فهرست عنوانها
طبق اعلام قبلی شرکت مخابرات قرار بود حدود 5 میلیون پورت VDSL به مشتریان تحویل داده شود اما هنوز خبری از این واگذاری نیست.
پس از پیگیریهای صورت گرفته محمدرضا بیدخام مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران درباره این موضوع توضیحاتی ارائه داد و دلیل آن را کمبود منابع مالی و عدم حمایتهای کافی اعلام کرد.
کمبود منابع مالی بر ای واگذاری پورت VDSL
بیدخام اظهار داشت: با وجود این که تصمیم داشتیم پنج میلیون پورت VDSL در اختیار مشتریان قرار دهیم اما برای انجام این کار با کمبود منابع رو به رو شدیم. تا زمانی که دولت منابع کافی را در اختیار ما قرار ندهد، انجام این واگذاری ها کار سختی خواهد بود.
او در ادامه افزود: شرکت مخابرات مهم ترین شرکت در حوزه ارتباطات کشور است و 65 سال قدمت دارد. بنابراین باید حمایتهای لازم صورت بگیرد تا با توجه به نیازهای مشتریان بتوانیم توسعه ایجاد کنیم. مخابرات با وزارت ارتباطات توافق کرده بود تا حدود پنج میلیون پورت VDSL و ADSL را در اختیار مشتریان قرار دهد. اما از آن جایی که پشتیبانی های لازم صورت نگرفت، این امر میسر نشد.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران به موضوع هزینههای مخابرات ایران نیز اشاره کرد: ما حدود 21 هزار تومن برای یک خط تلفن ثابت هزینه میکنیم اما دریافتی ما از مشتری 5 هزار هشتصد تومن است. این شرایط باعث ایجاد بحران برای شرکت مخابرات شده، حاکمیت باید برای ترمیم تعرفه ها کمک کند تا مخابرات بتواند هزینه های لازم را تامین کند.
خصوصی سازی شرکت مخابرات
بیدخام در رابطه با واگذاری مخابرات به بخش خصوصی نیز بیان کرد: این امر هیچ منافاتی باقانون ندارد و تمام فرآیندهای این انتقال قانونی بود و طبق اصل 44 قانون اساسی صورت گرفته است. قبل از اینکه این خصوصی سازی صورت بگیرد، شرکت مخابرات ایران حدود 850 هزار مشترک پهن باد داشت اما پس از این انتقال این رقم به 9 میلیون مشترک رسیده است. این موضوع نشان دهنده پیشرفت این بخش پس از خصوصی سازی بوده است. طبق قانون تمام زیرساختهای شبکه های ثابت و همراه در ایران توسط مخابرات تامین میشود به همین دلیل اگر توسعههای لازم وجود نداشته نباشد نمیتوان این زیر ساخت ها را فراهم کرد.