کرده است. استون مارتین نیز با تولید DBX وارد میدان شده است. حتی شرکت لوکس ساز رولز رویس نیز با تولید کولینان سعی کرده که خودی نشان دهد! در زیر می توانید تصویر این خودروها را مشاهده کنید و جالب است بدانید که ۱۵ سال پیش هیچ کس حتی به تولید آنها فکر هم نمیکرد.
شاید بگویید که این شرکتها، برندهایی با وجههی جهانی نبوده اند اما حتی لامبورگینی هم از این قاعده مستثنی نیست. این شرکت به تولید خودروهایی با موتور میانی و عملکردهایی منحصر به فرد مشهور است اما در حال حاضر یکی از محبوبترین خودروهایی که تولید میکند، اوروس یا همان لامبورگینی شاسی بلند است. این شرکت در سال گذشته ۷.۴۰۰ دستگاه خودرو را به فروش رسانده که ۴.۴۰۰ دستگاه از آنها اوروس بودهاند!
با تمام اینها به نظر میرسد که شرکت فراری انتخاب دیگری ندارد. اگر میخواهد که در کورس رقابت با برندهای دیگر باقی بماند، باید یک شاسی بلند قدرتمند را در آیندهی نزدیک روانهی بازار کند. اما یک فراری شاسی بند چه شکلی خواهد بود ؟
پورو سنگوی
جالب است بدانید که تصاویری از یک فراری پروتوتایپ که در پیست در حال انجام آزمایشات مختلف است منتشر شده است. اما این خودرو یک نمونهی اولیه بوده هنوز طراحان فراری بدنهی خود را بر روی آن سوار نکردهاند. به نظر میرسد که مهندسان برای انجام آزمایشات اولیهی خود از بدنهی مازراتی لاوانته استفاده کردهاند.
به احتمال زیاد این خودرو پورو سَنگوِی خوانده خواهد شد که معنی این لغات ایتالیایی، آیندهی روشن است. با توجه به تحلیلهای مختلف به نظر میرسد که خودروی نهایی ظاهری شبیه به تصویر زیر خواهد داشت. این تصویر از تولیدات آخر فراری یعنی روما و SF90 الهام گرفته است و از زبان طراحی آنها استفاده میکند.
با توجه به طراحیهای مختلف فراری میتوان پیش بینی کرد که پورو سنگوی دارای ظاهری سادهتر از اوروس خواهد بود. اما این خودرو از چه موتوری استفاده خواهد کرد؟
موتور و عملکرد پورو سنگوی
شرکت فراری انتخابهای زیادی دارد. این شرکت میتواند مثل گذشته از موتور V12 خود با حجم ۶.۵ لیتری استفاده کند که در ۸۱۲ سوپر فست دیده شده است. این موتور توانایی تولید قدرتی در حدود ۸۰۰ اسب بخار را دارد. همچنین این شرکت در حال حاضر دارای سیستم چهار چرخ محرک هم هست که در GTC لوسو از آن استفاده کرده است.
با توجه به عملکرد آن، میتوان گفت که این سیستم به خوبی با موتور ۸۰۰ اسب بخاری هماهنگ است. این موضوع از آنجایی اهمیت دارد که یکی از ویژگیهای یک شاسی بلند، سیستم چهار چرخ محرک با کیفیت و قابل اتکاست. اگر فراری از این دو گزینه استفاده کند، پورو سنگوی یکی از محدود شاسی بلندهای بازار با موتور ۱۲ سیلندر خواهد بود.
در حال حاضر تنها شاسی بلند رقیب در بازار، رولز رویس کولینان است. موتور ۱۲ سیلندری این خودرو با حجم ۶.۷۵ لیتری خود ۵۷۰ اسب بخار قدرت دارد. کولینان با استفاده از این موتور برای رسیدن به ۱۰۰ کیومتر بر ساعت سرعت از حالت سکون تنها به ۵ ثانیه زمان نیاز دارد.
