بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

توسط محمد امین نعمتی
40 minutes read
بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی ادامه‌دهنده مسیری است که همه چیز آن با سری ردمی نوت 10 شروع شد. توسعه میان‌رده‌های شیائومی با مدل‌های پوکو ایکس 3 و اف 3 ادامه پیدا کرد و حالا این شرکت به نظر برای پایان این مسیر معرفی دو گوشی می 11 لایت را در نظر گرفته است.

امروز می‌خواهیم گوشی Mi 11 Lite 5G شیائومی را نقد کنیم که بین این دو مدل قدرت بیشتری دارد و بدون شک فایو جی نیز است.

این گوشی یک مدل لایه شایسته برای پرچم‌دار می 11 محسوب می‌شود. هر دو طراحی مشابهی دارند و تنها این نیست است. هر دو گوشی از نمایشگرهای اولد با نرخ تازه‌سازی بالا و پیشرفته ، چیپست قدرتمند و دوربین‌های با قابلیت‌های مشابه استفاده می‌کنند.

طراحی گوشی می 11 لایت فایو جی در حد آن مدل دیگر خمیده نیست و نمایشگر آن دقت مرسوم‌تر فول اچ‌دی را دارد، در حالی که نرخ تازه‌سازی تصویر حداکثر 90 هرتز است.

سپس به چیپست می‌رسیم که یکی از قدرتمندترین چیپست‌های میان‌رده یعنی اسنپ‌دراگون 780 جی است، اما یقینا از نظر سرعت به چیپست اسنپ‌دراگون 888 می 11 نمی‌رسد.

دوربین اصلی در نهایت به جای 108 مگاپیکسل، 60 مگاپیکسل است و جای دوربین فوق عریض 13 مگاپیکسل را یک حسگر 8 مگاپیکسل گرفته است.

یقینا گوشی Mi 11 Lite 5G محصول چندین تغییر برای کاهش هزینه بوده است، ولی ویژگی‌های ممتازی دارد که شکوه آن را افزایش داده است. از طرفی قیمت این گوشی نصف می 11 است.

بنابراین گوشی می 11 لایت فایو جی یک نمایشگر آمولد 6.55 اینچی با دقت فول اچ‌دی دارد، ولی مشخصات آن رنگ‌های 10 بیتی، نرخ تازه‌سازی تصویر 90 هرتز و پشتیبانی از استاندارد +HDR10 است.

چیپست این گوشی باید راحت همه چیز را روان اجرا کند (در واقع مدل به‌روزرسانی شده اسنپ‌دراگون 855 است) و باتری 4250 میلی‌آمپر ساعت آن ماندگاری شارژ خوبی دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

این گوشی مانند می 11 همچنین بلندگوهای استریو، قابلیت اتصال به شبکه‌های فایو جی با سرعت شارژ واقعا بالا دارد و با توجه به نبود هر نوع استاندارد رسمی، باید از رطوبت دور نگه داشته شود. (به‌روزرسانی: شیائومی رسما اعلام کرده است این گوشی با توجه به دریافت استاندارد IP53 در برابر پاشیدن رطوبت و گرد و غبار مقاوم است.)

مدل دیگر این گوشی فورجی و حتی با قیمت کمتر است که مشخصات تقریبا مشابه با مدل فایو جی دارد، ولی از چیپست رده‌پایین‌تر اسنپ‌دراگون 732 جی استفاده می‌کند. نقد آن گوشی را نیز به زودی منتشر خواهیم کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

با این مقدمه تا انتهای این مطلب مانند همیشه با نقد گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آن‌ها کلیک کنید.)

مشخصات گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی

  • بدنه: 160.5 در 75.7 در 6.8 میلی‌متر، وزن 159 گرم، شیشه گوریلا گلس 6 روی پنل جلو و پنل شیشه‌ای در پشت.
  • نمایشگر: 6.55 اینچی، آمولد، 1 میلیارد رنگ، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، نرخ تازه‌سازی تصویر 90 هرتز، نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز، نور صفحه 500 نیت، حداکثر روشنایی صفحه نمایش 800 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 402 پیکسل در هر اینچ
  • چیپست: اسنپ‌دراگون 780 جی (5 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (1 هسته کریو 670 با سرعت کلاک 2.4 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 670 با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 670 با سرعت کلاک 1.9 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 642
  • حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت، UFS 2.2، جایگاه مشترک کارت حافظه و سیم‌کارت دوم
  • سیستم عامل: اندروید 11، رابط کاربری MIUI 12
  • دوربین پشت: عریض (اصلی): 64 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلی‌متری، اندازه حسگر 1/1.97 اینچی، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 119 درجه، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر؛ دوربین ماکرو: 5 مگاپیکسل، فوکوس خودکار، لنز F/2.4
  • دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 27 میلی‌متری (عریض)، اندازه حسگر 1/3.4 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر
  • دوربین فیلمبرداری: دوربین پشت: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با سرعت 30، 60 و 120 فریم بر ثانیه؛ لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: فول اچ‌دی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، اچ‌دی با سرعت 120 فریم بر ثانیه
  • باتری: 4250 میلی‌آمپر ساعت؛ سرعت شارژ سریع 33 وات، پشتیبانی از استاندارد شارژ +Quick Charge 4، Power Delivery 3.0
  • سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت جانبی، پورت مادون قرمز، NFC

قابل توجه‌ترین ویژگی‌هایی که وجود ندارند جک هدفون 3.5 میلی‌متری و رادیو اف‌ام هستند، ولی حداقل می‌توانید از هدفون‌های سیمی قدیمی خود به کمک رابط داخل جعبه استفاده کنید.

جعبه گشایی گوشی Xiaomi Mi 11 Lite 5G

این گوشی در یک جعبه همیشگی مقوایی مشکی به بازار آمده است. داخل آن یک آداپتور 33 وات، یک کابل 3 آمپر یواس‌بی سی به ای و یک قاب محافظ سیلیکونی شفاف را پیدا می‌کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

این شرکت همچنین داخل جعبه یک رابط پورت 3.5 میلی‌متری به یواس‌بی سی را گذشته است، چون این گوشی فاقد جک هدفون است. بنابراین همچنان می‌توانید به استفاده از هدفون‌های سیمی محبوب خود ادامه دهید.

روی نمایشگر نیز در کارخانه یک محافظ صفحه نازک نصب شده است. کیفیت آن پایین است و خیلی زود لک می‌افتد، ولی چه کسی دندان اسب پیش‌کشی را می‌شمارد؟

طراحی و کیفیت ساخت گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی

Mi 11 Lite 5G به سادگی یک گوشی هوشمند دوست‌داشتنی به چند دلیل است. این محصول از اکثر رقبای خود به مراتب باریک‌تر و سبک‌تر و اندکی کوچک‌ است. نگاه به شیشه پشت یخ‌زده لذت دارد. فریم نمایشگر ممکن است کمی بیش از حد برآمده باشد، ولی در حقیقت به قرار گرفتن گوشی در دست کمک می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی می 11 لایت فایو جی کیفیت ساخت همیشگی با استفاده از دو صفحه شیشه را دارد. روی پنل جلو را یک لایه تخت شیشه گوریلا گلس 6 پوشانده و یک شیشه تخت ضدخیرگی روی پنل پشتی است.

بین این دو یک فریم پلاستیکی خمیده و باریک با ظاهر براق است، ولی فقط این نیست. فریم خارجی‌ گوشی نه تنها راحت دیده می‌شود، بلکه لمس آن بسیار محسوس است. چون ارتفاع آن تقریبا یک سوم پروفایل گوشی Mi 11 Lite 5G است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

در ابتدا چنین چیزی تو ذوق ما زد که شاید یک تصمیم بد از سوی بخش طراحی بوده است. اما خیلی زود عاشق آن شدیم چون به قرارگیری گوشی در دست کمک می‌کند و در نهایت به عقیده ما طراحی فریم گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی به این شکل به مراتب از فریم‌های معمولی بهتر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

در جلو نمایشگر آمولد با گوشه‌های گرد است که تقریبا تمام نمای جلوی گوشی Mi 11 Lite فایو جی را به خود اختصاص می‌دهد.

