بررسی جامع عملکرد الگوریتم اینستاگرام در سال 2021: محتوای خودتان را به دنیا نمایش دهید

توسط سمیرا گلکار
12 minutes read
اینستاگرام 2021

تغییرات الگوریتم اینستاگرام بر همه کاربران این پلتفرم – به خصوص برندها – تأثیرگذار هستند. در این مطلب شما را با جدیدترین فاکتورهای رتبه بندی مطالب در اینستاگرام آشنا می‌کنیم.

اگر این سوال برای شما ایجاد شده باشد که آیا باز هم الگوریتم اینستاگرام تغییر کرده یا خیر، در این مطلب همراه ما باشید تا پاسخ سوالتتان را پیدا کنید.

البته اگر یک ناشر مهم، خبرنگار حوزه فناوری یا یک چهره شناخته شده باشید، احتمالاً خود اینستاگرام دائماً شما را در جریان این تغییرات قرار می‌دهد و جای نگرانی نیست.

این مقاله مخصوص کاربرانی است که با اینستاگرام در تماس مستقیم نیستند و نمی‌خواهند درگیر ادعاهای بی پایه و اساس اینفلوئنسرهایی شوند که به دنبال افزایش نرخ تعامل مطالب خودشان هستند.

تمامی نکاتی که در این مطلب مطرح می‌شوند مبتنی بر داده‌های دقیق و آنچه خود اینستاگرام به صورت شفاف درباره طرز کار الگوریتم خودش بیان کرده هستند.

الگوریتم اینستاگرام در سال 2021 چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم اینستاگرام، تصمیم می‌گیرد که چه محتوایی در این شبکه اجتماعی دیده شود. هر زمان شخصی این اپلیکیشن را باز می‌کند، الگوریتم اینستاگرام همه محتوای موجود را بررسی کرده و تصمیم می‌گیرد که:

  • کدام پست‌ها در بالای نیوزفید نمایش داده شوند و به چه ترتیبی
  • چه پست‌هایی در تب Explore نمایش داده شوند
  • ترتیب نمایش استوری‌ها، ویدیوهای لایو، ریل‌ها و ویدیوهای آی‌جی‌تی‌وی در فید و در تب مربوطه به چه صورت باشد.

الگوریتم اینستاگرام در اصل شامل مجموعه قواعدی است که میزان بازدید طبیعی (رایگان) محتوای شما را تعیین می‌کند و البته گاهی اوقات بعضی از افراد با تغییرات این الگوریتم مخالفت کرده و مایلند اینستاگرام به همان روش قبل و بر اساس ترتیب زمانی پست‌ها کار کند. اما به گفته اینستاگرام، پیش از پیاده سازی این الگوریتم در سال 2016 کاربران 70 درصد پست‌ها و 50 درصد از مطالب دوستانشان را از دست می‌دادند.

اما این الگوریتم چگونه تصمیم می‌گیرد که چه محتوایی برای یک شخص خاص در یک زمان خاص نمایش داده شود؟

اینستاگرام

اساساً، این الگوریتم رفتار کاربر گذشته کاربر را در نظر گرفته، همه مطالب و پست‌هایی که می‌توان نمایش داد را بررسی کرده و بعد هر یک از آنها را ارزیابی می‌کند تا علاقه کاربر به آن مطلب خاص را پیش بینی کند. جذاب ترین محتوا برای کاربر بالاتر نمایش داده می‌شود.

الگوریتم اینستاگرام برای انجام این کار هزاران داده مختلف را در نظر می‌گیرد که به آنها سیگنال رتبه بندی هم گفته می‌شود. در سال 2018 اینستاگرام از یکسری خبرنگار حوزه فناوری دعوت کرد تا درباره این الگوریتم به آنها توضیح دهد.

