5 دلیل برای این که گوشی بعدی شما نباید تاشو باشد

توسط محمد امین نعمتی
5 دقیقه

گوشی‌های تاشو هیجان‌انگیز هستند. هر زمان که می‌بینیم فناوری گوشی هوشمند تغییر قابل توجهی می‌کند، جذاب است. اما مانند همیشه، بین شروع یک فناوری و تبدیل آن به عنوان محصولی که تمامی افراد (یا حتی اکثر افراد) برای آن هزینه کنند، تفاوت وجود دارد.

گوشی‌های تاشو ویژگی‌های واقعا جالبی دارند که زمان ارتقاء گوشی خود باید به آن‌ها توجه کنید و در واقع در این مطلب حتی توضیح دادیم چرا گوشی بعدی شما باید تاشو باشد.

با این حال، این مرتبه می‌خواهیم بگوییم چرا باید جلوی وسوسه خود بگیرید و حداقل تا مدتی دیگر برای خرید یک گوشی تاشو صبر کنید.

گوشی‌های تاشو فوق‌العاده گران‌قیمت هستند

5 دلیل برای این که گوشی بعدی شما نباید تاشو باشد

این بزرگ‌ترین ویژگی است که جلوی اکثر افرادی که به یک گوشی تاشو علاقه دارند را می‌گیرد. فقط کافی است به قیمت‌ها نگاه کنید. گوشی گلکسی زد فلیپ 1380 دلار، گوشی تاشو سامسونگ گلکسی فولد که قبل آن حتی به بازار آمده است 1980 دلار، Motorola RAZR و گوشی تاشو هوآوی میت ایکس اس نیز به ترتیب 1499 و 2499 هزار دلار قیمت دارند!

البته بدون شک سایر گوشی‌های رده‌بالا که تاشو نیستند نیز قیمت بالایی دارند، گوشی گلکسی اس 20 اولترا خود سامسونگ قیمتی در حد زد فلیپ دارد. اما در جهان گوشی‌های «معمولی» مدل‌های جایگزین با قیمت کمتر زیاد است و حتی در دنیای جدید پرچم‌دارهای بیش از هزار دلار، اکثر افراد همچنان دنبال محصولی ارزان‌تر می‌گردند.

اما قیمت بیش از حد بالای آن‌ها واقعا علت نخریدنشان نیست، بلکه ارزشی است که با پرداخت این پول به همراه می‌آورند. این حقیقت که گوشی‌های تاشو با نمایشگرهای تاشو کار می‌کنند واقعا جالب است، ولی برای شرکت‌های سازنده برای استفاده از این نمایشگر تاشو گران‌قیمت باید در بخش‌های دیگر کم بگذارند و در نتیجه گوشی تاشو ارزان نیست.

فناوری نمایشگرهای تاشو هنوز به بلوغ کامل نرسیده است

5 دلیل برای این که گوشی بعدی شما نباید تاشو باشد

واقعا ارزشمند است که فناوری نمایشگر تاشو حتی به جایی رسیده است که شرکت‌ها برای استفاده از آن در محصولات خود احساس اطمینان می‌کنند تا شما نیز بتوانید آن‌ها را بخرید.

چند سال قبل چنین محصولاتی در حد گوشی‌های مفهومی بودند و حالا به شرط این که مقدار پول زیادی داشته باشید، می‌توانید گوشی بخرید که به دو نیم تا می‌شود.

اما در حال حاضر، من اسم این نمایشگرهای تاشو که یک محصول تجاری شدند را «حداقل محصول قابل عرضه» می‌گذارم.

آن‌ها به اندازه کافی خوب هستند و برای استفاده روزانه مشکلی ندارند ولی همچنان معایب و نواقص قابل توجهی دارند. گوشی‌های تاشو یک نمایشگر دارند که طراحی آن باید نرم و انعطاف‌پذیر باشد، به زبان دیگر آسیب‌پذیر هستند.

از طرفی حتی با آن که به آن شکنندگی که برخی از افراد فکر می‌کنند نیستند ولی شکی وجود ندارد محکم و دوام مشابه با سایر گوشی‌ها را ندارند. ما همه به استفاده از گوشی‌ها حتی بدون یک محافظ صفحه نمایش عادت کردیم و این که دائما در مورد آسیب دیدن نمایشگر نگران نباشیم.

حتی نمایشگر گلکسی زد فلیپ که از «شیشه فوق‌العاده نازک» ساخته شده و در حال حاضر بهترین است، از نظر دوام در مقایسه با شیشه محافظ گوریلا گلس که در اکثر گوشی‌ها دیده می‌شود فاصله دارد.

تنوع پایین

5 دلیل برای این که گوشی بعدی شما نباید تاشو باشد

همانطور که در بازار گوشی‌های تاشو تنوع قیمت دیده نمی‌شود، فعلا خبری از تنوع مدل‌ها یا گزینه‌های متعدد برای مشتری نیست. الزاما در حال حاضر فقط 4 گوشی تاشو در بازار وجود دارد: گلکسی زد فلیپ، گلکسی فولد، گوشی تاشو موتورولا Motorola RAZR، میت ایکس هوآوی (البته محصولی مانند Flexpai 2 نیز در بازار چین دیده می‌شود).