حواشی اطراف نمایشگر کاملا متعادل است و ضخامت آن کمترین نیست، اما چانه زیر نمایشگر در مقایسه با سایر محصولات در این محدوده قیمتی باریک‌تر است و تمام فریم مشکی رنگ به این گوشی می‌آید.

در مورد کیفیت نمایشگر در ادامه صحبت خواهیم کرد. در گوشه بالا سمت چپ آن یک حفره است که اندازه کوچک معقولی دارد و اکثر اوقات مزاحم تماشای محتوا نمی‌شود. داخل آن دوربین جلو قرار می‌گیرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

بالای نمایشگر یک توری تقریبا نامرئی قرار دارد که یکی از اسپیکرهای استریو پشت آن است که به عنوان بلندگوی مکالماتی نیز عمل می‌کند.

بلندگوی دیگر در قسمت انتهای گوشی است و کیفیت صدای هر دو به یک شکل بلند و به‌خوبی متعادل است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی می 11 لایت فایو جی فاقد چراغ نوتیفیکیشن است، اما می‌توانید قابلیت AOD (نمایشگر همیشه روشن) یا نور زنده جانبی را فعال کنید تا نوتیفیکیشن‌های مهم خود را از دست ندهید.

بخش پشتی این گوش نیز تخت است و ظاهر ضدخیرگی آن عملا یک شیشه یخ‌زده است. لمس آن حس بسیار خوبی دارد و با آن که لک و اثر انگشت به جا می‌ماند، ولی مانند شیشه‌های براق آن چنان به چشم نمی‌آیند.

اما تمیز کردن آن سخت است و باید به دفعات تلاش کنید تا ظاهر گوشی خود را همچنان جذاب نگه دارید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

جزیره دوربین روی پنل پشتی (با ظاهر براق) جزو محبوب‌ترین‌های ما است و ابتدا آن را روی گوشی می 11 دیده بودیم و بنابراین طراحی مشابهی دارند.

طراحی آن شیشه‌ای دو بخشی است، قطعه بزرگ‌تر باریک‌تر است و دوربین فوق عریض و فلاش ال‌ای‌دی دوتایی در آن قرار دارد، در حالی که قطعه کوچک‌تر ولی با ضخامت بیشتر حاوی دوربین اصلی و ماکرو است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

فریم گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی از پلاستیک ساخته شده است و ظاهر براق دارد. برخلاف انتظار ما، لک انگشت آن چنان به چشم نمی‌آید و به قرارگیری گوشی در دست کمی کمک می‌کند. ترکیب آن با فریم خارجی و تیز نمایشگر به معنای خوش‌دستی این گوشی است.

در سمت چپ چیزی دیده نمی‌شود، در حالی که دکمه پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست هستند. داخل دکمه پاور همچنین حسگر اثر انگشت نصب شده است.

با آن که موقعیت این دکمه کاملا کمک‌کننده است، ولی زمان گرفتن گوشی در دست ممکن است باعث ثبت اشتباه اثر انگشت شود. اگر چنین موضوعی برایتان آزاردهنده است، پیشنهاد می‌کنیم از بخش تنظیمات نحوه فعال شدن حسگر را به Touch to Press تغییر دهید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

در بالای گوشی می 11 لایت فایو جی پورت تابنده نور مادون قرمز و میکروفون ثانویه دیده می‌شود. در پایین میکروفون اصلی، پورت یواس‌بی سی، سینی هیبریدی سیم‌کارت و بلندگوی استریو دوم است. زمان استفاده از این گوشی باید از بین کارت حافظه و سیم‌کارت دوم یکی را انتخاب کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

ابعاد گوشی Mi 11 Lite 5G برابر با 160.5 در 75.7 در 6.8 میلی‌متر است و 159 گرم نیز وزن دارد تا در مقایسه با می 11 (یا ردمی نوت 10 پرو) به مقدار 4 میلی‌متر کوتاه‌تر، 1.3 میلی‌متر باریک‌تر و 37 گرم سبک‌تر باشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

ما گوشی می 11 لایت فایو جی را به علت طرفیت تخت و شیشه یخ‌زده عقب آن دوست داشتیم. ظاهر زیبای نمایشگر اولد نیز به این قضیه کمک شایانی کرد.

فریم در ابتدا مورد علاقه ما نبود، ولی به تجربه قرارگیری محکم گوشی در دست و خوش‌دستی آن کمک کرد و ما بدون حتی قاب مشکلی در استفاده از این گوشی نداشتیم.

نمایشگر گوشی می 11 لایت فایو جی

این گوشی یک نمایشگر آمولد 6.55 اینچی با حفره‌ای دارد که در بالا اشاره کردیم. این پنل همچنین با توجه به پشتیبانی از رنگ 10 بیتی، استاندارد +HDR10 و نرخ تازه‌سازی 90 هرتز ترجیحا کیفیت ممتازی دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

دقت آن 2400 در 1080 پیکسل یا فول اچ‌دی پلاس است و در هر اینچ آن 402 پیکسل دیده می‌شود. با توجه به پشتیبانی این پنل از رنگ 10 بیتی، می‌تواند 1 میلیارد رنگ را نشان دهد که این آمار برای اکثر گوشی‌های رقیب 16 میلیون است.

روی آن را همچنین شیشه محافظ گوریلا گلس 6 پوشانده است حسگرهای لمسی با نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز کار می‌کنند که اکثر گیمرها از شیائومی تشکر خواهند کرد.

نمایشگر از نرخ تازه‌سازی استاندارد 60 هرتز پشتیبانی می‌کند یا آن را می‌توانید روی تنظیمات 90 هرتز قرار دهید. در حالت دوم، نمایشگر زمان لمس آن یا اسکرول کردن یا استفاده از ویدئو پلیرها (یوتیوب، پلیر Mi Video، نتفلیکس، آمازون) همیشه روی حالت 60 هرتز برخواهد گشت.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

ما متوجه شدیم تعدادی از بازی‌هایی که با نرخ تازه‌سازی بالا اجرا می‌شود، نمایشگر گوشی می 11 لایت فایو جی را با چنین قابلیتی شناسایی نمی‌کنند، ولی به زودی بدون شک این مشکل با انتشار یک به‌روزرسانی رفع خواهد شد.

به عنوان مثال بازی Alto’s Odyssey روی 90 هرتز اجرا می‌شود ولی بازی Dead Trigger 2 محدود به 60 هرتز است.

این نمایشگر از استاندارد +HDR10 نیز به همراه Widevine L1 DRM پشتیبانی می‌کند تا فیلم‌های آنلاین را با حداکثر کیفیت بتوانید ببینید.

ما یوتیوب، نتفلیکس و آمازون را تست کردیم و همه فیلم‌ها را با کیفیت 1080p HDR10 اجرا کردند. شیائومی قول داده است نور صفحه زمان تنظیم به حالت خودکار به 800 نیت و دستی 500 نیت برسد.

تست‌های ما نشان داد گوشی به این وعده‌ها عمل می‌کند. ما زمان فعال کردن حالت High Brightness حداکثر، به عنوان مثال در یک روز کاملا آفتابی، مقدار نور صفحه 846 را اندازه گرفتیم و این آمار زمان تنظیم نور صفحه به حالت دستی 514 نیت بود.

از طرف دیگر حداقل میزان روشنایی صفحه تنها 2.8 نیت است!

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی می 11 لایت فایو جی مانند بسیاری دیگر از گوشی‌های شیائومی سه‌ پیش‌تنظیمات برای تغییر رنگ نمایشگر به اسامی خودکار، اشباع و اورجینال دارد که هر کدام برای یک فضای رنگ خاص هستند.

