کشته شدن 30 جاسوس پس از هک شدن سیا توسط ایران

توسط آرمان شریعتی
4 minutes read

به نظر می رسد که جاسوس های عمو سام زیاد مواطب چت های آنلاین نیستند!

ظاهرا ایران توانسته به شبکه ای که جاسوس های سیا برای برقراری ارتباط و جابجایی پیام با عواملشان در کشور های خارجی استفاده می کردند نفوذ کند. گفته می شود که این جاسوس ها اجازه داده بودند که گوگل به وب سایت های مخفی مورد استفاده‌شان دسترسی پیدا کند.

گزارشی که اخیرا در Yahoo! News منتشر شده ادعا می کند که یک نشت اطلاعاتی در سال 2009 در کانال های ارتباطی عوامل اطلاعاتی آمریکا اتفاق افتاده است. این اتفاق ظاهرا پس از آن رخ داده که ایران توانسته به یک سری از وب سایت ها که به عنوان راه ارتباطی بین جاسوس های سیا و عوامل اطلاعاتیش در مکان هایی مانند ایران و چین عمل می کرده، دسترسی پیدا کند.

زک دورفن، یکی از خبرنگاران نگارنده این گزارش پیش از این هم در Foreign Policy مقاله ای را منتشر کرده بود. در آن گزارش وی به تشریح چیزی که او سیستم های ارتباطی تایید شده جاسوس های سیا در چین می نامد، پرداخته بود.

کشته شدن 30 جاسوس پس از هک شدن سیا توسط ایران

به گفته یکی از مقامات سابق امنیت ملی آمریکا:« ما هنوز با عواقب این مسئله درگیر هستیم. ده ها نفر در سر تا سر دنیا به این خاطر کشته شده اند.»

باور بر این است که این نشت اطلاعاتی از یک جست و جوی ساده در گوگل شروع شده است. ایران که به نفوذ عوامل آمریکایی در برنامه هسته ای خود مشکوک شده بود، شروع به شکار جاسوس ها کرد. بعد از این که یک جاسوس دوجانه یکی از این وب سایت ها را به دولت ایران نشان داد، ماموران ایرانی توانستند با استفاده از گوگل سایت های دیگر مورد استفاده سیا را شناسایی کرده و به رصد پیام های آن ها بپردازند.

به طور دقیق تر می توان گفت که هر یک از این وب سایت‌ها دارای تعدادی عناصر مشترک بودند و این عناصر با استفاده از جست و جوی گوگل قابل شناسایی بودند. با پیدا کردن یکی از این عناصر می شد تمام سایت‌هایی که از این عنصر مشترک استفاده می‌کردند ردیابی کرد.

به گفته گزارش، گوگل به طور مداوم  اینترنت را برای پیدا کردن اطلاعات در مورد تمام وب سایت ها زیر و رو می کند. پس می توان از آن به عنوان یک ابزار تحقیقاتی قدرتمند حتی در مورد فعالیت های ضد جاسوسی از آن استفاده کرد. همین طور قابلیت های دیگر گوگل به کاربر اجازه می دهد که وب سایت های مورد نظرش را با دقتی بسیار بالا از دیگر وب سایت ها جدا کند.

در نتیجه این اتفاقات بسیاری از عوامل آمریکایی توسط ایران دستگیر شدند. تعدادی اعدام و تعدادی هم پیش از دستگیری موفق به فرار شدند.

بعد از این که ایران توانست این وب سایت ها را شناسایی کند، این تکنیک در اختیار دیگر کشور های دوست نیز قرار داده شد. آن ها نیزبه نوبه خود از این اطلاعات برای نابوده شبکه های ارتباطی سیا در خاک خودشان استفاده کردند.

کشته شدن 30 جاسوس پس از هک شدن سیا توسط ایران

افزایش کشته ها

عواقب این رویداد ها در سال 2012 به اوج خود رسد. در این سال 30 تن از عوامل اطلاعاتی آمریکا در چین دستگیر و سپس اعدام شدند. تعداد کشته شدگان این حادثه تا پیش از این حدود 12 نفر تلقی می شد.

اما به نظر می‌رسد که سیا در زمینه روسیه بهتر عمل کرده است. به گفته این گزارش سران اطلاعاتی سازمان به محض آشکار شدن اولین نشان های مشکل، دسترسی به کانال های ارتباطی خود در روسیه را مشکل‌تر کردند.

اما دیگر بخش های سیا بیش از اندازه به این سیستم وابسته شده بودند. این سیستم که در اصل به عنوان یک راه ارتباطی موقت جاسوس ها در نظر گرفته شده بود، سایت های نسبتا نا امن را برای مدتی بسیار طولانی تر از آنچه قرار بود عملیاتی باشند، فعال نگه داشته بود. همین طور از این سیستم برای ارسال داده های حساسی که در اصل باید توسط کانال های امن تر جابجا می شدند، استفاده شده بود.

کشته شدن 30 جاسوس پس از هک شدن سیا توسط ایران

خودزنی آمریکایی‌ها

یک جاسوس سابق سیا به نام جان ریدی ادعا می کند که در سال 2008 و بعدا دوباره در سال 2010 (هنگامی که او به آلوده شدن سیستم شک کرده بود) به سیا در مورد استفاده جاسوس ها از سیستم های ارتباطی نا امن هشدار داده است. یک سال بعد ریدی اخراج شد. حرکتی که او تلافی بسته نگه نداشتن دهانش می داند.

ریدی در این مورد گفت:« همه چیز برای وقوع یک فاجعه آماده بود. ما با یک شکست فاجعه بار روبه رو بودیم که بسیاری از جاسوس ها و منابعمان در سر تاسر دنیا را در خطر قرار می داد.»

ریدی می گوید که او دیدگاهش را با بازرس کل سیا و افرادی که در کنگره مسئول نظارت بر سیا هستند در میان گذاشته است. اما کسی کاری در این مورد انجام نداد. ریدی کنار زده شده و سپس اخراج شد.

به گفته اروین مک کالو تحلیلگر امنیت ملی امریکا: « این یکی از بزرگ ترین فجایع اطلاعاتی بعد از 11 سپتامبر است. و سیا شخصی را که سعی در مطرح کردن این مشکل جاسوس ها داشت مجازات کرده است.»

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