فهرست عنوانها
یک مجسمهی بیت کوین ساخته شده از ضایعات آهن در 20 دسامبر سال 2020 که در خارج از مزرعهی استخراج ارز دیجیتال BitCluster در Norilsk، روسیه نصب شده است. اکنون Norilsk میزبان اولین مزرعهی دیجیتال قطب شمال برای تولید بیت کوین جدید است.
این روزها اخبار زیادی در مورد ارزهای دیجیتال وجود دارد، نوعی نسخهی دیجیتال از بخش خصوصی پول که با رمزنگاری از سرقت محافظت و از طریق فناوری بلاکچین محاسبه میشود، که باعث ایجاد تعداد بیشماری دفتر حساب دیجیتالی در رایانههای اقصی نقاط دنیا میشود.
ارزهای دیجیتال علاوه بر استفاده برای خرید کالا، توسط سرمایه گذاران نیز خرید و فروش میشوند. به گزارش CNBC، بازار جهانی ارزهای دیجیتال برای اولین بار در آوریل 2021 تا بیش از 2 تریلیون دلار رشد کرد که بیت کوین، بزرگترین دارایی دیجیتال، بیش از 50 درصد از این ارزش را به خود اختصاص داد.
اما دانشمندان و سایرین نگرانند که بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر کرهی زمین را در معرض خطر قرار دهند. این نگرانی به این دلیل است که بلاکچینهای آنها برای حل معادلات پیچیده جهت تایید معاملات، به کامپیوترهای سراسر کرهی زمین نیاز دارند. این روش که استخراج نامیده میشود، میتواند سودآور باشد، زیرا همانطور که دبالانس توضیح میدهد، افرادی که این کار را انجام میدهند به عنوان پاداش، بیت کوین بدست میآورند.
به گفتهی منتقدان، مسئله این است که تمام محاسباتی که برای حل معادلات استخراج معادن مورد نیاز است، مقادیر زیادی برق مصرف میکنند. طبق شاخص مصرف برق بیت کوین کمبریج، بیت کوین در حال حاضر سالانه 149.63 تراوات ساعت، بیش از کل کشورها مانند مالزی و سوئد، برق مصرف میکند. بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت و نیکوکار جهانی اخیراً به روزنامه نگار اندرو راس سورکین گفت که بیت کوین “در هر معامله انرژی بیشتری نسبت به هر روش دیگری که برای بشر شناخته شده است مصرف میکند.”
OregonMines تصویر یک سرویس میزبانی سخت افزار برای استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال است که در The Dalles، Oregon واقع شده است. این تجارت که به طور مداوم نزدیک به 3000 کامپیوتر را تغذیه میکند، از انرژی برق آبی ارزان در تنگه کلمبیا سود میبرد.
تعیین دقیق این که چه میزان از این برق در اثر سوزاندن زغال سنگ و گاز که انتشار آن منجر به تغییرات آب و هوایی میگردد، تولید میشود دشوار است. اما از آنجا که نزدیک به دو سوم کل برق جهان توسط نیروگاههایی تولید میشود که از سوختهای فسیلی استفاده میکنند، تصور اینکه چگونه برخی از ارزهای دیجیتال به طور فزاینده ای میتوانند در ایجاد تغییرات آب و هوایی سهیم باشند، کار سختی نیست.
مطالعهی منتشر شده در ژورنال Nature Climate در سال 2018 به این نتیجه رسید که رشد بیت کوین که میتواند به خودی خود منجر به انتشار آلایندههای کافی شود، تا اوایل سال 2033 درجه حرارت جهانی را 3.6 درجه فارنهایت (2 درجه سانتیگراد) افزایش میدهد. (محققان دیگر اظهار داشتند که این پیش بینی مسئله را بیش از حد تخمین میزند.)
ارز دیجیتال شده آمده است که بماند
اگرچه ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما حتی کامیلو مورا، نویسندهی اصلی تحقیق، امیدوار است که قبل از بحرانی شدن اوضاع، مشکل مصرف انرژی ارزهای دیجیتال رفع میشود.
مورا در یک ایمیل خاطر نشان میکند: “ارزهای دیجیتال آمده اند که بمانند.” وی دانشیار گروه جغرافیا و محیط زیست در دانشگاه هاوایی در مانوآ است. “این یک فناوری است که چندین مزیت را فراهم میکند و به وضوح اشتهای عمومی زیادی برای آن وجود دارد. به عنوان یک دانشمند که این موضوع را مطالعه میکند، بدیهی است که یک شخص نسبت به تأثیرات محیطی فناوریهایی که هنوز زمان پذیرش آن فرا نرسیده است بسیار نگران میشود. با این حال، جای هیچگونه تردیدی نیست که مانند سایر فناوریها، فضا برای تغییر مثبت وجود دارد.”
مورا فکر میکند ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر فناوریها، تکامل مییابند. مدت زیادی از زمانی که تلفنهای همراه، به جای ابزارهای مقرون به صرفهی فعلی که در جیب خود میگذاریم، آجرهایی بزرگ و گران قیمت بودند نمیگذرد. مورا به چندین ارز دیجیتال در حال ظهور – کاردانو، ایکس آر پی، استلار و ترون – اشاره میکند که به گفتهی وی تأثیرات زیست محیطی کمتری نسبت به بیت کوین دارند.