گزینه خودکار برای بازتولید فضای رنگ DCI-P3 تنظیم شده است که واقعا دقیق بود، البته اگر اندکی رنگ سفید و خاکستری با ته مایه آبی را در نظر نگیریم.

حالت اشباع در مقایسه با حالت خودکار رنگ‌ها را برجسته‌تر می‌کند. تنظیمات استاندارد نمایشگر برای فضای رنگ sRGB است، ولی در این حالت رنگ‌های خاکستری و سفید به شکل بارزی قرمز مانند هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

بخشی نیز به اسم تنظیمات پیشرفته وجود دارد که آن جا می‌توانید از بین دو حالت Enhanced (نشان دادن محتوای نمایشگر در وسیع‌ترین رنگ ممکن)، Original (شناسایی و کالیبراسیون رنگ‌ها با توجه به نور محیط)، P3 (دقت رنگ مشابه با حالت خودکار و بسیار خوب) و sRGB (دقت رنگ کامل برای فضای رنگ sRGB) یکی را انتخاب کنید.

این بخش همچنین اسلایدرهایی برای تنظیم رنگ، سطح اشباع، کنتراست و گاما دارد. گوشی می 11 لایت فایو جی از قابلیت MEMC یا سایر راهکارهای افزایش مقیاس فریم تصویر به کمک هوش مصنوعی برای روانی محتوای ویدئویی، پشتیبانی نمی‌کند.

عمر باتری گوشی Mi 11 لایت فایو جی شیائومی

این میان‌رده شیائومی یک باتری 4250 میلی‌آمپر ساعت با مشخصات سخت‌افزاری اسنپ‌دراگون 780 جی فایو جی و مودم داخلی ایکس 53 فایو جی دارد.

این اولین برخورد ما با این چیپست است و واقعا نمی‌دانیم انتظار چه چیزی را داشته باشیم، گرچه بسیار امیدوار به عمر باتری خوب هستیم.

گوشی می 11 لایت فایو جی در تست عمر باتری ما سربلند ظاهر شد. باتری این گوشی می‌تواند تقریبا به مدت یک روز با تماس صوتی اینترنتی، بیش از 12 ساعت گردش در وب با وای فای یا 17 ساعت بازپخش ویدئو (تمام ویدئوها در حالت 60 هرتز اجرا شدند) دوام آورد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

سرعت شارژ گوشی Mi 11 Lite 5G شیائومی

این گوشی از سرعت شارژ 33 وات پشتیبانی می‌کند و داخل جعبه آن چنین شارژر قدرتمندی دیده می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

به کمک این شارژر، شارژ گوشی را در عرض 30 دقیقه می‌توانید از 0 به 58 درصد برسانید که به نظر ما واقعا سریع است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

برای شارژ کامل باید تقریبا یک ساعت یا اگر بخواهیم دقیق بگوییم 64 دقیقه صبر کنید که مجددا عالی و از اکثر رقبا بهتر است.

اما فراموش نکنید گوشی می 11 لایت فایو جی یک باتری 4250 میلی‌آمپر ساعت دارد، در حالی که اکثر گوشی‌هایی که در تصویر زیر می‌بینید از باتری‌های 5000 میلی‌آمپر ساعت استفاده می‌کنند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

کیفیت صدای گوشی می 11 لایت 5 جی شیائومی

این گوشی مجهز به بلندگوهای استریو از نوع هیبریدی است، یعنی یک بلندگوهای اختصاصی در پایین دیده می‌شود و نقش بلندگوهای مکالماتی در بالا اسپیکر دوم است.

با خوشحالی باید بگوییم خروجی صدا و بلندی حجم صدای هر دو بلندگوی گوشی Mi 11 Lite 5G به‌خوبی متعادل است و به نظر ما اصلا بد نبود.

اگر با دست جلوی اسپیکر پایین را بگیرید، صدای اسپیکر بالا کمی کم می‌شود، ولی مجددا با توجه به موقعیت آن‌ها در گوشی باید بگوییم به‌خوبی تنظیم شدند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی می 11 لایت فایو جی در تست اسپیکر ما امتیاز «بسیار خوب» را به دست آورد. این گوشی صداهای با فرکانس میانی را به‌خوبی پخش کرد، حروف با صدا عالی شنیده شدند و صداهای با فرکانس بالا در مقایسه با بعضی از برادران اخیر این گوشی، کمی خاموش بودند.

باس صدا تقریبا وجود نداشت، ولی فراموش نکنید با یک گوشی همراه روبرو هستیم نه اسپیکر پرتابل!

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

بخش نرم‌افزاری گوشی می 11 لایت 5 جی شیائومی

این محصول با سیستم عامل اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12 عرضه شده است. لانچر MIUI 12 مدتی پیش منتشر شده است و حتی با آن که از اندروید 11 استفاده می‌کند ولی با توجه به این که همه چیز را تغییر ‌می‌دهد، واقعا مشخص نیست.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

این گوشی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی می‌کند ولی واقعا نمی‌تواند همیشه روشن باشد، چون پس از ضربه آهسته روی آن به مدت 10 ثانیه فقط ظاهر می‌شود.

هیچ گزینه‌ای برای همیشه روشن نگه داشتن آن یا فعال کردن آن طبق زمان‌بندی وجود ندارد.  MIUI 12 تعداد زیادی تم برای این قابلیت دارد که می‌تواند از بین آن‌ها انتخاب و سفارشی کنید. این قابلیت همچنین از ویژگی نورهای زنده پشتیبانی می‌کند، یعنی لبه‌های خمیده نمایشگر زمان دریافت نوتیفیکیشن جدید نورانی خواهد شد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

به کمک حسگر اثر انگشت جانبی می‌توانید گوشی را از قفل خارج کنید. نصب آن ساده است، سرعت و دقت بسیار بالایی دارد.

توصیه می‌کنیم فعال شدن این حسگر همیشه روشن را روی روش فشار دادن قرار دهید، چون در غیر اینصورت با هر برخورد کف دست یا انگشت حسگر فعال و در نهایت غیرفعال خواهد شد و مجبور هستید گوشی را با واردن کردن پین باز کنید.

روش تشخیص چهره نیز برای از قفل خارج کردن گوشی وجود دارد، ولی امنیت آن کمتر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

صفحه هوم مانند همیشه و پر از میانبرها، پوشه‌ها و ویجت‌ها است. آخرین صفحه از سمت چپ اگر فعال شود به قابلیت دیسکاور گوگل اختصاص داده می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی‌های رده‌بالای دارای رابط کاربری MIUI 12 از کاغذدیواری‌های جذابی به اسم Super Wallpapers پشتیبانی می‌کنند. خیلی خلاصه بگوییم، این نوع کاغذدیواری پویا است و هر مرتبه که از یک صفحه خاص عبور می‌کنید، به داخل زوم می‌کند.

این قابلیت آن‌چنان خارق‌العاده نیست، ولی یک تجربه بصری بسیار پیوسته به وجود می‌آورد که شکوهی برای چشمان کاربر است و در عین حال بخش‌های مختلف MIUI را به شکل ظریف ولی با این حال تاثیرگذار به یکدیگر ربط می‌دهد.

تعداد 4 عدد از این کاغذدیواری‌ها وجود دارد و می‌توانید از بین خانه (زمین)، سیاره سرخ (مریخ)، حلقه‌های دوردست (زحل) و هندسه یکی را انتخاب کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

MIUI 12 یک کشوی اپلیکیشن انتخابی دارد و خودکار اپلیکیشن‌های شما را در دسته‌های مختلف مرتب می‌کند. اولین دسته All است که تمام اپلیکیشن‌ها را در بر می‌گیرد.

گزینه‌های بعدی ارتباطات، سرگرمی، عکاسی، ابزارها، اخبار و تجارت هستند. می‌توانید این دسته‌ها را سفارشی یا کاملا غیرفعال کنید.