سیگنال‌های رتبه بندی الگوریتم اینستاگرام

سیگنال‌های رتبه بندی اینستاگرام همگی در سه گروه کلی قرار می‌گیرند:

اینستاگرام 1

رابطه

الگوریتم اینستاگرام فرض می‌کند اشخاصی که در گذشته با مطالب شما تعامل داشته اند، به مطالب جدید شما هم علاقه نشان خواهند داد. بنابراین وقتی که اینستاگرام قصد تصمیم گیری برای نمایش دادن پست‌های شما به فالورهایتان را دارد، رابطه شما با شخص مورد نظر را در نظر می‌گیرد:

  • آیا شما همدیگر را فالو کرده اید؟
  • آیا شخص مورد نظر تا به حال نام شما را جستجو کرده است؟
  • آیا شما برای هم پیام ارسال می‌کنید و کامنت می‌نویسید؟
  • آیا همدیگر را در پست‌های خودتان تگ می‌کنید؟
  • آیا شخص مورد نظر پست‌های شما را ذخیره می‌کند؟

اگر اکانت شما مربوط به یک برند باشد، به احتمال زیاد با هزاران دنبال کننده خودتان دوست صمیمی نیستید. اما اگر یک مخاطب دائماً با محتوای شما در تعامل باشد، الگوریتم این ارتباط را تشخیص داده و به رسمیت می‌شناسد.

به عبارت دیگر، می‌توانید مطمئن باشید که تعامل داشتن با فالورهای خودتان، منجر به افزایش بازدید مطالب شما خواهد شد.

زمانبندی

الگوریتم اینستاگرام تصور می‌کند که جدیدترین مطالب برای کاربران اهمیت بیشتری دارند. گر چه اینستاگرام مصر است که بالاخره همه پست‌ها را وارد فید کاربران می‌کند اما معمولاً پست‌های جدیدتر نسبت به مطالب قدیمی تر رتبه بالاتری دارند.

برای برندها، این رویکرد یعنی یکی از آسان ترین روش‌ها برای ارتقای بازدید اینستاگرام انتشار مطلب در زمان‌هایی است که کاربران بیشتر آنلاین هستند (در ادامه مطلب بیشتر به این موضوع می‌پردازیم).

توجه و علاقه

کار این الگوریتم نمایش محتوای مورد پسند مخاطبان به آنهاست (و یا ایجاد یک ترکیب سالم از آنچه که ممکن است مورد پسند آنها باشد و سایر مطالب متنوع و جذاب). اینستاگرام با پیگیری توجه و علاقه کاربر و مهارت در تشخیص محتوای هر عکس یا ویدیو به خوبی باخبر است که مثلاً ویدیوهای بسکتبال را به طرفداران این رشته، مطالب مربوط به طالع بینی را برای کاربران نسل هزاره و ویدیوهای ترسناک را برای علاقمندان به فیلم‌های ترسناک نمایش دهد.

برای برندها، وجود سیستمی که به سلیقه کاربران اهمیت می‌دهد باعث می‌شود که محتوای شما در معرض دید مخاطبانی قرار بگیرد که به آن علاقمند هستند. هیچ مسیر میانبری برای تعریف حوزه مورد نظر، ایجاد یک لحن منسجم و بازگو کردن مطالبی که برای کاربران مهم باشد وجود ندارد.

سایر سیگنال‌های رتبه بندی

اینستاگرام به فاکتورهای دیگری که بر بازدیدهای طبیعی (غیرپولی) مطالب شما تأثیرگذار هستند هم اشاره کرده اما این عوامل بیشتر به رفتار مخاطبان مربوط هستند تا شما:

  • میزان استفاده از اپلیکیشن: اگر فالورهای شما 12 بار در روز فید اینستاگرامشان را باز کنند، احتمال اینکه مطالب شما را ببینند نسبت به فردی که 2 بار در روز به این اپلیکیشن سر می‌زند بیشتر است. برای اشخاصی که دائماً اینستاگرام را باز نمی‌کنند، معمولاً حجم زیادی مطلب انباشته می‌شود در نتیجه اینکه کدام مطالب بیشتر نمایش داده شود، بیشتر به الگوریتم اینستاگرام بستگی دارد.
  • فالوئینگ: منطق مربوط به این فاکتور شبیه به مورد قبل است، اشخاصی که هزار اکانت را دنبال کرده باشند، نسبت به شخصی که صد اکانت را دنبال کرده، مطالب بیشتری را از دست می‌دهند.
  • طول سشن: اگر فالور شما زمان زیادی را در فید اینستاگرام خودش سپری می‌کند، احتمال اینکه همه پست‌های شما را ببیند، بیشتر خواهد شد.

