سیاره LHS 3844 b ، زمینی بدون اتمسفر!

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
زمین بدون اتمسفر سیاره LHS 3844 b

سال پیش سیاره‌ای به نام LHS 3844 b در خارج از منظومه شمسی کشف شد که اتفاقاً شباهت‌های زیادی به زمین ما داشت. از آن زمان بررسی‌های زیادی در مورد این سیاره انجام شد تا اینکه چند روز پیش مشخص شد هیچ امیدی به این سیاره نباید داشت. این سیاره بدون اتمسفر است!

مطالعات در مورد این سیاره بدون اتمسفر نشان می‌دهد که این سیاره هم بدون اتمسفر است و هم بسیار داغ! در واقع در میان سیاره‌های منظومه شمسی، بیشتر از همه به عطارد شباهت دارد! سیاره‌ای که از خیلی جهات شباهت‌های زیادی با زمین دارد، به دلیل نداشتن جو و اتمسفر قادر به تنظیم دما و داشتن حیات نیست.

با این حال این سیاره همچنان نکات جالب توجهی دارد که می‌توان به آن پرداخت. جالب‌ترین ویژگی این سیاره که تفاوت دمای سطح آن است. این سیاره بر خلاف زمین ما، به دور خودش نمی‌چرخد. در واقع می‌توان شرایط زمین خودمان را بدون اتمسفر و بدون چرخش به دور خود، به‌خوبی در این سیاره مشاهده کرد. می‌توان گفت در LHS 3844 b روز و شب معنایی ندارد. یک سمت آن همیشه به سمت خورشید و روز است، در حالی که سمت را همیشه شب فراگرفته است. نتیجه این روز و شب دائم واقعاً شگفت انگیز است. دمای بخش روشن این سیاره چیزی در حدود 1410 درجه سانتی گراد است!

این سیاره که قطری به‌اندازه 1.3 برابر زمین دارد، در سال 2018 توسط ماهواره نقشه‌بردار فراخورشید گذران ناسا (TESS) کشف شد. این اولین بار است که جو یک سیاره که به دور یک کوتوله سرخ در حال چرخش است، بررسی می‌شود. تئوری‌های مختلفی در مورد چگونگی از بین رفتن اتمسفر سیارات در حال گردش دور کوتوله‌های سرخ مطرح شده بود. ولی تا پیش از این امکان بررسی واقعی شرایط امکان پذیر نبود. در واقع LHS 3844b اولین سیاره بدون اتمسفری است که می‌توانیم آن را با دقت بررسی و مشاهده کنیم.

 

منبع: upi.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