اگر دوست داشته باشید خود کشوی اپلیکیشن را نیز می‌توانید غیرفعال کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

ویژگی جالب دیگر سایه‌بان نوتیفیکیشن است که به مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل تقسیم شده است. شبیه به گوشی‌های آیفون، مرکز نوتیفیکیشن را با کشیدن به پایین از گوشه سمت چپ صفحه و مرکز کنترل را با کشیدن از سمت راست ظاهر کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

اگر این تغییر را نمی‌پسندید، امکان غیرفعال کردن مرکز کنترل وجود دارد و سایه‌بان ظاهر و عملکرد قدیم خود را خواهد داشت.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

task switcher تغییر زیادی نکرده است. با باز کردن آن تمام اپلیکیشن‌های اخیر خود را در دو ستون خواهید دید. می‌توانید روی هر کارت آهسته بزنید و آن را نگه دارید تا صفحه به دو نیم تقسیم شود یا برای بستن آن دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست بکشید.

در بالا یک دکمه جدید به اسم پنجره‌های شناور وجود دارد. شما هر اپلیکیشنی را می‌توانید در یک حالت شناور قرار دهید، ولی همزمان تنها یکی از این پنجره‌ها باید داشته باشید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

تم‌ها بخش قابل توجهی از رابط کاربری MIUI هستند و در نسخه 12 آن نیز وجود دارند. از فروشگاه Themes می‌توانید تم‌های جدید را دانلود کنید و پس از فعال کردن آن کاغذ دیواری، زنگ تماس، آیکون‌های سیستمی، فونت‌های سیستمی و حتی استایل نمایشگر همیشه روشن تغییر می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

شیائومی چندین گزینه بیشتر برای حفظ حریم خصوصی در MIUI 12 قرار داده است. حالا زمانی به اشتراک‌گذاری مواردی مانند تصاویر و ویدئوها می‌توانید اطلاعاتی مانند موقعیت و سایر متا دیتا (از جمله اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بهتر مراقب حریم خصوصی خود باشید. باید به این شرکت تبریک گفت!

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

لانچر MIUI همچنین یک اپلیکیشن امنیتی دارد. به کمک این اپلیکیشن می‌توانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.

همچنین توسط آن می‌توانید مجوزهای اپلیکیشن‌های نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه می‌دهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشن‌های منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشن‌های مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.

علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینه‌های مربوط به استفاده از سرویس‌های استریم پرمیوم می‌شوند.

اپلیکیشن Mi Remote نیز برای استفاده از پورت تابنده نور مادون قرمز و کنترل لوازم خانگی وجود دارد. در گوشی می 11 لایت فایو جی همچنین اپلیکیشن Notes بهتر شده است و گزینه‌های بیشتر برای چک لیست‌های وظیفه و زیر وظایف دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

رام MIUI 12 از حالت تاریک (Dark Mode) نیز پشتیبانی می‌کند و حتی می‌توانید کاغذدیواری‌ها را مجبور به استفاده از آن کنید یا کاربرد آن را در اپلیکیشن‌های فردی غیرسازگار محدود کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

MIUI 12 کاملا برای کار با نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی بالا بهینه شده است و روی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی ظاهر فوق‌العاده‌ای دارد.

همه چیز سریع و روان است، انیمیشن‌ها ساده ولی با این حال تاثیرگذار هستند و توجه به جزئیات در سطح عالی انجام شده است. بدون شک ما از کار با بخش نرم‌افزاری این گوشی لذت بردیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

بعضی از رام‌های MIUI در اپلیکیشن‌های پیشفرض تبلیغات را نشان می‌دهند و همه با این موضوع آشنا هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

نسخه بین‌المللی رام این گوشی در اپلیکیشن‌های سیستمی مواردی را به عنوان «پیشنهادات» نشان می‌دهد. ولی می‌توانید آن‌ها را از بخش تنظیمات غیرفعال کنید.

به عنوان مثال برای غیرفعال کردن تبلیغات داخل اپلیکیشن اسکنر فقط کافی است وارد بخش تنظیمات آن شوید و پیشنهادات را غیرفعال کنید.

از مسیر Settings->About می‌توانید تبلیغات داخل فایل منیجر گوشی می 11 لایت فایو جی را غیرفعال کنید. برای تم‌ها به تنظیمات بروید و گزینه Recommendations را غیرفعال کنید. یقینا این راهکارها ایده‌آل نیست، ولی حداقل می‌توانید از تمام آن‌ها خلاص شوید.

عملکرد بخش سخت‌افزاری و نتیجه بنچمارک‌های گوشی Mi 11 Lite 5G

می 11 لایت فایو جی اولین گوشی است که مجهز به چیپست اسنپ‌دراگون 780 جی کوآلکام به دست ما رسیده است. ظاهرا این تراشه نسخه بهبودیافته چیپست پرچم‌دار اسنپ‌دراگون 855 با یک پردازنده و GPU اندکی بهتر است.

علاوه بر این، تراشه مورد نظر براساس فرآیند 5 نانومتری و توسط سامسونگ ساخته شده است، در حالی که SD855 یک تراشه 7 نانومتری ساخت TSMC است. به عبارت دیگر باید انتظار گرمای بهتر و کارآیی مصرف باتری بهتر را داشته باشیم.

بنابراین، اسنپ‌دراگون 780G یک پردازنده مرکزی بهبودیافته 8 هسته‌ای 3 کلاستری دارد. بین این 8 هسته هسته کریو 670 پرایم با سرعت کلاک 2.4 گیگاهرتز قدرت بیشتری دارد و از طراحی کورتکس A76 (در مقابل A76 در SD855) استفاده می‌کند.

در نهایت 4 هسته کریو 670 سیلور نیز با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز برای انجام کارهای معمولی‌تر براساس کورتکس A55 بخشی از پردازنده مرکزی هستند.

پردازنده گرافیکی این چیپست آدرنو 642 بوده که به‌نظر نسخه بهبودیافته آدرنو 640 داخل اسنپ‌دراگون 855 است. البته در ادامه نتیجه بنچمارک‌ها را خواهیم دید.

گوشی می 11 لایت فایو جی در چند مدل با رم 6 یا 8 گیگابایت از نوع LPDDR4X و حافظه داخلی متفاوت 128 یا 256 گیگابایت وارد بازار شده است. یک مدل 8/128 نیز از این گوشی وجود دارد.

چیپست این زیبای شیائومی یک مودم داخلی ایکس 53 فایو جی دارد که باید تمام نیازهای شما در اتصال به شبکه‌های پر سرعت را تحت پوشش قرار دهد. از استاندارد وای فای 6 و بلوتوث 5.2 نیز پشتیبانی می‌شود. حالا اجازه دهید به سراغ بنچمارک‌ها برویم!

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

نتیجه بنچمارک Geekbench که پردازنده مرکزی را محک می‌زند، این چیپست را از تمام چیپست‌های میان‌رده‌های بازار جلوتر قرار می‌دهد. این تراشه حتی از اسنپ‌دراگون 860 داخل گوشی پوکو ایکس 3 پرو سریع‌تر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

عملکرد پردازنده گرافیکی نیز خوب است. گوشی می 11 لایت فایو جی در بین بهترین‌ها در کلاس خود است و تنها پردازنده گرافیکی آدرنو 640 داخل پوکو ایکس 3 پرو آن را شکست می‌دهد.

ظاهرا آدرنو 642 سرعت کمی کمتر از مدل 650 دارد، اما در دنیای واقعی این اختلاف 10 درصد را حس نخواهید کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

در نهایت به بنچمارک ترکیبی انتوتو می‌رسیم که گوشی Mi 11 Lite 5G را جلوتر از پوکو ایکس 3 پرو قرار می‌دهد تنها گوشی سریع‌تر از میان‌رده جدید شیائومی، گوشی پوکو اف 3 با چیپست در حد پرچم‌دار اسنپ‌دراگون 870 آن است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی واقعا یک میان‌رده قدرتمند است. این گوشی یک پردازنده مرکزی و گرافیکی دارد که از تمام اپلیکیشن‌ها و بازی‌های سنگین پشتیبانی می‌کند.