دو تا از محصولات بالا طراحی صدفی شکل دارند و دوتای دیگر به شکل تبلت هستند. گرچه در این زمینه می‌توانیم خوشبین باشیم، چون چندین شرکت (مانند TCL) در طول سال گذشته نمونه‌های مفهومی و اولیه گوشی‌های تاشو خود را به نمایش گذاشتند. اما الزاما به این معنا نیست که سال 2020 زمان ورود آن‌ها به بازار است.

هنوز خیلی طول می‌کشد تا بازار گوشی‌های تاشو تنوعی مانند سایر بازارهای گوشی‌ هوشمند داشته باشد.

ویژگی‌ها و قابلیت‌های گوشی تاشو اهمیت کمتری دارند

5 دلیل برای این که گوشی بعدی شما نباید تاشو باشد

مشخص است که در حال حاضر در گوشی‌های تاشو قابلیت‌های مختلف فدا شدند. به عبارت دیگر به وضوح می‌توان دید در این گوشی‌ها از قابلیت‌ها و ویژگی‌های ساده استفاده شده است. چون این محصولات قیمت بالایی دارند، اغلب اوقات در زمینه‌هایی مانند رم، پردازنده و حافظه داخلی ممتاز هستند، یعنی بخش‌هایی که تحت تاثیر اندازه گوشی قرار نمی‌گیرد ولی مشخصات دیگر آن‌ها شدیدا افت می‌کند.

به عنوان مثال می‌توانیم از کیفیت دوربین پایین‌تر (یا تعداد دوربین‌ها)، تک بلندگوهای ساده‌تر، اغلب اوقات باتری‌های کوچک‌تر، سرعت شارژ آهسته‌تر و موارد متعدد دیگر نام ببریم.

بخش زیادی از این مسائل به علت چرخه‌های طولانی توسعه برای این دستگاه‌ها است که منجر به استفاده از مشخصات قدیمی‌تر زمان ورود این گوشی‌ها به بازار می‌شود.

اما سایر معایب در ذات محصولات تاشو قرار دارند. هیچکدام از این گوشی‌های تاشو ضد آب نیستند، ویژگی که ما از یک گوشی رده‌بالا انتظار داریم و احتمالا این قضیه تغییری نیز نخواهد کرد که علت آن مکانیسم‌های پیچیده لولای این گوشی‌ها و سختی ضد آب کردن منافذ است.

ماندگاری و دوام عامل نگران‌کننده است

5 دلیل برای این که گوشی بعدی شما نباید تاشو باشد

درست همانطور که تمامی ما به نمایشگرهای فوق‌العاده با دوام گوشی‌های خود عادت کردیم، همچنین انتظاراتمان از ماندگاری و دوام گوشی بیشتر شده است. درست است که گوشی‌های امروزی بیشتر از شیشه ساخته می‌شوند و تعداد کمی مانند گذشته از پلاستیک بادوام استفاده می‌کنند، ولی ما کاملا از گوشی‌هایی دور شدیم که به دنبال استفاده معمولی فرسوده شوند یا قطعاتی داشته باشند که از کار بیافتند.

طبیعت گوشی‌های تاشو حکم به تا کردن آن‌ها می‌کند و در نتیجه دوام کمتری دارند. مکانیسم‌های لولای آن‌ها یک نبوغ مهندسی هستند ولی همچنان چرخه عمر محدود دارند و به مراتب در مقایسه با بدنه‌های محکم شکننده‌تر هستند.

مهم‌تر از همه، احتمال این که نمایشگر بالای آن لولا به دنبال استفاده معمولی از کار بیافتد بیشتر است، حتی اگر شیء خارجی زیر نمایشگر راه پیدا نکند یا هیچ چیزی روی نمایشگر تاثیر نگذارد، فقط ده‌ها (یا هزاران) هزار مرتبه تا کردن آن در طول چند سال استفاده می‌تواند باعث از کار افتادنش شود.

خوشبختانه سایر قطعات داخلی گوشی مانند هر گوشی هوشمند دیگری بادوام هستند ولی اگر لولا و نمایشگر از کار بیافتد، بقیه اهمیتی ندارند.

همچنین در مقایسه با سایر گوشی‌ها گزینه‌هایتان برای محافظت از این گوشی‌های تاشو محدود است. تنوع قاب‌های محافظ کم است و به علت مکانیسم‌های تاشو اغلب اوقات تمامی جوانب گوشی را کاملا مورد محافظت قرار نمی‌دهند و در مورد میت ایکس، با توجه به تا شدن نمایشگر به سمت بیرون از بدنه، احتمال استفاده از محصولات محافظ به مراتب کمتر است.

همچنین کاربر قادر به استفاده از محافظ صفحه نمایش رو نمایشگر این گوشی‌های تاشو نیست چون روی عملکرد آن تاثیر می‌گذارد و این کاری است که اکثر ما با گوشی خود برای اطمینان خاطر بیشتر انجام می‌دهیم.

منبع: androidcentral.com

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