کهکشان راه شیری کهکشان‌های دیگر را می‌بلعد و خود بلعیده می شود؟!

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
کهکشان راه شیری

ستاره شناسان بر این باورند به شواهدی دست پیدا کردند که نشان از یک سری حوادث مرموز و جالبی دارد که تا کنون از نظرها پنهان مانده بود. این علائم و نشانه‌ها داستان کهکشان ما در حدود 10 میلیارد سال گذشته را روایت می‌کنند. جزئیاتی که نحوه شکل کهکشان راه شیری را به تصویر می‌کشند و نشان می‌دهند کهکشان ما یک کهکشان دیگر را هم در دل خود دارد!

دانشمندان در طی تحقیقات خود متوجه شدند که کهکشان راه شیری در ابتدای دوران جوانی یک کهکشان کوتوله را بلعیده است. این اتفاق حاصل برخورد یا تصادم دو کهکشان بوده که پیروز میدان ما بودیم. کهکشان کوتوله که فقط چند میلیارد ستاره داشته در صورتی که کهکشان راه شیری ما حدود 200 تا 400 میلیارد ستاره در خود جای داده است

این اطلاعات زوایای جدید از نحوه تشکی راه شیری را مشخص می‌کنند. تا پیش از این تصور می‌شد که کهکشان ما از دو گروه ستارگان مجزا تشکیل شده است ولی اطلاعات بیشتری مثل چگونگی و زمان جمع شدن این ستاره‌ها در کنار هم در دست نبود. حالا با استفاده از تلسکوپ فضایی گایا (Gaia)، محققین توانستند اندازه گیری‌های دقیق‌تری از موقعیت، روشنایی و اصله حدود یک میلین ستاره، داشته باشند. همچنین چگالی فلزات یا عناصری به غیر از هیدروژن و هلیوم که در این ستاره‌ها یافت می‌شد را اندازه گیری کردند.

بر اساس این اندازه گیری‌ها می‌توان گفت که هر دو گروه ستاره‌ها تقریباً هم سن و سال هستند ولی یک گروه از ستاره‌ها حرکت آشفته گونه دارند که نشان دهنده یک برخورد کهکشانی قدیمی است. اعتقاد بر این است که گایا انسلادوس (Gaia-Enceladus) زمانی حدود 10 میلیارد سال پیش با کهکشان راه شیری جوان ما برخورد کرده و باگذشت میلیاردها سال این کهکشان به‌آرامی در راه شیری بلعیده شده است. همچنین دانشمندان فکر می‌کنند که این برخورد با تشکیل ستاره چهار میلیارد ساله و همچنین گازهایی که به شکل یک دیسک نازک در مرکز کهکشان راه شیری وجود دارند، ارتباط دارد. به نظر آن‌ها باقی مانده گایا انسلادوس نهایتاً کهکشان راه شیری که امروزه می‌شناسیم را به وجود آورده است.

البته این اولین بار نیست که در مورد بلعیده شدن یک کهکشان توسط کهکشان دیگر خبرهایی می‌شنویم. مثلاً کهکشان همسایه ما که آندرومدا نام دارد (Andromeda) هم یک کهکشان دیگر را بلعیده که تاریخ آن به حدود 2 میلیارد سال پیش باز می‌گردد.

در نهایت و در آینده بسیار دور، کهکشان آندرومدا با ستاره‌هایش که 4 برابر ستاره‌های کهکشان راه شیری است، به سمت ما خواهد آمد و با کهکشان ما برخورد خواهد کرد.

 

منبع: engadget

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