پس از چندین نسخه پیشنمایش توسعهدهندگان که طی چند ماه گذشته منتشر شده بود، اندروید 12 حالا به مرحله بتای خود رسیده است. در حقیقت اولین بیلد بتا از امروز در اختیار گوشیهای پیکسل و همچنین چند دستگاه شرکتهای دیگر قرار میگیرد.
اندروید 12 معرفیکننده بزرگترین تغییرات در طراحی اندروید در تاریخ این سیستم عامل است. این تغییرات براساس «شیوه جدیدی برای اندیشیدن در مورد طراحی» تحت زبان طراحی به اسم Material You خواهند بود.
هدف گوگل در طراحی جدید روی شخصیسازی است و قابلیت اصلی اندروید 12 تمهای پویای ساخته شده براساس کاغذدیواری دستگاه کاربر خواهد بود.
به عبارت دیگر کاربر بهسادگی یک کاغذدیواری را انتخاب میکند و سیستم خودکار تعیین خواهد کرد کدام رنگها غالب، کدام مکمل هستند و کدامها فقط «ظاهر عالی دارند».
سیستم سپس در تمام بخشهای سیستم عامل از جمله سایهبان نوتیفیکیشن، صفحه نمایش قفل گوشی، کنترلهای صدا، ویجتهای جدید و غیره از این رنگها استفاده خواهد کرد.
کاربر در سراسر بخشهای سیستم عامل انیمیشنها و حرکات روان زیادی را خواهد دید تا به او زمان تعامل با سیستم حس روانی و پویایی داده شود.
تغییراتی در بطن اندروید 12 انجام شده است تا همه چیز کارآمدتر باشد، بنابراین زمان CPU لازم برای لود خدمات سیستمی مرکزی 22 درصد و استفاده از هستههای بزرگ از سوی سرور سیستم، 15 درصد کاهش یافتند.
سایهبان نوتیفیکیشن، تنظیمات سریع و دکمه پاور نیز مجددا طراحی شدند. سایهبان نوتیفیکیشن «مبتکرانهتر و سرزندهتر» است و نوتیفیکیشن اپلیکیشنهای خود را بهصورت «شارپ» مشاهده خواهید کرد.
تظیمات سریع حالا کمتر شدند و با اولین مرتبه کشیدن دست خود روی صفحه تنها 4 گزینه در اختیار خواهید داشت و دیگر آیکون نیستند، بلکه در کنار آنها متنی نیز قرار گرفته است تا در فضا صرفهجویی شود.
گوگل پی و کنترلهای هوم حالا در بخش تنظیمات سریع ادغام شدند. از طرفی میتوانید با یک فشار طولانی روی دکمه پاور دستیار صوتی گوگل اسیستنت را فرا بخوانید، امکان انجام این کار روی بعضی از پوستههای سفارشی اندروید وجود دارد.
این قابلیت برای افرادی است که تصور میکردند تعداد راههای فعالسازی گوگل اسیستنت مانند صحبت با آن یا کشیدن اریب دست روی صفحه نمایش از گوشههای پایین صفحه، کافی نبوده است.
در بخش تنظیمات داشبورد جدید حریم خصوصی را پیدا میکنید تا تنظیمات مجوزهای شما و همچنین دادههایی که اپلیکیشنهای مختلف به آن دسترسی دارند و مدت زمان آن، در یک نما دیده شود. کاربر بهراحتی از داخل داشبورد میتواند مجوزها را لغو کند.
در ادامه تاکید گوگل به حریم خصوصی، یک شاخص جدید در بخش بالا سمت راست نوار وضعیت است که به کاربر اجازه میدهد بداند اپلیکیشنهای او چه زمانی به میکروفون یا دوربین دستگاه دسترسی دارند.
علاوه بر این، کاربر سریعا میتواند دسترسی اپلیکیشن به این حسگرها را برای کل سیستم حذف کند و تاگلهای جدیدی برای این منظور در بخش تنظیمات سریع وجود دارند.
همچنین میتوانید به جای بهاشتراکگذاری موقعیت دقیق خود، تنها اطلاعات لوکیشن تخمینی خود را در اختیارشان قرار دهید. انجام این کار با اپلیکیشنهایی مانند اپ پیشبینی هوا وجود خواهد داشت که نیازی به دانستن موقعیت دقیق شما ندارد و تنها شهر محل حضورتان کافی است.
Android Private Compute Core قابلیتهایی را مانند کپشن زنده، Now Playing و پاسخ هوشمندانه را فعال خواهد کرد و تمام پردازشهای زبانی و صوتی در خود دستگاه انجام میگیرد و از شبکه برای حفظ حریم خصوصی جدا شده است.
ویژگیهای حفاظتی داخل Private Compute Core متن باز هستند و جوامع امنیتی کاملا میتوانند آنها را بررسی کنند و مورد تایید قرار دهند.
علاوه بر این، اندروید 12 قابلیتهای دسترسپذیری بهبودیافته برای افراد دارای مشکلات بینایی، پشتیبانی از اسکرول کردن در اسکرین شاتها، ویجتهای گفتگو برای اضافه کردن افراد محبوب به صفحه هوم و راههایی برای همکاری بهتر تمام دستگاههای کاربر با یکدیگر خواهد داشت.
منبع: gsmarena.com