همچنین می‌تواند اپلیکیشن‌ها و بازی‌های سازگار را با 90 فریم بر ثانیه اجرا کند، چون پردازنده گرافیکی آن قدرتمند است.

از طرفی سیستم خنک‌کنندگی گوشی ظاهرا بسیار عملکرد خوبی دارد چون این گوشی در تست 3D Mark Wildlife Stress Test امتیاز پایداری 91 درصد را به دست آورد که بسیار عالی است و تنها بدنه گوشی کمی گرم شد و از داغ شدن فاصله زیادی داشت.

سخت‌افزاری گوشی می 11 لایت فایو جی هوشمندانه انتخاب شده است، این گوشی به درستی خنک می‌شود و بهینه‌سازی‌ها ظاهرا به درستی انجام شدند (حتی بخشی به اسم فضای بازی وجود دارد که می‌توانید توسط آن تجربه گیمینگ خود را حتی به مراتب بهتر کنید).

بنابراین از نظر عملکرد باید به این گوشی یک امتیاز عالی دهیم.

دوربین گوشی می 11 لایت 5G شیائومی

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی دوربین سه‌گانه می 11 را با مشخصات سبک‌تر و طراحی مشابه دارد. این دوربین‌ها عبارتند از دوربین اصلی 64 مگاپیکسل، فوق عرض 8 مگاپیکسل و دوربین تله‌ماکرو 5 مگاپیکسل.

بخواهیم مقایسه کنیم دوربین‌های می 11 حسگر اصلی 108 مگاپیکسل با سیستم OIS، فوق عریض 13 مگاپیکسل و دوربین ماکرو مشابه 5 مگاپیکسل هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

گوشی Mi 11 Lite 5G از حسگر S5KGW3 سامسونگ استفاده می‌کند. این حسگر 1/1.97 اینچی با اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر و فیلتر تتراسل (توصیف سامسونگ از فیلتر Quad Bayer سونی) است.

این حسگر در کنار لنز 25 میلی‌متری با دریچه دیافراگم F/1.8 قرار می‌گیرد و از فوکوس خودکار تشخیص فازی پشتیبانی می‌کند اما خبری از OIS نیست. این دوربین تصاویر را به دنبال ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل، با دقت 16 مگاپیکسل به‌صورت پیش‌فرض ذخیره می‌کند.

دوربین 8 مگاپیکسل بعدی حسگر IMX355 سونی به اندازه 1/4 اینچ و لنز فوق عریض 15 میلی‌متری با دریچه دیافراگم F/2.2 است. فوکوس ثابت است.

دوربین ماکرو با می 11 فرقی ندارد و یک حسگر 1/5 اینچی S5K5E9 سونی با اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر و لنز 49 میلی‌متری با دریچه دیافراگم F/2.4 است. این دوربین قابلیت فوکوس خودکار را از فواصل بین 3 و 7 سانتی‌متر دارد.

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی دوربین سلفی مشابه با می 11 دارد. یک دوربین 20 مگاپیکسل براساس حسگر 1/3.4 اینچی ISOCELL Slim S5K3T2 سامسونگ با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر و فیلتر رنگ تتراسل.

این دوربین با این حال تصاویر را با دقت کامل 20 مگاپیکسل ذخیره می‌کند که ممکن است اگر تصاویر را از نمای نزدیک نگاه کنید، متوجه تاثیر منفی آن روی کیفیت شوید.

شیائومی دریچه دیافراگم لنز این دوربین را F/2.2 اعلام کرده است، گرچه دیتای EXIF طول کانونی را 26 میلی‌متر گزارش می‌دهد. دوربین سلفی قادر به فوکوس خودکار نیست.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

اپلیکیشن دوربین مانند همیشه است برای تغییر حالات عکاسی، دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست می‌کشید و تمام حالات عکاسی به جز ماکرو در دسترسی شما هستند.

میانبر زوم روی نمایاب است که بین دوربین‌های فوق عریض، زوم 1 برابر و 2 برابر (دیجیتال) جابه‌جا می‌شود. در انتهای مخالف نمایاب، سوئیچ حالت فلاش، یک سوئیج HDR، یک تاگل هوش مصنوعی، گوگل لنز و یک عصای جادویی با افکت‌های زیباتر کردن چهره و فیلترها قرار دارند.

پشت یک منو همبرگری گزینه‌های بیشتری از جمله حالت گم‌شده ماکرو به همراه میانبری به بخش تنظیمات دیده می‌شود.

چیزی که در این بخش پیدا نخواهید کرد، گزینه‌ای برای تنظیم دقت خروجی هر کدام از دوربین‌ها است. از حالت پرو برای تمام دوربین‌های معمولی، فوق عریض و ماکرو می‌توانید استفاده کنید.

عکاسی با دقت کامل 64 مگاپیکسل نیز گزینه خود را دارد. برای دوربین اصلی می‌توانید سرعت شاتر را تا 30 ثانیه و ایزو را تا 6400 تغییر دهید.

برای دوربین فوق عریض، آهسته‌ترین سرعت شارژ تا 30 ثانیه و برای ماکرو 20 ثانیه است. دو دوربین اصلی و فوق عریض می‌توانند از حالت نایت مد استفاده کنند.

حالت نایت مد خودکار حالا در بخش تنظیمات گزینه جدیدی دارد و به‌صورت پیش‌فرض در گوشی می 11 لایت فایو جی فعال است.

عملکرد آن شبیه به آیفون‌ها است، یعنی گوشی تصمیم به استفاده کردن یا نکردن از نایت مد می‌گیرد. شیائومی برای هر کدام از حالت‌های نایت مد اجازه تنظیم نوردهی را نمی‌دهد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

حالت نوردهی طولانی (Long Exposure) موجود است و پیش‌تنظیمات متفاوتی به اسامی جمعیت در حال حرکت، دنباله‌های نئونی، نقاشی رنگ روغن، نقاشی نوری، آسمان پرستاره و دنباله‌های ستاره‌ای دارد.

در نهایت حالت جلوه‌های سینمایی (Movie Effects) حالت‌های ویژه هالیوود را در اختیارتان قرار می‌دهد که شیائومی به شدت به آن‌ها افتخار می‌کند و شامل حالت‌های زوم جادویی، شاتر آهسته، متوقف کردن زمان، تایم لپس شبانه و جهان موازی می‌شوند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

کیفیت تصاویر دوربین گوشی می 11 لایت 5 جی شیائومی

دوربین اصلی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی به‌صورت پیش‌فرض تصاویر 16 مگاپیکسل می‌گیرد و برای این کلاس از گوشی استثنائی هستند. جزئیات نهایی عالی است، شارپی درست انجام شده و پارازیت کم است.

دامنه دینامیک نیز طبق سلیقه ما است یعنی عریض ولی نه افراط شده و تصاویر ظاهر طبیعی و متعادلی دارند. کنتراست نیز عالی است.

رنگ‌ها زنده و تاثیرگذار هستند، ولی یک ته‌مایه رنگ بارز سرخ رنگ در تصاویر دارای تعداد بیشتری از اشیاء سفید و قهوه‌ای دیده می‌شود. مشکل آن چنان حادی نیست، ولی لازم دانستیم به آن اشاره کنیم.

شیائومی یک تاگل برای فعال کردن هوش مصنوعی نیز به اسم Color Booster لحاظ کرده است. اگر رنگ آسمان را آبی غلیظ‌تر می‌خواهید یا پوشش‌های گیاهی باید بیشتر به چشم بیایند، بفرمایید از این حالت استفاده کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

تاگل زوم 2 برابر روی نمایاب قرار دارد، ولی مانند به عنوان مثال گوشی ریلمی 8 پرو خبری از زوم بدون افت کیفیت نیست. زوم دیجیتال و ساده و با برش از خروجی دوربین اصلی و افزایش مقیاس انجام می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

تصاویر 64 مگاپیکسل طبق روال همیشگی این حالت عکاسی، از نظر کیفیت بگیر نگیر هستند. ما عکاسی با این حالت را پیشنهاد نمی‌کنیم. ابتدا ثبت چنین تصویری چند ثانیه طول خواهد کشید و اندازه فایل نهایی بین 25 تا 40 مگابایت است!