این مسئله تأثیر خاصی برای برندها ندارد به غیر از اینکه یک مخاطب علاقمند به برند شما چندین بار در روز مطالب شما را مشاهده و مطالعه می‌کند و اکانت‌های زیادی را دنبال نمی‌کند اما به جای اینکه از مخاطبانتان بخواهید همه صفحات به غیر از صفحه شما را آنفالو کنند، از نکات مفیدی که در ادامه مطلب بیان می‌شود استفاده کنید.

9 نکته برای کار کردن با الگوریتم اینستاگرام در سال 2021

از پست چرخ و فلکی استفاده کنید

گرچه الگوریتم اینستاگرام صراحتاً به پست‌های چرخ و فلکی (پست‌هایی حاوی بیش از یک عکس) الویت نمی‌دهد اما پست‌هایی که تعامل بیشتری کسب کرده باشند، برای مخاطبان بیشتری نمایش داده می‌شود. پست‌های چرخ و فلکی 17 درصد از پست‌های فید کاربران را شامل می‌شوند و به گفته سایت Hootsuite این پست‌ها نسبت به سایر پست‌ها 3 برابر تعامل بیشتر و 1.4 برابر بازدید بیشتر کسب می‌کنند.

این سبک از پست‌ها برای پرداختن به جزئیات یک محصول یا نمایش آن از زوایای مختلف مناسب هستند. مثلاً تقریباً همه پست‌های صفحه اینستاگرام @socialteesnyc از نوع چرخ و فلکی هستند (چون برای نمایش سگ‌های ناجی در منزل هر چقدر بیشتر عکس منتشر کنید، بهتر است).

socialteesnyc

مطالب را به صورت منسجم و منظم منتشر کنید

اگر به دنبال افزایش سطح بازدید، تعامل یا تعداد دنبال کنندگان هستید این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد (چون این سه موضوع ارتباط نزدیکی به هم دارند.)

به طور میانگین، کسب و کارها در هر روز 1.56 پست در فید خودشان منتشر می‌کنند. اگر تصور می‌کنید که انتشار این تعداد پست برای کسب و کار شما مناسب نیست و زیاد است، سعی کنید حداقل به صورت منظم مطلب منتشر کنید (مثلاً هر روز هفته).

باز هم در این رابطه اینستاگرام به صورت صریح مشخص نکرده که الگوریتم این شبکه اجتماعی به تعداد دفعات انتشار مطلب توسط صفحات اهمیت می‌دهد اما حضور منسجم و بانظم در این شبکه اجتماعی بهترین راه برای برقراری یک ارتباط واقعی با مخاطبان است.

نکته: برای رسیدن به انسجام نیاز به برنامه ریزی دارید و اینجاست که ابزارها و روش‌های برنامه ریزی انتشار محتوا به شما کمک می‌کنند.

سعی نکنید الگوریتم و سیستم اینستاگرام را بازی دهید

این نکته را قبول کنید که روش‌هایی مثل هم دستی با پیج‌های مشابه، خرید فالور اینستاگرام و استفاده از سیستم‌های اتوماسیون اینستاگرام به هیچ وجه کار نمی‌کنند. طبق بررسی‌های انجام شده هیچ کدام از این روش‌ها به نتیجه نمی‌رسند.

همچنین، به گفته اینستاگرام الگوریتم این برنامه چنین اقداماتی را به خوبی تشخیص می‌دهد.

بنابراین به جای صرف زمان جهت تشخیص اینکه کدام یک از سرویس‌های لایک اینستاگرام بهتر کار می‌کنند و اسپم نیستند (چون همه این سرویس‌ها اسپم محسوب می‌شوند) تمرکز خودتان را معطوف بر چیزی کنید که امکان کنترل کردن آن را دارید یعنی: اعتبار مطالب، روابط و بازگو کردن داستان‌هایی جذاب.

