امروز شرکت گوگل از یک طراحی کاملاً جدید برای سیستم عامل موبایلی خودش رونمایی کرد. طراحی جدید اندروید 12 امسال رونمایی میشود و خیلی از اجزای اصلی تجربیات و رابط کاربری این سیستم عامل را به روز رسانی میکند.
در چند سال اخیر شرکت گوگل بیشتر به تغییر و تکرار رابط کاربری اندروید پرداخته و گهگاهی اجزای مهم آن را تغییر داده است. همزمان، در این دوره قابلیتهای جدید مختلفی به این سیستم عامل اضافه شدند. حالا قرار است در اندروید 12 گوگل تقریباً همه چیز را نوسازی کند.
مهم ترین ویژگیهای ذکر شده برای اندروید 12 ارتقای سطح امنیت، حریم خصوصی و قابلیت تنظیم و سفارشی سازی هستند. همه چیز از قفل صفحه گرفته تا صفحه اصلی گوشی و تنظیمات سیستم مطابق با طراحی Material You گوگل انجام شده اند که به گفته این شرکت “شخصی ترین سیستم عامل” تا امروز را ایجاد کرده اند.
از نظر شخصی سازی، کار با والپیپر سیستم عامل شروع میشود که اندروید 12 رنگهای آن را به صورت دقیق استخراج کرده و مشخص میکند که کدام طیفهای رنگی غالب و یا مکمل هستند. سپس از این رنگها برای تنظیم رنگ اعلانها، صفحه قفل، کنترل حجم صدا، ویجتهای جدید و خیلی دیگر از اجزای سیستم عامل استفاده میشود.
از طرفی گوگل با استفاده از انیمیشنها و حرکتهای روان تر سعی کرده احساس زنده تر بودن سیستم عامل را حین کار با آن و اسکرول کردن و جابجایی در منوها ایجاد کند. مثلاً اگر اعلانی وجود نداشته باشد، قفل صفحه بزرگتر میشود اما این تغییرات منجر به افت عملکرد سیستم عامل از نظر مصرف شارژ باتری نمیشوند. به گفته گوگل اندروید 12 با وجود بهره وری انرژی بیشتر، سرعت بالاتری داشته و واکنشیتر است.
این دستاورد با اصلاحاتی که داخل سیستم عامل صورت گرفته از جمله کاهش 22 درصدی زمان مصرف پردازنده توسط پردازشهای سیستمی و کاهش 15 درصدی استفاده از هستههای بزرگ (پردازنده) توسط سرور سیستم محقق شده است.
تعاملات مختلف هم در این سیستم تغییر کرده و طراحی جدیدی پیدا کرده اند. مثلاً سایه اعلانها به طور قابل ملاحظهای ساده تر شده و در حالت پیش فرض فقط 4 تنظیم سریع در آن قرار دارد که در حالت گسترش یافته تعداد آنها به 8 عدد میرسد و شامل ابزارهای مربوط به گوگل پی و دستگاههای خانه هوشمند هستند.
از نظر حریم خصوصی، یک داشبورد مخصوص در تنظیمات سیستم عامل اضافه شده که همه مجوزهای دسترسی و اطلاعات مربوط به دسترسی به دادههای کاربر را نشان میدهد از جمله یک جدول زمانی که استفاده از موقعیت جغرافیایی کاربر را نشان میدهد. همچنین، در این سیستم عامل امکان نمایش تقریبی موقعیت جغرافیایی هم فراهم شده که کاربر با استفاده از آن میتواند مشخص کند که آیا اپلیکیشنها به موقعیت دقیق وی دسترسی داشته باشند یا تقریبی. این قابلیت برای برنامههایی مثل آب و هوا که با لوکیشن تقریبی هم میتوانند درست کار کنند، مناسب است. حالا وقتی اپلیکیشنی به میکروفون یا دوربین دسترسی پیدا کند، این موضوع با استفاده از یکسری علائم که در گوشه سمت راست بالای صفحه قرار دارند، به اطلاع کاربر میرسد.
همچنین گوگل در این سیستم عامل هسته پردازشی خصوصی اندروید را معرفی کرده که شامل فناوریهای خاصی است که بحث حریم خصوصی از همان مرحله طراحی در آنها در نظر گرفته شده و امکان حفظ امنیت اطلاعات و نگه داشتن آنها روی گوشی را فراهم میکند. از این فناوری در بخشهایی مثل Live Caption، Now Playing و Smart Reply استفاده میشود. به این ترتیب پردازشهای زبان و صدا روی دستگاه انجام شده و برای حفظ حریم خصوصی از شبکه تفکیک میشوند.
قرار است امسال پاییز اندروید 12 با این قابلیتهای جدید عرضه شود و گوشیهای پیکسل زودتر از بقیه آن را دریافت خواهند کرد.