سپس این تصاویر 64 مگاپیکسل ملایم و با پارازیت خواهند بود و ما سعی کردیم تعدادی از آن‌ها را به 16 مگاپیکسل کاهش اندازه دهیم اما جزئیات نهایی بیشتر نشد.

یقینا، شارپی و پردازش آن‎ها به نسبت تصاویر پیش‌فرض کمتر بوده، اما کیفیت بهتر نشده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

تصاویر 8 مگاپیکسل دوربین فوق عریض قابل قبول هستند، اما بهترین کیفیت را در این بخش از بازار ندارند. ما کنتراست داخل این تصاویر را دوست داشتیم و دامنه دینامیک کاملا خوب است.

این تصاویر واقعا ظاهر خوبی برای یک دوربین 8 مگاپیکسل دارند، حتی زمان بررسی از نزدیک.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

دوربین تله‌ماکرو فوکوس را بین 3 و 7 سانتی‌متر قفل می‌کند. تصاویری که ما گرفتیم خوب هستند و مشخصاتی مانند رنگ‌های عالی دارند و می‌توانید مقداری جزئیات را ببینید که چشم انسان قادر به دیدن آن نیست. کنتراست از طرف دیگر خوب است.

لنزهای طولانی‌تر اجازه می‌دهند با فاصله بیشتری از سوژه خود با همان بزرگنمایی عکس بگیرید، بنابراین سایه‌تان روی آن نخواهد افتاد یا به‌سادگی حشرات را نخواهید ترساند. همچنین تغییر در پرسپکتیوی که لنز طولانی‌تر در اختیارتان قرار می‌دهد، قابل استقبال است.

شارپی این تصاویر بهترین نیست و قرار دادن سوژه در فوکوس همچنان از هر 4 مرتبه تنها 3 مرتبه به‌درستی انجام می‌شود و تصاویر محو زیادی را ثبت کردیم.

با این حال، این دوربین برای عکاسی اتفاقی از پوشش‌های گیاهی، گلبرگ گل‌ها، شن، حشرات یا پول عملکرد عالی دارند و به خوبی می‌توانند حال و هوای پروفایل اینستاگرام شما را عوض کنند.

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی می‌تواند تصاویر پرتره عالی با کنتراست و رنگ‌های خوب بگیرد. جداسازی سوژه بسیار ماهرانه نیست چون این دوربین حسگر عمق‌سنج ندارد، ولی بیشتر از حد کافی برای این کلاس میان‌رده است.

اگر نور به اندازه کافی نباشد، تصاویر ممکن است با پارازیت یا محو ثبت شوند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

حالا زمان عکاسی در شب با این گوشی رسیده است. می 11 لایت حالت نایت مد خوددکار دارد، ویژگی که شروع استفاده از آن با گوشی می 11 بود و به‌صورت پیش‌فرض فعال است.

عملکرد آن شبیه به نایت مد آیفون‌ها است، یعنی اپلیکیشن دوربن تصمیم می‌گیرد چه زمان و کجا از حالت نایت مد و زمان نوردهی آن استفاده کند.

کاربر روی این مسائل کنترل ندارد (گرچه حتی در حالت دستی نایت مد نمی‌توانید زمان نوردهی را تغییر دهید).

دو دوربین اصلی و فوق عریض می‌توانند از هر دو حالت نایت مد دستی و خودکار استفاده کنند. زمان عکاسی با هر کدام از این دو دوربین، اصلا این‌طور به نظر نمی‌رسد که در حال استفاده از آن هستید.

علت می‌تواند الگوریتم دوربین باشد که از زمان‌های نوردهی کوتاه استفاده می‌کند که در ترکیب با پردازنده قدرتمند گوشی می 11 لایت فایو جی انگاری عکاسی در این حالت فوری انجام می‌شود.

اما اگر آن را با حالت نایت مد دستی که بین 3 و 5 ثانیه طول می‌کشد مقایسه کنیم، واقعا مطمئن نیستیم حالت خودکار چقدر قابل اطمینان است.

با مقایسه تصاویری که در دو حالت دستی و خودکار گرفتیم، متوجه شدیم که دوربین اصلی واقعا به‌ندرت از حالت نایت مد استفاده می‌کند و اکثرا تکیه به استفاده از قابلیت‌های استاندارد خود دارد.

این قابلیت‌های برای این کلاس واقعا خوب هستند؛ تصاویر نهایی کیفیت متعادل با ویژگی‌هایی مانند نوردهی خوب دارند و سطح اشباع رنگ خوب و شبیه به دنیای واقعی حفظ شده است.

پارازیت نیز کم است. شارپی تصویر در حد بهترین دوربین‌های میان‌رده است، ولی در حد پرچم‌دارهای غول داخل بازار قرار نمی‌گیرد.

زمانی که حالت نایت مد خودکار تصمیم به دخالت می‌گیرد، نوردهی را کمی بهتر تغییر می‌دهد و جزئیات داخل سایه‌ها اندکی بیشتر خواهد شد.

یک توصیه از ما به شما: گوشی می 11 لایت فایو جی سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) ندارد و لرزش دست کیفیت تصاویر را بد می‌کند. بنابراین بهتر است 2 یا 3 تصویر بگیرید، چون ما اغلب تصاویر محوی نصیبمان شد و گرفتن یک یا حتی دو تصویر ممکن است برای صرفه‌جویی در وقت با ارزش شما کافی نباشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

حالت نایت مد دستی از مدت نوردهی تقریبا 2 تا 3 ثانیه استفاده می‌کند و تصاویر روشن و خوبی در شب می‌گیرد. این تصاویر نه تنها روشن‌تر هستند، بلکه جزئیات بهتر در آن‌ها تعریف شدند. سطح پارازیت حتی کمتر است.

توصیه می‌کنیم در صورت نبود اشیاء متحرک داخل تصویر از حالت نایت مد استفاده کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

ما برای تمام صحنه‌ها پارامترهای بهبود کیفیت تصویر را غیرفعال کردیم که نتیجه تصاویر اندکی تاریک‌تر بود. تصویر هتل به هر دلیلی فوق‌العاده شارپ است (شاید اصلا لرزش دست نداشتیم).

اما دو تصاویر دیگر با پارازیت و حتی از تصاویری که در حالت خودکار گرفتیم شاید محو‌تر باشند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حالت Auto Night Mode را روشن نگه دارید. ممکن است زمان نوردهی طولانی را انتخاب نکند، ولی ظاهرا به اندازه کافی کیفیت نهایی تصویر را به کمک پارامترهای خود بهبود می‌بخشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

هر تغییری که حالت نایت مد خودکار برای تصاویر دوربین فوق عریض انجام می‌دهد حداقل هستند یا اصلا وجود ندارد. تصاویر پیش‌فرض تاریک، ملایم، با پارازیت و به‌سختی قابل استفاده هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

حالت نایت مد تصاویر دوربین فوق عریض را به‌نوعی قابل پذیرش می‌کند. ما از نوردهی، سطح اشباع رنگ و دامنه دینامیک خوشمان آمد. از طرفی می‌توانیم جزئیات به مراتب بیشتری را در قاب تصویر ببینیم. فقط روی این تصاویر زوم نکنید، چون به‌طور کلی واقعا ملایم هستند، تقریبا گاهی انگار خارج از فوکوس افتادند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

همان‌طور که گفتیم زمان استفاده از حالت نایت مد خودکار در مقایسه با تصاویر گرفته شده در حالت معمولی و بدون نایت مد، بهبود زیادی مشاهده نکردیم.