تئوری‌های توطئه را نادیده بگیرید

به این نکات توجه داشته باشید:

  • به گفته خود اینستاگرام شادوبن کردن اکانت‌ها یا سرکوب کردن بعضی از پست‌ها صحت ندارد اما اگر از قوانین یا شرایط استفاده از اینستاگرام تخدی کنید، ممکن است اکانت شما غیرفعال شود.
  • بحث حداکثر بازدید هم صحت ندارد.
  • این الگوریتم به پروفایل تولیدکنندگان محتوای مشهور، حساب‌های بیزنسی و حساب‌های تأیید شده الویت خاصی نمی‌دهد هر چند برای این حساب‌ها مزایای دیگری (مثل امکان دسترسی به ابزارهای تحلیلی) وجود دارد.
  • اینستاگرام اعلام کرده که استفاده از سایر امکانات این اپلیکیشن مثل استوری و لایو منجر به ارتقای رتبه پست‌های فید شما نمی‌شود – البته این موضوع در سال 2018 پیش از شروع نمایش ریلز و آی‌جی‌تی‌وی در فید شروع شد.
creators

پستی از حساب creators

امکانات جدید را امتحان کنید (به خصوص ریل‌ها)

به گفته Rachel Reichenbach هنرمند طراح، این الگوریتم در حال حاضر به ریل‌ها در فید اولویت می‌دهد تا کاربران بیشتری آن را مشاهده کرده و از آن استفاده کنند. گرچه اینستاگرام این موضوع را رسماً تأیید نکرده اما این ادعا کاملاً معقول به نظر می‌رسد – چون اینستاگرام سعی دارد موفقیتی که تیک تاک داشت را با ریلز تجربه کند مثل کاری که با استوری برای اسنپ چت و با آی‌جی‌تی‌وی برای یوتیوب انجام داد.

پست کردن یک ریل در اینستاگرام (یا آنطور که رابط Reichenbach در اینستاگرام به او گفته، 5 تا 7 ریل در هفته)، روش تضمینی برای دستیابی به موفقیت کلی نیست اما انتشار یک ریل خیلی خوب باعث می‌شود که حساب‌های جدیدی صفحه شما را ببینند و نرخ تعامل شما افزایش پیدا کند. مثلاً برای بعضی از حساب‌ها، ریل‌ها نسبت به ویدیوهای معمولی 67 درصد بیشتر تعامل جذب می‌کنند.

تیم شبکه‌های اجتماعی سایت Hootsuite هم این نظریه را امتحان کرده و متوجه شد که انتشار ریل‌ها به ارتقای نرخ تعامل و رشد فالورها کمک می‌کند.

به گفته حساب @creators اینستاگرام، در حال حاضر از انسان‌های واقعی برای بررسی ریل‌ها و انتخاب بهترین‌ها استفاده می‌شود. یکسری از نکات رسمی مطرح شده برای پست کردن ریل در اینستاگرام عبارتند از:

  • از ویدیوهای برچسب دار تهیه شده با تیک تاک خودداری کنید.
  • ویدیو را در حالت عمودی ضبط کنید.
  • از آیتم‌های جذاب مثل فیلترها، جلوه‌های ویژه دوربین، موزیک و غیره استفاده کنید.
ریل اینستاگرام

ریل اینستاگرام

نکته نهایی این که: استفاده از ریل در استراتژی بازاریابی یک راهکار جادویی و کامل نیست اما اگر برای کسب و کار شما مناسب است، می‌تواند مزایای زیادی برای شما داشته باشد.

استفاده بهتر از هشتگ‌ها

هشتگ‌ها نسبت به انواع الگوریتم‌های فید اینستاگرام سابقه‌ای طولانی تر دارند و سابقه آنها به سال‌های حدود 2007 برمی گردد یعنی زمانی که خود انسان‌ها باید اطلاعات را مرتب می‌کردند. حالا الگوریتم‌های یادگیری ماشینی محتوا را به روشی بسیار پیچیده تر سازماندهی می‌کنند اما استفاده از هشتگ‌های مناسب در پست‌ها به کاربران برای پیدا کردن شما حتی در صورتی که شما را دنبال نکرده باشند کمک می‌کند.

استفاده از هشتگ‌های دقیق و سنجیده به انسان‌ها برای پیدا کردن مطالب شما کمک کرده و به الگوریتم هم کمک می‌کند تا محتوای موجود در پست شما و اینکه احتمالاً چه افرادی به آنها علاقمند خواهند بود را تشخیص دهد.

بعلاوه، بر خلاف تبلیغات اینستاگرام (که روشی دیگر برای افزایش سطح مخاطبان پست‌های شماست)، هشتگ‌ها کاملاً رایگان هستند.