مورا میگوید: “من معتقدم ارزهای دیجیتال برای داشتن یک اثر زیست محیطی بسیار کمتر تکامل مییابند.”
برخی از ارزهای دیجیتال جدید با به کار بردن روشهای جایگزین مانند اثبات سهام، که به یک معدنچی اجازه میدهد تا معاملات را بر اساس تعداد سکههایی که ماینر در اختیار دارد در بلاکچین اعتبار سنجی کند، به جای حل یک معادله سعی در مصرف انرژی کمتری دارند.
ارز دیجیتال و انرژی جایگزین
راه حل بالقوهی دیگر انتقال شبکههای ارز دیجیتال به جایی دور از منابع انرژی است که به تغییرات آب و هوایی کمک میکنند. همانطور که وب سایت کمبریج اندکس متذکر میشود، منابع انرژی جایگزین مانند خورشید و باد در حال حاضر انرژی ای نه برابر انرژی مورد نیاز تغذیهی کل شبکهی بیت کوین را تولید میکنند.
به همین منظور، 35 شرکت و فرد درگیر در ارزهای دیجیتال، دارایی، انرژی و سازمانهای برجستهی غیردولتی، توافق نامهی اقلیم رمزنگاری (CCA) را ایجاد کرده اند که هدف آن تولید انرژی مصرفی صد درصد تجدید پذیر صنعت ارزهای دیجیتال تا سال 2025 است.
داگ میلر در ایمیلی توضیح میدهد: “ما با توسعهی راه حلهای متنوع منبع باز میتوانیم این مشکل را حل کنیم، راه حلهایی که تولید انرژی تجدید پذیر را بر اساس میزان استفاده از انرژی اندازه گیری شده یا برآورد شده مرتبط با فعالیتهای مرتبط با رمزنگاری آنها را برای تسهیلات استخراج معادن رمزنگاری، مبادلات و سرمایه گذاران یا دارندگان کالا آسان تر میکنند.”
وی مقام ارشد بازارهای جهانی به طرفداری از مشارکت توافقی شرکت وب انرژی است، یک سازمان غیرانتفاعی جهانی که نرم افزارهای منبع باز را برای شرکتهای انرژی تولید و توزیع میکند که از استفاده از انرژی پاک، ردیابی انتشار کربن و ادغام منابع انرژی توزیع شده مانند صفحات خورشیدی پشت بام خانگی پشتیبانی میکند.
میزان مصرف انرژی سیستمهای مختلف بلاکچین ارزهای دیجیتال متفاوت است و همهی آنها به اندازهی بیت کوین انرژی مصرف نمیکنند. میلر میگوید: “با این وجود، CCA پیرامون ترویج توافق یک معاهده بر دیگری وارد گفتگو نمیشود، زیرا ما بر کاهش کربن زدایی کل بخش با حداکثر سرعت ممکن تمرکز داریم. هدف اصلی CCA این است که تمام انرژی مربوط به رمزنگاری را به منبعی از تقاضای جدید انرژی تجدید پذیر تبدیل کند تا بتوانیم سرمایه گذاری در تأسیسات اضافی انرژی تجدید پذیر را تسریع کنیم. به عبارت دیگر، ما بخش رمزنگاری را به عنوان یک بخش مصرف کنندهی انرژی تجدید پذیر مهم و در حال ظهور میبینیم.”
میلر میگوید: “ما و دیگران در حال توسعهی ابزارهای فناوری جدید مطابق با بهترین روشهای صنعت برای تهیهی انرژیهای تجدید پذیر هستیم تا فعالان بازار رمزنگاری بتوانند ادعاهای قابل تأییدی را در مورد تأمین انرژی صد درصد تجدید پذیر مربوط به مصرف برق ناشی از فعالیتهای رمزنگاری مطرح کنند. ما همچنین قصد داریم که از ذینفعان و محققان مختلف کمک بگیریم تا راهنمایی فراهم کنیم که آیا و چگونه اقدامات اضافی باید انجام شود تا بخش بتواند به طور کامل کربن زدایی کند – و نمونه ای را برای سایر صنایع جهت پیروی ارائه خواهیم داد.”
ایلان ماسک در تاریخ 12 مه 2021 در یادداشتی فرعی اعلام کرد که تسلا دیگر مطمئن نیست تا زمانی که اطمینان حاصل کند که بیتکوین میتواند به روشی تجدید پذیر تولید شود، آن را بپذیرد.
جالب است بدانید که
برای در نظر گرفتن مصرف انرژی شبکههای رمزنگاری، مهم است که بدانیم همهی دستگاههای الکترونیکی همیشه روشن در خانهی آمریکاییها، بیشتر از این شبکهها مصرف کنندهی سیری ناپذیر برق هستند. وب سایت شاخص کمبریج تخمین میزند که مصرف برق سالانهی چنین دستگاههای خون آشامی برای تأمین انرژی شبکهی جهانی بیت کوین به مدت 1.5 سال کافی است.