شاید این تغییرات خودکار تنها زمان عکاسی با دوربین اصلی اعمال می‌شوند. با این حال، چند تصویر زیر را با دوربین فوق عریض و بدون هر نوع بهبودی گرفتیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

دوربین سلفی گوشی می 11 لایت 5G شیائومی

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی دارد که روی دستگاه‌های متعددی آن را دیده بودیم و یکی از محبوب‌ترین‌های ما است

این دوربین طبیعی‌ترین و متعادل‌ترین سلفی‌ها را می‌گیرد. سوژه‌ها به‌خوبی تعریف شدند، کنتراست و رنگ‌ها به همراه دامنه دینامیک عالی هستند.

این دوربین از یک فیلتر Quad Bayer استفاده می‌کند، بنابراین تصاویر 20 مگاپیکسل در واقع پس از ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل، افزایش مقیاس یافتند.

به عبارت دیگر، شارپ‌ترین سلفی‌هایی که تا حالا دیدیم نیستند اما این‌طور نیست که افراد زیادی داخل تصاویر خود زوم کنند. بنابراین مشکلی ندارد. سایر ویژگی‌های کیفیت تصاویر عالی هستند و همیشه می‌توانید این تصاویر را به 5 مگایپسکل تغییر اندازه ندهید تا فوق‌العاده شارپ باشند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

در کمال شگفتی سلفی پرتره‌های این دوربین در مقایسه با پرتره‌های دوربین اصلی از نظر جداسازی سوژه حتی بهتر هستند. محوشدگی پس‌زمینه نیز خوب و به‌طور کلی سلفی پرتره‌های دوست‌داشتنی را می‌توانید با گوشی می 11 لایت فایو جی بگیرید، به‌ویژه در بخش میان‌رده بازار.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادوبررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

دوربین فیلمبرداری

گوشی Xiaomi Mi 11 Lite 5G حالت فیلمبرداری و افکت‌های متعددی دارد. دوربین اصلی این گوشی از فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه و فول اچ‌دی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند.

با دوربین فوق عریض حداکثر می‌توانید فیلم‌های فول اچ‌دی با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرید و دوربین ماکرو نیز چنین توانایی دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

سیستم لرزشگیر الکترونیک تصویر در اختیار تمام دوربین‌ها با هر دقت و فریم ریتی قرار دارد، به جز دوربین ماکرو. بهای استفاده از آن افت اندک میدان دید و اندکی ملایم بیشتر تصویر است.

سپس به حالت Super Steady می‌رسیم که دوربین اصلی قادر به استفاده است. در این حالت بیشتر تمرکز روی لرزشگیری از تصویر است تا کیفیت، مانند یک دوربین اکشن. می‌توانید از حالات و بهبودهای متعدد نیز استفاده کنید که در ادامه توضیح می‌دهیم.

پیش از بررسی ویدئوها باید بگوییم صدا در تمام فیلم‌ها استریو و با بیت‌ریت 96 کیلوبایت بر ثانیه ضبط خواهد شد. گرچه بیت‌ریت پایین به معنای کیفیت پایین صدا نیست تا در کمال شگفتی عمق و کیفیت بالایی داشته باشد.

ویدئوهای 4K که با دوربین اصلی می‌گیرید در یک کلام شگفت‌انگیز هستند. جزئیات فراتر از عالی است، شارپی دقیق بوده و پارازیت با مهارت پایین نگه داشته شده، کنتراست و دامنه دینامیک به همراه بازتولید رنگ را باید فقط تحسین کرد.

یقینا بیت‌ریت بالای ویدئوها (بیشتر از 50 مگابیت بر ثانیه) به این موضوع کمک کرده است. ویدئوهای 4K در شب نیز واقعا کیفیت خوبی دارند، حتی با آن که اندکی با پارازیت هستند. جزئیات به اندازه کافی است، سطح اشباع رنگ در حد دنیای واقعی نگه داشته شده و حتی تاثیرگذارتر است و نوردهی را قابل قبول می‌دانیم.

ویدئوهای فول اچ‌دی برای این کلاس قابل قبول هستند. در واقع، گوشی‌های اخیر پوکو چنین فیلم‌هایی را با کیفیت بدتر گرفته بودند. فیلم‌ها شارپ و با جزئیات هستند، سطح پارازیت را می‌توان تحمل کرد و رنگ‌ها در حد دنیای واقعی‌اند.

کنتراست و دامنه دینامیک ترجیحا آن‌قدر عالی نیستند، ولی به نظر ما برای میان رده‌ای مثل گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی کافی هستند. حالا اجازه دهید حالت‌های ویژه فیلمبرداری را بررسی کنیم.

ابتدا می‌توانید حالت فیلمبرداری با هوش مصنوعی را فعال کنید که از دوربین اصلی استفاده می‌کند و فیلم‌های فول اچ‌دی با سرعت 30 فریم بر ثانیه می‌گیرد. اندکی فیلم برش می‌خورد، سعی می‌شود از مقدار پارازیت کم شود و سطح اشباع رنگ افزایش پیدا می‌کند.

کیفیت این ویدئوها آن‌قدر بد نیست، ولی به یک ویدئوهای معمولی فول اچ‌دی و فقط با برش بیشتر شباهت دارد.

چند حالت فیلمبرداری انحصاری برای سری می 11 و از جمله گوشی می 11 لایت فایو جی وجود دارد که در ابتدای بخش عکاسی نام بردیم (زوم جادویی، شاتر آهسته و…). گرچه خبری از حالت Night Mode Video نیست.

حالت Night Timelapse شاید مفیدترین بین آن‌ها باشد که چندین تصویر به حالت نایت مد می‌گیرد و سپس به شکل یک ویدئو سرهم‌بندی می‌شوند.

به همین دلیل است 1 ثانیه با فیلمبرداری در این حالت بیش از 5 دقیقه زمان برای ثبت نیاز دارد و ویدئوهای 5 ثانیه‌ای نهایی نیم ساعت طول می‌کشد تا شکل گیرند.

ویدئوهای 4K که در این حالت می‌گیرید باشکوه هستند! اگر بتوانید صحنه مناسبی را انتخاب کنید، شارژ به اندازه کافی داشته باشید و هوا سرد نباشد ویدئویی را خواهید گرفت که بتوانید با آن فخرفروشی کنید.

ویدئوهای تایم لپس معمولی را می‌توانید با دو دقت فول اچ‌دی و 4K ثبت کنید. کیفیت آن‌ها در شب خوب است، ولی به سطح حالت قبل نمی‌رسد.

حالت فیلمبرداری جهان موازی فیلم‌هایی با جلوه‌های مشابه با فیلم «Inception» می‌گیرد. کیفیت فیلم‌ها فول اچ‌دی است، فریم به دو نیم می‌شود و قیمت پایین در بالا منعکس شده است و به‌آهستگی به داخل زوم می‌شود. گرچه هر کلیپ محدودیت 10 ثانیه‌ای دارد.

زمان فیلمبرداری با زوم جادویی سوژه‌های شما در مرکز فریم ثابت می‌مانند، در حالی که به آهستگی به داخل پس‌زمینه زوم می‌شود.

حالت تایم فریز بخش‌هایی از فریم شما را متوقف می‌کند، در حالی که سایر بخش‌ها متحرک هستند. از طرفی زمانی که تصمیم می‌گیرید قسمت‌های مذکور را از حالت توقف در آورید، همه چیز از همان لحظه‌ای به حرکت درخواهد آمد که متوقف شده بود.

حالت شاتر آهسته پس‌زمینه را محو می‌کند و یک جلوه خوب برای تحت فوکوس قرار دادن سوژه شما در شب و محو کردن چیزهای دیگر است (گزینه مناسب برای فیلمبرداری از سوژه‌های متحرک و زمانی که گوشی شما روی سه‌پایه نیست، شما می‌توانید یک افکت سرگیجه یا مریضی را به وجود آورید).