هشتگ‌ها را به صورت تصادفی و بی فکر استفاده نکنید بلکه سعی کنید مطالب مربوط به حوزه کار خودتان را بررسی کنید، تحقیق کنید و از هشتگ‌هایی که پست شما را به بهترین شکل ممکن وصف می‌کنند استفاده کنید.

در زمان آنلاین بودن مخاطبان مطلب منتشر کنید

پیاده سازی این نکته نسبت به سایر نکات این مطلب آسان تر است. مردم حدود 30 دقیقه از روز را در اینستاگرام سپری می‌کنند و اینستاگرام مایل است که جدیدترین و مرتبط ترین محتوا را در اختیار آنها قرار دهد.

جهت تشخیص مناسب ترین زمان انتشار مطلب باید رفتار مخاطبان خودتان را تحت نظر داشته باشید، معیارهای صنعتی را در نظر بگیرید و درباره اینکه کاربران واقعاً چه وقت‌هایی آنلاین هستند خوب فکر و تحقیق کنید.

نکته: Hootsuite Analytics بهترین زمان انتشار پست را به داده‌های مربوط به تاریخچه عملکرد و اهداف شما مرتبط می‌تواند (مثل افزایش تعداد فالورها، نرخ تعامل یا تعداد کلیک).

البته همیشه هم بهترین زمان پست کردن مطالب راحت ترین زمان نیست در نتیجه اگر مخاطبان شما مثلاً 4 صبح آنلاین هستند، می‌توانید از برنامه‌های مخصوص زمانبندی انتشار مطالب استفاده کنید.

با مخاطبان خودتان پیوند برقرار کنید

این نکته را آخر مطلب ذکر می‌کنیم چون عملکرد الگوریتم اینستاگرام مبتنی بر همین اصل است. شاخص‌های کلیدی ارزیابی عملکرد اینستاگرام برای شما هر چه که باشد – اطلاع رسانی، تبدیل، جمع آوری ایمیل، تعداد فالور – در هر صورت موفقیت تنها وقتی ایجاد می‌شود که ذهن و قلب مخاطب را به خود جلب کنید.

میانگین نرخ تعامل «خوب» در اینستاگرام بین 1 تا 5 درصد است اما در سال 2020 میانگین نرخ تعامل اکانت‌های بیزنسی 0.85 درصد بود. اگر شما هم به دنبال ارتقای نرخ تعامل اکانت خودتان هستید، این چند نکته را در نظر داشته باشید:

  • مخاطبان خودتان را مشخص کنید تا در جریان باشید که چه انتظاری از شما دارند (یعنی درباره بازار هدف تحقیق کنید).
  • به کامنت‌ها و دایرکت‌ها پاسخ بدهید.
  • یک استوری دنباله دار بسازید و در آن پست‌هایی که شما را تگ کرده اند منتشر کنید.

گزارش‌های تحلیلی را اتوماسیون کنید

یک ابزار تحلیلی خوب فراتر از معیارهای ساده عمل کرده و به شما کمک می‌کند تا مخاطبان خودتان را به صورت دقیق شناسایی کرده و نوع محتوایی که ممکن است به دنبال آن باشند را تشخیص دهید.

هر چقدر هم که مشغول هستید، استفاده از گزارش‌های تحلیل به شما برای رعایت همه نکات ذکر شده کمک می‌کند. سعی کنید برای مثال یک بار در ماه اعداد و ارقام را بررسی کرده و ببینید که کدام محتوا، زمان انتشار مطلب و هشتگ‌ها برای شما خوب کار می‌کنند. به این ترتیب از انجام خیلی از کارهای بیهوده پیشگیری می‌شود.

برای تشخیص موارد زیر، از یک ابزار تحلیلی استفاده کنید:

  • مخاطبان شما چه موقع آنلاین هستند (تا بتوانید پست‌های خودتان را برای انتشار در آن بازه برنامه ریزی کنید).
  • چه هشتگ‌هایی بهتر کار می‌کنند.
  • چه پست‌هایی تعامل خوبی جلب می‌کنند.

در عین حال، یک ابزار خیلی خوب به برند شما کمک می‌کند تا همه چیز از تحلیل احساس مخاطب، تا عملکرد کمپین‌ها، نرخ کلیک و زمان‌های مناسب پاسخ دهی توسط بخش پشتیبانی را شناسایی کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