اما انتخاب دیگری هم وجود دارد. شاید مهندسان فراری برای پورو سنگوی از موتور ۳.۹ لیتری فراری روما که مجهز به سیستم توربوی دوگانه است استفاده کنند. این موتور چیزی در حدود ۶۲۰ اسب بخار قدرت تولید میکند که ۳۰ اسب بخار از اوروس کمتر است. با توجه به این موضوع فراری باید با ارتقای این موتور، قدرت تولیدی آن را افزایش دهد تا بتواند با اوروس رقابت کند.
فراری حتی میتواند موتور V8 خود را با سیستم هیبرید و موتورهای الکتریکی استفاده شده در 296GTB ترکیب کند. این خودرو از یک موتور V6 سه لیتری استفاده میکند که ۶۶۳ اسب بخار قدرت تولید میکند. اما ترکیب این موتور با یک موتور الکتریکی قدرت مجموع را به ۸۳۳ اسب بخار میرساند.
این بدان معنی است که پورو سنگوی میتواند چیزی در حدود ۷۸۰ اسب بخار قدرت داشته باشد که ۱۳۰ اسب بخار از اوروس بیشتر است. در این حالت سنگوی یکی از سریعترین شاسی بلندهای بازار خواهد بود. اما استفاده از این موتور یک مشکل دارد. روما و 296GTB هر دو دارای سیستم محور محرک عقب هستند. یعنی فراری برای استفاده از موتورهای آنها باید یک سیستم چهارچرخ محرک جدید طراحی کند که هزینههای خود را دارد.
اما یک راه چهارم هم وجود دارد. فراری میتواند از قطعات SF90 با ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت استفاده کند. این خودرو دارای نسخهی بزرگتر و قدرتمند تر از موتور روما است که اکنون حجمی در حدود ۴ لیتر دارد. این نسخه از موتور ۷۸۰ اسب بخار قدرت تولید میکند. SF90 دارای سه موتور الکتریکی دیگر نیز میباشد که قدرت مجموع را به ۱۰۰۰ اسب بخار میرساند. یک موتور الکتریکی بر روی محور عقب سوار شده اما دو موتور دیگر قدرت خود را به محور جلو میدهند.
قسمت جالب راه حل چهارم این است که شرکت فراری میتواند از دو موتور محور جلوی SF90 برای رساندن قدرت به محور جلوی پورو سنگوی استفاده کند. در کنار آن نیز میتواند از موتور روما برای محور عقب بهرهمند شود. در این ترکیب پورو سنگوی دارای ۷۵۰ اسب بخار قدرت خواهد بود که از تمامی شاسی بلندهای بازار بیشتر است.
البته هنوز فاصلهی زیادی با تسلا مدل X پلد که دارای ۱۰۲۰ اسب بخار است دارد. باید گفت که این خودرو در دستهی جدایی قرار میگیرد و رسیدن قدرت خودروهای شاسی بلند بنزینی و هیبریدی به آن نیاز به زمان و تکنولوژی زیادی دارد.
شاسی بلند تولید شده توسط فراری، اولین خودروی چهار در کاربردی این شرکت خواهد بود. فضای داخلی پورو سنگوی که در تصویر زیر شاهد ظاهر احتمالی آن هستید، به احتمال زیاد از روما الهام خواهد گرفت. روما در حال حاضر دارای آخرین نسخه از سیستم کنترل مرکزی فراری و نمایشگرهای آن است.
اما صندلیهای عقب احتمالا شباهت زیادی با صندلیهای عقب GTC لوسو خواهند داشت. میتوانید در تصویر اختصاصی زیر آنها را مشاهده کنید.
با توجه به شاسی بلند بودن پورو سنگوی، این خودرو به طور قطع کاربردی ترین فراری تاریخ خواهد بود. در تصویر زیر شاهد ظاهر احتمالی قسمت پشتی خودرو هستید. شرکت فراری در گذشته چراغهای بزرگ و دایرهای برای خودروهایش طراحی میکرد اما در نسخههای جدید این روند تغییر کرده که شامل پورو سنگوی نیز میشود.