رقبا

به نظرتان این فقط تصور ما است یا شیائومی به قدری بازار گوشی‌های میان‌رده را با پیشنهادهای جذاب اشباع کرده که به رقبا احساس خفگی دست داده است؟

هنوز در اردیبهشت ماه قرار داریم و این شرکت 6 میان‌رده مجهز را وارد بازار جهانی کرده است که عبارتند از دو گوشی ردمی نوت 10، دو گوشی پوکو و دو گوشی می 11 لایت فایو جی و فورجی. به عقیده ما، هرچه تعداد آن‌ها بیشتر باشد مایه خوشحالی بیشتر است!

بنابراین گوشی می 11 لایت فایو جی با قیمت 399 یوروی خود واقعا از نامش دفاع کرد و یک نسخه سبک از پرچم‌دار می 11 است. مدل لایت طراحی مشابه، نمایشگر اولد نسبتا ممتاز با نرخ تازه‌سازی تصویر بالا، بلندگوهای استریو مشابه و مجموعه دوربین سه‌گانه یکسان دارد. از طرفی کاملا قدرتمند است و از شبکه‌های فایو جی پشتیبانی می‌کند.

بدون شک دوربین اصلی آن آن‌قدر ممتاز نیست، نمایشگر 1440p ندارد، ولی مگر هدف از ساخت یک مدل لایت چیز دیگری است؟

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

یک مدل حتی «لایت‌تر» از این گوشی یعنی می 11 لایت فورجی وجود دارد. این گوشی تفاوتی ندارد ولی از چیپست ساده‌تر اسنپ‌دراگون 732 جی به همراه یک مودم فورجی استفاده می‌کند.

طراحی، نمایشگر، بلندگوها، دوربین، باتری و بخش نرم‌افزاری فرق ندارند. فقط این گوشی قدرت کمتری دارد (با این حال برای اجرای بازی‌ها کاملا خوب است). اگر مشکلی با این قضیه ندارید با خرید مدل 6/64 به مقدار 100 یورو در پول خود صرفه‌جویی خواهید کرد.

گوشی پوکو اف 3 در حال حاضر قیمت مشابه 299 یورو دارد و یک جایگزین عالی برای گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی است. این گوشی حتی یک نمایشگر اولد 120 هرتز بهتر و یکی از قدرتمندترین چیپست‌ها را دارد، یعنی از اسنپ‌دراگون 870 فایو جی استفاده می‌کند.

کیفیت دوربین آن در حد گوشی می 11 لایت فایو جی قرار نمی‌گیرد، از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کند و مدل پوکو لانچر MIUI ممکن است سلیقه همگان نباشد.

گزینه بعدی گوشی پوکو ایکس 3 پرو 249 یورویی است، یک گوشی با قدرت مشابه و نمایشگر 120 هرتز ال‌سی‌دی عالی، مجموعه دوربین سه‌گانه مشابه و حتی باتری بزرگ‌تر.

این گوشی همچنین تاییدیه IP53 را دارد. نمایشگر این گوشی ممکن است محبوب همه نباشد، از طرفی ضخامت گوشی بیشتر است و دوربین ماکرو آن‌قدر خوب نیست.

البته باید به قیمت 150 یورو کمتر آن اشاره کنیم، بنابراین اگر بودجه‌تان در این حد است خرید آن را پیشنهاد می‌کنیم.

در نهایت اجازه دهید یک گوشی دیگر شیائومی یعنی گوشی Mi 10T Pro فایو جی را معرفی کنیم که در مقایسه با گوشی می 11 لایت فایو جی 50 یورو قیمت بالاتری دارد، ولی از نظر مشخصات در حد پرچم‌دارها است.

می 10 تی پرو از اسنپ‌دراگون 865 قدرتمند استفاده می‌کند، یک دوربین اصلی 108 مگاپیکسل در حد پرچم‌دار با سیستم OIS و حتی قابلیت فیلمبرداری 8K دارد. نمایشگر 144 هرتز آن سریع‌تر بوده، گرچه از بین ال‌سی‌دی‌ها انتخاب شده است.

خارج از قلمروی شیائومی نیز گزینه‌های خوبی پیدا می‌شود تا همه چیز انحصاری نباشد. دو گوشی گلکسی A52 و A72 سامسونگ پیشنهادهای خوبی در بین میان‌رده‌های جدید سامسونگ هستند.

هر دو بدنه‌های کاملا ضدآب، نمایشگر جذاب سوپر آمولد 90 هرتز و دوربین اصلی 64 مگاپیکسل بهتر با OIS دارند!

دوربین گوشی گلکسی A52 سامسونگ 420 یورویی در حد گوشی می 11 لایت فایو جی است، در حالی که A72 با قیمت 440 یوروی خود نه تنها یک نمایشگر بزرگ‌تر دارد، بلکه مجهز به یک لنز تله‌فوتو 8 مگاپیکسل با OIS و زوم اپتیکال 3 برابر شده است. خدایی دیگه چه چیزی می‌خواین؟

در نهایت به گوشی وان پلاس نورد می‌رسیم که مدت زمانی از حضور آن در بازار می‌گذرد. این گوشی قیمتی در حدود 360 یورو، نمایشگر آمولد 90 هرتز مشابه، چیپست قدرتمند 765 جی 5G و دوربین با کیفیت مشابه دارد.

نورد ممکن است بلندگوهای استریو نداشته باشد، اما با یک دوربین سلفی فوق عریض دوم برای ثبت تصاویر جذاب‌تر آن را جبران می‌کند.

رای نهایی

گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی جانشین عالی برای پرچم‌دار می 11 این شرکت با قابلیت‌های خوبی است که با نصف قیمت نصیبتان خواهد شد.

این گوشی اندازه معقولی با یک نمایشگر 90 هرتز آمولد +HDR10 و پشتیبانی از 1 میلیارد رنگ دارد. عملکرد باثبات و سریع آن یک ویژگی دوست‌داشتنی دیگر است و می‌توانید با توجه به بلندگوهای استریوی این گوشی از بازی‌های مدرن بیشتر لذت ببرید.

گوشی Mi 11 Lite 5G در بخش دوربین نیز مایوس‌کننده ظاهر نمی‌شود. کیفیت تصویر و ویدئوها با توجه به کلاس گوشی خوب است و در بحث فیلمبرداری فراتر از انتظار پیش می‌رود. ماندگاری شارژ باتری نیز عالی است و سرعت شارژ بالا را به همان شکل باید تحسین کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی: غول چراغ جادو

به‌طور کلی، شیائومی ما را با گوشی می 11 لایت فایو جی شگفت‌زده کرد، یک پیشنهاد دیگر که به‌سختی می‌توان رد کرد. اگر بودجه شما تقریبا 400 یورو است، هیچ دلیلی وجود ندارد که خرید این گوشی را توصیه نکنیم.

این گوشی مانند غول چراغ جادو خواسته‌های شما را برآورد می‌کند و محصول دیگری از شیائومی است که رای مثبت ما را می‌خرد.

نقاط مثبت

  • بدنه شیشه‌ای زیبا، جذابیت ظاهری مشابه با پرچم‌دار می 11
  • نمایشگر اولد عالی، پشتیبانی از رنگ 10 بیتی، نرخ تازه‌سازی تصویر 90 هرتز و استاندارد +HDR10
  • عمر باتری عالی، سرعت شارژ بالا
  • بلندگوهای استریو با کیفیت صدای بالا
  • چیپست قدرتمند و عالی برای گیمینگ، عملکرد باثبات، پشتیبانی از فایو جی و استاندارد وای فای 6
  • کیفیت عالی تصاویر تمام دوربین‌ها در روز
  • حالت نایت مد قابل اطمینان
  • اندروید 11، MIUI 12 و Super Wallpapers

نقاط منفی

  • در بین ارزان‌ترین‌ها قرار نمی‌گیرد.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

2 نظر

امید پنجشنبه , ۳ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۸ - ۱۲:۲۸

شیائومی کم کم داره سامسونگ و اپل خیلی ریز و نامحسوس کنار میزنه

Reply
محمد امین نعمتی پنجشنبه , ۳ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۵ - ۱۷:۵۵

من خودم شیائومی رو خیلی دوست دارم عالیه

Reply

دیدگاه شما چیست؟